Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Asigurari

Asigurarea casei, a masinii sau a sanatatii tale este modul eficient de a-ti proteja bunurile si, mai presus de orice, pe tine si familia ta.

O asigurare inseamna investitie in siguranta si protectie cand intervine o situatie neprevazuta.
Rasfoieste recenziile MrFinance despre cele mai bune asigurari.
Poti preveni evenimente neasteptate si mai putin placute.
Arata mai mult
Alege asigurarea potrivita nevoilor tale din selectia de mai jos 

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Asigurari

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 07/05/2023
Disclaimer publicitate

Ce este o Asigurare?

Asigurarea este un mijloc de protectie, in situatiile neprevazute, precum pierderi financiare, accidente sau interventii medicale.

Entitatile care furnizeaza servicii de asigurari se numesc asiguratori sau companii de asigurari.

Tipurile de asigurari

Asigurarile se adreasa atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice.

Din fericire, iti poti asigura bunurile, sanatatea, casa, masina, chiar si calatoriile.

De ce am nevoie de o asigurare?

Asigurarea este un mod prin care poti sa previi un eveniment sau, daca acesta s-a intamplat deja, poti sa fii pregatit, cel putin din punct de vedere financiar, pentru a-i face fata.

In societatea de azi, societate care este extrem de dinamica, agitata si plina de evenimente neprevazute, asigurarea este detaliul care face diferenta.

Companiile de profil ofera servicii complete de asigurare, cu acoperire larga a nevoilor, gandita chiar pe nevoile oamenilor. Prin incheierea unei polite de asigurare cu un asigurator sau firma de asigurari, putem spune ca elimini una dintre grijile cotidiene.

De aceea, tocmai datorita dinimicitatii zilelor de azi, plata unei asigurari este o mica particica scoasa din contextul grijilor de zi cu zi.

Asiguratorii sau firmele de asigurari

Firmele de asigurari si-au conceput pachetele de servicii astfel incat sa deserveasca o gama cat mai mare de nevoi. Ceea ce este un lucru extrem de benefic pentru clientii acestora.

De la asigurarile de locuinte si masini, acestia au conceput pachete de asigurari, la preturi rezonabile, cat si oferte personalizate. Platformele firmelor de asigurari sunt extrem de prietenoase si intuitive, oferind posibilitatea de a alege asigurarea si de a vedea infomatiile clar comunicate inca de la inceput.

De asemenea, pe site-ul Mr.Finance gasesti experti in Asigurari, ce sunt dispusi sa te informeze, sa te ajute si sa iti raspunda tuturor intrebarilor, inainte de inchei o polita de asigurare.

Iata lista noastra de consultanti asigurari:

  1. Oana Urse - reprezentant al companiei de asigurari Generali Asigurari.
  2. Andreea Chivu-Popescu - reprezentat al companiei de asigurari Allianz Tiriac.

Elementele unei asigurari

1. Asiguratorul/ firma de asigurari - compania ce isi asuma raspunderea de a acoperi pagubele bunurilor sau serviciilor asigurate.

2. Asiguratul - persoana fizica sau juridica ce se asigura impotriva unur evenimente neprevazute, bunurile etc.

3. Beneficiarul asigurarii - persoana care are dreptul sa incaseze despagubirea sau suma asigurata, fara ca aceasta sa fie parte la contractul de asigurare.

4. Contractul de asigurare - actul juridic prin care se reglementeaza raporturile juridice intre partile contractante.

5. Riscul asigurat - evenimentul care, odata produs, il obliga pe asigurator sa plateasca asiguratului sau beneficiarului suma asigurata.

6. Evaluarea - elementul specific asigurarilor de bunuri.

7. Suma asigurata - parte din valoarea de asigurare pentru care asiguratorul isi asuma raspunderea in cazul producerii evenimentului pentru care s-a incheiat asigurarea.

8. Norma de asigurare - suma asigurata, stabilita prin lege, pe unitatea de obiect asigurat, fiind intalnita doar in cazul asigurarilor de bunuri obligatorii.

9. Prima de asigurare - suma de bani stabilita dinainte, pe care asiguratul o plateste asiguratorului, pentru fondul de asigurare necesar achitarii despagubirilor.

10. Durata asigurarii - perioada de timp in care raman valabile raporturile de asigurare intre asigurator si asigurat, stabilite prin contract.

11. Dauna - pierderea valorica la un bun asigurat, ca urmare a producerii fenomenului impotriva caruia s-a incheiat asigurarea.

Sursa: Wikipedia

Pagina de consultanti in asigurari

Daca vrei sa inchei o polita de Asigurare de Calatorie, Auto, Sanatate, CASCO etc, sau poate ai intrebari sau nelamuriri, te poti adresa consultantilor in asigurari.

Oana Urse - Consultant Omniasig Romania

Andreea Chivu Popescu - Consultant Allianz Tiriac

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].
Te-ar Mai Putea Interesa:

Recomandarile Mr Finance

16/02/2024
78% dintre romani sustin ca banii sunt principalul motiv de cearta in cuplu

Conform unui studiu realizat de catre Unlock Market Research la initiativa BCR, banii sunt de departe principalul motiv de cearta in cuplu. De asemenea, 60% dintre respondenti sustin ca discutiile despre bani pot fi delicate, dar necesare. Studiul a fost realizat pe un esantion de 600 de persoane, 86% dintre ele fiind casatorite, 14% locuiesc […]

Citeste mai mult
13/02/2024
Junior Centenar

Junior Centenar este un program guvernamental prin care statul incearca sa stimuleze parintii sa economiseasca pentru studiile sau pentru alte nevoi pe care le va avea copilul dupa 18 ani. Parintii pot economisi oricat si oricand in acest program, nu neaparat din primul an de viata al copilului. Programul ofera o dobanda anuala de 3%, […]

Citeste mai mult
29/01/2024
Factorul numarul 1 ca sa atingi independenta financiara

In zilele noastre, e destul de comun ca oamenii sa se gandeasca la o independenta financiara timpurie. Si pe buna dreptate. Poate nu vor sa munceasca o viata in corporatie sau pentru altcineva. Poate nu vor sa slujeasca in business-ul lor la infinit. Si cel mai probabil nu vor sa depinda doar de pensia de […]

Citeste mai mult
17/01/2024
Previziuni despre pensie

În trimestrul III al anului 2023, numărul mediu de pensionari a fost de 4,97 milioane iar pensia medie a fost de 2007 lei. Comparativ cu trimestrul III al anului precedent, numărul mediu de pensionari a scăzut cu 17 mii persoane, iar cel al categoriei aparținând asigurărilor sociale de stat a scăzut cu 2 mii persoane. […]

Citeste mai mult
30/12/2023
IRCC Ianuarie 2024

Conform BNR, IRCC aplicat pentru trimestrul 1 al anului 2024 va fi de 5.97%, față de 5.96%, cât era în trimestrul 4 al anului 2023. Impactul asupra ratelor românilor care au credite cu dobândă variabilă va fi nesemnificativ. De aproape un an asistăm la o plafonare a indicelui, acesta variind foarte puțin începând cu primul […]

Citeste mai mult
06/12/2023
Cum a influențat inflația sărbătorile de iarnă în 2023

Conform comunicatului de presă al Institutului Național de Statistică, indicele prețurilor de consum în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie, a fost de 100,57%. Rata inflației în perioada decembrie 2022 - octombrie 2023 a fost de 6,3% iar rata medie de modificare a prețurilor de consum în ultimele 12 luni a fost de 12%. Asta […]

Citeste mai mult
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram