Asigurari de calatorie 

Nu există nimic ca călătoria pentru a reînvigora spiritul. O schimbare de peisaj oferă o perspectivă nouă, o șansă de a renunța la rutina și poate aduce chiar si un gust de aventură.

Asigurarea de călătorie oferă o plasă de siguranță pentru a putea explora cu încredere.

Probabil este in firea noastra sa nu ne gandim la situatii negative inainte de a pleca in vacanta. Cu totii ne imaginam explorand orase, stand pe plaja, practicand sporturile preferate sau bucurandu-ne de preparate gastronomice variate. Te-ai gandit vreodata ca ti se poate face rau in timp ce explorezi? Dar ca poti face o insolatie grava, te poti accidenta in timp ce faci schi sau poti face o toxiinfectie alimentara?

Anumite sectoare au detectat aceasta problema in randul turistilor si au dezvoltat special pentru acestia pachete de asigurari de calatorie, care sa le vina in ajutor ori de cate ori apare nevoia de a face acest lucru. Cu alte cuvinte, tie iti ramane sa te gandesti la toate partile pozitive ale unei excursii, pentru ca situatiile medicale neprevazute ce pot aparea vor fi rezolvate de catre persoane avizate, cu un cost redus.

Alegerile noastre:

RCA-Ieftin: Asigurari pentru orice buzunar

RCA-Ieftin

Avalabilitate:  Peste 7 tipuri de asigurari

Pe site-ul securizat RCA Ieftin

Detalii Asigurari
 • Poti opta pentru o asigurare RCA 
 • Poti opta pentru o asigurare CASCO 
 • Poti opta pentru o asigurare de calatorie
 • Poti opta pentru o asigurare de sanatate
 • Poti opta pentru o asiurare de locuinta
 • Poti opta pentru achizitionarea unei roviniete 
 • Totul procesul se face online 

– RCA-Ieftin si-a inceput activitatea in anul 2006 si in prezent actioneaza ca broker de asigurari (PINTILIE BROKER DE ASIGURARE SRLcu peste 100.000 de clienti care au apelat la serviciile de brokeraj. 

– Printe firmele de asigurari cu care RCA-Ieftin colaboreaza se numara:  Euroins, Omniasig , Generali, Allianz, Groupama, City Insurance, Asirom.

– Procesul de aplicare se face 100% online.

– Polita de asigurare se livreaza gratuit prin Posta Romana, indiferent de locatia dvs. 

– Veti fi anuntat prin email atunci cand polita dvs. expira

– Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete, etc. 

Alegerile noastre:

Ok-Asig: Compara asigurari in doar 2 min.

Ok-Asig

Avalabilitate:  Peste 5 tipuri de asigurari

Pe site-ul securizat RCA Ieftin

Detalii Asigurari
 • Poti opta pentru o asigurare RCA 
 • Poti opta pentru o asigurare CASCO 
 • Poti opta pentru o asigurare de calatorie
 • Poti opta pentru o asigurare de sanatate
 • Poti opta pentru o asiurare de locuinta
 • Poti opta pentru achizitionarea unei roviniete 
 • Totul procesul se face online 

– OK-Asig si-a inceput activitatea in anul 2007 si in prezent actioneaza ca broker de asigurari (inregistrat in Registrul Brokerilor de Asigurare sub nr. RBK-418/02-07-2007. )

– Printe firmele de asigurari cu care RCA-Ieftin colaboreaza se numara:  Allianz, Generali, Groupama, Asirom, Omniasig, Gothaer, Euroins, Carpatica, Ergo.

– Procesul de aplicare se face 100% online.

– Asigurarea se emite in 3 minute, in cazul platilor cu cardul polita se trimite instant pe e-mail

– Polita de asigurare se livreaza gratuit oriunde in Romania.

– Veti fi anuntat prin email atunci cand polita dvs. expira

– Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete, etc. 

Ce este o asigurare de calatorie?

O asigurare de calatorie este un document care se realizeaza premergator plecarii in orice calatorie din strainatate, fie ea in scop business sau de concediu. Aceasta asigura in limita unei sume de bani diverse cheltuieli de consultatie, diagnosticare, tratament, servicii in regim de urgenta, interventii chirurgicale si nu numai. Pe piata de profil exista mai multe tipuri de asigurari de calatorie, de la cele ce includ servicii medicale, pana la cele ce ne asigura bagajele sau ne permit sa ne minimizam costurile calatoriei in situatii neprevazute ce necesita intoarcerea prematura in tara.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate

Aceasta este cea mai des utilizata dintre toate si include diverse cheltuieli medicale de urgenta,  repatriere sanitara in caz de imbolnaviri imprevizibile sau chiar de deces. Fireste ca serviciile pe care aceasta le include difera in functie de compania cu care vei colabora si, mai ales, de tipul de asigurare ales. De regula, un pachet cuprinzator te va ajuta in urmatoarele situatii:

 • Urgente stomatologice;
 • Urgente medicale;
 • Pierderea/furtul/deteriorarea bagajelor;
 • Intarzierea sau anularea mijlocului de transport;
 • Plata cheltuielilor aparute ca urmare a vatamarii corporale si a daunelor materiale;
 • Pierderea unor documente importante: carti de identitate, carduri bancare, documente de transport etc;
 • Anularea calatoriei ca urmare a unor evenimente neprevazute ce pot (sarcina, imbolnavire, deces, accident etc);
 • Despagubiri pentru bilete de avion returnate in cazul falimentului companiilor aeriene;
 • Plata pentru servicii medicale realizate ca urmare a aparitiei sarcinii (pana la 26 saptamani);
 • Vizita unor rude in situatii de spitalizare;
 • Convorbiri telefonice urgente.

Asigurarea storno a calatoriei

Aceasta asigurare se foloseste in cazul in care se va anula calatoria. Scopul acesteia este acela de a te ajuta sa recuperezi cheltuielile financiare pe care le-ai realizat premergator anularii calatoriei sau iti permit intoarcerea prematura din calatorie, desigur, atunci cand aceste lucruri s-au intamplat din motive independente de tine. Asigurarea storno acopera chiar si eventuale anulari ale zborurilor. In aceste situatii, asiguratul va fi despagubit atat de cheltuielile rezultate din plata biletului de avion, cat si a cazarii.

Asigurarea pentru bagaje de calatorie

Se face doar impreuna cu pachetele de asigurari medicale de calatorie in strainatate. Conditiile in care se despagubeste asiguratul pentru pierderea bagajelor difera de la o companie la alta. Cu toate acestea, cele mai multe practica urmatoarea regula: ele sunt valabile pentru furtul, intarzierea mai mult de 12 ore, pierderea sau deteriorarea bagajelor. Este vorba despre o masura de siguranta extrem de utila, mai ales in momentul actual, cand un procent atat de mare de bagaje se pierd zilnic in aeroporturile din toata lumea.

Asigurarea de calatorie  pentru diverse sporturi extreme

Daca in lista ta de pasiuni se numara si sporturile extreme, probabil vei dori sa iei in considerare realizarea unei astfel de asigurari. Aceasta este usor mai costisitoare decat o asigurare medicala de calatorie in strainatate, insa iti va aduce un plus de siguranta. Vei sti ca orice situatii neprevazute pot sa apara si ca vei dispune de toata grija medicala de care ai nevoie.

Asigurarea pentru sporturi extreme este utila pentru tine daca intentionezi ca in excursie sa faci catarari, mountain biking, surf, canyoning, scufundari, parasutism, echitatie, bungee-jumping sau orice alte sporturi de risc mare, ce iti pot afecta grav sanatatea in caz de accidentare.

Asigurare de calatorie pentru sporturi recreative

Nu trebuie sa fii iubitor de sporturi extreme pentru a-ti pune in pericol sanatatea. Daca intentionezi sa inoti, sa schiezi, sa faci trasee montane pe jos sau cu bicicleta, sa faci navigatie de agrement sau sa zbori cu balonul de aer cald, aceasta asigurare este potrivita pentru tine. Este mai scumpa decat cea medicala simpla, insa iti va garanta grija de care ai nevoie in situatii de accidentare.

Care este diferenta dintre o asigurare de calatorie privata si cea oferita de stat?

Asigurarea privata de calatorie iti permite accesul la spitale private de oriunde in lume. Daca optezi pentru un pachet basic nu este foarte scumpa, insa iti garanteaza ca vei fi tratat in situatii de urgenta. Nu doar ca faci economii, deoarece serviciile sunt despagubite de compania de asigurari, insa nu vei fi nevoit sa petreci timp stand la cozi sau intrebandu-te ce poti face. Companiile de asigurari te vor instrui cu privire la procedura standard in caz de nevoie.

Cardul european de sanatate se acceseaza putin mai greu si are o perioada de valabilitate de 6 luni. Acesta acopera servicii medicale oferite de spitalele de stat din Uniunea Europeana. Cele mai multe tari nu dispun de astfel de spitale, tot sistemul fiind unul privat. Totodata, nu includ serviciul de repatriere, ceea ce inseamna ca va trebui sa iti platesti singur anumite servicii, bani pe care va trebui sa te straduiesti ulterior sa ii recuperezi.

De ce ai nevoie de o asigurare de calatorie?

Imagineaza-ti doar ca te afli in alta tara si apare o urgenta medicala. Cel mai probabil nu stii ce anume sa faci, iar limba poate fi o bariera in ceea ce priveste comunicarea dintre tine si alte persoane, mai ales atunci cand vine vorba despre explicatii medicale. O asigurare de calatorie nu doar ca iti ofera vizita la spitale private fara sa platesti, insa iti si faciliteaza tot procesul de accesare a acestor servicii.

Tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe asigurare si sa suni la numarul de telefon inscriptionat acolo. Vei fi indrumat de operatorii firmei de asigurari catre un spital, in limba romana. Acolo vei fi intampinat de echipa de asistenti si medici, care se vor ocupa de tine. Daca situatia medicala nu iti permite sa realizezi apelul telefonic, o alta persoana poate face acest lucru in locul tau. Este important sa faci acest apel inainte de a te deplasa la spital, pentru a nu risca refuzul despagubirii serviciilor.

Cum alegi o asigurare de calatorie?

Asigurarea de calatorie se alege in functie de anumiti parametri pe care situatia ta specifica le impune. Poti incepe prin alegerea asigurarii de calatorie in functie de activitatile pe care le desfasori in concediu. Astfel, daca mergi sa faci schi, iti recomandam sa alegi o asigurare de calatorie pentru sporturi recreative. Daca mergi sa faci alpinism, alege o asigurare pentru sporturi extreme. Daca mergi sa vizitezi, alege o asigurare in consecinta si asa mai departe.

In principiu, o asigurare buna trebuie sa iti ofere o limita de acoperire cat mai mare pentru a nu avea surpriza ca diagnosticul tau nu este inclus in aceasta si trebuie sa platesti din buzunarul propriu, un call-center non stop pentru asistenta in caz de nevoie, sa fie valabila in toate tarile si sa aiba acoperire pentru diverse situatii: accidente, anularea rezervarilor, pierderea unor bunuri etc.

Daca obisnuiesti sa calatoresti de foarte multe ori pe an, poti opta pentru un plan de asigurare durabil, pentru 12 luni. Astfel, te vei bucura de aceeasi asigurare pe toata perioada anului. Totodata, companiile de asigurari iti pun la dispozitie si variante de asigurari pentru grup, ce se dovedesc a fi alegerea excelenta in cazul calatoriilor cu familia. Indiferent de alegere, este important sa te asiguri ca regasesti in documentele aferente serviciile de care vrei sa ai parte.

La ce sa fii atent atunci cand cumperi o asigurare de calatorie?

Trebuie sa fii atent la serviciile incluse in polita de asigurare, la suma de bani acoperita si la compania de asigurari cu care decizi sa colaborezi, pentru a nu avea surprize cu privire la seriozitatea acesteia. Nu este nevoie sa te invatam cum sa faci acest lucru, avand in vedere ca toate informatiile de care avem nevoie in zilele noastre sunt la un click distanta. Analizeaza-ti cu atentie starea de sanatate inainte de a pleca in orice calatorie, pentru a evita situatiile periculoase.

Totodata, nu uita ca ranile ce pot aparea ca urmare a realizarii unor sporturi extreme nu sunt incluse in asigurarile standard. Pentru astfel de excursii va trebui sa realizezi o asigurare speciala, care sa includa o clauza din care sa reiasa ca eventualele accidente ce pot aparea in practicarea sporturilor sunt incluse in lista de beneficii.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai o urgenta medicala in calatorie?

In cazul unei urgente medicale, tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe asigurarea de calatorie si sa apelezi numarul de telefon de pe aceasta. Un operator iti va raspunde in cel mai scurt timp si te va ajuta sa ajungi la cel mai apropiat spital. In cazul in care nu te poti misca, vor contacta serviciul de urgente pentru a se deplasa la locul unde te afli. Acest apel poate fi efectuat de altcineva daca tu te afli in incapabilitatea fizica de a face acest lucru.

1. Ce servicii medicale sunt acoperite de asigurarea medicala?

De regula, o asigurare de calatorie standard include transport in caz de urgenta la o unitate medicala din apropiere, tratamentul ambulatoriu, diverse medicamente sau proceduri de diagnoza si tratament in conditii de spitalizare. Pentru informatii mult mai specifice, te invitam sa analizezi gama de servicii oferita de fiecare companie in parte.

Suplimentar, o astfel de asigurare se poate extinde pentru a include acoperirea pentru pierderea unor documente sau bagaje si diverse afectiuni ce pot aparea din cauza practicarii unor sporturi extreme. Este foarte important sa iti creezi o oferta de asigurare care sa includa toate serviciile de care ai nevoie, pentru a nu fi nevoit sa le platesti din banii tai.

2.Bagajul pierdut de companiile aeriene este acoperit de o asigurare medicala?

Acest risc este acoperit doar daca asigurarea pe care ai achizitionat-o dispune de acest serviciu. In cazul in care ai pus ochii pe o oferta buna, poti discuta cu firma respectiva despre politica de personalizare  a acesteia si care sunt costurile pe care aceasta aditie le presupune. O alta varianta este sa continui sa explorezi alte oferte, deoarece numarul lor este in continua crestere. Cu siguranta vei reusi sa gasesti un pachet care sa includa si acest beneficiu.

3.Trebuie sa includem repatrierea in caz de deces?

Recomandarea noastra este sa incluzi in asigurarea de calatorie in strainatate atat repatrierea sanitara, cat si repatrierea in caz de deces. Astfel, vei putea sa te intorci acasa inainte de a se finaliza calatoria, in cazul in care ai contactat o anumita boala. In ceea ce priveste repatrierea pentru deces, acesta este un aspect la care trebuie sa te gandesti. In caz contrar, pe langa durerea celor dragi, se pot cauza ulterior nenumarate batai de cap si costuri usturatoare.
Aceste asigurari de calatorie nu sunt obligatorii, insa este de preferat sa optezi pentru ele pentru a nu regreta mai tarziu lipsa lor. Pretul lor este mult prea mic pentru a-ti risca sanatatea. In final, aceasta este cel mai de pret lucru pe care il avem, iar cei responsabili pentru ea suntem noi.

Mrfinance.ro » Asigurari » Asigurari de calatorie

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.