Credit de nevoi personale ING

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
18/06/2024
Pe scurt

Cu creditul ING Personal ai pana la 125.000 lei pe care ii folosesti asa cum vrei.

 • Creditul de nevoi personale ING Personal este destinat pentru finantarea unor cheltuieli fara justificarea utilizarii banilor sau pentru refinantarea altor credite.
 • Poate fi accesat direct din aplicatia bancii sau de la sucursalele ING
 • Poti imprumuta intre 2000 si 125.000 lei
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa cat si variabila
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la ING
 • Ai reducere la dobanda daca refinantezi alt credit

Introducere

Creditul de nevoi personale este un produs bancar menit sa acopere niste cheltuieli neprevazute sau planificate, indiferent de natura lor: achizitie de bunuri, renovare, vacanta etc. Este un produs solicitat de catre consumatori pentru ca nu este solicitata justificarea utilizarii banilor imprumutati.

In continuare vom analiza oferta de credit de nevoi personale de la banca ING: care sunt conditiile de creditare, costurile unui asemnea imprumut si care sunt avantajele si dezavantajele creditului ING Personal.


Detalii Credit

Suma
intre 2000 si 125.000 lei
Perioada creditare
intre 12 si 60 luni
Incasare salariu
reducere de 1% la dobanda
Moneda
RON
Asigurare de viata

nu este obligatorie, dar ai reducere de 1% la dobanda daca o faci. Prima lunara pentru asigurare care este egala cu 0,138% din suma asigurata (100% din soldul creditului)


Refinantare

daca refinantezi un credit extern, ai reducere de 1,2% la dobanda


Dobanda
 • fixa, incepand de la 9.99%/an
 • Variabila, incepand de la 8.81%/an

Comisioane
 • 200 de lei comision de analiză dosar
 • 0.5% daca perioada ramasa < 1 an si 1% daca perioada ramasa > 1 an pentru rambursare anticipata, doar daca ai dobanda fixa
 • 9 lei comision de administrare cont daca nu incasezi veniturile la ING

Taxe si comisioane percepute de terti
 • 87,60 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului

Conditii
 • Varsta minima 18 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 6 luni la actualul angajator
 • Banca isi rezerva dreptul de a respinge cererea de credit, fara a prezenta motivele respingerii.

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Cardul ING (daca esti client)
 • Documente suplimentare (in cazul in care veniturile nu sunt inscrise in baza de date ANAF)
 • Daca esti client ING, poti sa accesezi creditul din aplicatia bancii, fara drumuri suplimentare

Scorul Mr.Finance
5.0
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului ING Personal un scor foarte bun de 5 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5/5 datorita faptului ca poti beneficia de reducere la dobanda daca incasezi salariul la ING, refinantezi un imprumut sau ai un scor de credit bun.
Timpul de aprobare este rapid, creditul poate fi accesat direct din aplicatie, suma maxima care poate fi imprumutata fiind calculata automat in functie de venituri, perioada de creditare este buna, pana la 5 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre.
Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj, dar daca faci asta, primesti reducere de 1% la dobanda.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

In cazul unui imprumut in valoare de 50000 lei pe o perioada de 5 ani, cu dobanda fixa, fara incasarea salariului la ING, fara incheierea unei asigurari de viata si fara sa refinantarea unui alt credit, DAE ar fi 15.55%, rata lunara de 1155 lei iar valoarea totala de rambursat ar fi 70260 lei.

In cazul aceluiasi imprumut, dar cu incasarea salariului intr-un cont ING, incheierea unei asigurare de viata si refinantarea unui alt credit, DAE ar fi 12.68%, rata lunara 1062 de lei iar valoarea totala de rambursat ar fi 66340 de lei.


Avantaje
 • Dobanda avantajoasa daca incasezi salariul la ING, inchei o asigurare de viata si somaj si refinantezi un credit extern
 • Banca, totusi, nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj
 • Aprobare rapida. Clientii bancii pot accesa creditul direct din aplicatia bancara
 • Suma imprumutata este flexibila, intre 2000 si 125.000 lei, in functie de nevoie.
 • Banca nu solicita multe documente
 • Ratele pot fi platite direct din contul tau ING
 • Conditii de acordare lejere
Dezavantaje
 • Banca percepe comison pentru rambursari anticipate
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti ING dobanda este mai mare.
 • Desi nu te obliga, banca te constrange sa inchei o asigurare de viata si somaj, acordand un bonus la dobanda
 • Daca nu incasezi veniturile recurente la ING, ai comision de 9 lei/luna pentru administrarea contului
Articol scris de:
Actualizat 18/06/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului ING Personal

Creditul de nevoi personale ING Personal poate fi accesat pentru diferite scopuri, fara a justifica utilizarea banilor. Poti opta atat pentru dovanda fixa, cat si pentru dobanda variabila. Poate fi accesat destul de rapid, direct din aplicatia bancii sau de la sucursalele ING cu un numar minim de documente. Banca ofera reduceri considerabile daca alegi sa incasezi salariul la ING, sa iti inchei o asigurare de viata si somaj sau sa refinantezi un imprumut extern.

Calculator credit nevoi personale ING

Calculator credit nevoi personale este instrumentul care iti permite sa iti faci o planificare mai buna referitoare la imprumutul pe care urmeaza sa-l accesezi. Astfel, poti sa vezi care ar fi dobanda, costurile si rata lunara aferenta unui credit in functie de suma imprumutata si perioada de rambursare. Ca sa vezi care sunt cele mai bune oferte de credite de nevoi personale foloseste comparatorul nostru. Astfel, in cazul unui imprumut de la ING in valoare de 20.000 RON, pe o perioada de 5 ani, poti opta intre:

Dobanda fixa de 11.49%, cu o rata lunara de 440 RON.

credit de nevoi personale ING
Credit de nevoi personale ING 3

Dobanda variabila 13.63% si o rata lunara de 461.5 RON.

calculator credit de nevoi personale ING
Credit de nevoi personale ING 4

Dobanda ING credit nevoi personale

Creditul de nevoi personale de la ING poate fi accesat fie cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, fie cu dobanda variabila. Dobanda fixa incepe de la 9.99% iar cea variabila de la 10.9%. Poti sa obtii cea mai avantajoasa dobanda daca incasezi veniturile intr-un cont ING, daca inchei o asigurare de viata si daca refinantezi un credit de la o alta banca.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Sa urmaresti trendul indicilor bancari ca sa faci o decizie buna in ceea ce priveste alegerea dintre dobanda fixa si cea variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la ING sau inchei o asigurare de viata si somaj.

Credit de nevoi personale ING: Intrebari frecvente

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram