Asigurari Auto

 

Economisiti timp si bani cu comparatorul de asigurari auto de la mrfinance.ro

Primeste cotatii in timp real pentru asigurarea ta auto. Compara si economiseste.

Compara oferte sau alege tipul de asigurare pe care il doresti. 

Asigurarile auto sunt imperioase pentru soferii de pretutindeni, datorita beneficiilor pe care le ofera in situatii de accident si nu numai.

Am fi tentati sa credem ca nu avem nevoie de asigurare daca stim sa conducem prudent. Este bine sa stii, insa, ca nu este nevoie de neatentie doar din partea ta pentru a se produce un accident.

Mai mult decat atat, nu tot timpul putem controla anumiti factori din jurul nostru: furtul, vandalismul sau anumite catastrofe naturale. Iar daca ne raportam la companii, implicam si riscurile ce apar la transportul marfurilor sau chiar la activele companiei.

Pe piata de profil exista nenumarate companii care iti ofera asigurare pentru eventualele situatii neprevazute ce pot aparea in trafic si nu numai.

Acest lucru se realizeaza pe baza unui contract, iar tu vei plati periodic anumite sume de bani firmei cu care vei colabora in acest sens. In functie de clauzele prevazute in acest contract, anumite riscuri se vor transfera asupra companiei in cauza. Astfel, in cazul in care acestea apar, tu vei fi despagubit direct de catre firma de asigurari.

Alegerile noastre:

RCA-Ieftin: Asigurari pentru orice buzunar

RCA-Ieftin

Avalabilitate:  Peste 7 tipuri de asigurari

Pe site-ul securizat RCA Ieftin

Detalii Asigurari
 • Poti opta pentru o asigurare RCA 
 • Poti opta pentru o asigurare CASCO 
 • Poti opta pentru o asigurare de calatorie
 • Poti opta pentru o asigurare de sanatate
 • Poti opta pentru o asiurare de locuinta
 • Poti opta pentru achizitionarea unei roviniete 
 • Totul procesul se face online 

– RCA-Ieftin si-a inceput activitatea in anul 2006 si in prezent actioneaza ca broker de asigurari (PINTILIE BROKER DE ASIGURARE SRLcu peste 100.000 de clienti care au apelat la serviciile de brokeraj. 

– Printe firmele de asigurari cu care RCA-Ieftin colaboreaza se numara:  Euroins, Omniasig , Generali, Allianz, Groupama, City Insurance, Asirom.

– Procesul de aplicare se face 100% online.

– Polita de asigurare se livreaza gratuit prin Posta Romana, indiferent de locatia dvs. 

– Veti fi anuntat prin email atunci cand polita dvs. expira

– Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete, etc. 

Alegerile noastre:

Ok-Asig: Compara asigurari in doar 2 min.

Ok-Asig

Avalabilitate:  Peste 5 tipuri de asigurari

Pe site-ul securizat RCA Ieftin

Detalii Asigurari
 • Poti opta pentru o asigurare RCA 
 • Poti opta pentru o asigurare CASCO 
 • Poti opta pentru o asigurare de calatorie
 • Poti opta pentru o asigurare de sanatate
 • Poti opta pentru o asiurare de locuinta
 • Poti opta pentru achizitionarea unei roviniete 
 • Totul procesul se face online 

– OK-Asig si-a inceput activitatea in anul 2007 si in prezent actioneaza ca broker de asigurari (inregistrat in Registrul Brokerilor de Asigurare sub nr. RBK-418/02-07-2007. )

– Printe firmele de asigurari cu care RCA-Ieftin colaboreaza se numara:  Allianz, Generali, Groupama, Asirom, Omniasig, Gothaer, Euroins, Carpatica, Ergo.

– Procesul de aplicare se face 100% online.

– Asigurarea se emite in 3 minute, in cazul platilor cu cardul polita se trimite instant pe e-mail

– Polita de asigurare se livreaza gratuit oriunde in Romania.

– Veti fi anuntat prin email atunci cand polita dvs. expira

– Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete, etc. 

Ce este o asigurare auto?

Asigurarea auto este un serviciu ce se poate accesa prin incheierea unui contract dintre o persoana fizica sau juridica numita asigurat si o persoana juridica denumita asigurator, cu scopul de a ceda acesteia anumite riscuri cu care se poate confrunta in legatura cu automobilul sau autovehiculul folosit.

In schimbul acestui serviciu, se va plati o suma de bani care poarta denumirea de prima de asigurare.

Astfel, in situatia in care anumite evenimente ce sunt prevazute in contract au loc, asiguratul va primi despagubiri din partea companiei de asigurari.

Pe piata de profil exista mai multe tipuri de asigurari auto pentru care poti opta. In fapt, din punct de vedere a obligativitatii, acestea se impart in asigurari impuse de lege si asigurari facultative.

Cele obligatorii poarta denumirea de RCA si asigurarea Cartea Verde. Cea mai cunoscuta asigurare facultativa poarta denumirea de Casco.

Exista anumite situatii cand si aceasta devine obligatorie, cum se intampla in cazul achizitionarii unui autoturism in leasing.

Totodata, asigurarile se pot clasifica in functie de riscurile acoperite. Iata care sunt acestea:

Asigurarea de raspundere civila auto sau RCA: dupa cum am mentionat anterior, aceasta este obligatorie. Acopera atat pagube materiale, cat si daune corporale in situatii de accident. Mai mult decat atat, acopera si pagubele ce se produc din vina asiguratului, asupra unei terte persoane.

Asigurarea Casco: aceasta este o asigurare facultativa in conditii normale (devine obligatorie in cazul unor autovehicule cumparate in leasing) si se incheie cu scopul de a proteja autovehiculul propriu.

In cazul unor evenimente neasteptate, avariile suferite vor fi despagubite de catre compania de asigurari, in functie de suma maxima stabilita premergator.

Cartea Verde: acest tip de asigurare este conceputa pentru a acoperi eventualele pagube ce pot aparea pe teritoriul altor tari. Este valabila in Uniunea Europeana, dar si in Croatia, Andora si Elvetia.

Exista o situatie speciala in ceea ce priveste cele 3 tari din afara Uniunii Europene. Anumite companii de asigurari includ aceasta acoperire in polita RCA, in vreme ce altele impun achizitia separata a asigurarii Cartea Verde.

De ce ai nevoie de o asigurare auto?

Raspunsul la aceasta intrebare este simplu de intuit: pentru a avea certitudinea ca nu trebuie sa platesti din banii tai anumite pagube.

Este de preferat sa platesti periodic o anumita suma de bani si sa beneficiezi de asigurare in situatii neprevazute ce pot avaria propriul autovehicul, pe celalalt implicat in accident sau persoanele din acestea. Sa platesti totul din propriul buzunar, pe loc, poate fi dificil.

Cum reiese si din nume, o astfel de solutie te asigura ca te vei descurca din punct de vedere financiar in anumite situatii in care este implicat autovehiculul tau.

Ai nevoie de o asigurare auto pentru ca nu esti capabil sa eviti anumite situatii neprevazute, ce se pot intampla in ciuda gradului ridicat de prudenta pe care poate il manifesti fata de bunurile tale personale.

Se poate sa fii accidentat de catre o alta persoana, sa fii implicat intr-un jaf, masina sa iti fie furata sau vandalizata. Practic, pentru toate aceste lucruri exista o sansa mare ca ele sa se intample daca parchezi masina in fata blocului sau in orice parcare din aer liber.

Mai mult decat atat, merita aduse in discutie si catastrofele naturale, in fata carora de cele mai multe ori ramanem neputinciosi.

Poate fi vorba despre un copac sau o bucata de tencuiala ce cade peste masina, o ploaie cu gheata ce lasa semne in urma ei sau in cel mai rau caz, un cutremur neiertator.

Tot ce poti face in astfel de situatii este sa eviti riscul sau, mai exact, sa il transferi asupra unei companii specializate.

Implicatii legale

Dupa cum am mentionat deja, asigurarile pot sa acopere diverse riscuri.

Spre exemplu, iata care sunt situatiile pentru care se acorda despagubirile banesti conform cadrului legal: 

 • Vatamare corporala, deces, chiar si pentru prejudicii lipsite de caracter patrimonial;
 • Prejudicii materiale pentru diverse costuri, dovedite cu expertiza sau acte;
 • Prejudicii ce reprezinta consecinta lipsei de utilizare a automobilului avariat, inclusiv inlocuirea lui temporara;
 • Cheltuieli de judecata realizate de persoana prejudiciata daca solutia e favorabila acesteia;
 • Cheltuieli reprezentate de transportarea automobilului avariat al pagubitului de la locul unde s-a produs accidentul la centrul de constatare a daunelor, la unitatea de reparare, daca acesta nu se mai poate deplasa si transportul nu este asigurat de compania in cauza.

Asiguratul are obligatia de a notifica un accident auto intr-un interval de cinci zile lucratoare si sa ofere companiei toate informatiile referitoare la cauzele acestuia si imprejurarile in care s-a produs.

 

Cum se calculeaza o asigurare auto?

Exista anumite criterii care se iau in considerare in calculul asigurarilor auto.

Companiile de pe piata iau in considerare diversi indici, dupa cum urmeaza:

 • Date despre automobil: marca, model, cmc, kw, in unele situatii chiar si masa;
 • Date despre proprietar: orasul din talon, mediul in care locuieste (rural sau urban) si varsta;
 • Date despre istoricul daunelor: atat pentru masina, cat si pentru proprietar.

In principiu, persoanele cu varsta mai mica de 30 de ani platesc polite de asigurare mult mai mari fata de persoanele cu varste mai inaintate.

Totodata, preturile variaza in functie de oras, in momentul de fata cele mai scumpe din Romania fiind Bucuresti si Constanta.

Persoanele care au locatia din domiciliu la sat platesc asigurare mai mica decat cei cu domiciliu in oras. Lucrurile se diferentiaza si in functie de statutul juridic, astfel incat persoanele fizice platesc mai putin decat cele juridice pentru polita de asigurare.

Preturile platite pentru asigurari auto sunt influentate si de tipul de utilizare al automobilului, persoanele care o folosesc in scop personal platind mai putin decat cele care o folosesc in regim de taxi.

Anumite categorii sociale pot primi reduceri, cum sunt de exemplu pensionarii si persoanele cu deficiente locomotorii. Totodata, persoanele care au provocat accidente platesc mai mult decat cele ce au un istoric curat din punct de vedere al daunelor.

Cele mai multe companii dispun pe site-urile de prezentare de diverse calculatoare de pret pentru asigurari auto. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci acolo anumite date si ti se va estima o oferta orientativa, pentru ca tu sa iti faci o idee cu privire la pretul ce trebuie platit.

Acesta este un instrument excelent de comparare a ofertelor existente pe piata.

  Pe ce perioada se poate incheia o asigurare auto?

  Poti gasi pe piata oferte de asigurari auto pentru o luna, special gandita pentru situatiile cand este necesara obtinerea numerelor provizorii, in conditiile in care dispui de un certificat provizoriu care iti permite sa circuli cu respectivul automobil in aceasta perioada.

  De cele mai multe ori, contractele de asigurare se incheie pentru perioade de 6 sau 12 luni, in functie de preferinta clientului.

  Perioada de valabilitate a unei astfel de asigurari incepe din momentul eliberarii actului si se finalizeaza in ultima zi de valabilitate mentionata pe polita de asigurare incheiata intre tine si compania de asigurari.

  Spre exemplu, daca inchei un contract de asigurare auto pentru o perioada de un an de zile si aceasta intra in vigoare in 18 august, va fi valabila pana in data de 19 august a urmatorului an.

   Ce trebuie sa tii minte atunci cand aplici pentru o asigurare auto?

   Trebuie sa stii ca asigurarea auto RCA este obligatorie, in vreme ce alte asigurari auto sunt facultative. Daca iti doresti sa fii asigurat pentru eventualele daune indiferent de felul acestora si persoana de care au fost initiate, este de preferat sa optezi pentru ambele tipuri de asigurari: obligatorii si facultative.

   Totodata, costurile sunt acelea care dicteaza de regula serviciile pe care le alegem. De aceea, trebuie sa stii ca ele sunt influentate de diversi factori.

   Varsta soferului

   Preturile asigurarilor auto pentru soferii cu varste mai mici de 30 de ani sunt mai mari decat preturile practicate peste soferii cu varste de peste 30 de ani. Acest lucru este lesne de inteles.

   Prudenta vine odata cu varsta, la fel si experienta castigata in ceea ce priveste condusul masinii. Astfel, daca primesti cadou un automobil de la parintii tai, este de preferat sa pastrezi actele pe numele acestora si sa realizezi o imputernicire pentru a o utiliza in conditii legale, cel putin o perioada de timp, pana iti vei permite sa suporti costurile pe care le impune.

   Varsta masinii

   Un alt criteriu care influenteaza preturile asigurarilor auto este reprezentat de varsta masinii. Daca te gandesti ca faci o afacere buna achizitionand o masina mai veche la un pret foarte bun, probabil nu iei in calcul costurile pe care aceasta le impune mai tarziu, inclusiv in ceea ce priveste valoarea asigurarii.

   Nu uita sa faci niste calcule pertinente inainte de a te decide daca este o solutie avantajoasa pentru tine sau nu.

    Sfaturi de la echipa mrfinance.ro

    Recomandarea noastra este sa analizezi cu atentie raportul calitate-pret inainte de incheia o polita de asigurare cu orice companie. Pe piata de profil exista asigurari auto ieftine, care nu sunt insa foarte cuprinzatoare.

    Analizeaza ce primesti de banii investiti, pentru a decide daca varianta aceasta este optima pentru tine sau daca ar fi mai bine sa iti indrepti atentia spre anumite pachete de asigurari mai complexe, cu prag maxim mai mare in ceea ce priveste sumele de bani decontate.

    Totodata, daca realizezi asigurari auto online, citeste cu atentie termenii si conditiile, pentru a nu te lovi de eventuale situatii de frauda.

    Alege sa colaborezi cu companii de incredere, consacrate pe piata de profil. Iar daca esti dispus sa experimentezi un produs oferit de o companie despre care nu ai mai auzit nimic pana la momentul actual, nu ezita sa te informezi cu privire la aceasta.

    Ultimul nostru sfat este sa fii mereu prudent in ceea ce priveste sofatul si sa nu te bazezi pe faptul ca dispui de o asigurare auto generoasa. In final, modul in care conduci poate influenta viata ta, a pasagerilor din masina si a celorlalti participanti la trafic.

    Opteaza sa completezi asigurarea auto RCA cu o asigurare CASCO pentru un plus de protectie a automobilului tau. Este de preferat sa redirectionezi aceste eventuale pagube spre alte companii, pentru a nu ajunge sa le platesti din buzunarul propriu.

    Mrfinance.ro » Asigurari » Asigurari Auto

    Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

    In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.