Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Pret Bitcoin

Bitcoin este prima si cea mai mare (dupa capitalizare) criptomoneda din lume. In acest articol poti afla:

Care este pretul Bitcoin?
Cum a fluctuat pretul Bitcoin?
Care sunt factorii care influenteaza pretul Bitcoin?
Arata mai mult

Curs Bitcoin

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Pret Bitcoin

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 07/01/2024
Disclaimer publicitate

Cat costa un bitcoin azi?

1 Bitcoin in Euro

1 Bitcoin in Dolari

Ce este Bitcoin?

Un inventator necunoscut, sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, a prezentat lumii in 2008 o noua clasa de active: criptomoneda. Nakamoto a propus o moneda inovatoare, pe care a denumit-o Bitcoin. Desi existau alte monede electronice inainte de Bitcoin, iar Nakamoto nu a fost inventatorul criptografiei sau al structurilor de date bazate pe blockchain care sustin Bitcoin, acesta a fost primul exemplu de moneda de blockchain securizata criptografic. Aceasta caracteristica a dus la consolidarea pozitiei Bitcoin ca moneda dominanta pe piata cripto, devenind astazi cea mai utilizata moneda din lume.

Bitcoin a deschis calea catre o serie de oportunitati si avantaje pentru monedele traditionale si sistemele financiare, dar, in acelasi timp, a generat confuzie. Bitcoin nu reprezinta actiuni la o companie, asa cum fac bursele de valori, nu este emis de niciun guvern precum dolarul sau yuanul si nu este sustinut de niciun activ fizic precum aurul sau petrolul.

Aceste caracteristici ridica diverse intrebari, cum ar fi:

  1. Cat valoreaza Bitcoin?
  2. Ce determina pretul unui singur Bitcoin?
  3. Cum se calculeaza cursul Bitcoin in raport cu lira sterlina?
  4. Cum poate avea aceasta criptomoneda o valoare?

Evolutie pret Bitcoin

Istoricul pretului Bitcoin a avut un traseu aventuros inca de la inceputurile tranzactionarii criptomonedei. Piata criptomonedelor s-a dovedit mult mai volatila decat bursele de valori, experimentand adesea oscilatii de 10% intr-o singura zi, uneori chiar mai mari. In comparatie, preturile actiunilor se schimba minim si incet.

In primele etape, Bitcoin avea o valoare de mai putin de un cent. In mai 2010, detinatorul unei sume considerabile de Bitcoin a platit 10.000 BTC, evaluate la doar cativa centi, pentru doua pizza in prima tranzactie reala cu Bitcoin.

Pretul Bitcoin a ramas aproape de zero o perioada, apoi a depasit pragul de 1$ in februarie 2011, stabilind un raport de unu la unu intre BTC si USD. Ulterior, monedele Bitcoin au atins valori de peste 10 euro fiecare in cateva luni.

In 2013, valoarea Bitcoin a atins pentru prima data suma de 100 euro si, pana la finalul acelui an, pretul se indrepta spre 1.000 de euro. La sfarsitul anului 2017, un singur Bitcoin valora 17.000 euro, inregistrand o crestere de peste 1.900% intr-un singur an.

Aceasta ascensiune spectaculoasa a fost urmata de o cadere brusca in 2018, cand pretul Bitcoin a scazut cu 50%. A urmat apoi o alta perioada de stagnare, iar pretul Bitcoin in euro a atins chiar si 2.500 pentru o criptomoneda.

Ulterior, au avut loc noi cresteri si scaderi in 2020 si 2021, dupa cum se poate observa in graficul live al Bitcoin in USD.

Istoricul valorii Bitcoin arata ca aceasta a suferit modificari ciclice, cu perioade de crestere, corectare si stabilizare. Aceste cicluri pot varia in durata, de la cativa ani pana la cateva luni.

Este evident ca, in ciuda scepticismului unor membri ai comunitatii financiare, Bitcoin a depasit performanta burselor de valori si a principalelor marfuri pe termen lung. Valoarea Bitcoin continua sa creasca si a avut o rata anuala compusa de 116,41% in cei 10 ani pana in iulie 2021, comparativ cu 1,82% pentru aur si 17,77% pentru Nasdaq.

Factori care influenteaza pretul Bitcoin

Analiza istoricului pretului Bitcoin poate utiliza diverse tehnici folosite de brokeri si investitori pentru a evalua performanta actiunilor. Analiza tehnica implica examinarea graficului BTC pentru a intelege miscarile anterioare ale preturilor, in timp ce analiza fundamentala se bazeaza pe evenimente mondiale si conditii economice care pot afecta pretul Bitcoin.

Exista multi factori care pot influenta pretul Bitcoin. Faptul ca Bitcoin are un numar total fix de unitati il face rezistent la inflatia care afecteaza monedele fiat. De asemenea, schimbarile in economia globala pot influenta pretul Bitcoin, cum s-a intamplat in 2020, cand Bitcoin a inregistrat castiguri semnificative in timp ce monedele fiat erau afectate de pandemia de COVID-19.

Evenimentele legate de proiect, precum actualizarile si noutatile, pot, de asemenea, sa influenteze pretul Bitcoin. In plus, evenimentele de reducere la jumatate, in care recompensa acordata minerilor pentru procesarea tranzactiilor este redusa la jumatate, au fost asociate cu cresteri temporare ale pretului Bitcoin.

Gradul de adoptare de catre investitori este, de asemenea, un factor crucial. In 2020 si 2021, companii precum MicroStrategy, Square si Tesla au achizitionat cantitati semnificative de Bitcoin, iar acest trend a contribuit la increderea in criptomoneda si la stimularea altor investitii.

Care este pretul Bitcoin?

Pretul Bitcoin variaza in functie de tranzactiile cumparatorilor si vanzatorilor pe bursele de criptomonede. Deoarece Bitcoin este exprimat in dolari, euro sau alte monede fiat, pretul este influentat de schimburile valutare. Datorita volatilitatii, valoarea BTC live se poate schimba semnificativ intr-un interval de timp scurt.

Capitalizarea de piata a Bitcoin este calculata prin inmultirea pretului Bitcoin cu numarul de monede aflate in circulatie. In prezent, pretul Bitcoin este de 34.553,90 euro, cu o schimbare de -201,58 euro in ultimele 24 de ore si un volum de tranzactionare de 15.760.042.807 euro. Bitcoin ocupa primul loc pe piata, cu o capitalizare de 675.556.667.353 euro si un fond in circulatie de 21.000.000 BTC. Cel mai mare nivel de pret inregistrat pentru Bitcoin a fost de 59.717,00 euro, iar cel mai mic a fost de 51,30 euro. Fondul maxim este de 21.000.000 BTC.

De unde sa cumperi Bitcoin

Cumpara Bitcoin cu o platforma de incredere

Poti cumpara Bitcoin de pe exchange-urile recomandate de Mr.Finance sau poti tranzactiona cu ajutorul brokerilor. Platformele de unde poti cumpara Ripple sunt:

  1. eToro - cea mai buna platforma de investitii si tranzactionare pe piata de actiuni in 2023.
  2. XTB - o platforma popula pentru tranzactionarea actiunilor, indicilor, marfurilor, CFD-urilor, cripto etc.
  3. Crypto.com - cea mai buna platforma pentru tranzactionare a sute de criptomonede, avand comisioane mici.
  4. Binance - una dintre cele mai avansate platforme de tranzationare cripto.

Gasesti aici lista completa de brokeri recomandati.

Majoritatea brokerilor recomandati accepta alimentarea contului cu PayPal sau card bancar.

Mr.Finance recomanda!

In concluzie, pretul Bitcoin a avut o evolutie tumultuoasa de-a lungul timpului, fiind influentat de o serie de factori. Bitcoin continua sa atraga atentia si sa creasca in valoare, depasind alte active traditionale.

Asigura-te ca ai inteles suficient si ca esti pregatit sa investesti din economiile tale si nu din veniturile familiei sau ale gospodariei din care faci parte. 

Investeste inteligent, in urma unui plan si a unei strategii prestabilite!

Intrebari frecvente despre pretul Bitcoin

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram