Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Elrond

Elrond este prima companie romaneasca din zona blockchain, care a reusit sa lanseze in 2020 criptomoneda EGLD, iar in 2021 aplicatia Maiar.

La baza criptomonedei sta una dintre cele mai avansate arhitecturi blockchain.
Reteaua poate sa proceseze peste 15.000 de tranzactii pe secunda.
EGLD, criptomoneda nativa a Elrond, a reusit sa capteze interes international datorita caracteristicilor sale unice.
Arata mai mult

Elrond Pret

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Elrond

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 14/05/2023
Disclaimer publicitate

Ce este Elrond?

Elrond este o retea blockchain construita cu scopul de a rula mai rapid si mai eficient decat Bitcoin si Ethereum.

Reteaua poate sa proceseze peste 15.000 de tranzactii pe secunda.

EGLD sau eGold, criptomoneda nativa a Elrond, a reusit sa capteze interes international datorita caracteristicilor sale unice, ceea ce o pozitioneaza in prezent in primele 50 de proiecte blockchain/cripto din lume!

Peste 100 de companii folosesc tehnologia Elrond si opereaza tranzactii digitale cu EGLD.

Elrond a reusit sa construiasca una dintre cele mai complexe si scalabile arhitecturi blockchain de pana acum, cu o viteza de tranzactionare, de executie si costuri care nu pot fi intrecute de alte solutii similare din piata.

Misiunea Elrond este sa creeze un sistem financiar global si transparent, la care sa aiba acces oricine, de oriunde in lume.

Elrond pret in timp real

Sunt 3 componente care stau la baza Elrond:

  1. Reteaua Blockchain Elrond
  2. eGLD, criptomoneda nativa Elrond
  3. Maiar, aplicatia/portofelul digital Elrond

Cine a creat Elrond?

Elrond a fost creat la sfarsitul lui 2017 de fratii Beniamin si Lucian Micu, alaturi de antreprenorul Lucian Todea, cunoscut pentru proiectele sale cum ar fi ITNT, SmartBill sau TypingDNA.

Pe fondul cripto-popularitatii si al incercarii de a rezolva unele dintre cele mai arzatoare probleme cu care se confrunta arhitectura blockchain, Elrond a devenit unul dintre cele mai urmarite proiecte hi-tech din Romania.

Elrond se bucura de finantare consistenta din partea unor companii de investitii cum ar fi Binance Labs NGC Fund si Electric Capital.

La inceputul lunii februarie 2021, capitalizarea de piata a Elrond a depasit 1.3 miliarde de dolari.

Caracteristicile Elrond

Viteza mare de procesare a tranzactiilor. Tehnologia ”sharding”

Reteaua poate sa proceseze peste 15.000 de tranzactii pe secunda, la un cost de 0,001 dolari pe secunda, iar planurile sunt de crestere a capacitatii retelei la 100.000 de tranzactii pe secunda.

Acest lucru este posibil prin tehnologia ”sharding”, care presupune impartirea blocului in mai lanturi numite ”shard-uri”pentru optimizarea procesului de verificare a nodurilor din retea si, implicit, cresterea performantei.

Prin comparatie, Bicoin proceseaza 7 tranzactii pe secunda, in timp ce Ethereum proceseaza 14 tranzactii pe secunda, la costuri de cativa dolari pe tranzactie.

Secure Proof of Stake

Elrond a propus o noua abordare a mecanismului de consens numita ”Secure Proof of Stake”, care inoveaza modul in care validatorii sunt selectati in mecanismul de consens, elimina ineficientele de procesare si consumul urias.

Tranzactii 24/7

Tranzactiile din reteaua Elrond se desfasoara in regim 24/7, adica 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, fara sa sa fie necesara vreo interventie umana.

Ce este EGLD?

EGLD este moneda digitala creata de Elrond si totodata prima criptomoneda romaneasca ce a ajuns sa fie acceptata la nivel global.

Valoarea pe piata a criptomonedei a crescut de la aproximativ 10 dolari, la peste 170 de dolari in mai putin de 5 luni! Valoarea unui EGLD la 10 martie 2021 se afla la 156 de dolari.

EGLD vine cu o serie de caracteristici, unele dintre acestea unice, altele similare cu proprietatile celorlalte criptomonede de pe piata.

Arhitectura blockchain

La baza criptomonedei sta una dintre cele mai avansate arhitecturi blockchain, avand o viteza de procesare de 15.000 de tranzactii pe secunda si capacitatea de a depasi mult acest numar.

Numar limitat de criptomonede

EGLD a fost programat sa existe doar intr-o cantitate de 31,4 milioane de unitati, pe o perioada de 10 ani. Limitatea ofertei de EGLD da valoare criptomonedei.

Divizibilitate EGLD

EGLD are un grad de divizibilitate de 18 puncte decimale, ceea ce le va permite oamenilor sa tranzactioneze chiar si unitati mai mici dintr-o moneda, daca pretul va creste foarte mult in timp.

Cost de transfer

EGLD poate fi transferat oriunde in lume, la costuri semnificativ mai mici in comparatie cu orice alta moneda fiat, sau chiar moneda virtuala.

Ce este un blockchain?

Blockchain-ul este o baza de date distribuita in care sunt stocate informatiile digitale despre tranzactii si participantii la aceste tranzactii.

Toti participantii pot tine evidenta in mod transparent a tranzactiilor cu monede digitale, fara sa fie nevoie de un registru centralizat (o banca, spre exemplu).

Putem spune, astfel, ca blockchain-ul functioneaza ca un registru deschis, care poate fi accesat de orice utilizator de pe glob, atat timp cat are acces la un computer si conexiune la internet.

Utilizarea blockchain-ului nu se limiteaza la o singura industrie, desi tehnologia a devenit un subiect de dezbatere in contextual cripto-popularitatii. Unul dintre cele mai importante aspecte legate de blockchain este ca permite tranzactii globale mai rapide si mai sigure.

Portofelul digital Maiar

La inceputul anului 2021, Elrond a lansat Maiar, o aplicatie/portofel digital cu functionalitati similare cu PayPal si Revolut, care permite schimburi si plati digitale la un cost fix mic.

Ca sa poate fi folosita, Maiar necesita doar un telefon conectat la internet. Aplicatia nu solicita informatii despre identitatea utilizatorului (nume) sau parola, ci doar numarul de telefon. Banii pot fi trimisi instant, direct de pe telefon, fara interventia bancilor sau a altor terte parti.

Bineinteles, Maiar iti va permite sa trimiti, sa cheltui sau sa stochezi EGLD. Pe langa acestea, Maiar accepta plati si schimburi cu Binance (BNB) si Ethereum (ETH), iar creatorii Elrond au anuntat ca alte criptomonede urmeaza sa fie adaugate, printre care si Bitcoin.

Pentru maxima siguranta, iti recomandam sa stochezi criptomonedele intr-un portofel digital dedicat, cum ar fi TREZOR sau Ledger Nano X.

Aplicatia financiara Maiar poate fi descarcata gratuit de pe Google Play sau App Store.

De unde poti cumpara EGLD?

Cei care vor sa cumpere EGLD au la dispozitie mai multe metode.

Exista deja exchange-uri romanesti, cum ar fi LDV Bank sau Tradesilvania care permit tranzactionarea EGLD in pereche cu RON, EUR sau alte criptovalute.

De asemenea, si exchange-urile internationale incep sa arate mai multa deschidere in ceea ce primeste includerea EGLD in portofoliul de criptomonede.

In luna septembrie 2020, EGLD a devenit disponibila pe platforma internationala de exchange Binance.

Una dintre cele mai accesibile metode prin care poti sa achizitionezi EGLD ramane, insa, prin intermediul Maiar, wallet-ul oficial creat special de Elrond pentru cumpararea si stocarea EGLD.

Vrei sa afli cum poti cumpara EGLD? Am scris un articol in care iti explicam pas cu pas cum poti sa achizitionezi EGLD atat prin intermediul exchange-urilor, cat si prin aplicatia Maiar dezvoltata de Elrond.

Avantaje Elrond

  • Viteza de procesare de peste 15.000 de tranzactii pe secunda
  • Costuri reduse
  • Scalabilitate si siguranta
  • Arhitectura de blockchain unica

Dezavantaje Elrond

  • Ca orice criptomoneda, EGLD este volatila
  • Are inca o competitie serioasa, in special din partea Ethereum

MrFinance recomanda!

Elrond, ca si criptomonedele deja prezente pe piata, are potential urias.  

Iti recomandam sa te documentezi si sa te informezi din surse sigure si verificate. 

Ceea ce sta la baza unei decizii corecte si obiective sunt: studiul, rabdarea si strategia cu care un investitor alege sa porneasca pe drumul acesta al investitiilor. 

Investitia, in cele din urma, nu va fi doar despre bani, ci despre cea mai importanta resursa: timpul. 

Speram ca articolul publicat de noi sa iti fie de ajutor. 

Ne straduim sa oferim vizitatorilor platformei mrfinance.com o experienta placuta si sa venim in ajutor in scop educational. 

Nu ezita sa ne contactezi daca ai intrebari sau, de ce nu, sugestii.

Articol scris de:
Expert editorial
Bianca este pasionata de cercetare, de culegerea si prelucrarea informatiilor. Lucreaza cu interes la studii de caz, dar ii poti regasi amprenta editoriala si in articolele despre produse bancare, investitii si servicii de transfer de bani.
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram