Imprumuturi rapide

Mrfinance.ro » Credit Nebancar » Credit Rapid

piggy-bank

Totul despre Credite Rapide Online

Cu totii am experimentat diverse situatii cand a aparut necesitatea unei sume de bani si nu am detinut-o la momentul respectiv. Intr-un astfel de context, solutiile sunt reprezentate de imprumuturi, fie ele de la prieteni, institutii financiare nebancare sau institutii bancare. Indiferent de alegere, fiecare prezinta avantajele si limitele sale: unele sunt mai eficiente, altele mai rapide, mai costisitoare sau mai simplu de realizat. De o mare popularitate pe piata de profil se bucura creditele rapide pe care institutiile financiare nebancare (IFN) le ofera clientilor la nevoie. 

Foloseste comparatorul de credite rapide Mrfinance.ro

CompanieTimpul de aprobare0% DobandaSuma max. primul creditSuma max. imprumutPerioada de creditareAplica
zaplo credit
Zaplo Credit

15 min

Primul credit fara Dobanda

150 - 600 RON

1500 RON

30 de zile

Aplica Acum
viva credit
Viva Credit

24 de ore

Primul credit fara Dobanda

100 - 1500 RON

1500 RON

35 de zile

Aplica Acum
telecredit
Telecredit

20 de min

Primul credit fara Dobanda

100 - 500 RON

2000 RON

30 de zile

Aplica Acum
credius
Credius

1 ora

Primul credit fara Dobanda

600 - 1800 RON

1800 RON

5 luni

Aplica Acum
extrasimplu
Extrasimplu

2 ore

Dobanda fixa de 1,2 % pe zi

200 - 2000 RON

2000 RON

30 de zile

Aplica Acum
mobilo credit
Mobilo Credit

30 de min

Dobanda fixa de 1,2 % pe zi

175 - 500 RON

2000 RON

31 de zile

Aplica Acum
mogo credit
Mogo Credit

15 min

Nu

2500 - 66000 RON

66000 RON

60 de luni

Aplica Acum
creditfix
Creditfix

20 min

Primul credit fara Dobanda

100 - 1500 RON

1500 RON

35 de zile

Aplica Acum
onnen credit
Onnen Credit

24 de ore

Nu

1000 - 10000 RON

10000 RON

24 de luni

Aplica Acum
onnen credit
Mindi Credit

10 min

Primul credit fara Dobanda

100 - 1200 RON

1200 RON

30 de zile

Aplica Acum
hora credit
Hora Credit

15 min

Nu

100 - 3000 RON

3000 RON

30 de zile

Aplica Acum
ferratum credit
Ferratum Credit

10 min

Primul credit fara Dobanda

200 - 1400 RON

5000 RON

45 de zile

Aplica Acum
smile credit
Smile Credit

2 ore

Primul credit fara Dobanda

500 - 2000 RON

2000 RON

35 de zile

Aplica Acum
provident credit
Provident Credit

2 ore

Nu

100 - 10000 RON

10000 RON

24 de luni

Aplica Acum

Foloseste comparatorul de credite rapide Mrfinance.ro

CompanieSuma max. imprumutAplica
zaplo credit 1500 RON
Aplica
viva credit 1500 RON
Aplica
telecredit 2000 RON
Aplica
credius 1800 RON
Aplica
extrasimplu 2000 RON
Aplica
mobilo credit 2000 RON
Aplica
mogo credit 66000 RON
Aplica
creditfix 1500 RON
Aplica
onnen credit 10000 RON
Aplica
onnen credit 1200 RON
Aplica
hora credit 3000 RON
Aplica
ferratum credit 5000 RON
Aplica
smile credit 2000 RON
Aplica
provident credit 10000 RON
Aplica
Am testat majoritatea imprumuturilor rapide de pe piata din Romania. Scopul nostru este de a va oferi o imagine de ansamblu a celor mai bune oferte de creditare rapida, acest lucru va face ajuta sa alegeti imprumuturile cele mai avantajoase si care corespund nevoilor dvs. Cititi mai multe despre fiecare oferta de mai jos sau dati clic pe butonul “aplica” pentru a merge direct la procesul de aplicare. Mai mult despre cum testam produsele aici .

De regula, acestea se adreseaza persoanelor ce au nevoi financiare urgente, iar sumele necesare nu sunt atat de mari incat sa necesite giranti sau garantii. Cererea mare in acest context a dus la aparitia a diverse companii de profil, fiecare diferentiindu-se prin caracteristicile sale proprii.

Mr. Finance isi propune sa va aduca in atentie o serie de informatii utile referitoare la notiunea de creditare rapida, in asa maniera incat sa intelegeti foarte bine ce presupune aceasta, care sunt principalele companii ce presteaza aceste servicii, cum le alegeti si care este procedura de aplicare si acordare.

Scopul nostru este de a aduna intr-un singur loc toate informatiile relevante in acest sens, pentru ca dumneavoastra sa ajungeti sa analizati cat mai rapid oferta existenta si sa alegeti ceea ce vi se potriveste. Desigur, informatiile pe care vi le punem la dispozitie sunt prezentate in mod obiectiv, motiv pentru care nu veti afla doar care sunt avantajele imprumuturilor rapide.

Dorim sa va aducem la cunostinta si limitele pe care acestea le impun din anumite puncte de vedere, precum si notiunea de creditare responsabila, cu scopul de a evita imprumuturile paguboase pentru dumneavoastra.

Cum sa aplici pentru in credit in doar 3 pasi 

 Alege creditorul potrivit pentru tine si apasa butonul APLICA

  Odata ajuns pe pagina creditorului, trebuie sa completezi formularul si sa urmezi procesul de aplicare

Gata! Un agent te va contacta pentru a-ti confirma primirea imprumutului online

 

 

 

 Checklist pentru un imprumut rapid

Pentru a aplica pentru un imprumut rapid, vei avea nevoie de urmatoarele:

Varsta minima de 18 ani

Copie dupa cartea de identitate

Un cont bancar sau card bancar

Se poate sa aveti nevoie si de o adeverinta de salariu, pensie sau o sursa de venit

 

 bankCe sunt Institutiile Financiare Nebacare?

BInstitutiile Financiare Nebancare (a nu se confunda cu institutiile de credit) sunt entitati care desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional.

Ele se constituie ca societati comerciale pe actiuni, functioneaza in conditiile prevazute de lege, infiintarea si functionarea lor fiind reglementate de Legea nr. 93/2009 cu privire la Institutiile Financiare Nebancare.

Printre cele mai cunoscute astfel de entitati din Romania sunt Provident, Ferratum, Viva Credit, Credit Fix, Extra Simplu, Zaplo, etc. Creditele rapide au urmarit o ascensiune rapida inca de la aparitia lor pe piata din Romania.

Conform statisticilor, creditarea Institutiilor Financiare Nebancare in Romania a atins in august 2015 maximul ultimilor 2 ani, de 5.3 miliarde de euro. parte.

Accesarea creditelor nebancare

Mr. Finance a analizat cu atentie o gama variata a companiilor de profil si implicit, procedurile pe care acestea le impun, pentru a stabili care sunt modalitatile de accesare a acestor credite.

De regula, daca vreti sa optati pentru un credit nebancar trebuie sa aveti o varsta de peste 18 – 21 de ani, o carte de identitate valida, domiciliu stabil pe teritoriul tarii si dovada unui venit lunar (printre alte conditii).

Desigur, aceste date pot sa difere de la o companie la alta. Spre exemplu, exista companii ce impun ca solicitantul imprumutului sa aiba o varsta de peste 25 de ani, un anume venit lunar sau dovada de resedinta in orasul de unde se realizeaza imprumutul.

Durata de analiza a dosarelor si de virare a imprumutului este cuprinsa intre 1-2 zile. Pentru acele companii ce ofera credite rapide de valoare mai mare cu garantie auto sau imobiliara, este foarte probabil ca perioada de asteptare sa se prelungeasca pana la 7 zile.

Dupa cum puteti observa, conditiile de eligibilitate pentru astfel de imprumuturi rapide nu sunt foarte greu de indeplinit si nici actele necesare nu sunt greu de procurat. Este necesar ca acestea sa se adauge la dosar in copie.

Posibilitati de gestionare a creditului

Pentru a veni in sprijinul tuturor categoriilor de oameni, companiile de profil si-au proiectat serviciile de gestionare a imprumutului in diferite moduri.

Credit rapid online

Pentru acele persoane pentru care timpul este pretios si evita bancile tocmai din pricina faptului ca nu vor sa realizeze nenumarate drumuri de la angajator la banca si de acasa la banca, companiile de pe piata au dezvoltat notiunea de credit rapid online. Cererile se depun direct pe platforma companiei, actele se semneaza si se scaneaza, urmand sa fie anexate tot acolo, banii sunt virati in cont, iar ratele sunt platite fie prin transfer bancar, fie prin retragerea automata a sumei aferente ratei. 

Credit rapid la domiciliu

Acest tip de gestionare a imprumutului este foarte confortabil pentru persoanele inaintate in varsta, care vor sa evite drumurile repetate si nici nu sunt foarte familiari cu interactiunile online. Astfel, creditul rapid la domiciliu presupune deplasarea unui agent reprezentant al companiei acasa la persoana in cauza, in vederea realizarii documentatiei necesare si a platii ratelor. Desigur, acest serviciu este unul contra cost.

Credit rapid la sediul IFN-ului

Multumita dezvoltarii tehnologiei si a serviciului de deplasare la domiciliu, aceasta este cea mai putin utilizata metoda de gestionare a imprumutului. Cu toate acestea, exista companii care dispun de sedii unde clientii pot sa se deplaseze pentru realizarea imprumuturilor si plata ratelor aferente.

Ghidul creditelor rapide

O notiune extrem de intalnita pe piata imprumuturilor este cea de credite rapide. Cu totii ne-am lovit de acele situatii in care am avut nevoie urgenta de o suma de bani si nu am stiut cum sa o obtinem.

Puteti opta pentru oricare din urmatoarele variante: imprumuturile de la apropiati, cele bancare sau creditele rapide. Fiecare varianta prezinta avantajele si limitele sale.

Din acest motiv, trebuie sa analizati cu atentie situatia inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste optiunea aleasa.

Ce sunt creditele rapide?

Institutiile financiare nebancare (IFN) desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional, intr-un cadru stabilit de lege. Ele sunt inscrise in unul din registrele BNR si sunt reglementate de legea 93/2009 referitoare la institutiile financiare nebancare.

Creditele rapide se pot realiza de persoane fizice sau juridice catre o institutie financiara nebancara, pe baza unui contract. In acest act se consemneaza toate detaliile referitoare la imprumut: perioada de creditare, suma aferenta ratelor, data de plata a acestora, rata dobanzii, clauze pentru neplata etc.

Institutiile Financiare Nebancare se bucura de o mare popularitate in Romania, incepand cu inceputul anilor ’90. Pe piata de profil exista nenumarate companii: de la cele ce ofera imprumuturi de mica valoare pana la salariu, pana la acele ce ofera sume de bani mai mari sau chiar imprumuturi pentru IMM-uri cu garantii.

Aceasta nisa s-a dezvoltat considerabil in ultimii ani, urmarind o ascensiune continua. Printre cele mai cunoscute astfel de companii se enumera Provident, Ferratum, Cetelem, Credit Fix, Viva Credit, TBI Credit, Extra Simplu, Happy Credit etc. 

Sunt creditele rapide periculoase?

Creditele rapide reprezinta solutii la indemana pentru problemele financiare neprevazute. Recomandarea noastra este sa apelati la acest tip de imprumut din motive bine intemeiate: aveti parte de un eveniment nefericit in familie, vi s-a stricat masina si nu mai puteti face naveta la munca, vi s-au stricat electrocasnicele indispensabile din locuinta etc.

Nu faceti credite rapide pentru a achizitiona un telefon de ultima generatie sau haine la moda.

Ele pot fi periculoase doar pentru acele persoane care nu le gestioneaza corect. Este de preferat ca aceste impruturi sa se achite in termen cat mai scurt, intrucat dobanzile practicate de companii sunt destul de mari.

Spre exemplu, cele mai multe institutii financiare nebancare ofera imprumuturi cu dobanda de 1.2% pe zi. Astfel, pentru o suma de 1000 de lei luata pentru o perioada de 45 de zile veti plati 540 lei, dobanda zilnica fiind de 12 lei.

Daca acestor dobanzi se mai aplica si penalitati pentru intarzierea ratelor, va aflati intr-o situatie neplacuta. La finalul perioadei de creditare veti realiza ca ati supra-achitat un credit.

De aceea, analizati cu mare atentie dobanzile si penalitatile practicate de companiile de profil, pentru a alege oferta cea mai avantajoasa. Va recomandam sa gestionati creditele cat mai responsabil, pentru a evita pericolele.

Care sunt avantajele unui imprumut rapid?

Creditele rapide sunt alese in favoarea imprumuturilor bancare multumita multiplelor avantaje pe care le ofera. Iata care sunt acestea:

Se acorda intr-un ritm rapid

Companiile de profil au inteles nevoia clientilor de a intra in posesia imprumutului solicitat intr-un timp cat mai scurt: nu o luna, nu o saptamana, ci maxim 2 zile sau chiar in aceeasi zi.

Astfel, ele reprezinta alegerea ideala pentru situatii urgente, cand apare necesitatea unei sume de bani.

Criteriile de eligibilitate sunt simplu de indeplinit

Spre deosebire de alte imprumuturi, acestea dispun de criterii de eligibilitate usor de indeplinit. De regula, solicitantul unui imprumut trebuie sa aiba o varsta de peste 18 ani si sa dispuna de o sursa de venit pentru a fi eligibil.

Desigur, criteriile variaza de la o companie la alta. Anumite companii cer ca varsta minima sa fie de 21 de ani, altele chiar 24.

Sursa de venit minima este de 300 de lei, insa si aceasta informatie difera in functie de optiunea aleasa si tipul de credit. Solicitantul trebuie sa dispuna de o dovada a resedintei in Romania.

Dosarele de aplicare sunt simplificate

Oricine a realizat vreodata un imprumut bancar a experimentat un proces indelungat, caracterizat de birocratie.

De regula, sunt necesare nenumarate drumuri de la angajator la banca si de la banca la angajator pentru a realiza un dosar complet pentru un imprumut bancar.

In ceea ce priveste creditele rapide, situatia este foarte simpla: solicitantul are nevoie de o carte de identitate si dovada de venit.

Acesta se poate concretiza intr-un cupon de pensie, un fluturas de salariu sau chiar un extras de cont.

Posibilitati multiple de gestionare

Companiile de profil au analizat cu mare atentie comportamentul consumatorului, creand diverse posibilitati de gestionare a imprumutului pentru acesta.

Plata ratelor se poate realiza prin transfer bancar, prin retragerea automata a sumei din cont, prin deplasarea la un sediu fizic sau chiar vizita unul consultant la domiciliul clientului.

Cea dintai varianta se realizeaza contra cost si nu este practicata de toate IFN-urile.

Biroul de credite nu pune in pericol imprumuturile

Atunci cand ne raportam la imprumuturile bancare, principala grija a solicitantilor este cea reprezentata de biroul de credite.

Rolul acestei institutii este aceea de a furniza informatii relevante referitoare la solicitantii creditelor, oferindu-le un scor de probabilitate ca acestia sa isi achite la timp ratele.

Un scor mic este adesea motivul unui refuz pentru cererea de credit. Institutiile financiare nebancare sunt mai permisive in acest sens, un scor mic oferit de biroul de credite nefiind un motiv de ingrijorare.

Confidentialitatea imprumutului

Datorita posibilitatilor de aplicare si gestionare a imprumutului online, confidentialitatea acestuia este asigurata.

Datele imprumutului raman intre solicitant si operatorul contului. Nu veti fi nevoit sa va deplasati la sediul companiei si nici agentii nu va vor deranja la domiciliu.

Desigur, noi va recomandam sa nu ascundeti existenta imprumutului de familie.

Care sunt dezavantajele unui credit rapid?

Ca orice imprumut care se obtine cu usurinta si intr-un ritm rapid, creditele rapide prezinta o serie de dezavantaje, ambele in materie de costuri. Acestea sunt:

Dobanzile mari practicate

Retineti ca din pricina riscurilor pe care companiile de profil si le asuma, ele practica dobanzi foarte mari. De regula, aceasta este de 1.2%/zi.

Dupa cum am calculat anterior, pentru un imprumut de 1000 de lei pentru 45 de zile, se achita o dobanda de 540 de lei.

Acest lucru inseamna ca dobanda anuala este de 3.200%. Din pricina costurilor, va recomandam sa nu optati pentru aceste credite rapide decat daca este necesar.

In situatia in care aveti posibilitatea de a achita creditul premergator perioadei stabiite, puteti realiza acest lucru.

Institutiile financiare nebancare nu practica taxe suplimentare in acest sens, astfel ca veti reusi sa economisiti sume de bani importante.

Penalitatile usturatoare

Statisticile actuale ne arata ca 33% din romanii care au realizat credite rapide nu au reusit sa le achite la timp.

Banca Nationala Romana dezvaluie in unul din rapoartele sale ca sumele datorate de clienti institutiilor financiare nebancare ajung la peste 17 miliarde de lei.

In noiembrie 2015 s-au inregistrat 87.000 de persoane debitoare catre aceste institutii, cu 3.000 mai multi fata de aceeasi luna a anului 2014. Numarul restantierilor din 2015 depaseste 16.000 de persoane.

Penalitatile practicate de institutiile financiare nebancare sunt usturatoare, variind de la 1.25% pana la 3% din suma ce trebuie achitata.

Astfel, daca se intarzie plata ratelor, suma penalitatilor si a dobanzii va putea depasi valoarea totala a creditului.

Avand in vedere ca imprumuturile simplu de accesat sunt cele mai periculoase daca nu se gestioneaza optim, va recomandam sa nu intarziati sub nicio forma plata ratelor.

Ce se intampla atunci cand nu iti platesti creditul rapid?

Neplata creditelor rapide se sondeaza cu penalitati foarte mari si eventual, supra-achitarea imprumutului.

Mai rau decat atat, in lipsa unei colaborari intre persoana restanta si companie, cazul va fi preluat de recuperatorii de credite.

In situatia unor imprumuturi cu garantii, acestea se pot pierde.

De ce sunt creditele rapide legale?

In Romania, creditele rapide sunt un subiect destul de controversat, din oricina faptului ca se ofera simplu si rapid, dar si a dobanzilor si penalitatilor practicate.

Adesea, in mintea unor potentiali clienti se ridica urmatoarea intrebare: sunt creditele rapide legale? Da, creditele rapide sunt legale atat in Romania, cat si in Uniunea Eurpeana.

Institutiile care le acorda sunt autorizate de Banca Nationala a Romaniei, fiind reglementate de legea 93/2009 privind institutiile financiare nebancare.

Unde sunt creditele rapide ilegale?

Atat in Romania, cat si in celelalte state membre ale Uniunii Europene camataria este strict interzisa. Acest lucru se realizeaza prin Codul Penal sau Codul Civil, in functie de legislatia fiecarei tari.

In ceea ce priveste imprumuturile financiare nebancare, acestea nu sunt interzise in niciun stat european. Cu toate acestea, exista 14 state pentru care exista limitari cu privire la costul maxim.

De regula, acest cost maxim pentru imprumuturi variaza in functie de diverse repere, precum rata dobanzii pe care Banca Centrala din acea tara o practica sau nivelul mediu al ratei dobanzii la creditele acordate.

La noi in tara nu exista un astfel de sistem, motiv pentru care companiile de profil dispun de libertate totala in stabilirea dobanzilor pe care le practica.

Lipsa unei reglementari in Romania faciliteaza accesul la credite clientilor riscanti.

Acestia sunt de regula reprezentati de persoanele cu venituri mici, care de regula se pot imprumuta cu costuri mari si sunt susceptibile de a se afla in imposibilitatea de a plati ratele la timp.

Care credite rapide sunt inselatorii?

Creditele rapide sunt reglementate de legislatia in vigoare cu privire la aceasta. Ele nu sunt inselatorii, insa impun necesitatea unei analize atente si corecte din partea solicitantilor.

In momentul in care se solicita un imprumut, persoanei in cauza ii sunt oferite informatii referitoare la datele aferente acestuia.

Daca se doreste continuarea procesului de creditare, se va realiza un contract intre institutia aleasa si imprumutat, unde vor fi mentionate date precum: suma accesata, dobanda practicata, valoarea penalitatilor pentru fiecare zi de intarziere a ratelor, precum si alte clauze relevante.

In momentul in care solicitantul citeste contractul si il semneaza, isi ofera acordul sau cu privire la toate aceste aspecte. Intregul proces nu este unul inselator, ci doar impune o atentie corecta din partea ambelor parti.

Gestionarea unor credite rapide: sfaturi si recomandari

  • Ne dorim ca dumneavoastra sa aveti parte de experiente calitative atunci cand realizati imprumuturi de la institutii financiare nebancare, motiv pentru care ne permitem sa va oferim cateva sfaturi utile in acest sens.
  • Pentru inceput, va recomandam sa analizati cu mare atentie toate ofertele existente pe piata. Puteti oricand sa vizitati website-urile companiilor de profil, care de regula dispun de un calculator care va permite sa vizualizati costurile ratelor in functie de perioada si suma imprumutata. In situatia in care compania pe care o analizati nu dispune de un astfel de calculator, nu ezitati sa cereti o oferta prin email sau telefon.
  • Comparati toate ofertele existente si alegeti varianta cea mai ieftina si confortabila pentru dumneavoastra.
  • Odata ales IFN-ul cu care doriti sa colaborati, acesta va analiza aplicatia dumneavoastra. In cazul acceptarii solicitarii de creditare, veti primi contractul de imprumut.
  • Cititi cu atentie toate datele existente si cereti informatii suplimentare pentru orice neclaritate. Verificati ca cifrele primite in oferta sa coincida cu cele de pe contract. Daca totul este in confortmitate cu ce doriti dumneavoastra, puteti incepe colaborarea.
  • Sub nicio forma nu va recomandam sa intarziati plata ratelor. Incercati sa va creati o strategie in acest sens. De pilada, puteti oricand sa puneti deoparte o suma de bani de care sa nu va atingeti decat in cazul in care apar situatii neprevazute si nu va mai raman bani pentru plata ratelor. Astfel, va asigurati ca nu adunati penalitati.
  • Creditele rapide sunt solutii la indemana pentru situatii neprevazute. Indiferent de suma accesata si compania aleasa,  un lucru este cert: ele trebuie gestionate cu mazima responsabilitate, pentru a se evita indatorarea sau supra-achitarea.

Articole utile

Cum sa iti platesti datoriile

Ghid complet, pentru ati plati datoriile la timp.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE)

De ce este importanta DAE, cum se calculeaza si cum sa o intelegi.

Biroul de credit

Ce este biroul de credit, ce sa faci daca esti inscris si multe alte informatii utile.

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.

 

Share This