Creditul de nevoi personale standard de la Banca Transilvania

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
13/03/2024
Pe scurt

Cu creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania poti accesa pana la 250.000 lei pentru acoperirea unor cheltuieli neprevazute sau planificate.

 • Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania este destinat finantarii unor cheltuieli neprevazute sau planificate fara a justifica utilizarea banilor
 • Poate fi accesata o suma de pana la 250.000 lei
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa cat si pentru dobanda variabila
 • Poti alege sa inchei si o asigurare de viata si somaj.

Introducere

Creditul de nevoi personale este un produs bancar care ofera posibilitatea solicitantului sa acopere unele cheltuieli planificate sau neprevazute, fara a justifica directia in care se vor cheltui banii. Astfel, acesta devine un produs accesat foarte des de catre consumatori datorita conditiilor de acordare care, de regula, sunt foarte lejere.

In continuare o sa analiza care este oferta de credit de nevoi personale de la Banca Transilvania: care sunt conditiile de acordare, costurile imprumutului si alte detalii legate de acest produs.


Detalii Credit

Suma
maxim 250.000 lei sau 50.000 euro
Perioada creditare
Minim 1 luna si maxim 5 ani
Incasare salariu
Reducere de minim 0,25% la dobanda
Moneda
RON sau EUR
Asigurare de viata
 • Nu este obligatorie, dar ofera reducere de 0.5% la dobanda

Refinantare
 • Poate fi accesat si pentru refinantare.

Dobanda
 • Fixa incepand de la 6.5% pentru creditele in euro sau incepand de la 7.8% pentru creditele in lei
 • Variabila, incepand de la 8.69% pentru creditele in euro sau 12.48% pentru creditele in lei

Comisioane
 • Comision analiza dosar: 200 lei (pentru creditele in lei)/50 euro pentru creditele in euro
 • Prima de asigurare: 2.80% din valoarea creditului
 • Rambursare anticipata: 0.5% daca scadenta creditului<1 an. 1% daca este >1 an

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Nu sunt percepute comisioane de terti

Conditii
 • Cetatenie romana
 • Un comportament bun de plata
 • Venituri salariale, pensii sau alte tipuri de venituri stabile de minim 3 luni

Acte necesare

Scorul Mr.Finance
5.0
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului standard de la Banca Transilvania un scor bun de 5 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5 din 5 pentru ca dobanda este avantajoasa comparativ cu alte banci. Suma maxima care poate fi solicitata este mare, aici are un scor de 5 din 5, perioada de aprobare este rapida, poate fi aprobat in 24 de ore de la depunerea dosarului, perioada de creditare poate fi de maxim 5 ani, de asemenea dobanda poate fi fixa sau variabila.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este un indicator care contine, pe langa dobanda declarata de banca, si celelalte taxe si comisioane bancare. Astfel, se creeaza o imagine mai clara asupra costului real al creditului. 

DAE pentru creditul de nevoi personale de la BT difera in functie de scopul pentru care este solicitat imprumutul (refinantare sau nu), daca incasezi sau nu veniturile la BT etc.

In cazul unui credit in valoare de 50.000 lei pe o perioada de 5 ani, cu dobanda fixa, cu incasarea veniturilor intr-un cont BT si incheierea unei asigurari de viata, DAE ar fi 16.03%, rata lunara 1150 RON iar valoarea totala de rambursat ar fi 70.717 RON

Pentru un credit de 10.000 euro pe o perioada de 5 ani, cu dobanda variabila, fara incasarea veniturilor intr-un cont BT si fara incheierea unei asigurari de viata, DAE ar fi 10.53%, rata lunara 212 euro iar suma totala de rambursat ar fi 12.769 EUR.


Avantaje

Avantajele Creditului de nevoi personale de la Banca Transulvania sunt:

 • Conditii de acordare foarte lejere
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa, cat si pentru dobanda variabila
 • Creditul poate fi acordat atat in euro cat si in lei
 • Nu esti obligat sa inchei o asigurare de viata, dar ai reducere la dobanda daca alegi sa o faci
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la BT
Dezavantaje

Dezavantajele creditului sunt:

 • Dobanda este mai mare daca nu incasezi veniturile la Banca Transilvania
 • Chiar daca esti client BT, oricum va trebui sa suporti un cost pentru analiza dosarului
 • Ai costuri pentru rambursare anticipata.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale BT

Scorul pentru acest credit este unul foarte bun datorita faptului ca banca nu impune conditii severe de acordare, imprumutul poate fi accesat pentru diverse scopuri fara a justifica utilizarea banilor.

Banca ofera si reduceri considerabile la dobanda daca incasezi salariul la BT sau alegi sa inchei o asigurare de viata. Avand in vedere ca poate fi accesat atat in lei, cat si in euro, atat cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila, acest credit devine un produs foarte flexibil. Creditul poate fi accesat la oricare dintre sucursalele Bancii Transilvania.

Pentru a usura procesul, este recomandat sa fie completat un formular de pe site-ul bancii iar un consilier te va contacta la o ora potrivita pentru tine si impreuna veti seta o intalnire.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Creditul poate fi accesat atat cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila. Recomandat este sa urmaresti evolutia indicilor bancari ca sa iei o decizie cat mai buna in acest sens.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate, cum ar fi diminuarea veniturilor sau anumite cheltuieli neprevazute in unele luni.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la BT sau alegi sa inchei o asigurare viata.
 • Sa fii atent la moneda in care accesezi imprumutul. Dobanda pentru creditele in euro este mica, dar te supui riscului de curs valutar.
Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram