Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credit Rapid

Creditele rapide sunt imprumuturi cu un grad ridicat de risc, daca nu sunt gestionate corespunzator acestea va pot afecta stabilitatea financiara intr-un mod negativ. Comparatiile noastre iti dau toate informatiile de care ai nevoie pentru a alege corespunzator.

Compara cele mai bune imprumuturi rapide cu calculatoarele MrFinance
Vei gasi date precum dobanda, rate si cerinte pe care creditorii le impun pentru un credit rapid.
Afla mai usor ce te intereseaza, ai toate informatiile intr-un singur loc.
Arata mai mult

Calculator rate credit rapid

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Viaconto

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 25/02/2024
Disclaimer publicitate

Ce este un credit rapid?

Un credit rapid este un tip de imprumut acordat de o institutie financiara nebancara (IFN), pe baza unui contract de creditare.

Creditele rapide sunt acordate in general pe termen scurt, in conditii mai lejere fata de imprumuturile bancare si cu un numar redus de acte.

Pe scurt despre creditul rapid:

 • Creditul rapid poate fi accesat online, direct de pe site-ul institutiilor financiare nebancare;
 • Accesarea unui credit rapid presupune un numar redus de acte; in cele mai multe cazuri, ai nevoie doar de buletin si o dovada a venitului;
 • Conditiile de creditare sunt usor de indeplinit. Daca esti o persoana majora, cu cetatenie romana si poti face dovada unui venit constant, sansele sa iti fie aprobat un credit rapid sunt foarte mari;
 • Creditul rapid este acordat de obicei pe termen scurt. El mai este cunoscut si sub denumirea de ”credit pana la salariu” intrucat a fost gandit ca un tip de imprumut care pe care sa il poti rambursa pana la salariul urmator.
 • Creditul rapid are o rata a dobanzii mai mare; din acest motiv, este foarte important sa cunosti toate costurile inainte sa aplici pentru un imprumut.

Credite rapide: tot ce trebuie sa stii despre ele

Evolutia pietei creditelor nebancare

In ultimul deceniu volumul de credite nebancare acordate populatiei a crescut cu peste 270% in ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro in 2011 la aproximativ 3 miliarde in 2023. Principalii factori care au dus la aceasta crestere sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului National de Statistica, 8 din 10 gospodarii din Romania au acces la internet. Avand in vedere ca majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasa, eliminand formalitatile birocratice si nevoia deplasarii la o sucursala - accesul la internet a facilitat si accesul la credite nebancare rapide.
 • Usurinta in aplicare. Cererea de credit pentru un imprumut nebancar se completeaza foarte rapid, online, fara nevoia de a furniza multe documente justificative si a astepta cateva zile sau chiar saptamani pentru aprobarea acesteia.
 • Conditii de acordare din ce in ce mai flexibile. Multe IFN-uri ofera conditii de creditare si rambursare personalizate si flexibile - lucru care a facut ca aceste imprumuturi sa fie tot mai atractive pentru romani.

La ce se uita oamenii cand acceseaza un imprumut nebancar

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenti au afirmat ca au sau avut un credit nebancar.

utilizarea creditelor nebancare

Pe langa asta, majoritatea respondentilor au indicat ca cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existenta unei posibilitati de a monitoriza si controla situatia financiara si posibilitatea de a face cumparaturi de la cat mai multe magazine fizice sau online.

aspecte importante in accesarea unui credit nebancar

De asemenea, beneficiile la care se asteapta un potential client in momentul in care vrea sa acceseze un credit rapid sunt:

 • O dobanda cat mai mica
 • Comisioane cat mai mici
 • Taxe anuale cat mai mici
 • Posibilitatea ca imprumutul sa poata fi accesat online.
credite nebancare - aspecte importante

Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunta la pastrarea unui credit nebancar rapid este dobanda mica.

Cele mai cunoscute institutii care ofera imprumuturi nebancare

In acelasi studiu, oamenii au fost intrebati daca cunosc sau daca au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din Romania.

ifn-uri care acorda credite rapide

Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 1. Provident
 2. iCredit
 3. Viva Credit
 4. AXI Finance
 5. Credius

Ce trebuie sa stii inainte de a accesa un credit rapid?

Datorita conditiilor de creditare usor de indeplinit, creditul rapid este un produs financiar destul de atractiv. Obtii rapid suma de bani de care ai nevoie, in timp ce eviti birocratia care ingreuneaza deseori drumul pentru obtinerea unui imprumut bancar traditional. Ca sa te bucuri de aceste avantaje ale creditului rapid, este important, totusi, sa parcurgi ”manualul de utilizare”. Mai exact, sa stii carui scop servesc acest tip de credite, cand si cum le poti utiliza si ce situatii sa eviti.

Noi suntem aici ca sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie, astfel incat parcursul tau de la accesarea pana la rambursarea uni credit rapid sa fie cat mai bine documentat.

La ce se poate folosi un credit rapid online?

Creditele rapide online au fost gandite ca sa acopere nevoile financiare urgente. In mod evident, cheltuielile cu un nou gadget, sau vacante nu intra in categoria urgentelor.

Creditele rapide acopera acele tipuri de cheltuieli care nu suporta amanare. Aici se incadreaza cheltuielile neprevazute precum o reparatie la masina, o problema de sanatate care trebuie investigata, defectiuni in apartament etc.

Este important sa accesezi un credit rapid atunci cand stii ca poti sa il rambursezi. E adevarat, atunci cand te confrunti cu o situatie de instabilitate financiara, primul gand nu este ”cum rambursez creditul?” ci ”cum fac rost de bani?”. Totusi, gandeste in perspectiva si asigura-te ca rambursarea unui credit rapid nu iti ridica probleme. Cu alte cuvinte, asigura-te ca veniturile tale lunare iti permit sa platesti imprumutul pana la data scadenta. 

Alte tipuri de credite rapide

Cum aleg cele mai avantajoase credite rapide online?

Platforma mrfinance.ro iti ofera datele de care ai nevoie pentru ca tu sa alegi cel mai avantajos credit rapid online pentru tine. Iti prezentam optiunile de creditare disponibile, in functie de suma pe care vrei sa o imprumuti si numarul de zile. Te sfatuim sa te documentezi temeinic, sa parcurgi cu atentie informatiile despre costuri si conditiile de creditare inainte sa iei o decizie.

Iata care sunt cele mai importante aspecte de care sa tii cont inainte sa accesezi un credit rapid online:

 • Primul credit cu dobanda 0%

Dobanda 0% la primul credit online rapid este un avantaj oferit de mai multe institutii financiare nebancare. Chiar daca suma pe care o poti accesa nu este foarte mare, creditul cu dobanda 0% iti permite sa te bucuri de beneficiile unui credit fara dobanda, in timp ce rambursezi doar suma pe care o imprumuti.

Este important sa respecti graficul de rambursare si sa platesti creditul pana la scadenta; in caz contrar, IFN-ul va aplica penalizari si comisioane de intarziere.

 • Conditiile de creditare

Este cunoscut faptul ca IFN-urile nu au conditii de creditare restrictive iar documentatia este minima. Asigura-te ca indeplinesti conditiile de creditare si dispui de actele necesare inainte sa aplici pentru un credit rapid online.

 • Comisioane credit rapid

Majoritatea IFN-urilor ofera credite rapide fara comisioane; totusi, este important sa verifici toate posibilele costuri inainte sa aplici pentru un credit rapid. Spre exemplu, unele IFN-uri pot percepe comision de rambursare anticipata, daca vrei sa platesti creditul inainte de data scadenta. Un alt potential cost pe care trebuie sa il ai in vedere este asociat penalitatilor de intarziere.

Altfel spus, pentru fiecare zi de intarziere, IFN-ul va percepe dobanda penalizatoare. O situatie in care, bineinteles, nu este deloc indicat sa ajungi. Iti recomandam articolul nostru despre adevaratul cost al unui credit rapid, unde am discutat in amanunt despre costurile imprumuturilor rapide.

Cele mai bune credite rapide

Atunci cand vrem sa alegem cea mai buna oferta de credit rapid, trebuie sa ne setam noi niste parametri, ce ne intereseaza cel mai mult? Daca dorim sa accesam o suma cat mai mare, atunci cea mai buna solutie poate fi de la Credius, unde poti accesa pana la 50.250 RON.

Daca criteriul important este dobanda pe care o vom plati, atunci o solutie buna este Axi Card, unde dobanda este 0.2%, una dintre cele mai mici dobanzi de la IFN-urile analizate.

Cele mai bune credite fara dobanda

Unele IFN-uri ofera promotii pentru clientii noi, acestea beneficiind de o perioada cu dobanda 0 la primul credit.

Creditele cu dobanda 0% nu sunt o inselatorie; exista pe piata IFN-uri care ofera aceste produse pentru persoanele care acceseaza prima data serviciile lor, cu scopul de a-si fideliza clientii.

Mare atentie! Ca sa beneficiezi de dobanda 0% este important sa achiti imprumutul integral, pana la data scadenta.

Regasesti mai jos o lista cu cele mai avantajoase credite rapide online. Am inclus in aceasta lista IFN-urile care ofera primul credit cu dobanda 0%.

 • Ferratum Bank. Ai dobanda 0 in primele 30 de zile pentru primul imprumut. Ulterior, dobanda este de 0.40% pe zi. Poti accesa o suma de pana la 10.000 RON.
 • Hora Credit. Dobanda este 0, in cazul clientilor noi, pentru o perioada de 30 de zile. Ulterior, dobanda este de pana la 2%/zi. Suma maxima care poate fi accesata este de 3.000 de lei la primul credit si 10.000 la urmatoarele.
 • Credit Fix. Beneficiezi de dobanda 0 in primele 30 de zile, in cazul primului imprumut, in limita a 2.000 RON. Ulterior, pot fi accesate sume de pana la 10.000 RON.
 • Credit Prime. Pentru primul imprumut, dobanda este 0 in primele 30 de zile. Ulterior, dobanda este de 0.99% pe zi. Pot fi accesate sume de pana la 10.000 RON.
 • Viva Credit. Dobanda 0 in primele 30 de zile pentru clientii noi. Ulterior, dobanda este de 1.2% pe zi. Pot fi accesate sume de pana la 20.000 RON.

Astfel, putem observa ca putem beneficia de ofertele de mai sus in cazul in care avem nevoie de bani rapid, pe termen scurt. Dar, este foarte important si care este dobanda aplicata dupa perioada in care beneficiem de dobanda 0. In acest caz, Ferratum Bank percepe cea mai mica dobanda dupa primele 30 de zile, comparativ cu celelalte institutii.

Cele mai bune credite rapide dupa dobanda

Unul dintre aspctele cele mai importante atunci cand analizam ofertele de credite, este dobanda pe care va trebui sa o platim. De cele mai multe ori, IFN-urile percep o rata a dobanzii zilnice. 

Mai jos am analiza ofertele de la cele mai importante IFN-uri din Romania in functie de dobanda zilnica pe care o percep.

Astfel, putem oberva ca cea mai mica dobanda o percep:

 • AXI Card. Este un card care iti ofera acces la o linie de credit de pana la 3.500 RON.
 • Provident. Este unul dintre cele mai mari IFN-uri de pe piata din Romania. Provident are o gama larga de produse, in functie de nevoile solicitantului.
 • Credius. De la Credius poti accesa una dintre cele mai mari sume, pana la 50.250 RON la una dintre cele mai mici dobanzi de pe piata de IFN-uri, de 0.25%/zi.
 • Ferratum. Poti accesa pana la 10.000 RON, la o dobanda de 0.4%/zi.

Cele mai bune credite rapide dupa timpul de aprobare

Se intampla uneori sa ai nevoie de bani foarte rapid pentru acoperirea unor cheltuieli urgente. 

Mai jos am analizat ofertele de credite rapide care sunt aprobate cel mai rapid.

Astfel, putem observa ca Ocean Credit si Credius au cel mai scurt timp de aprobare in cazul in care aplici pentru un credit rapid. In cazul Ocean Credit poti accesa pana la 9000 RON, iar la Credius suma maxima care poate fi accesata este de 50.250 RON.

De asemnea, Credius percepe si una dintre cele mai mici dobanzi dintre IFN-urile analizate.

De remarcat este faptul ca acesta este timpul in care imprumutul poate fi aprobat daca au fost indeplinite toate conditiile. Acest lucru nu inseamna ca o sa si primesti banii pe card in 1, 5 sau 15 min. Acest proces poate fi mai indelungat, in functie de banca pe care o folosesti si momentul in care ai solicitat creditul.

Ce este refinantarea unui credit online rapid?

Simplu spus, refinantarea este un proces prin care accesezi un nou credit (de regula in conditii mai avantajoase) cu scopul de a rambursa un credit sau mai multe credite deja in derulare. Spre exemplu, daca ai un credit online rapid deschis la un IFN, insa intampini dificultati cu plata acestuia, poti refinanta acest credit printr-un alt IFN. Il poti privi ca pe un instrument care iti permite sa te redresezi financiar si sa eviti situatia nedorita de executare silita sau pierdere a bunurilor.

Nu iti recomandam sa refinantezi creditele rapide decat daca acest lucru vine cu anumite avantaje (costuri mai reduse pentru tine) sau te ajuta sa eviti consecinte mai grave.

Conditiile de acordare a unui credit rapid online

Conditiile de acordare a unui credit rapid online nu sunt atat de riguroase. De regula, poate aplica pentru un credit online rapid orice persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

 • Varsta minima de 18 ani (sunt IFN-uri care impun un prag minim de 21 de ani, sau chiar 24 de ani);
 • Cetatenie romana;
 • Venituri lunare stabile provenite din salariu, pensii, chirii;
 • Un cont bancar unde poate fi virat imprumutul.

Ai istoric negativ la Biroul de Credit?

Chiar si persoanele care au istoric negativ la Biroul de Credit au sanse pentru aprobarea unui credit rapid. Daca te gasesti in aceasta situatie, evita sa amani plata datoriilor. Pentru fiecare zi de intarziere, vei plati dobanda penalizatoare, ceea ce iti va afecta bonitatea pe termen lung.

Cum poti acesa un credit online rapid? 

Procesul prin care poti accesa un credit rapid este destul de simplu. Totul se desfasoara online, fara sa fie nevoie sa te deplasezi la sediu. Inclusiv documentele precum cartea de identitate sau adeverinta de venit pot fi incarcate online.

De regula, pasii sunt urmatorii:

Pasul 1: Accesezi site-ul IFN-ului de unde vrei sa obtii creditul rapid online. Cele mai multe asemenea site-uri iti permit sa faci o simulare a creditului, cu afisarea dobanzii si a totalului de plata. Selectezi suma si termenul de plata potrivite pentru tine, apoi treci la pasul urmator.

Aplica pentru un credit rapid online - pasul 1

Sursa: Ferratum

Pasul 2: Completezi formularul online cu informatiile personale (nume, prenume, adresa de e-mail nr de telefon si alte detalii care iti sunt solicitate)

Aplica pentru un credit rapid online - pasul 2

Sursa: Credit Prime

Pasul 3: Incarci documentele solicitate de IFN (de regula, o fotografie a cartii de identitate, dovada venitului si extrasul de cont)

Pasul 4: Reprezentantii IFN-ului examineaza cererea ta de credit si iti trimit un SMS sau un e-mail cu decizia, daca procesul a fost finalizat corect.

De regula, poti verifica statusul solicitarii tale in contul creat pe platforma IFN-ului, iar banii pot fi transferati chiar si in 15 minute de la aprobarea cererii.

Pasul 5: Primesti banii in cont

Credite rapide online - Exemplu de calcul, cum se calculeaza

In calculul unui credit rapid online vom tine cont de:

 • Valoarea creditului
 • Perioada imprumutului
 • Valoarea dobanzii
 • DAE
 • Comisioane (daca exista)

In functie de valoarea acestora vei sti de la inceput care este suma totala pe care trebuie sa o platesti la sfarsitul perioadei de rambursare.

Multe IFN-uri de pe piata ofera credite rapide fara dobanda, pe care le vom auzi deseori promovate ca primul credit gratis. In cazul creditelor rapide cu dobanda 0% si fara comisioane, calculul este simplu – vei rambursa atat cat ai imprumutat. Conditia este, bineinteles, ca plata sa fie efectuata pana la scadenta.

Exemplu de calcul credit cu dobanda 0%

 • Valoare credit: 2.000 lei
 • Perioada: 30 de zile
 • Rata dobanzii: 0% pe zi
 • Total de rambursat: 2.000 lei

Daca te afli la cel de-al doilea credit rapid, sau daca IFN-ul nu ofera optiunea de primul credit gratis, ti se va aplica o dobanda standard, care, de regula, se poate situa intre 0,5% si 2%, in functie de IFN. In cazul creditelor rapide, vorbim de dobanda fixa pe toata perioada contractuala, aplicata pe zi.

Cum se calculeaza dobanda unui credit rapid?

Dobanda unui credit rapid se calculeaza dupa formula:

D (dobanda) = Valoarea creditului x Rata zilnica a dobanzii x Perioada de creditare

Exemplu de calcul credit cu dobanda 1.2%

 • Valoare credit: 3.000 lei
 • Perioada: 30 zile
 • Rata dobanzii: 1.2% pe zi

Ca sa aflam valoarea dobanzii pentru acest exemplu, aplicam formula de mai sus.

Dobanda = 3.000 lei x 0.012 x 30 => 1.080 lei.

Pentru un credit rapid in valoare de 3.000 lei, pe o perioada de 30 zile si cu o rata zilnica de 1.2% vom plati o dobanda de 1.080 lei, adica o suma totala de rambursat de 4.080 lei (suma imprumutata + dobanda)

Cum se calculeaza dobanda penalizatoare?

In cazul in care nu platesti la timp creditul online, IFN-ul va aplica dobanda penalizatoare. Aceasta se calculeaza pe baza de procent fix si se adauga la dobanda curenta, astfel incat vei plati dobanda curenta + dobanda penalizatoare.

In aceasta situatie, ordinea de acoperire a datoriei va fi: dobanda penalizatoare, dobanda curenta, principalul.

Daca ai nevoie sa te documentezi mai mult despre creditul rapid si alti termeni care poate inca iti sunt neclari, te invitam sa citesti informatiile pe care echipa mrfinance.ro ti le pune la dispozitie, pe intelesul tau!

De ce acte ai nevoie pentru a accesa un credit rapid online? 

Ca sa accesezi un credit rapid online pe card ai nevoie de un numar redus de acte. In general, ti se vor solicita urmatoarele:

 • O fotografie / copie dupa actul de identitate
 • Dovada a venitului (adeverinta de salariu, talon de pensie etc)
 • Extras de cont, pentru viramentul banilor

            IFN-urile pot solicita si acte suplimentare.

Chiar daca documentele necesare nu sunt atat de multe ca la banci, acest aspect nu fac din creditele rapide un produs usor de gestionat. 

Incurajam constant creditarea responsabila, atent documentate, cu toate datele comunicate transparent, dinaintea accesarii. 

Nu uita sa citesti contractul integral inainte de a-l semna, pentru a sti dinainte care sunt riscurile la care te expui.  

Credite rapide: Avantaje & Dezavantaje 

Credit rapid: Avantaje

 • Aprobarea imprumutului se face rapid, chiar si in 15 minute
 • Acces la imprumuturi fara garantii sau giranti
 • Numar redus de acte
 • Aplicare online, fara vizite la sediu
 • Conditii de creditare lejere, usor de indeplinit
 • Un credit rapid iti rezolva situatiile urgente, neprevazute
 • Dobanda 0% pentru primul credit
 • Perioade de creditare scurte

Credit rapid: Dezavantaje

 • Dobanzile sunt mari incepand de la al doilea credit
 • Comisioanele si taxele pe care unele firme creditoare le impun
 • Penalizarile in situatii de intarziere platii ratelor sau neplata
 • Sumele care pot fi accesate nu sunt foarte mari

Compara cel putin doi creditori inainte sa accesezi un credit rapid

Ca sa intelegi avantajele, dar si dezavantajele unui produs, trebuie sa recurgi la comparatii intre firme ce ofera acelasi tip de servicii. In cazul de fata, credite rapide. Comparatia este o activitate sanatoasa si recomandata.

La ce sa te uiti atunci cand compari?

Simplu. Dobanda si comisioanele unui credit sunt doua aspectede care trebuie sa tii cont. Nu uita ca IFN-urile aplica dobanda pe zi!

Iti oferim un exemplu de comparatie, ca sa iti fie mai usor. Urmareste tabelul de mai jos! 

Institutia Financiara NebancaraValoare CreditDobanda pe ziComisioaneTotal de rambursat (perioada de 30 de zile)
Viaconto500 lei1%Comision analiza dosar- 55 lei705 lei
Credit Prime500 lei0.99%Nu are comisioane550 lei
La ce sa te uiti atunci cand compari?

Desi dobanda Viaconto este mai mica, acestia percep si comision de analiza al dosarului, ceea ce face ca imprumutul tau sa fie mai scump decat in cazul imprumutului Credit Prime, cu dobanda mai mare. 

*Exemplul este unul orientativ, doar pentru a putea face diferenta. Pentru date si sume exacte este recomandat sa accesezi platformele IFN-urilor sau sa contactezi un reprezentant.

5 Sfaturi pentru a accessa un credit online rapid

Ne dorim sa ai parte de experiente calitative atunci cand accesezi un credit rapid online de la institutii financiare nebancare, motiv pentru care ne permitem sa iti oferim cateva sfaturi utile in acest sens:

 1. Analizeaza cu mare atentie toate ofertele existente pe piata si determina criteriile care te intereseaza;
 2. Imprumuta doar suma de care ai nevoie, altfel risti sa te supraindatorezi;
 3. Viziteaza site-urile companiilor de profil si foloseste calculatoarele Mr. Finance si calculatoarele de pe site-urile companiilor de profil ca sa faci o simulare de credit. Astfel vei afla dobanda si totalul de rambursat la sfarsitul perioadei;
 4. Odata ce te-ai decis asupra unui creditor si vei intra in posesia contractului, citeste cu atentie toate datele existente si cere informatii suplimentare atunci cand ceva iti este neclar;
 5. Nu intarzia plata ratelor sub nicio forma! Intarzierea platii ratelor atrage penalizari, ceea ce va duce la supra-indatorare si un scor negativ la Biroul de credit.

Indiferent de suma accesata si compania aleasa, un lucru este cert: creditele rapide trebuie gestionate cu maxima responsabilitate, pentru a se evita indatorarea sau supra-achitarea.

Credite rapide online: intrebari frecvente 

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram