SmileCredit Pareri

SmileCredit Ofera:

Nu există o limită pentru primul credit rapid, astfel încât se pot împrumuta între 100 și 2.000 lei pe o durată cuprinsă între 3 și 35 de zile, cu o dobândă de 0,9% pe zi.

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

0,9% pe zi

Perioada

35 de zile

Cerintele pentru Smile Credit

 • Persoană fizică, vârsta minimă 18 ani;
 • Venituri lunare stabile;
 • Reședința în România;
 • Un card bancar valid;
 • Adresa e-mail și număr de telefon valide;
 • Carte de identitate valabilă.

Avantaje

 • Smile Credit menționează că încurajează creditarea responsabilă, în raport cu capacitatea fiecăruia de rambursare.

 • Parcurgeți cu atenție contractul de împrumut, cu toate condițiile și costurile implicate. Verificați mereu graficul de rambursare, astfel încât să nu depășiți data scadenței.
 • Interesați-vă cu privire la penalitățile aplicate în situația de întârziere a plății.
 • Nu încercați să împrumutați mai mult de 25%-30% din venitul lunar, pentru a avea certitudinea că veți putea plăti ratele la termen.
 • Evitați situațiile în care să extindeți perioada împrumutului. Riscați să acumulați dobândă și veți ajunge să datorați sume foarte mari.

Dezavantaje

 • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă.
 • Smile Credit solicită mai multe documente decât alte IFN-uri.
 • Serviciul de refinanțare oferit de Smile Credit le permite clienților să își stingă datoriile deschise la alte IFN-uri. Riscul poate fi acela de supraîndatorare, dat fiind că nu este recomandat să accesați un credit pentru acoperirea altui credit.
 • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă.
 • Smile Credit solicită mai multe documente decât alte IFN-uri.
 • Serviciul de refinanțare oferit de Smile Credit le permite clienților să își stingă datoriile deschise la alte IFN-uri. Riscul poate fi acela de supraîndatorare, dat fiind că nu este recomandat să accesați un credit pentru acoperirea altui credit.

Tipurile de credit Smile Credit

Nu există o limită pentru primul credit rapid, astfel încât se pot împrumuta între 100 și 2.000 lei pe o durată cuprinsă între 3 și 35 de zile, cu o dobândă de 0,9% pe zi.

Calculul dobânzii Smile Credit

Pentru un credit de 2.000 lei cu o perioadă de finanțare de 35 de zile, valoarea DAE va fi 7% iar suma totală de rambursat 2.630 lei, din care dobânda 630 lei.

Refinantare si Penalitati Smile Credit

În cazul întârzierilor de plată, Smile Credit percepe dobândă penalizatoare de 0,90 % pentru fiecare zi de la data scadenței.

De asemenea, neplata la zi a sumei scadente poate fi raportată la Biroul de Credit, iar IFN-ul poate folosi mijloacele legale pentru recuperarea sumelor restante. Costurile de recuperare sunt suportate integral de către datornic.

Smile Credit oferă posibilitatea de prelungire a creditului dacă sunt anunțați cu cel mult două zile înainte de scadență și doar dacă dobânda a fost achitată integral.

INF-ul pune la dispoziția clienților serviciul de refinanțare credit. Creditul de refinanțare îi permite clientului să își refinanțeze creditele pe care le deține la alte IFN-uri, la o dobândă mai avantajoasă.

Suma maximă de împrumut este 2.000 lei, cu o perioadă de creditare de cel mult 35 de zile.

Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesar să completați cererea de credit disponibilă online și să încărcați o serie de documente:

 • copie a cărții de identitate
 • un extras pe ultimele 2 luni al contului de salariu
 • adresa de refinanțare a IFN-urilor, cu datele personale, sumele datorate și contul unde se virează banii după aprobare.

Dacă solicitarea de refinanțare este aprobată, banii sunt virați direct în contul IFN-ului pentru lichidarea creditului.

Deși acest serviciu vine cu avantaje, trebuie să îl accesați, însă, cu maximă precauție. Riscați să vă supraîndatorați, mai ales dacă vă aflați într-o perioadă de instabilitate financiară. 

Calculator Dobanda

Comparatie Smile Credit

Pentru a va putea oferi o compartie bazata pe date exacte si corecte, am dori sa precizam factorii pe care i-am luat in considerare pentru evaluarea creditului.

 • Suma: 2000 de RON
 • Perioada de creditare: 30 de zile
 • Dobanda: Specifica pentru fiecare creditor
 • Costul Total al Creditului
 • Costul Total al Dobanzii 
 • Gradul de Indatorare
CreditorSuma
DobandaTermenCost CreditCost DobandaGrad indatorare
Mindi2000 RON0.73%30 de zile2438 RON
438 RON122%
Smile Credit
2000 RON0.90%
30 de zile2540 RON540 RON
127%
Zaplo
2000 RON1.10%30 de zile2660 RON
660 RON
133%
Mobilo Credit2000 RON1.15%
30 de zile2690 RON
690 RON
135%
Viva Credit2000 RON1.20%30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Telecredit
2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Extrasimplu2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON720 RON
136%
Creditfix
2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Ferratum
2000 RON1.29%
30 de zile2774 RON774 RON
139%
Hora Credit2000 RON2%30 de zile3200 RON1200 RON160%
 Gradul de indatorare

Gradul de indatorare este o ecuatie matematica prin care se poate determina riscul la care esti supus atunci cand accesezi un imprumut rapid, bancar, etc. Gradul de indatorare este determinat de raportul dintre “suma cheltuielilor lunare” si “suma veniturilor lunare”

Pentru exemplele de mai sus, gradul de indatorare este calculat la un venit net lunar de 2000 RON. Exemplu: Astfel pentru un imprumut de 2000 RON cu o Dobanda de 1,2% si o durata de creditare de 30 de zile, suma totala de rambursat va fi in valoare de 2774 RON, din care 774 RON Dobanda. Gradul de indatorare in acest exemplu este de (2720/2000)*100 = 127% 

 Disclaimer: Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare care depasesc gradul de indatorare de peste 30%. Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că aceste tipuri de imprumuturi sunt de multe ori ultima solutie pentru multi dintre noi, din acest motiv va invitam sa folositi instrumentele financiare puse la dispozitie de echipa mrfinance.ro pentru a lua cele mai bune decizii financiare.

Despre Smile Credit

 • Smile Credit este o instituție financiară nebancară (IFN) care oferă împrumuturi rapide fara acte pe termen scurt. Smile Credit a fost autorizat de Banca Națională a României în anul 2016. Din acel moment, a devenit unul dintre IFN-urile cu cele mai competitive oferte de pe piață, datorită dobânzii scăzute pe care o practică.

  Smile Credit are sediul în Sibiu, însă oferă credite rapide pentru clienții din toată țara.

Cum puteți accesa un împrumut prin Smile Credit ?

 • Smile Credit poate fi accesat exclusiv online, direct de pe site-ul IFN-ului. Modalitatea de creditare este destul de similară cu cea a altor instituții financiare nebancare. Am descris mai jos pașii pe care îi puteți urma dacă doriți să aplicați pentru un împrumut.

  Pasul 1

  Accesați site-ul smilecredit.ro. Toate aplicațiile se efectuează exclusive online.

  Pasul 2

  Selectați, utilizând calculatorul virtual, suma și termenul de finanțare potrivite. Dați click pe ”Solicită acum”.

   Pasul 3

  Completați formularul cu datele personale.

  Pasul 4

  Încărcați documentele solicitate în contul care v-a fost creat. Documentele necesare sunt copie a cărții de identitate, un extras de cont bancar pe ultimele 3 luni, o dovadă a venitului (adeverință de venit, extras de cont cu veniturile pe ultimele 12 luni etc.), alte documente care atestă bonitatea (doar dacă este cazul).

  Pasul 5

  Dacă cererea este aprobată, veți primi banii în contul furnizat. Timpul de virare a sumei variază în funcție de banca la care aveți deschis contul. Banii pot fi primiți până cel târziu în ziua următoare după aplicare.

Condiții de creditare:

 • Înainte de a aplica pentru un împrumut, este important să vă asigurați că îndepliniți condițiile de eligibilitate:

  • Să fiți rezident în România;
  • Să aveți vârsta minimă 18 ani;
  • Să aveți venituri lunare stabile șă să puteți face dovada acestora;
  • Să aveți un număr de telefon, adresă de e-mail, un cont bancar valid sau card.

  Acte necesare

  Pentru a aplica pentru un împrumut Smile Credit aveți nevoie de următoarele documente:

  • Copie după cartea de identitate/buletin, în format electronic.
  • O copie după un document justificativ (adeverință de venit, extras de cont pe ultimele două luni în care s-a virat salariul sau pensia, fișa fiscală etc.)
  • Alte documente care pot dovedi bonitatea (dacă este cazul)
  • Acordul ANAF pe care îl primiți pe e-mail în momentul completării cererii de credit. Acesta se semnează și se trimite pe adresa de e-mail a IFN-ului, sau se încarcă direct din contul de client.

Rambursarea creditului:

Rambursarea creditului se face prin debitarea cardului clientului la data scadenței. Ca alternative, puteți opta pentru plata cu cardul din contul de client, sau transfer bancar într-unul din conturile comunicate de IFN.

Rambursarea anticipata:

Rambursarea creditului se face prin debitarea cardului clientului la data scadenței. Ca alternative, puteți opta pentru plata cu cardul din contul de client, sau transfer bancar într-unul din conturile comunicate de IFN.

Reputația online

Smile Credit se bucură de o poziție favorabilă pe piață datorită dobânzii scăzute pe care o practică, comparativ cu a altor IFN-uri. Deși Smile Credit pune la dispoziție mai multe modalități de contact, au existat nemulțumiri legate de timpul de răspuns al reprezentanților Smile Credit. Totuși, este posibil ca situația să se fi schimbat între timp, dat fiind că părerile cu privire la acest aspect sunt de mai bine de un an.

Avantajele Smile Credit

Printre avantajele Smile Credit enumerăm:

 • Oferă rate avantajoase ale creditului, de 0.90% pe zi din totalul creditului. Clienții pot împrumuta până la 2.000 lei. Oferta este competitivă pe piața IFN-urilor din România.
 • Are una dintre cele mai convenabile DAE (dobânzi anuale efective).
 • Smile Credit finanțează rău platnicii. Pot accesa un împrumut și persoanele care au datorii la alte IFN-uri. Prin serviciul de refinanțare credit, Smile Credit le permite clienților să își lichideze alte credite. Această facilitate vine, însă, și cu un risc, pe care îl vom discuta în secțiunea următoare.
 • Nu are comisioane de analiză, acordare și administrare și permite rambursarea anticipată fără costuri.

Dezavantajele Smile Credit

Printre dezavantajele Smile Credit putem să menționăm:

 • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă.
 • Smile Credit solicită mai multe documente decât alte IFN-uri.
 • Serviciul de refinanțare oferit de Smile Credit le permite clienților să își stingă datoriile deschise la alte IFN-uri. Riscul poate fi acela de supraîndatorare, dat fiind că nu este recomandat să accesați un credit pentru acoperirea altui credit.

Date de contact

În situația în care doriți să luați legătura cu unul dintre reprezentanții Smile Credit, puteți să îi contactați la numărul de telefon 0369/437.234, sau să le trimiteți un e-mail pe [email protected].

IFN-ul pune la dispoziția clienților și un număr de WhatsApp,  0770 276 138, însă menționează că poate fi utilizat strict pentru mesaje și transmiterea documentelor, și nu pentru apeluri.

O altă metodă de contact este prin intermediul formularului de pe site Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri de la 8:00 la 17:00.

Sfaturi si recomandari de la echipa Mr. Finance

  • Parcurgeți cu atenție contractul de împrumut, cu toate condițiile și costurile implicate. Verificați mereu graficul de rambursare, astfel încât să nu depășiți data scadenței.
  • Interesați-vă cu privire la penalitățile aplicate în situația de întârziere a plății.
  • Nu încercați să împrumutați mai mult de 25%-30% din venitul lunar, pentru a avea certitudinea că veți putea plăti ratele la termen.
  • Evitați situațiile în care să extindeți perioada împrumutului. Riscați să acumulați dobândă și veți ajunge să datorați sume foarte mari.

  Smile Credit menționează că încurajează creditarea responsabilă, în raport cu capacitatea fiecăruia de rambursare.

Nu esti sigur ca Smile Credit este creditul potrivit pentru tine?  Rasfoieste toate ofertele de creditare rapida in randurile ce urmeaza si alege cea mai buna varianta!

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

24 de ore

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

35 de zile

Aprobare:

15 min

Suma Max

3000 RON

Dobanda

2% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

3000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

1500 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,29% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

20 de min

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

10.000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

Variabila

Perioada

24 de luni

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

20 de min

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

55 de zile

Suma Max

10.000 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,29% pe zi

Perioada

45 de zile

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

15 min

Dobanda

1,4% pe zi

Perioada

45 de zile

Suma Max

3000 RON

Aprobare:

20 de min

Dobanda

Variabila

Perioada

11 luni

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

0,9% pe zi

Perioada

35 de zile

Bună ziua!

În rândurile ce urmează am enumerat ofertele inactive care se află pe platforma noastră. Cu alte cuvinte, înseamnă că nu avem un parteneriat activ cu compania respectivă sau nu mai putem recomanda produsele acestora în prezent.

Cu toate acestea, recunoaștem importanța transparenței financiare pe parcursul întregului proces de luare a unei decizii cu aspect financiar. Astfel, în loc să eliminăm ofertele inactive am decis să le păstram în platforma mrfinance.ro sub formă  de “oferte inactive”.

Pentru a ne ajuta să ne păstrăm integritatea editorială, echipa noastră are nevoie de sprijinul vostru și vă încurajăm să accesați doar oferte ce au link-uri active.

 Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați disclaimer-ul de publicitate.

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

30 de min

Dobanda

1,15% pe zi

Perioada

31 de zile

Suma Max

3500 RON

Aprobare:

30 de min

Dobanda

5,97% pe luna

Perioada

90 de zile

Suma Max

10.000 RON

Aprobare:

24 de ore

Dobanda

Variabila

Perioada

24 de luni

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

15 min

Dobanda

1,1% pe zi

Perioada

35 de zile

Suma Max

2900 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,15% pe zi

Perioada

31 de zile

Suma Max

900.000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

3% pe luna

Perioada

120 de luni

Metodologia de recenzie

Recenziile mrfinance.ro pentru credite rapide sunt bazate pe un sistem de puncte de la 1-5, acestea include: Suma maxima de creditare, Cerintele pentru imprumut, Perioada de creditare, Dobanziile percepute, Taxe si comisioane, Modalitati de rambursare, Penalitati si Gradul de indatorare

Aceste caracteristici sunt luate in calcul pentru a asigura o recenzie corecta si obiectiva. Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare a caror dobanda depaseste 36%, acest prag este considerat de expertii financiari ca fiind limita superioara acceptabila pentru ca un imprumut sa fie accesibil.

In ceea ce priveste creditele rapide, acestea de multe ori sar pragul de 100%, din acest motiv ca experti financiari nu va putem recomanda aceste produse, dar va putem ghida si oferi instrumentele financiare de care aveti nevoie pentru a lua cele mai bune si educate decizii financiare. Recenziile mrfinance.ro sunt
independete si obiective, mrfinance.ro nu percepe compensatii pentru recenziile noastre financiare. Va rugam sa consultati ghidurile editoriale pentru mai multe informatii.

– Oferta excelenta; Printe cele mai bune caracteristici pentru consumator
– Oferta foarte buna; Multe caracteristi in favoarea consumatorului
– Oferta buna; Indepliniste multe dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta buna; Indeplineste o mare dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta medie; Multe caracteristici care lipsesc si nu favorizeaza consumatorul
– Oferta mediocra; Caracteristici care nu favorizeaza utilizatorul

Despre Autor

 

Cristian, este editorul si expertul nostru in credite rapide. Cristian are un master in Business si Marketing de la una dintre cele mai prestigioase Universitati din Danemarca.

Mrfinance.ro » Recenzii » Ifn-uri » Smile Credit

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.