Generali pensii

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
21/11/2023
Pe scurt

Generali pensie privata este un fond de pensie obligatorie administrat privat sub denumirea „Aripi”. Generali pensii private pilon 2 este al 5-lea cel mai mare administrator din acest sector, cu o cota de piata de circa 11% si cu un nr de 860.000 de contribuabili. In continuare vom analiza care sunt cele mai importante caracteristici ale fondului de pensie „Aripi” administrat privat de catre Generali.

Generali pensii - privire de ansamblu

Performanta pensie privata
221%
Randament pensie privata
5
Nr. de participanti Pensie Privata
860 mii
Scorul Mr.Finance
5.0
Gradul de risc
5/5
Randament
5/5
Diversificare
5/5
Istoricul companiei
5/5
Valoarea activelor
5/5

Fondul de pensii administrat privat Pilon II de la Generali a oferit performante bune in cei peste 15 ani de activitate, cu investitii care respecta prevederile legale. Pe langa asta, Generali este o companie cu renume global care este remarcata prin calitatea serviciilor pe care le ofera.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
  1. Administrator serios, o companie cu renume la nivel international.
  2. Randamente bune, in jur de 8%/an in ultimii 15 ani.
Dezavantaje
  1. Nu este foarte transparent cu privire la categoria instrumentelor financiare in care investeste si procentul de alocare in aceste instrumente.
Articol scris de:
Actualizat 21/11/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Generali pensie privata este un fond de pensie obligatorie administrat privat sub denumirea „Aripi”. Generali pensii private pilon 2 este al 5-lea cel mai mare administrator din acest sector, cu o cota de piata de circa 11% si cu un nr de 860.000 de contribuabili. In continuare vom analiza care sunt cele mai importante caracteristici ale fondului de pensie „Aripi” administrat privat de catre Generali.

Povestea Generali incepe cu peste 190 de ani in urma, in 1831, la Trieste, ca Assicurazioni Generali Austro-Italiche. La putin timp după fondare, sunt deschise primele agentii in principalele orase ale Italiei, in Viena si in principalele porturi ale Europei. Primul birou al Generali in Romania a fost deschis in 1835, la Braila.

Revenirea Generali in pietele din centrul si estul Europei a inceput in anul 1989, in Ungaria. Au urmat Romania si Cehia in 1993, Slovenia in 1997, Polonia in 1999, Croatia 2000 și Serbia, Muntenegru si Bulgaria in 2006.

In prezent, Grupul Generali este unul dintre cei mai mari asiguratori din lume, activ in peste 50 de tari, cu aproape 70 de milioane de clienti si mai mult de 80.000 de angajati.

Generali Group are participari in peste 630 de societati, din care:

- 113 companii de asigurare

- 126 companii financiare si imobiliare

Generali pensii - structura fondului de investitii

Fondul de pensii administrat perivat pilon 2 „Aripi” de la Generali este un fond diversificat, scopul caruia constituie colectarea si investirea in interesul participantilor a contributiilor acestora in vederea asigurarii unei pensii distincte care sa suplimenteze pensia acordata de sistemul public. Principalul obiectiv al fondului este conservarea, gestionarea si cresterea valorii capitalului acumulat de la participanti prin investirea acestuia. Ca oricare al fond de pensii pilon 2, fondul „Aripi” de la Generali respecta prevederile legale privind structura investitiilor dar si procentul maxim permis de a fi investit intr-o singura categorie de instrumente financiare.

Astfel, fondul „Aripi” va investi banii contribuabililor respectand tabelul de mai jos:

Categoria de instrumente financiareMaxim alocare active
1.Instrumente ale pietei monetare20%
2.Titluri de stat din Romania, state membre UE sau SEE70%
3.Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de administratii publice locale din Romania, state membre UE sau SEE30%
4.Valori mobiliare tranzactionate pe o piata reglementata din Romania, UE sau SEE50%
5.Titluri emise de state terte si care sunt tranzactionate pe o piata reglementata din Romania, UE sau SEE15%
6.Obligatiuni ale administratiilor publice locale din state terte, admise la tranzactionare in Romania, UE sau SEE10%
7.Obligatiuni emise de Banca Mondiala, BERD, BEI admise la tranzactionare in Romania, UE sau SEE15%
8.Titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare, inclusiv ETF - din Romania sau din state membre ale Uniunii Europene5%
9.Investitii private de capital sub forma actiunilor la societati din Romania, din state ale Uniunii Europene sau apartinand SEE5%

Generali pensii - costuri

Generali Pensii private pilon 2 va percepe urmatoarele costuri:

  1. Comisionul de administrare: nu mai mult de 0,07% pe luna, astfel: 0,02%/luna daca rata de rentabilitate a fondului este sub nivelul ratei inflatiei, 0,03%/luna daca rata de rentabilitate a fondului este cu pana la un punct procentual peste rata inflatiei, pana la 0,07%/luna daca rata de rentabilitate a fondului este peste 4 puncte procentuale peste rata inflatiei.
  2. Taxa de audit a fondului - 71,1 lei/an, incluzand TVA.

Generali Pensii - evolutie si randamente

Generali Pensii a fost si unul dintre cele mai performante fonduri de pensii administrate privat.

Din 2008 pana in prezent, performanta totala fondului a fost de peste 221%, cu un randament mediu anualizat de circa 8% - mult peste rata medie a inflatiei calculata pentru aceeasi perioada.

Generali pensii 1

Fondul de pensie administrat privat Pilon 2 „Aripi” de la Generali este o solutie menita sa ofere un venit suplimentar la retragerea din activitate.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară pensii private
Găsește cele mai bune pensii private nevoilor tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram