Market marker

Market maker-ul este un broker care isi asuma riscul de tranzactionare pentru anumite instrumente financiare prin furnizarea de lichiditati necesare pietei.  Daca vrei sa vinzi un activ, un market maker este acolo pentru a-l cumpara, iar daca vrei sa il cumperi, ti-l poate vinde. La randul sau, obtine castiguri din spread, adica diferenta dintre pretul […]

Market maker-ul este un broker care isi asuma riscul de tranzactionare pentru anumite instrumente financiare prin furnizarea de lichiditati necesare pietei. 

Daca vrei sa vinzi un activ, un market maker este acolo pentru a-l cumpara, iar daca vrei sa il cumperi, ti-l poate vinde. La randul sau, obtine castiguri din spread, adica diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare. 

Ca sa intelegi mai bine acest termen, sa luam un exemplu practic. 

Sa presupunem ca esti un comerciant din secolul al XVI-lea si te-ai intors cu o cantitate considerabila de condimente exotice din Spania. Vrei sa le vinzi, dar pentru acest lucru trebuie sa gasesti persoanele care vor sa cumpere si sa stabilesti pretul echitabi de vanzare.

Ai nevoie de bani imediat, iar sansele sa gasesti un cumparator in scurt timp sunt reduse. In acest punct intervine market maker-ul, un intermediar care ofera lichiditati si indeplineste atat rolul de cumparator, cat si de vanzator.

El iti va oferi pretul la care este dispus sa iti cumpere condimentele, apoi va cauta un alt cumparator, preluand riscul de a ramane cu bunurile nevandute.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram