Mrfinance.ro » Asigurari » Asigurari de locuinta

Asigurarea de locuinta

 • Niciun loc nu este ca acasa. 
 • Gaseste cea mai avantajoasa asigurare pentru caminul tau!

Ce este asigurarea de locuinta?

Asigurarea de locuinta obligatorie sau polita de asigurare obligatorie a locuintei, denumita si PAD, are rolul de ne proteja, din punct de vedere financiar, in cazul unor daune, ce ne pot afecta locuinta. 

In temeiul legii nr. 26/2008 este obligatoriu sa ne asiguram locuintele impotriva unor dezastre naturale, cum sunt: alunecarile de teren, inundatiile si cutremurele.

Un astfel de contract trebuie sa se realizeze anual de catre orice persoana fizica sau juridica ce detine o locuinta. 

Persoanele care dispun de asigurare de locuinta nu vor avea de suferit din punct de vedere financiar in cazul distrugerii acesteia de un dezastru natural. 

Intrucat vorbim despre o asigurare obligatorie, impusa de statul roman, este important sa stii ca persoanele care nu detin o astfel de polita de asigurare, pot fi sanctionati, conform prevederilor legale. 

Asigurarea de locuinta obligatorie ofera despagubiri asiguratului chiar si in conditiile in care hazardele naturale provoaca incidente indirecte, cum este spre exemplu incendiul provocat de cutremur.

Tipurile de asigurari de locuinta

Conform legii mentionate anterior, locuintele se diferentiaza in doua tipuri: locuintele de tip A si locuintele de tip B.

Locuinta de tip A este reprezentata de constructii cu structuri de rezistenta robuste, realizate din metal, lemn sau beton armat, cu exterior din piatra, caramida sau diverse materiale  ce rezulta in urma tratamentelor chimice/termice.

Pragul de asigurare maxim- 20.000 euro.

Locuinta de tip B defineste case sau apartamente a caror constructii cu pereti exteriori sunt realizate din caramida sau orice alte materiale care nu au fost supuse unor tratamente termice sau chimice.

Pragul de asigurare maxim- 10.000 euro.

Ce riscuri acopera asigurarea obligatorie de locuinta?

Asigurarea obligatorie de locuinta acopera urmatoarele riscuri: 

 • Alunecarile de teren
 • Inundatiile
 • Cutremurele de pamant

Dupa cum am mentionat deja, acestea trebuie sa fie declansate de fenomene naturale, adica daunele sa apara ca o consecinta a acestora. 

Este important sa stii si ce nu acopera o asigurare de locuinta obligatorie:  

 • Inundatii ce se produc ca urmare a schimbarii artificiale a cursurilor de ape;
 • Inundatii produse in timpul formarii unor lacuri de acumulare;
 • Alunecari de teren sau prabusiri rezultate din fenomene prilejuite, lucrari de edilitare, prospectiuni, exploatari sau explorari, fie ele la suprafata sau in profunzime;
 • Daune provocate de tasarea terenului pe care este construita fundatia;
 • Daune ce apar din pricina variatiilor de volum a terenului;
 • Daune ce se produc in cazul terenului care imprejmuieste locuinta si nu este asociat acesteia;
 • Daune provocate in cazul unor anexe care nu constituie corp comun cu louinta: grajd, magazie, garaj, jardiniere etc;
 • Daune provocate unor bunuri care nu sunt reprezentate stric de destinatia de locuinta;

Cat costa o asigurare de locuinta?

Pentru o locuinta de tip A (constructii cu structuri de rezistenta robuste, realizate din metal, lemn sau beton armat, cu exterior din piatra, caramida sau diverse materiale  ce rezulta in urma tratamentelor chimice/termice), costul politei de asigurare este 20 euro/an. 

Pentru o locuinta de tip B (case sau apartamente a caror constructii cu pereti exteriori sunt realizate din caramida sau orice alte materiale care nu au fost supuse unor tratamente termice sau chimice), costul unei polite de asigurare este 10 euro/an. 

Alegerile noastre:

Allianz Tiriac

 • Firma de asigurari cu traditie

Allianz Tiriac Asigurari 

Allianz Tiriac este o companie de renume, ce ofera o gama larga de asigurari. 

Astfel ca, in ceea ce priveste asigurarea de locuinta, Allianz Tiriac iti pune la dispozitie 3 pachete de asigurare:

 • Confort
 • Extra
 • Max 

In tabelul de mai jos gasesti informatii utile despre acoperirile oferite de fiecare tip de asigurare in parte. 

Allianz Tiriac mentine o relatie deschisa cu clientii si vine in intampinarea acestora cu un formulat de contact, formular care, odata completat si trimis, te va pune in legatura cu un reprezentant al companiei.

Rca-ieftin

 • Activ pe piata din Romania din 2006

RCA-Ieftin.ro 

Compania si-a inceput activitatea in 2006, actionand in prezent ca broker de asigurari, Pintilie Broker de Asigurare SRL, cu peste 100.000 clienti. 

 • Colaboreaza cu multiple firme de asigurari, precum: Euroins, Omniasig, Generali, Allianz Tiriac, Groupama, City Insurance, Asirom. 
 • Procesul de aplicare este 100% online, prin completarea unui formular, cu toate datele necesare. 
 •  Polita de asigurare se livreaza gratuit prin Posta Romana, indiferent de unde te afli. 
 • Vei fi anuntat prin e-mail atunci cand polita expira. 
 • Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete etc. 
 • Pe site-ul rcs-ieftin.ro, gasesti sectiunea de intrebari si raspunsuri extrem de utile, caci acestia expun problemele cele mai comune ale clientilor. 
Mrfinance.ro » Asigurari » Asigurari de locuinta

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected] 

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.  

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă. 

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.

Secured By miniOrange