Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credit fara verificare in Biroul de Credit

Creditele fara verificare in Biroul de Credite pot fi solutii bune pentru persoanele cu istoric de credit slab, dar care au nevoie de finantare.

Aceste produse pot fi accesate mult mai rapid, datorita procesului simplificat.
In acest articol o sa explicam care sunt aspectele importante pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa accesezi un astfel de imprumut.
Afla care sunt cele mai bune credite fara verificare in biroul de credit conform analizei expertilor Mr.Finance.
Arata mai mult

Credit fara verificare in Biroul de Credit

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Credit fara verificare in Biroul de Credit

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 14/02/2024
Disclaimer publicitate

Credit fara verificare in Biroul de Credit poate fi o solutie optima pentru persoanele care, dorind sa acceseze un imprumut, intampina dificultati din cauza faptului ca a avut credite nerambursate si a fost raportat la Biroul de Credit. Acest lucru poate afecta semnificativ capacitatea de a mai accesa alte imprumuturi. Cu toate acestea, unele institutii financiare pot fi deschise in a acorda credite fara o verificare amanuntita a istoricului la Biroul de Credit sau alte institutii similare. In acest articol vom explica ce este un credit fara biroul de credit si care sunt lucrurile importante pe care trebuie sa le stii despre aceste imprumuturi.

Ce este un credit fara biroul de credit

Un credit fara verificare in Biroul de Credit se refera la un tip de imprumut acordat de catre anumite institutii financiare sau creditori care nu efectueaza o verificare amanuntita a istoricului de credit al solicitantului in Biroul de Credit in vederea evaluarii riscului financiar.

Aceste imprumuturi sunt adesea promovate ca o optiune pentru cei care au un istoric de credit slab sau care au fost respinsi de catre banci sau alte institutii financiare in trecut. In calcularea eligibilitatii unei persoane, un rol important il joaca Scorul FICO.

Scorul FICO

Scorul FICO este un numar care se calculeaza in urma analizarii informatiilor referitoare la creditele inregistrate in Biroul de Credit. Acest scor este format din 3 cifre, de la 300 - care inseamna „risc ridicat de neplata”, pana la 850 - care inseamna „sigur”. Respectiv, cu cat scorul de credit este mai mare, cu atat riscul de neplata este mai scazut si sansa de a accesa un credit este mai mare.

scorul FICO

Evolutia pietei creditelor nebancare

In ultimul deceniu volumul de credite nebancare acordate populatiei a crescut cu peste 270% in ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro in 2011 la aproximativ 3 miliarde in 2023. Principalii factori care au dus la aceasta crestere sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului National de Statistica, 8 din 10 gospodarii din Romania au acces la internet. Avand in vedere ca majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasa, eliminand formalitatile birocratice si nevoia deplasarii la o sucursala - accesul la internet a facilitat si accesul la credite nebancare rapide.
 • Usurinta in aplicare. Cererea de credit pentru un imprumut nebancar se completeaza foarte rapid, online, fara nevoia de a furniza multe documente justificative si a astepta cateva zile sau chiar saptamani pentru aprobarea acesteia.
 • Conditii de acordare din ce in ce mai flexibile. Multe IFN-uri ofera conditii de creditare si rambursare personalizate si flexibile - lucru care a facut ca aceste imprumuturi sa fie tot mai atractive pentru romani.

La ce se uita oamenii cand acceseaza un imprumut nebancar

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenti au afirmat ca au sau avut un credit nebancar.

utilizarea creditelor nebancare

Pe langa asta, majoritatea respondentilor au indicat ca cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existenta unei posibilitati de a monitoriza si controla situatia financiara si posibilitatea de a face cumparaturi de la cat mai multe magazine fizice sau online.

aspecte importante in accesarea unui credit nebancar

De asemenea, beneficiile la care se asteapta un potential client in momentul in care vrea sa acceseze un credit rapid sunt:

 • O dobanda cat mai mica
 • Comisioane cat mai mici
 • Taxe anuale cat mai mici
 • Posibilitatea ca imprumutul sa poata fi accesat online.
credite nebancare - aspecte importante

Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunta la pastrarea unui credit nebancar rapid este dobanda mica.

Cele mai cunoscute institutii care ofera imprumuturi nebancare

In acelasi studiu, oamenii au fost intrebati daca cunosc sau daca au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din Romania.

Credit fara verificare in Biroul de Credit 1

Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 1. Provident
 2. iCredit
 3. Viva Credit
 4. AXI Finance
 5. Credius

Creditul fara biroul de credit: tot ce trebuie sa stii

Creditele fara verificarea in biroul de credit pot fi solutii de moment pentru persoanele care au nevoie urgenta de finantare, dar care nu se incadreaza in conditiile de eligibilitate a bancilor din cauza restantelor anterioare. Totusi, sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a accesa un credit fara biroul de credit.

Credit cu istoric negativ

Creditul pentru persoanele cu istoric negativ este un imprumut acordat de catre institutii financiare nebancare persoanelor care au inregistrat restante sau intarzieri in rambursarea unor obligatii financiare din trecut. Aceste institutii financiare nebancare includ companii de credite rapide, microfinantare si alte entitati care ofera servicii de credit in afara sistemului bancar traditional.

Ce institutii ofera credite fara biroul de credit?

Un credit fara biroul de credit poate fi accesat, preponderent, de la IFN-uri. Aceste entitati au conditii de eligibilitate mult mai lejere, deseori acordand credite chiar si persoanelor cu venituri mici, cu un istoric de credit negativ etc. Aceste riscuri asumate sunt compensate prin dobanzi mai mari, in comparatie cu un credit de nevoi personale accesat de la banci.

Accesand acest link, poti sa vezi care este lista de IFN-uri care acorda credite inclusiv persoanelor cu un istoric negativ de creditare.

Cum aleg cel mai avantajos credit fara biroul de credit?

Pentru a alege cele mai avantajoase credite fara verificarea in biroul de credit este important sa compari mai multe oferte si sa o alegi pe cea potrivita pentru tine. De regula, cea mai avantajoasa oferta de creditare este cea care vine la pachet cu cele mai mici costuri.

Aici este important sa stii ca sunt foarte multe institutii financiare care ofera primul credit fara dobanda

Evident, fiecare dintre ele vine cu oferte si cerinte diferite, dar iata care sunt institutiile financiare care ofera pentru clientii noi credite cu dobanda 0.

IFNDobanda primul creditSuma maxima de imprumutPerioada
Credit Prime0%10.000 lei30 zile
Viva Credit0%3.000 lei30 zile
Hora Credit0%10.000 lei30 zile
Ferratum0%10.000 lei30 zile
CreditFix0%10.000 lei90 zile
IFN-uri care ofera primul credit fara dobanda

Credit fara biroul de credit - conditii de acordare

Conditiile de acordare a unui credit fara biroul de credit sunt foarte lejere:

 • Cetatean/rezident romana
 • Minim 18 ani
 • Sa ai venituri din salariu, pensie, indemnizatii etc

Important!

Nici o institutie de credit nu iti poate acorda un credit daca nu ai un venit. Unele IFN-uri pot sa acorde credite chiar se persoanelor cu venituri foarte mici, de minim 300 sau 500 de lei, dar acesta trebuie sa existe. 

Cum pot accesa un credit fara biroul de credit

Un credit fara biroul de credit poate fi accesat foarte simplu, preponderent online, in cativa pasi simplu:

 1. Pasul 1. 

Acceseaza comparatorul de credite Mr.Finance. Alege suma si perioada de rambursare.

comparator de credit mrfinance

Odata setati parametrii esentiali pentru creditul tau, mai jos o sa apara o lista cu produse potrivite nevoilor tale, sortate in functie de ratingul oferit in mod obiectiv de catre expertii Mr.Finance.

 1. Pasul 2.

Din lista cu optiunile disponibile, alege-o pe cea potrivita pentru tine si apasa pe „Aplica aici”.

 1. Pasul 3.

O sa fii directionat catre site-ul IFN-ului ales de tine. Sa spunem ca ai ales produsul de la Credit Fix.

credit fix credit fara verificarea in biroul de credi

Selecteaza suma de care ai nevoie. Sa stii, Credit Fix ofera credit cu dobanda 0 pentru 30 de zile pentru clientii noi. Daca esti client apasa pe „Vreau primul credit acum” sau daca nu esti la primul credit, apasa pe „Sunt client, vreau credit”.

 1. Pasul 4.

Completeaza formularul cu informatiile de contact

Credit fara verificare in Biroul de Credit 2

Valideaza adresa de email, si in scurt timp vei fi contactat de un reprezentant care sa iti ofere detaliile de care ai nevoie.

Exemplu de credit fara biroul de credit

Unele IFN-uri, pentru clientii noi, pot sa ofere credite online cu dobanda 0. Daca inca nu ai accesat un credit online, poti sa vezi aici care sunt cele mai bune oferte de creditare cu dobanda 0.

Exemplu de calcul credit instant cu dobanda 0%:

 • Valoare credit: 1.500 lei
 • Perioada: 30 de zile
 • Rata dobanzii: 0% pe zi
 • Total de rambursat: 1.500 lei

Daca nu esti eligibil pentru un credit cu dobanda 0, atunci vei obtine un credit in conditii standart, cu o dobanda care poate sa varieze intre 0,2% si 2%, in functie de IFN.

Exemplu de calcul credit instant cu dobanda 1%:

 Valoare credit: 3.000 lei

- Perioada: 30 zile

- Rata dobanzii: 1% pe zi

Ca sa aflam valoarea dobanzii pentru acest exemplu, aplicam formula de mai sus.

Dobanda = 3.000 lei x 0.012 x 30 => 900 lei.

Pentru un credit pana la salariu in valoare de 3.000 lei, pe o perioada de 30 zile si cu o dobanda zilnica de 1% vei plati o dobanda de 900 lei, adica o suma totala de rambursat de 3.900 lei (suma imprumutata + dobanda).

Important este ca multe IFN-uri au pe site-urile lor un calculator de credit, care te scuteste de calculul manual. Introduci suma, si o sa vezi imediat cat ai de plata.

De ce acte ai nevoie pentru a accesa un credit fara biroul de credit

Creditele fara biroul de credit pot fi accesate cu un pachet minim de documente:

 • Cartea de identitate valabila
 • Un extras de cont in care sa se vada venitul incasat pe luna trecuta
 • Cererea de credit pe care o poti completa pe site-ul companiei la care vrei sa aplici

Credit fara verificare in biroul de credit - avantaje si dezavantaje

Avantaje:

 • Acces rapid la finantare: Deoarece verificarea istoricului de credit poate intarzia procesul de aprobare, imprumuturile fara verificare in Biroul de Credit pot oferi acces mai rapid la fondurile necesare.
 • Oportunitate pentru persoanele cu istorice de credit slabe: Aceste imprumuturi pot oferi oportunitati pentru persoanele care au un scor de credit scazut sau un istoric de credit compromis.
 • Simplificarea procesului de aprobare: Din moment ce nu este necesara o verificare detaliata in Biroul de Credit, procesul de aprobare poate fi mai rapid si mai putin complicat.

Dezavantaje:

 • Costuri ridicate: Imprumuturile fara verificare in Biroul de Credit pot avea dobanzi si taxe mai mari pentru a compensa riscul mai mare asumat de catre creditori.
 • Risc mai mare pentru imprumutat: Din cauza costurilor ridicate, riscul de a acumula datorii nesustenabile sau de a cadea intr-un ciclu perpetuu de imprumuturi poate creste.
 • Lipsa imbunatatirii a scorului de credit: Deoarece acesti creditori nu raporteaza intotdeauna platile la birourile de credit, rambursarea prompta a imprumutului poate sa nu imbunatateasca scorul de credit al imprumutatului.

Sfaturi pentru a accesa un credit fara verificarea la biroul de credite

Un credit fara biroul de credit poate fi tentant pentru cei cu istoric de credit slab sau cu probleme financiare anterioare. Cu toate acestea, este important sa fii prudent pentru a evita sa ai costuri excesive sau sa risti sa acumulezi datorii greu de gestionat. Iata cinci sfaturi utile pe care sa le urmezi atunci cand vrei sa accesezi un astfel de imprumut,

 1. Cercetare si alegere cu grija a creditorului: Inainte de a alege un creditor care ofera imprumuturi fara verificare la Biroul de Credit, cerceteaza cu atentie compania. Asigura-te ca este o institutie financiara de incredere si ca are recenzii pozitive din partea clientilor. 
 1. Intelegerea termenilor si costurilor: Citeste cu atentie termenii si conditiile imprumutului. Asigura-te ca intelegi pe deplin costurile, inclusiv dobanzile, comisioanele si orice alte taxe. Calculeaza costurile totale ale creditului pentru a sti exact cat veti plati in final.
 2. Analizeaza capacitatea ta de rambursare: Evaleaza cu atentie capacitatea ta de a rambursa imprumutul. Stabiliti un buget realist si asigura-te ca vei putea face fata platilor lunare fara a-ti inrautati situatia financiara.
 3. Compararea ofertelor: Nu te opri la prima oferta pe care o gasesti. Compararea mai multor oferte te poate ajuta sa identifici optiunile mai avantajoase.
 4. Evita supraindatorarea: Nu te lasa prins intr-un ciclu nesanatos de imprumuturi. Imprumuta doar suma de bani de care ai neaparata nevoie si careia poti face fata din punct de vedere financiar.

Credit fara verificare la biroul de credit. Intrebari frecvente

Articol scris de:
Expert editorial
Cristian este editorul și expertul nostru în produse financiare. Este pasionat de tehnologie și produse din sfera fintech. A urmat cursurile universitare și masterat la una dintre cele mai prestigioase Universități din Danemarca.
Te-ar mai putea interesa
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram