Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Firme de asigurari

In Romania, firmele de asigurari au o gama variata de produse si servicii.

Asigurari pentru bunuri, sanatate, calatorii si multe alte.
Acum ai acces la consultanti in asigurari, direct din platforma.
Citeste, cauta si pune intrebari atunci cand alegi o asigurare.
Arata mai mult
Vezi lista firmele de asigurari din Romania

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Firme de asigurari

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 30/09/2021
Disclaimer publicitate
 • Cea mai folosita polita de asigurare este asigurarea auto; 
 • In Romania exista aproape 30 de firme de asigurari; 
 • Firmele de asigurari functioneaza sub supravegheara Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF);  
 • Lantul de cafenele Starbucks plateste pentru asigurarile angajatilor peste 300 milioane de dolari, mult peste suma pe care o plateste pentru cafea.

Ce sunt firmele de asigurari?

Firmele de asigurari sunt entitati ce vand servicii menite sa asigure protectie impotriva pierderilor financiare, a riscurilor sau a pierderilor contigente sau incerte. Simplu spus, acestea fac o gestionare a riscurilor care apar in viata noastra, neplanificate, precum: accidente rutiere, interventii medicale, interventii medicale in timpul calatoriilor, pierderea sau distrugerea unor bunuri, dezastre naturale ce distrug imobile si multe altele.

Ce este o asigurare?

Asigurarea este un acord, sub forma unui contract, prin care firma de asigurari se aganjeaza sa ofere o garantie de despagubire in cazul pierderilor financiare sau de bunuri, daunelor, boli, accidente, calatorii sau deces in schimbul unei plati lunare stabilite. 

Polita de asigurare poate fi suport de hartie sau digitala. Aceasta va proba incheierea contractului de asigurare si va reda pe scurt clauzele acestuia. 

Aceasta este insotita de anexe, ce redau in intregime conditiile in care partile implicate au ales sa se oblige.

Cum functioneaza firmele de asigurari?

In urma contractului semnat cu o firma de asigurari si stabilirea clauzelor, cel care a solicitat asigurarea devine o persoana asigurata. 

In cazul unui eveniment ce necesita interventia companiei, poti notifica firma de asigurari online sau telefonic. 

In functie de tipul de asigurare, procedurile sunt diferite, la fel si timpul in care compania trebuie anuntata in caz de dauna. 

In mod normal, firma de asigurari ar trebui sa fie disponibila atat pentru informatii ajutatoare, cat si pentru notificarea in cazul daunelor. Acestea pun la dispozitie numere de telefon si formulare online, pentru a face procesul extrem de usor.

Tipurile de asigurari 

Din fericire, exista o gama larga de asigurari, ce acopera o serie de nevoi. 

Firme de asigurari din Romania

In Romania exista aproape 30 de firme de asigurari. 

Printre cele mai cunoscute firme de asigurari, amintim:

Iata lista completa cu firmele de asigurari pe care le puteti gasi pe platforma Mr.Finance:

 • Asimed
 • Certasig
 • Euroins
 • Asirom
 • Garanta Asigurari
 • Gothaer
 • BCR Asigurari
 • Exim Asigurari
 • BRD Asigurari
 • Ergo Asigurari
 • Eurolife ERB
 • Groupama Asigurari
 • Grawe
 • Metropolitan Life
 • City Insurance
 • Onix Asigurari
 • ABC Asigurari
 • Omniasig

De cine sunt asigurate fondurile firmelor de asigurari?

Fondul de Garantare a Asiguratilor este persoana juridica ce are ca scop protejarea creditorilor de asigurari in cazul unui faliment a unei firme de asigurari. 

Plafonul de garantare prevazut de lege este de 450.000 lei pe un creditor de asigurare al asiguratorului in faliment.

Cum aleg cea mai buna firma de asigurari?

Alegerea unei firme de asigurari implica mai multi factori: nevoia pe care ai ai, bugetul, recomandarea unui prieten sau ruda, recenziile pe care le gasesti despre o firma de asigurari, daca sunt inscrise la Fondul de Garantare mentionat mai sus, ce daune acopera asigurarea. 

Ca de fiecare data, incurajam parcurgerea cu atentie a contractului, inainte de a-l semna. 

Pune intrebari si fii curios despre produsul sau serviciul pentru care urmeaza sa platesti si pe care il consideri “plasa de siguranta”. 

Pe site-ul Mr.Finance gasesti recenzii ale produselor, scrise obiectiv si usor de inteles. 

De asemenea, ai posibilitatea sa intri in legatura directa cu consultantii unor companii de asigurari, pentru a pune intrebari si pentru a incheia polite.

Andreea Chivu Popescu - Allianz Tiriac si Oana Urse - Generali Asigurari iti stau la dispozitie pentru intrebari, clarificari si informatii utile, cat si pentru incheierea de polite de asigurari.

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].
Te-ar Mai Putea Interesa:

Recomandarile Mr Finance

27/10/2022
4 motive pentru care sa alegi un credit IFN 

Exista numeroase situatii in care poti avea nevoie de un credit IFN, pentru a acoperi diferite cheltuieli. Fie vrei sa cumperi o masina, fie doresti sa mobilezi casa sau sa o reamenajezi, ai nevoie de sume mari de bani, ce pot fi economisite greu din salariul lunar.

Citeste mai mult
25/03/2021
Ce este PIB

Ce este si cum se calculeaza PIB? Ghid complet despre PIB - produsul intern brut.

Citeste mai mult
24/03/2021
Cifra de afaceri

Ce este si cum se calculeaza cifra de afaceri? Din ce este compusa cifra de afaceri? Ghid complet!

Citeste mai mult
19/11/2020
Bunastarea financiara

Bunastarea financiara este despre cum sa iti faci un buget, sa ai controlul banilor tai, pentru un viitor sanatos, din punct de vedere financiar.

Citeste mai mult
15/07/2020
Titluri de stat

Titlurile de Stat sunt imprumuturi acordate statului roman, pentru care investitorii primesc dobanda. Afla mai multe despre aceste produse financiare, avantajele acestora, dar si dezavantajale.

Citeste mai mult
08/07/2020
Overdraft

Overdraft-ul este o descoperire de cont, ce se comporta ca o linie de credit pe care o ai la dispozitie direct pe cardul de salariu. vezi ce sume poti lua si ce dobanda are acest credit. Ai toate informatiile ca sa iei o decizie inteleapta!

Citeste mai mult
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram