Conturi de economii

Găsiți cele mai bune oferte de conturi de economii adaptate pentru nevoile dvs.

Cand erati tineri, un cont de economii v-a invatat o lectie valoroasa. Acum, e important sa aveti unul cu o dobanda avantajoasa.

Am adunat oferte de la banci și partenerii nostri, toate toate într-un singur loc, pentru a va ajuta sa gasiti cel mai bun cont de economii pentru dvs. 

Offers Coming Soon!

Conturile de economii

Conturile de economii sunt strans legate de conceptul de responsabilitate financiara, un termen tot mai des mentionat in zilele noastre.

Aceasta calitate este una ce trebuie deprinsa inca de la varste fragede, in asa maniera incat sa ne permita abordarea unui stil de viata sanatos din punct de vedere economic.

Un astfel de cont este un instrument utilizat cu scopul de a strange anumite sume de bani pe care sa le utilizam in anumite situatii specifice: achizitia unor bunuri costisitoare, realizarea unui fond de rezerva, rezolvarea anumitor probleme neprevazute etc.

In zilele noastre, cei mai multi dintre noi deschid chiar conturi de economii pentru copii, cu scopul de a depune periodic sume de bani pe care acestia sa le foloseasca atunci cand vor creste: pentru educatie, pentru achizitia unui apartament sau a unei masini, pentru situatii de urgenta si nu numai.

Ce trebuie sa faci este sa analizezi cu atentie oferta existenta pe piata pentru a alege cele mai avantajoase conturi de economii pentru tine sau familia ta.

Ce este un cont de economii?

Cu alte cuvinte, un cont de economii este un produs bancar destinat economisirii de bani. Acesta poate fi deschis pentru copii sau adulti.

Sumele de bani se depun periodic, iar banca plateste o dobanda pentru acestea. Banii pot fi accesati in orice moment, fara a se pierde dobanda adunata.

Poti alege sa deschizi un cont de economii in lei sau in valuta, in functie de preferinte. De cele mai multe ori, dobanzile sunt progresive, crescand in functie de sumele de bani ce se depun in cont.

Iata ce trebuie sa stii despre un cont de economii:

 • Depui banii in lei sau in euro, in functie de tipul de cont creat.
 • Primesti lunar o anumita dobanda, ce se adauga direct in cont.
 • Poti face alimentari si retrageri din cont oricand doresti, cu conditia ca suma minima sa ramana in cont.
 • Ai posibilitatea de a realiza alimentari pe diverse canale: depunere numerar direct la banca, mobile banking, internet banking etc.
 • Nu vei plati comisioane de administrare a contului.
 • Contul tau va fi garantat printr-un fond de garantare.

Ce costuri implica un astfel de cont:

 • Veniturile provenite din dobanzile contului sunt impozitate conform legislatiei in vigoare cu 16%.
 • Desfiintarea contului de economii inainte de datele prevazute in contract se penalizeaza cu un anumit comision, in vreme ce desfiintarea acestuia dupa perioada prevazuta nu impune aplicarea vreunei taxe.
 • In functie de sumele de bani cheltuite din cont, se pot percepe diverse taxe si comisioane.

Atunci cand ridici bani din contul de economii vei plati anumite comisioane, aplicate direct pe suma pe care doresti sa o retragi.

Diferenta dintre un cont de economii si un depozit bancar

 • In opinia noastra, un cont de economii iti ofera o varianta de economisire flexibila, permitand oricand depunerea si retragerea de numerar.

  Spre deosebire de un cont curent, acesta ofera o dobanda mai mare si nu impune anumite penalizari pentru retrageri.

  Totusi, necesita mentinerea unor sume minime in cont, acest lucru diferentiindu-se de la o institutie financiara bancara la alta. Este solutia ideala de economisire prin depuneri periodice.

  Un depozit bancar este un produs de economisire care ofera o dobanda mai avantajoasa, insa impune depunerea unor sume de bani pentru o perioada prestabilita.

  Banii pot fi accesati, insa cu costul pierderii dobanzii acumulate.

  De aceea, depozitul bancar este solutia ideala pentru tine daca te angajezi sa nu te folosesti de suma de bani in cauza pana la data scadenta.

Dobanzile practicate pentru un cont de economii

Dobanzile oferite pot varia de la o institutie bancara la alta. Astfel, pentru a alege acele conturi de economii avantajoase, este necesar sa analizezi cu mare atentie piata de profil si sa compari ofertele existente.

Pentru a-ti face o idee cu privire la acest aspect, iti facem o trecere in revista a dobanzilor practicate pentru conturile de economii de catre cele mai cunoscute banci din tara.

Conturi de economii Banca Transilvania

Ofera conturi de economii in lei sau euro, cu conditia unei depuneri minime de 1000 lei, acces permanent prin BT24 si zero costuri de administrare.

Dobanda practicata primita pentru conturi de economii in lei este de 0.35% pentru sume cuprinse intre 1.000-9.999 lei, 0.40% pentru sume cuprinse in intervalul 10.000-99.000 lei, 0.45% pentru 100.000-499.999 lei si 0.50% pentru tot ce depaseste suma de 500.000 lei.

Conturi de economii Raiffeisen Bank

Dobanda practicata de aceasta institutie financiara este variabila, in functie de sumele depuse si perioada de timp.

Pentru a avea un punct de pornire, iti oferim urmatorul exemplu: pentru o suma depusa initial de 10.000 lei si depuneri ulterioare lunare de 500 lei pentru o perioada de 12 luni, vei primi o dobanda bruta de 31.14 lei.

La finalizarea perioadei de timp prevazute in contract, vei dispune de o suma de 15.526.16 lei.

Conturi de economii ING

Aceasta banca ofera posibilitatea de alimentare a contului de economii prin transfer direct din contul ING sau de la oricare alta banca.

Conform datelor pe care ni le pune la dispozitie, pentru fiecare leu din contul de economii se primeste o dobanda de 0.7%/an. Dobanda se acumuleaza la sfarsitul fiecarei luni.

Te poti folosi de bani oricand pe perioada contractarii, fara a pierde din dobanda acumulata pana in momentul respectiv.

Avantajele unui cont de economii

Conturile de economii vin in intampinarea clientilor cu multiple avantaje, acesta fiind si motivul pentru care se bucura de o mare popularitate in randul utilizatorilor.

Acestea permit economisirea luna de luna, depunerea unor sume suplimentare, si pot fi gestionate in diverse moduri.

Totodata, o astfel de economisire este o practica extrem de sanatoasa din punct de vedere financiar.

Poti sa retragi oricand anumite sume de bani din cont, astfel incat nu vei ramane cu banii blocati in banca daca apare o anumita situatie neprevazuta.

Vei primi o dobanda pentru depunerile tale, de cele mai multe ori aceasta fiind progresiva. Cu cat creste soldul de economii, cu atat mai mare va fi si remuneratia.

Mai mult decat atat, cele mai multe conturi de economii sunt supuse optiunii de capitalizare a dobanzii. La sfarsitul fiecarei luni, suma de bani din cont va fi completata cu dobanda aferenta lunii precedente.

Si in final preferam aceasta metoda de economisire pentru simplul fapt ca reduce din cheltuieli, spre deosebire de lichiditati, unde mereu apare tentatia de a cheltui.

Dezavantajele unui cont de economii

Principalul dezavantaj al unui cont de economii este reprezentat de costurile si taxele pe care bancile le pot percepe, motiv pentru care este necesar sa analizezi cu atentie aceste aspecte inainte de a deschide un cont de economii.

Printre cele mai comune costuri amintim: comision de retragere anticipata, impozitare din venituri din depozite bancare, taxa de renuntare anticipata la produs sau taxe pentru scaderea sumei minime din cont.

Consideram ca aceste conturi de economii iti pot oferi nenumarate avantaje daca le gestionezi corespunzator si alegi o oferta care sa se plieze optim nevoilor pe care le intampini.

Mrfinance.ro » Credite Bancare » Conturi de Economii

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.