Disclaimer de publicitate
13/07/2021

Asigurari

Asigurarea casei, a masinii sau a sanatatii tale este modul eficient de a-ti proteja bunurile si, mai presus de orice, pe tine si familia ta.
O asigurare inseamna investitie in siguranta si protectie cand intervine o situatie neprevazuta.
Rasfoieste recenziile MrFinance despre cele mai bune asigurari.
Poti preveni evenimente neasteptate si mai putin placute.
Alege asigurarea potrivita nevoilor tale din selectia de mai jos 

Asigurari

Articol scris de
13/07/2021
Din acest articol 

Ce este o Asigurare?

Asigurarea este un mijloc de protectie, in situatiile neprevazute, precum pierderi financiare, accidente sau interventii medicale.

Entitatile care furnizeaza servicii de asigurari se numesc asiguratori sau companii de asigurari.

Tipurile de asigurari

Asigurarile se adreasa atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice.

Din fericire, iti poti asigura bunurile, sanatatea, casa, masina, chiar si calatoriile.

De ce am nevoie de o asigurare?

Asigurarea este un mod prin care poti sa previi un eveniment sau, daca acesta s-a intamplat deja, poti sa fii pregatit, cel putin din punct de vedere financiar, pentru a-i face fata.

In societatea de azi, societate care este extrem de dinamica, agitata si plina de evenimente neprevazute, asigurarea este detaliul care face diferenta.

Companiile de profil ofera servicii complete de asigurare, cu acoperire larga a nevoilor, gandita chiar pe nevoile oamenilor. Prin incheierea unei polite de asigurare cu un asigurator sau firma de asigurari, putem spune ca elimini una dintre grijile cotidiene.

De aceea, tocmai datorita dinimicitatii zilelor de azi, plata unei asigurari este o mica particica scoasa din contextul grijilor de zi cu zi.

Asiguratorii sau firmele de asigurari

Firmele de asigurari si-au conceput pachetele de servicii astfel incat sa deserveasca o gama cat mai mare de nevoi. Ceea ce este un lucru extrem de benefic pentru clientii acestora.

De la asigurarile de locuinte si masini, acestia au conceput pachete de asigurari, la preturi rezonabile, cat si oferte personalizate. Platformele firmelor de asigurari sunt extrem de prietenoase si intuitive, oferind posibilitatea de a alege asigurarea si de a vedea infomatiile clar comunicate inca de la inceput.

De asemenea, pe site-ul Mr.Finance gasesti experti in Asigurari, ce sunt dispusi sa te informeze, sa te ajute si sa iti raspunda tuturor intrebarilor, inainte de inchei o polita de asigurare.

Iata lista noastra de consultanti asigurari:

  1. Oana Urse - reprezentant al companiei de asigurari Generali Asigurari.
  2. Andreea Chivu-Popescu - reprezentat al companiei de asigurari Allianz Tiriac.

Elementele unei asigurari

1. Asiguratorul/ firma de asigurari - compania ce isi asuma raspunderea de a acoperi pagubele bunurilor sau serviciilor asigurate.

2. Asiguratul - persoana fizica sau juridica ce se asigura impotriva unur evenimente neprevazute, bunurile etc.

3. Beneficiarul asigurarii - persoana care are dreptul sa incaseze despagubirea sau suma asigurata, fara ca aceasta sa fie parte la contractul de asigurare.

4. Contractul de asigurare - actul juridic prin care se reglementeaza raporturile juridice intre partile contractante.

5. Riscul asigurat - evenimentul care, odata produs, il obliga pe asigurator sa plateasca asiguratului sau beneficiarului suma asigurata.

6. Evaluarea - elementul specific asigurarilor de bunuri.

7. Suma asigurata - parte din valoarea de asigurare pentru care asiguratorul isi asuma raspunderea in cazul producerii evenimentului pentru care s-a incheiat asigurarea.

8. Norma de asigurare - suma asigurata, stabilita prin lege, pe unitatea de obiect asigurat, fiind intalnita doar in cazul asigurarilor de bunuri obligatorii.

9. Prima de asigurare - suma de bani stabilita dinainte, pe care asiguratul o plateste asiguratorului, pentru fondul de asigurare necesar achitarii despagubirilor.

10. Durata asigurarii - perioada de timp in care raman valabile raporturile de asigurare intre asigurator si asigurat, stabilite prin contract.

11. Dauna - pierderea valorica la un bun asigurat, ca urmare a producerii fenomenului impotriva caruia s-a incheiat asigurarea.

Sursa: Wikipedia

Pagina de consultanti in asigurari

Daca vrei sa inchei o polita de Asigurare de Calatorie, Auto, Sanatate, CASCO etc, sau poate ai intrebari sau nelamuriri, te poti adresa consultantilor in asigurari.

Oana Urse - Consultant Omniasig Romania

Andreea Chivu Popescu - Consultant Allianz Tiriac

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected]
Te-ar Mai Putea Interesa:

Recomandarile Mr Finance

15/07/2021
Ghid de investitii cu Roxana Bucur

Investitii la bursa, investitii financiare pe termen scurt, investitii in aur, investitii in actiuni, investitii profitabile sau cum sa fac bani sunt printre cautarile celor mai multi oameni, in ceea ce priveste multiplicarea banilor si realizarea obiectivelor financiare.

Citeste mai mult
26/03/2021
Cum va fi economia in 2021

Cum va fi economia tarii in 2021? Care sunt cele mai afectate domenii? Ce vor face antreprenorii? Care va fi rata somajului si inflatia?

Citeste mai mult
25/03/2021
Ce este PIB

Ce este si cum se calculeaza PIB? Ghid complet despre PIB - produsul intern brut.

Citeste mai mult
24/03/2021
Cifra de afaceri

Ce este si cum se calculeaza cifra de afaceri? Din ce este compusa cifra de afaceri? Ghid complet!

Citeste mai mult
23/03/2021
Ce este antreprenoriatul?

Ce este antreprenoriatul? Cum functioneaza acesta in Romania? Care sunt provocarile unui antreprenor? Toate acestea, pe intelesul tuturor.

Citeste mai mult
28/02/2021
Problemele financiare ale tinerilor

Cand esti tanar, resursele tale financiare sunt limitate, deoarece principala preocupare este educatia si ocupa cea mai mare parte din timp. Care sunt problemele reale pe care le intampina tinerii, in viziunea unui tanar.

Citeste mai mult
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentlightersundatabasecogentergraduation-hatusersstorecarttagmap-markerspell-checkheart-pulsepie-chartgiftleafbriefcasecarselectearthsyncclockbugcodechevron-rightarrow-righthighlight linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram