Criptomonede

Criptomoneda: bazele unei noi economii

Pentru aceia dintre voi care citesc pentru prima oara despre criptomonede si avantajele pe care acestea le prezinta, am pregatit cate o scurta prezentare ale celor mai cunoscute optiuni de pe piata. Amintim in acest context criptomonede precum: Bitcoin, Etherum, Ripple, Litecoin si Monero.

Bitcoin

Afla cum poti cumpara Bitcoin (BTC) in Romania.

Cumpara @

Etherum

Afla cum poti cumpara Etherum (ETH) in Romania.

Cumpara @

Ripple

Afla cum poti cumpara Ripple (XRP) in Romania.

Cumpara @

Monero

Afla cum poti cumpara Monero (XMR) in Romania.

Cumpara @

Litecoin

Afla cum poti cumpara Litecoin (LTC) in Romania.

Cumpara @

Bitcoin

Afla cum poti cumpara Bitcoin (BTC) in Romania.

Cumpara @

Preturi Criptomonede in timp real

CoinNamePriceChange% Change
Name
Open 24H
High 24H
Low 24H
Change
% Change
Market Cap

 Totul despre Criptomonede

criptomonede-bitcoinTehnologia a devenit parte integranta din viata noastra, aspect ce a dus la dezvoltarea a diverse servicii, aplicatii sau bunuri virtuale. Acest lucru este lesne de inteles, intrucat multe aspecte ale spatiului offline se muta in cel online, ceea ce duce la necesitatea crearii tuturor conditiilor necesare in acest sens. Moneda digitala sau criptomoneda este un astfel de exemplu, ce a aparut pe piata incepand cu anul 2009, moment din care s-a bucurat de o ascensiune continua.

Specialistii in domeniu sunt de parere ca popularitatea ei va creste chiar mai mult decat la momentul actual, aspect pe care numai timpul ni-l poate dezvalui. Acest sistem de plata a fost inventat de catre Satoshi Nakamoto si reprezinta un tip de moneda digitala, nebancara, folosita ca mijloc de plata. Printre cele mai cunoscute criptomonede se enumera Bitcoin, OneCoin, PreisCoin, Litecoin si Dogecoin.

Denumirea de criptomoneda indica tocmai faptul ca este o modalitate de plata ce foloseste criptografia si este descentralizata. Controleaza tranzactiile pentru a evita cheltuielile duble, problema des intalnita in cazul valutelor digitale. Simtul comun ne poate indemna sa punem un semn de egal intre criptomoneda si moneda electronica. Este important sa stii insa ca vorbim despre doua concepte distincte, fara legatura.

Piete si Brokeri de unde poti cumpara criptomonede

Iq Options 

Depozit Min: 10$
Investitie Minima: 10$
Criptomonede: Bitcoin, Etherum, Ripple, Monero, Litecoin,  etc. 
Procentajul de plata: 97%
Rating: 

eToro

Depozit Min: 200$
Investitie Minima: 50$
Comert: Bitcoin, Etherum, Ripple, Monero, Litecoin,  etc. 
Procentajul de plata: 95%
Rating: 

Ce sunt criptomonedele?

criptomonede-etherum-bitcoin-ripplePentru a ne asigura ca intelegi cu exactitate la ce se refera conceptul de criptomoneda, o vom defini drept o moneda digitala si inovatoare, bazata pe criptografie. Nu vorbim despre bani tangibili, criptomoneda nefiind ceva ce se poate tine in mana. Aceasta a fost creata cu scopul de a introduce noi unitati monetare, valoarea ei nefiind influentata de guvern, banci centrale sau cererile si ofertele de pe piata.

Criptomoneda poate fi comparata cu o marfa din punct de vedere al modului in care se comporta, ea nefiind legata de o anumita tara. Criptomonedele sunt blocuri cu informatie, fiind pastrate in siguranta de securitatea criptografica. Reprezinta un fel de encriptare a informatiei prin intermediul blocurilor securizate. In esenta, aceasta a aparut din necesitatea de a folosi o moneda alternativa, care sa nu impuna prezenta unei autoritati de administrare, care sa functioneze dincolo de climatul politic si care sa fie simplu de transferat.

Publicitate

Pagini Populare: 

 • Criptomonede >>
 • Bitcoin
 • Etherum
 • Monero
 • Litecoin
 • Ripple

De unde a aparut notiunea de criptomoneda?

Daca in trecut intreaga intelegere a valutei se concretiza in jurul unor bucati de hartie ce puteau fi tinute in mana, lucrurile au evoluat in asa maniera incat astazi putem vorbi despre ideea revolutionara de a stoca valorile digitale in ceea ce poarta denumirea de criptomoneda. Fireste ca acest fenomen nu a aparut peste noapte, el fiind rezultatul a zeci de ani de gandire progresiva, cercetare matematica si tentative de a schimba ordinea economica.

Experimentele ce au la baza criptomonedele au aparut timpuriu in istorie. Companiile si comerciantii obisnuiau sa ofere clientilor monede virtuale rambursabile, ce puteau fi folosite pentru achizitii, transferuri sau chiar pentru a fi stocate. Indivizii au cochetat cu ideea banilor digitali inca din anul 1980, cand in jurul banilor au fost transpuse nenumarate idei.

David Chaum a inventat prima forma de bani pe internet. Aceasta purta denumirea de DigiCash si a aparut ca extensie la algoritmul de criptare RSA. Spiritul inovativ si tehnologia uimitoare au atras atentia mass mediei, dar si a companiilor. Microsoft a oferit companiei suma de 180 milioane de dolari pentru a instala DigiCash pe fiecare computer Windows din lume. Compania a refuzat aceasta oferta si, mai tarziu, a atras atentia Bancii Centrale din Olanda, ajungand in faliment in 1998.

Al doilea val de bani online a inceput sa apara mai tarziu, cand startupurile au creat solutii de plata si sisteme bancare virtuale. PayPal a inteles exact nevoia utilizatorilor, context in care a oferit un mecanism de transfer si de acceptare a platii pentru comercianti. Nici e-Gold nu s-a lasat mai prejos. Aceasta a acceptat de la clienti depozite de aur fizice si a inceput emiterea creditelor in aur in conturile lor. Dupa un timp, pe piata au aparut schemele Ponzi, programe frauduloase de investitii ce au dus la oprirea e-Gold.

Istoria a fost marcata mai apoi de criza economica din SUA din anul 2008. Astfel, a crescut necesitatea de a deschide ochii la anumite practici si comportamente nesabuite ale evanghelistilor finantelor globale. Satochi Nakamoto si-a facut aparitia luand rolul unui bun samaritean, prin publicarea unei lucrari ce elucida conceptul, tehnologia si un cod sursa pentru implementarea unui bloc de criptomoneda. Totodata, a introdus pe piata Bitcoin.

Satoshi Nakamoto reprezinta un om sau un grup de persoane ce si-au pastrat anonimatul, identitatea lor nefiind confirmata nici la momentul actual. Cert este ca aceasta tehnologie a adus un plus de inovatie atunci cand aceasta era necesara. Acest blockchain inventat de Nakamoto incearca sa inlocuiasca formele autoritatii centrale cu un protocol de incredere descentralizat.

De ce ar trebui sa te intereseze termenul de “cryptocurrency”?

despre-criptomonedeIn prezent, pe piata exista peste 16 milioane de Bitcoins aflate in circulatie, acestea generalizand o capitalizare de piata de 50 miliarde de dolari. Bitcoins a castigat un sprijin popular si acceptare de la dezvoltatori, utilizatori si comunitati de afaceri deopotriva. Tari precum Japonia, Canada si Australia au deja reglementat Bitcoin in conformitate cu legislatia si cadrele lor de impozitare.

In urma cresterii interesului pentru Bitcoin si blocchain din 2009 pana acum, pe piata au aparut peste 850 de noi criptomonede, ce se tranzactioneaza pe tot globul. Pe langa Bitcoin, cele mai populare sunt Etherum, Litecoin, Stratis, Ripple, Dash, Zcash si Monero. Conform statisticilor actuale, capitalizarea de piata a criptomonedelor aduna peste 1000 de miliarde de dolari. Toate aceste evenimente au dus la crearea unei noi industrii de tranzactionare cu criptomonede.

Ce trebuie sa stii despre ciptomonede?

Pentru a ne asigura ca ai inteles foarte bine termenul de criptomoneda, vrem sa iti oferim un scurt sumar al celor mai importante date pe care trebuie sa le stii cu referire la aceasta.

 • Criptomoneda este o moneda digitala (atentie, nu electronica) virtuala, o moneda nebancara, surogat, utilizata ca mijloc de plata;
 • Termenul de criptomoneda a fost introdus pe piata de Satoshi Nakamoto, identitatea acestuia nefiind cunoscuta. Nu se stie daca reprezinta un om sau un grup de oameni, el fiind initiatorul primei criptomonede;
 • Prima criptomoneda a fost Bitcoin, ulterior fiind dezvoltate nenumarate alte criptomonede. Cele mai cunoscute sunt Etherum, Cash, Litecoin, Ripple, Dogecoin;
 • In zilele noastre, pe piata exista peste 16 milioane de Bitcoins aflate in circulatie;
 • Capitalizarea de piata a criptomonedelor aduna peste 1000 de miliarde de dolari.

Ce este criptomoneda mai exact?

cum-functioneaza-criptomonedaAm vorbit despre criptomoneda si impactul pe care aparitia acesteia l-a adus in mediul economic mondial. Cu toate acestea, nu am intrat in detaliile tehnice referitoare la sistemul de creare a acestor monede virtuale si de confirmare a tranzactiilor.

Criptomonedele folosesc protocoale proof-of-work, pe baza de algoritmi de hashing. Bitcoin a introdus sistemul SHA-256, fiind cel mai utilizat dintre toate. Conform datelor existente, dispune de peste 480 de implementari confirmate. Alti algoritmi sunt X11, Blake, CryptoNight, dar si combinatii dintre acestia.

Exista diverse modalitati prin care poti intra in posesia unor criptomonede: ca plata pentru prestarea unor servicii sau vinderea unor bunuri, cumpararea de la diverse retele de schimb sau chiar de la alti utilizatori. Totodata, le mai poti obtine cu ajutorul unor aplicatii ce ofera recomapense in criptomonede, cum sunt tranzactiile forex sau tranzactiile cu optiuni binare.

Cum creeaza minerii monede si confirma tranzactiile

Calea prin care se creeaza efectiv aceste monede poarta denumirea de minat sau minerit. Asemenea sapatului metalelor pretiose, drumul ce trebuie parcurs pentru a obtine criptomonede se poate dovedi adesea dificil si anevoios. Minatul presupune verificarea si confirmarea tranzactiilor in asteptare din retea, ce se face folosind niste dispozitive speciale cu o putere ridicata de calcul.

Ce este un blockchain?

tehnologie-blockchainPentru ca tranzactiile criptate sa fie verificate este nevoie de o putere de calcul extraordinara. Odata realizat acest proces, tranzactiile se adauga in blocuri de tranzactii (blockchain). Pentru fiecare bloc in parte, minerii sunt rasplatiti.

Sistemul este proiectat in asa maniera incat la o anumita unitate de timp (cativa ani), rasplata acestora sa se injumatateasca. Astfel, daca acum cativa ani se obtineau pana la 50 de bitcoins pentru un block, in zilele noastre aceasta a ajuns undeva la 12.5. Fireste ca intre timp, valoarea acesteia a crescut

Care sunt avantajele criptomonedelor?

Criptomonedele au ajuns sa se bucure de o tot mai mare popularitate in randul utlizatorilor multumita avantajelor cu care ii intampina. Pe acestea le vom dezbate in detaliu in cele ce urmeaza.

Tin la departare frauda: criptomonedele sunt digitale si nu pot fi contrafacute sau inversate in mod arbitrar de catre expeditor, ca in cazul unor carduri de credit sau taxe de returnare.

Decontarea imediata: Achizitionarea de bunuri imobiliare implica, de obicei, unele parti terte (avocati, notari), intarzieri si plata onorariilor. In multe privinte, blockchain-ul de tip bitcoin / criptomoneda este ca o “baza de date privind drepturile de proprietate”. Contractele Bitcoin pot fi concepute si aplicate pentru a elimina sau a adauga aprobari unei terte parti, pot fi completate la o data viitoare etc.

Taxe mai mici: De obicei, nu se impun taxe pentru schimbarea criptomonedelor, deoarece minerii sunt recompensati de retea. Chiar daca nu exista nici o taxa de tranzactie Bitcoin / Criptomoneda, multi utilizatori se asteapta la implicarea unei terte parti, cum este Coinbase, pentru crearea si mentinerea portofelelor Bitcoin.

Aceste servicii actioneaza asemenea modalitatii in care functioneaza Paypal pentru utilizatorii de carduri de credit sau de numerar, furnizand sistemul de schimb online pentru Bitcoin si, ca atare, este posibil sa perceapa taxe. Este interesant de remarcat faptul ca Paypal nu accepta si nu transfera criptomonede.

Furtul de identitate: Cand iti dai cardul de credit unui comerciant, ii dai accesul la linia de credit completa, chiar daca tranzactia este pentru o suma mica. Cardurile de credit functioneaza pe baza unei simple atingeri, unde magazinul initiaza plata si trage suma din cont. Criptomonedele utilizeaza un mecanism care permite titularului de criptomoneda sa trimita exact ceea ce doreste comerciantului sau destinatarului, fara alte informatii.

Accesul exstins: Exista aproximativ 2,2 miliarde de persoane cu acces la Internet sau telefoane mobile care nu au acces in prezent la schimbul traditional. Sistemul Kenya M-Pesa de transfer de bani pe baza de telefon mobil si un serviciu microfinantare anuntat recent in dispozitiv Bitcoin, faciliteaza acest acces. Conform datelor existente, unul din trei kenyeni detine acum un portofel Bitcoin.

Descentralizarea: o retea globala de computere utilizeaza tehnologia blockchain pentru a gestiona impreuna baza de date care inregistreaza tranzactiile Bitcoin. Adica Bitcoin este gestionat de reteaua sa si nu de o autoritate centrala. Descentralizarea inseamna ca reteaua opereaza pe baza unei functionari de la utilizator la utilizator (sau la nivel de peer-to-peer).

Recunoasterea la nivel universal: criptomoneda nu este legata de cursurile de schimb, ratele dobanzilor, taxele de tranzactie sau alte taxe din orice tara; prin urmare, poate fi utilizata la nivel international fara a se confrunta cu probleme. Acest lucru, la randul sau, economiseste mult timp, precum si o suma de bani importanta care altfel este cheltuita in transferul de bani dintr-o tara in alta. Cryptocurrency functioneaza la nivel universal si, prin urmare, transforma tranzactiile intr-un proces destul de simplificat.

 Care sunt dezavantajele criptomonedelor?

In ciuda popularitatii de care se bucura si a ascensiunii continue, criptomonedele prezinta si anumite dezavantaje. Iata care sunt acestea:

Dezvoltarea continua: criptomoneda nu este un produs finit. Desi cele mai multe criptomonede au fost dezvoltate in urma cu multi ani, dezvoltatorii inca lucreaza chiar si in zilele noastre la dezvoltarea tehnologiei, ceea ce poate aduce pe viitor anumite schimbari si, de ce nu, reglementari noi in domeniu.

Gradul redus de adoptie: chiar daca conceptul de criptomoneda se bucura de o mare popularitate, exista inca nenumarate persoane care nu au auzit de acest concept si nu stiu ce impune. Nu avem certitudinea ca el va ajunge sa fie adoptat la un anumit moment de marea masa.

Gradul ridicat de volatilitate: valoarea criptomonedelor poate varia mult de la o anumita perioada de timp la alta. Fireste ca pe masura ce moneda se va maturiza, gradul de volatilitate a acesteia va fi tot mai redus.

Disclaimer: Precizări de ordin legal: Acest site web este independent față de brokerii pentru opțiuni binare prezentați. Înainte de a face tranzacții cu oricare broker, clienții potențiali trebuie să se asigure că înțeleg riscurile și să verifice dacă brokerul este autorizat. Acest site web nu furnizează servicii de investiții și nici recomandări personale clienților care fac tranzacții cu opțiuni binare. Informațiile aflate pe mrfinance.ro nu trebuie tratate ca recomandări de a face tranzacții cu opțiuni binare și nu constituie sfaturi despre investiții. Mrfinance.ro nu este autorizat și nici licențiat să acorde sfaturi despre investiții sau alte chestiuni asemănătoare. Clientul potențial nu este sfătuit să se angajeze la nicio investiție, directă sau indirectă, în instrumentele financiare, dacă nu cunoaște și nu înțelege pe deplin riscurile pe care le implică instrumentele financiare promovate pe acest site web.

În cazul în care clientul potențial nu înțelege riscurile pe care le implică instrumentele financiare, acesta este sfătuit să ceară sfaturi sau consultanță unui consultant independent. În cazul în care clientul potențial tot nu înțelege riscurile pe care le implică tranzacțiile realizate cu oricare instrument financiar, acesta este sfătuit să nu facă niciun fel de tranzacții. Sfătuim clienții potențiali lipsiți de cunoștințe suficiente să solicite sfaturi individuale unor surse autorizate. În conformitate cu îndrumările FTC, Mrfinance.ro are legături financiare cu unele produse și servicii menționate pe acest site, iar Mrfinance.ro poate primi compensații atunci când clienții fac clic pe aceste linkuri cuprinse pe site și, în cele din urmă, se înregistrează. Opțiunile binare aduc cu sine riscuri semnificative, existând șansa ca unii clienți potențiali să piardă toți banii pe care îi investesc. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.

Mrfinance.ro » Trading » Tranzactii Forex » Criptomonede

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.