Pareri Creditfix

Suma Maxima: 2000 RON
Timpul de Aprobare: 20 min
Dobanda: 1,2% pe zi 
Primul credit fara dobanda: Da
Perioada de creditare: 55 de zile
Rating: 
Mrfinance.ro » Recenzii » Ifn-uri » Credit Fix

Cerintele pentru Creditfix

 • sa fii cetatean roman
 • sa ai varsta minima de 18 ani impliniti
 • sa incasezi venitul lunar intr-un cont bancar cu card atasat
 • sa ai un venit net de cel putin 500 lei/luna
 • sa ai o adresa de e-mail personala si un numar de telefon mobil personal

Avantaje

Creditfix ofera primul credit gratis sau cu 0% Dobanda pentru suma maxima de 500 lei. 

Dezavantaje

In cazul in care nu reusiti sa achitati la timp ratele, se aplica o taxa de penalitate. 

Taxa perceputa in acest caz este de 1.2%, incepand cu urmatoarea zi dupa ziua scadenta ratei.

 Tipurile de credit Creditfix

Primul credit gratis sau cu dobândă 0, pentru sume cuprinse între 100 lei și 500 lei, pe o perioadă între 5 și 55 de zile;

După achitarea primului credit se poate solicita cel de-al doilea credit, până în 2.000 lei, la care se aplică o dobândă fixă de 1,2% pe zi si o perioada de creditare pana la 55 de zile;

Calculul dobânzii

 • Pentru primul credit acordat între 100 lei si 500 lei dobânda este 0%
 • Pentru cel de-al doilea credit de 2.000 lei dobânda este 1.320 lei, totalul 3200 lei iar DAE 3083.4%, calculat pe o perioadă de 55 de zile

Pentru a accesa suma totală de 2.000 lei sunt necesare două împrumuturi cu o dobândă totală de 1.320 lei, la care se adaugă sumele deja împrumutate.

Ex. 1.320 lei (dobânda) + 500 lei (primul împrumut) + 2.000 lei (al doilea împrumut) = 3.820 lei.

Calculator Dobanda

Refinantare si Penalitati

Dupa data scadenței se va percepe o dobândă penalizatoare zilnică în valoare de 1,2% din suma împrumutată pe fiecare zi de întarziere.

 Este posibilă rambursarea anticipată a creditului sau a dobânzii fără costuri suplimentare.

Penalitatile

Cel mai mare dezavantaj al acestor credite rapide este reprezentat de penalitatile percepute in cazul in care se intarzie plata ratelor lunare. Taxa perceputa in acest caz este de 1.2%, incepand cu urmatoarea zi dupa ziua scadenta ratei.

Acest lucru inseamna ca trebuie facute toate eforturile ca suma imprumutata sa fie restituita in termenul stabilit prin contract, pentru a se evita cat mai mult aparitia penalitatilor de intarziere.

 Alte Produse si Servicii Creditfix

Compania oferă și alte produse care o diferențiază de oferta altor IFN-uri. Creditul de refinanțare este destinat persoanelor care au deja credite contractate de la alte IFN-uri și doresc să refinanțeze aceste credite și să plătească o rată mai mică, ori să evite executarea silită.

 • CreditFix refinanțează credite a căror sumă totală este între 5.000 și 500.000 lei, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 60 de luni.
 • Dobânda fixă pe toată perioada creditului este de 48% în funcție de tipul și valoarea garanției, modalitatea de rambursare si istoricul de credit.
 • De asemenea, la acordarea împrumutului se plătește comision de analiză 3% din valoarea creditată, dar nu mai puțin de 700 de lei.

Condițiile pentru acordarea acestui tip de credit sunt mai restrictive:

 • Varsta solicitantului minim 18 ani, maximum 65 de ani in momentul depunerii cererii
 • Venitul net minim 1000 de lei lunar
 • Valoarea garantiei trebuie sa acopere 250% din valoarea sumei creditate.

Ex. Pentru un împrumut de 200.000 lei pe o perioadă de 60 de luni, DAE 55.89 %, rata lunară va fi 8.840.37 lei pe lună, ceea ce înseamnă un total de rambursat de 530.422.2 lei.

Creditul de refinanțare poate fi o soluție ultimă a problemei, în situații limită de executare silită.

Comparatie Credit Creditfix

Pentru a va putea oferi o compartie bazata pe date exacte si corecte, am dori sa precizam factorii pe care i-am luat in considerare pentru evaluarea creditului.

 • Suma: 2000 de RON
 • Perioada de creditare: 30 de zile
 • Dobanda: Specifica pentru fiecare creditor
 • Costul Total al Creditului
 • Costul Total al Dobanzii 
 • Gradul de Indatorare
CreditorSuma
DobandaTermenCost CreditCost DobandaGrad indatorare
Mindi2000 RON0.73%30 de zile2438 RON
438 RON122%
Smile Credit
2000 RON0.90%
30 de zile2540 RON540 RON
127%
Zaplo
2000 RON1.10%30 de zile2660 RON
660 RON
133%
Mobilo Credit2000 RON1.15%
30 de zile2690 RON
690 RON
135%
Viva Credit2000 RON1.20%30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Telecredit
2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Extrasimplu2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON720 RON
136%
Creditfix
2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Ferratum
2000 RON1.29%
30 de zile2774 RON774 RON
139%
Hora Credit2000 RON2%30 de zile3200 RON1200 RON160%
 Gradul de indatorare

Gradul de indatorare este o ecuatie matematica prin care se poate determina riscul la care esti supus atunci cand accesezi un imprumut rapid, bancar, etc. Gradul de indatorare este determinat de raportul dintre “suma cheltuielilor lunare” si “suma veniturilor lunare”

Pentru exemplele de mai sus, gradul de indatorare este calculat la un venit net lunar de 2000 RON. Exemplu: Astfel pentru un imprumut de 2000 RON cu o Dobanda de 1,2% si o durata de creditare de 30 de zile, suma totala de rambursat va fi in valoare de 2720 RON, din care 720 RON Dobanda. Gradul de indatorare in acest exemplu este de (2720/2000)*100 = 136% 

Disclaimer: Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare care depasesc gradul de indatorare de peste 30%. Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că aceste tipuri de imprumuturi sunt de multe ori ultima solutie pentru multi dintre noi, din acest motiv va invitam sa folositi instrumentele financiare puse la dispozitie de echipa mrfinance.ro pentru a lua cele mai bune decizii financiare.

Imprumuturi rapide de la Creditfix

Notiunea de imprumut rapid se refera la creditele realizate de catre o persoana de la  o institutie financiara nebancara (IFN), pe baza unui contract.

In acesta sunt consemnate detalii referitoare la valoarea imprumutului, dobanda aferenta, data de rambursare etc.

Institutiile financiare nebancare ofera imprumuturi cu titlu profesional si isi desfasoara activitatea in conditiile prevazute de lege.

Oricine a interactionat cu sistemul bancar in vederea realizarii unui credit pentru nevoi personale s-a lovit de un sistem birocratic, caracterizat de un sistem de eligibilitate greu de indeplinit.

Durata pentru analiza dosarului si acordarea propriu zisa a imprumutului este una indelungata, astfel incat aceste credite nu pot veni in ajutorul persoanelor care intampina o problema urgenta si au nevoie de bani intr-un timp scurt.

Spre deosebire de creditele bancare, imprumuturile rapide de la Credit Fix Romania se acorda intr-un ritm mult mai scurt, iar conditiile de eligibilitate sunt mult mai simplu de indeplinit.

Daca mediul bancar impune un grad mare de birocratie, cel impus de institutiile nebancare este mai lejer si flexibil. Acestea sunt gandite in asa maniera incat sa vina in ajutorul clientilor in momentul in care ei au nevoie de bani: cat mai urgent.

Acesta este motivul principal pentru care tot mai multi oameni se orienteaza in directii diferite fata de bancile normale si fata de creditele clasice care, de cele mai multe ori, creaza aproape la fel de multe probleme pe cat rezolva.

O persoana care depinde de contractarea rapida a unui credit de nevoi personale care chiar a unui credit ipotecar nu are luxul de a pierde timp pretios realizand si completand dosare intregi de acte, asa cum cele mai multe banci din sistemul romanesc o cer aplicantilor.

In cele ce urmeaza, insa, vom vorbi mai mult despre Credit Fix Romania si despre motivele pentru care multe persoane aleg sa se orienteze catre aceasta institutie in detrimentul bancilor, mai ales ca vorbim de sume relativ mici.

Cine este Credit Fix?

O astfel de institutie financiara nebancara este si Credit Fix Romania. O prezenta relativ noua pe piata de profil, a devenit apreciata in randul consumatorilor prin modalitatea in care isi desfasoara activitatea si anume, exclusiv online. Din anul 2015 pana astazi s-a dezvoltat semnificativ incat sa ajunga la fel de cunoscuta precum companii consacrate pe piata: Viva Credit, Provident, TeleCredit, Extra Simplu, Zaplo, Onnen, etc.

Conditii De Eligibilitate:

Compania vine in intampinarea persoanelor cu un venit redus sau a persoanelor in varsta, care de regula nu sunt eligibile pentru imprumuturi bancare.

Pentru ca un aplicant sa fie eligibil pentru un credit fix trebuie sa indeplineasca trei conditii simple:

 • sa aiba o varsta de 18 ani impliniti
 • sa dispuna de un venit mediu lunar de 500 de lei
 • sa incaseze acest venit intr-un cont bancar.

Imprumuturile se acorda pentru perioade scurte, de pana la 45 de zile.

O data analizata aplicatia si stabilita a fi eligibila pentru imprumut rapid, solicitantul poate imprumuta pana la 2000 de lei.

Suma imprumutata variaza in functie de venit si perioada de rambursare.

Acte necesare pentru Creditfix

Pentru a aplica pentru Zaplo Credit, sunt necesare urmatoarele documente:

 • o carte de identitate 
 • documente justificative ale venitului. Acestea trebuie sa transpuna situatia financiara aferenta ultimelor 30 de zile.

Poate fi vorba despre un talon de pensie, o adeverinta de venit pentru ultima luna, un fluturas de salariu pe ultima luna sau un extras de cont de salariu pentru ultima luna.

Daca dispuneti de venituri suplimentare, puteti sa atasati actele care sa ateste acest lucru. Poate fi vorba despre transferuri de bani, drepturi de autor, contracte de inchiriere, diurna, tichete cadou etc.

De asemenea, este necesar sa anexati un document de venit pentru anul anterior:

 • un extras de cont al ultimei luni din anul anterior sau o fisa fiscala direct de la angajator care sa ateste veniturile anului anterior.

Opinii despre Credit Fix Romania

In cele ce urmeaza, va punem la dispozitie o perspectiva cat mai obiectiva a serviciilor oferite de Credit Fix, pentru a avea o idee de ansamblu referitoare la serviciile oferite, pentru a intelege mai bine cu ce se ocupa aceasta institutie si pentru a putea lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.

Sumele accesate

coinsSumele accesate

Precum am mentionat anterior, sumele accesate nu sunt foarte mari, acest tip de credit fiind cunoscut si sub numele de „credit pana la salariu. El vine in intampinarea celor cu venituri mici, care au nevoie de o anumita suma de bani la un moment dat si nu au de unde sa o acceseze cat mai rapid. Acest timp de sume rezolva de obicei probleme urgente, presante, care nu pot astepta timpul cerut de banci pentru acordarea unui credit.

Conditii de Eligibilitate

approve-invoiceConditii de eligibilitate

Spre deosebire de institutiile bancare, Credit Fix Romania nu dispune de aceleasi reguli stricte in acordarea creditelor. Pentru ca un client sa fie eligibil, acesta trebuie sa dispuna da venitul minim si sa aiba varsta implinita de 18 ani. Daca un drum la banca implica nenumarate drumuri de la angajator la sediul acestora si inapoi, imprumuturile la Credit Fix Romania se acorda mult mai simplu si mai rapid, castigandu-se astfel timp pretios care poate fi folosit in alte scopuri.

Dobanziile

diagramDobanzile

Dobanda practicata de companie este una fixa, de 1.2% pe zi. Astfel, cu cat se va achita mai repede creditul, cu atat va fi mai avantajos imprumutul. La aceasta nu se adauga costuri suplimentare, iar incepand de la al doilea credit se poate negocia pentru reducerea acesteia. Desigur, aceeasi persoana nu poate sa dispuna de doua credite in acelasi timp.

Aceasta va trebui sa plateasca creditul in curs si ulterior rambursarii acestuia, va putea opta pentru unul nou, pentru care va putea negocia dobanda. In acest fel institutia se asigura ca persoanele care au nevoie la intervale regulate de anumite sume de bani vor putea sa o faca pe o perioada mai lunga de timp si intr-un mod din ce in ce mai avantajos pentru ele, dat fiind faptul ca dobanda scade pe masura ce se acorda mai multe imprumuturi.

Pachetele de imprumut

strongboxPachetele de imprumut

Spre deosebire de alte companii de profil, Credit Fix Romania nu ofera clientilor posibilitatea de a alege un credit anume dintr-un numar mai mare de pachete disponibile. Suma maxima ce se poate accesa este 1500 lei.

Acest lucru inseamna ca aceasta optiune este una viabila doar pentru persoanele care au nevoie urgenta de o suma modica pe care o pot returna rapid dar pe care nu au de unde sa o procure in timpul necesar.

Perioada de acordare

calendar-with-a-clock-time-toolsPerioada de acordare

Din nou, procedurile nu sunt deloc birocratice, motiv pentru care o data evaluata aplicatia solicitantului, acesta va intra in posesia banilor in maxim 24 de ore.

Suma imprumutata se va vira direct in cont, acesta fiind si motivul pentru care extrasul de cont este pe lista actelor necesare la dosar. Rapiditatea acordarii creditului conteaza foarte mult pentru anumite persoane, motiv pentru care clientii aleg adeseori aceasta solutie.

Restituirea in avans a imprumutului

stopwatchRestituirea in avans a imprumutului

Imprumutul realizat la Credit Fix online poate fi rambursat in avans daca persoana in cauza are posibilitatea. In acest caz, se va plati dobanda doar pentru zilele efective, motiv pentru care restituirea in avans este chiar recomandata, deoarece veti putea scapa mult mai repede de datorie.

Restituirea in avans a imprumutului

stopwatchRestituirea in avans a imprumutului

Imprumutul realizat la Credit Fix online poate fi rambursat in avans daca persoana in cauza are posibilitatea. In acest caz, se va plati dobanda doar pentru zilele efective, motiv pentru care restituirea in avans este chiar recomandata, deoarece veti putea scapa mult mai repede de datorie.

Avantajele unui credit Credit Fix

Principalul avantaj al acestui tip de credit rapid este modalitatea de aplicare si accesare exclusiv online. Documentele vor fi primite prin fax, iar banii vor intra direct in contul de pensie sau salariu. Astfel, nu va mai fi necesara deplasarea la sediul firmei sau orice alte activitati care nu fac decat sa prelungeasca procesul.

De asemenea, motivul imprumutului nu trebuie justificat. Acesta este strict pentru nevoi personale, astfel incat pentru nimeni nu este important daca il accesati ca sa luati medicamente, sa va renovati casa sau pur si simplu sa mergeti intr-o vacanta. Indiferent de situatie, ele se vor acorda in acelasi ritm rapid.

In situatia in care iti doriti ca ceilalti sa nu cunoasca detalii despre existenta creditului, puteti sta linistit. Acesta va fi strict confidential, singurele persoane care vor sti de imprumut veti fi dumneavoastra si operatorul in cauza. Iar daca nu trebuie sa va deplasati la un sediu fizic sau nu va viziteaza operatorul pentru preluarea ratei, situatia este si mai simpla, iar confidentialitatea garantata.

Dezavantajele unui imprumut Creditfix

Cel mai mare dezavantaj al acestor credite rapide este reprezentat de penalitatile percepute in cazul in care se intarzie plata ratelor lunare.

Taxa perceputa in acest caz este de 1.2%, incepand cu urmatoarea zi dupa ziua scadenta ratei.

Acest lucru inseamna ca trebuie facute toate eforturile ca suma imprumutata sa fie restituita in termenul stabilit prin contract, pentru a se evita cat mai mult aparitia penalitatilor de intarziere.

Sfaturi si recomandari de la echipa Mr. Finance

Inainte de a acesa un imprumut de orice fel, va sfatuim sa faceti o lista cu firmele de profil existente pe piata. Analizati ofertele fiecaruia, comparati sumele ce se pot imprumuta, dobanzile si perioadele de timp aferente imprumutului. Abia dupa ce ati comparat toate aspectele relevante pentru dumneavoastra, alegeti compania ce credeti ca va fi cea mai potrivita.

Odata aleasa compania, nu ezitati sa contactati un operator daca apar nelamuriri sau aveti nevoie de informatii suplimentare. Acestia va vor sta la dispozitie ori de cate ori aveti nevoie.

Dupa analiza dosarului urmeaza semnarea propriu zisa a contractului. Inainte de a face acest lucru, asigurati-va ca cifrele din contract coincid cu ce ati stabilit premergator operatiunii.

Vedeti care este suma pe care o primiti si suma pe care o achitati cu tot cu dobanda, pentru a avea o imagine de ansamblu cu privire la costuri.

Metodologia de recenzie

Recenziile mrfinance.ro pentru credite rapide sunt bazate pe un sistem de puncte de la 1-5, acestea include: Suma maxima de creditare, Cerintele pentru imprumut, Perioada de creditare, Dobanziile percepute, Taxe si comisioane, Modalitati de rambursare, Penalitati si Gradul de indatorare

Aceste caracteristici sunt luate in calcul pentru a asigura o recenzie corecta si obiectiva. Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare a caror dobanda depaseste 36%, acest prag este considerat de expertii financiari ca fiind limita superioara acceptabila pentru ca un imprumut sa fie accesibil.

In ceea ce priveste creditele rapide, acestea de multe ori sar pragul de 100%, din acest motiv ca experti financiari nu va putem recomanda aceste produse, dar va putem ghida si oferi instrumentele financiare de care aveti nevoie pentru a lua cele mai bune si educate decizii financiare. Recenziile mrfinance.ro sunt
independete si obiective, mrfinance.ro nu percepe compensatii pentru recenziile noastre financiare. Va rugam sa consultati ghidurile editoriale pentru mai multe informatii.

– Oferta excelenta; Printe cele mai bune caracteristici pentru consumator
– Oferta foarte buna; Multe caracteristi in favoarea consumatorului
– Oferta buna; Indepliniste multe dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta buna; Indeplineste o mare dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta medie; Multe caracteristici care lipsesc si nu favorizeaza consumatorul
– Oferta mediocra; Caracteristici care nu favorizeaza utilizatorul

Despre Autor

 

Cristian, este editorul si expertul nostru in credite rapide. Cristian are un master in Business si Marketing de la una dintre cele mai prestigioase Universitati din Danemarca.

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.