Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Pret Ethereum

Ethereum este una dintre cele mai mari criptomonede din lume.

In acest articol vei afla ce este Ethereum.
O sa analizezi care este pretul Ethereum.
Cum poti cumpara Ethereum.
Arata mai mult

Ethereum Curs

 

 

De unde sa cumperi Ethereum

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Pret Ethereum

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 07/01/2024
Disclaimer publicitate

Curs Ethereum Live

1 Ethereum in Euro - Live Update

Ce este Ethereum?

Ethereum reprezinta criptomoneda nativa a blockchain-ului Ethereum, cunoscuta si sub denumirea de Ethereum, Ether sau ETH care a fost lansata in 2014.

In timp ce Bitcoin si Ether sunt considerate optiuni solide pentru stocarea de valoare si pot functiona ca mijloace de plata, blockchain-ul de baza al Ethereum a fost conceput ca o platforma pentru executia de software sub forma contractelor inteligente. Acest lucru inseamna ca, pe langa sustinerea rolului sau de moneda digitala, Ethereum serveste si ca fundament pentru numeroase aplicatii descentralizate bazate pe tehnologia blockchain. De fapt, sectorul infloritor al finantelor descentralizate se bazeaza in mare masura pe Ethereum. Acesta este unul dintre motivele pentru care ETH atrage atentia.

Evolutia pretului Ethereum

Pretul Ethereum a fluctuat semnificativ de la lansarea monedei. Chiar daca echipa Ethereum a strans 1,9 milioane de euro in cadrul ofertei initiale de moneda, proiectul a ramas in faza de testare pana in 20 iulie 2015. La acea data, cand au aparut primele date - cunoscut sub numele de carte de geneza - a fost lansat blockchain-ul public Ethereum, folosit ca un convertor Ethereum pentru a transforma monedele din curiozitati in investitii.

In doar doua saptamani, Ether se tranzactiona la peste 1,20 €. Preturile au scazut sub 0,50 € timp de cateva luni, dar pana la finalul lui 2015, preturile s-au stabilizat, graficele indicand un curs Ether de aproximativ un euro.

Ether s-a redresat in primul trimestru al anului 2016, atingand un pret de peste 13 € in martie, cu un varf de 18 € in iunie.

Acest varf a fost urmat de o scadere abrupta, valoarea Ethereum scazand cu aproximativ 50%. Apoi, a stagnat luni de zile, anul incheindu-se cu un pret Ethereum de 7 €.

Dupa un inceput timid in 2017, pretul Ethereum a inceput sa creasca vizibil. Valoarea ETH a atins 13 € in martie si a depasit 100 € si 200 € in mai. Luna iunie a marcat un varf de pret ETH de 360 €.

Dupa cateva luni de urcusuri si coborasuri, Ether a inceput sa creasca din nou in decembrie. Pana la finalul anului 2017, orice grafic ETH live in EUR indica 650 € - o crestere de aproximativ 9.400% fata de inceputul anului. Raportul Ethereum la USD a fost de 1:750.

Ascensiunea a continuat in 2018, valoarea Ether in EUR atingand un nou varf de 1.300 € pe 10 ianuarie.

Piata cripto s-a domolit in 2018, iar Ethereum a urmat aceasta tendinta. Ether a pierdut peste 90% din valoare, ajungand la finalul anului la o valoare ETH de 110 €.

Urmatorul an a fost mai putin dramatic. Ether a crescut in prima jumatate a anului, atingand o valoare de aproximativ 330 € la finalul lui iunie. Aceste castiguri au fost anulate in a doua jumatate a anului, ETH incheind 2019 la acelasi pret cu care a inceput anul.

Valoarea Ethereum s-a dublat la inceputul lui 2020, apoi a scazut la 72 € urmand o prabusire de 45% intr-o singura zi in martie. A urmat apoi o revenire, care a dus la atingerea valorii de 640 € pana la finalul anului - o crestere anuala de 475%.

Modelul de crestere si cadere abrupta, precum si revenirea graduala la noi culmi, a continuat pana in prezent, aceste tipare ajutand la explicarea pretului Ethereum astazi. Valoarea curenta a Ethereum face parte din acest ciclu.

Analiza istoricului de pret al Ethereum

Istoricul general al valorii Ethereum se potriveste cu ceea ce analistii numesc ciclul de boom-and-boost. Acesta este un model in care o perioada de crestere si entuziasm duce la un varf care dureaza pana cand investitorii isi retrag profiturile si pretul scade. Modelul este vizibil pe orice grafic Ethereum care arata evolutia preturilor in timp. Valoarea Ethereum astazi se bazeaza pe pozitia sa in acest model ciclic care se repeta.

Factori care influenteaza pretul Ethereum

Pretul Ether a raspuns la dezvoltarile tehnice de pe platforma Ethereum. Comunitatea Ethereum a adoptat o harta care include dezvoltarea si implementarea de noi functionalitati. Preturile cresc si scad inaintea evenimentelor de bifurcatie in care sunt introduse functionalitati noi si continua sa fluctueze in functie de cat de bine noile functionalitati raspund nevoilor, facand din Ethereum o investitie mai mult sau mai putin valoroasa, o optiune de stocare a valorii si o platforma de aplicatii, asa cum se reflecta in evolutia Ethereum. Toti acesti factori afecteaza cursul ETH.

Introducerea aplicatiilor bazate pe blockchain-ul Ethereum influenteaza, de asemenea, nivelul de valoare al Ether, in special aplicatiile de finante descentralizate. Desi au fost introduse si alte blockchain-uri cu capacitatea de a stoca si executa contracte inteligente, Ethereum ramane fundamentul covarsitor al aplicatiilor bazate pe blockchain. Odata cu cresterea pietei de dApp-uri si a sectorului DeFi, blockchain-ul Ethereum devine tot mai valoros, determinand cresterea pretului Ethereum.

Succesul Ethereum a devenit ironic un factor semnificativ care ii limiteaza cresterea. Toate aplicatiile distribuite gazduite pe Ethereum impart o latime de banda totala de 30 de tranzactii pe blockchain pe secunda. Dezvoltatorii de dApp-uri folosesc tehnici de fragmentare si lanturi laterale ale Ethereum pentru a ocoli aceasta limita, dar blocul de executie ramane un factor semnificativ in spatele popularitatii crescande a blockchain-urilor alternative.

Ethereum si blockchain-urile compatibile cu Ethereum sunt, de asemenea, fundamentul pietei de tokenuri non-fungibile in curs de dezvoltare. Pe masura ce NFT-urile castiga in valoare si popularitate, traseul blockchain-ului Ethereum devine vizibil pe orice grafic ETH care arata preturile.

O consecinta este aceea ca taxele de "gaz" asociate cu tranzactiile Ethereum au depasit 100 €. Pe de alta parte, cursul Ethereum a fost afectat.

Trendurile de pe piata generala a criptomonedelor si din economia larga au jucat, de asemenea, un rol in istoricul de pret Ethereum. Este usor de observat corespondenta cand compari culmile si vaile preturilor pe graficul live al Ether in EUR in comparatie cu piata cripto in ansamblu.

Evenimentele din lume reprezinta, de asemenea, un factor. Prabusirea uriasa a Ether intr-o singura zi in martie 2020 a fost rezultatul inchiderii economiilor si frontierelor in intreaga lume ca raspuns la pandemia de COVID-19. Efectele pandemiei au fost resimtite de intreaga economie mondiala, inclusiv de preturile cripto. Cursul Ethereum a primit o lovitura puternica cand virusul a lovit acasa.

Ethereum atrage multi investitori speculativi. Rolul sau principal in aplicatiile bazate pe blockchain il face atractiv pentru investitori.

Pretul Ethereum este rezultatul combinatiei tuturor acestor factori.

Valoarea Ethereum si Capitalizarea de Piata

Pretul Ethereum astazi sufera modificari de la un moment la altul pe masura ce cumparatorii realizeaza tranzactii pe burse unde pot converti ETH in USD, alte monede si monede fiat conform cursului Ethereum. Datorita volatilitatii, pretul ETH in EUR poate sa se modifice semnificativ intr-un timp relativ scurt. Capitalizarea de piata a Ethereum este egala cu pretul unui ETH inmultit cu numarul de ETH aflate in circulatie.

Pretul curent al Ethereum este de 1.872,64 €. Pretul s-a modificat cu +23.128 € in ultimele 24 de ore la un volum de tranzactionare de 14.934.853.622 €. Rangul Ethereum pe piata este de 2, avand o capitalizare de piata de 225.321.955.788 €. Ethereum are un fond in circulatie de No data. Cel mai mare nivel de pret Ethereum inregistrat vreodata este de 4.228,93 €. Iar cel mai mic nivel de pret ETH inregistrat vreodata este de 0,38 €.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram