AEGON Pensii

4.6
Scorul nostru:
Bun
21/11/2023
Pe scurt

Aegon Pensii este unul din cei 7 administratori de pensie privata Pilon 2. Fondului de pensii administrat privat VITAL - este denumirea fondului. Acesta este al 4-lea ca dimensiune, cu o cota de piata de peste 12,6% si un numar de peste 1,02 mil de contribuabili.

AEGON Pensii - privire de ansamblu

Performanta pensie privata
197,95%
Randament pensie privata
5
Nr. de participanti Pensie Privata
1.02 mil
Scorul Mr.Finance
4.6
Gradul de risc
5/5
Randament
5/5
Diversificare
5/5
Istoricul companiei
4/5
Valoarea activelor
4/5

Pensia administrata privat Pilon II de la Aegon este o solutie demna de luat in considerare pentru suplimentarea veniturilor la retragerea din activitate. Randamentele generate sunt bune, compania este una serioasa cu renume la nivel global.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
  1. Randamente peste inflatie
  2. Portofoliu bine diversificat
Dezavantaje
  1. Nu a fost cel mai performant fond de pensii pilon 2.
Articol scris de:
Actualizat 21/11/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Aegon Pensii este unul din cei 7 administratori de pensie privata Pilon 2. Fondului de pensii administrat privat VITAL - este denumirea fondului. Acesta este al 4-lea ca dimensiune, cu o cota de piata de peste 12,6% si un numar de peste 1,02 mil de contribuabili.

Prima companie care a stat la baza Grupului Aegon, Algemeene Friesche, isi avea sediul in Olanda si a fost infiintata in 1844 de catre doi functionari publici care au dorit sa ofere modalitati de ajutor reciproc familiilor care aveau nevoie de sprijin.

In 1968, Algemeene Friesche fuzioneaza cu doua companii de asigurari de viata din Olanda, Groot Noordhollandsche si Olveh, infiintand compania AGO. In anul 1983, AGO a decis sa isi uneasca fortele cu Ennia, o alta companie aparuta in urma unei alte fuziuni, dintre Eerste Nederlandsche, Nieuwe Nederlandsche si Nillmij.

Astfel apare Grupul Aegon, care devine in scurt timp unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Olanda.

Dupa peste 175 de ani de activitate si experienta, Grupul Aegon este la nivel mondial unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare.

In prezent Aegon are peste 22.300 de angajati, specialisti si consultanti in asigurari de viata, pensii private, investitii si asset management, si aproximativ 29,9 de milioane de clienti.

aegon romania

Aegon pensii - investitii

Aegon pensii este un fond diversificat care investeste in mai multe clase de active. Scopul investirii activelor Fondului VITAL este de a realiza cresterea acestora pe termen lung, cu incadrarea in gradul de risc asumat respectand principiile investitionale asumate si de a asigura lichiditatea permanenta a activelor administrate.

Investitiile vor fi facute in interesul participantilor si beneficiarilor, iar in cazul unui posibil conflict de interese, Administratorul va adopta masuri prin care va asigura investirea exclusiv in interesul participantilor. Se va asigura securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea activelor investite.

Diversificarea portofoliului de active se va face intr-un mod adecvat, pentru a evita dependenta de un anumit activ, emitent sau grup de emitenti, precum si pentru minimizarea riscurilor. Activele si pasivele Fondului VITAL sunt organizate, evidentiate si administrate distinct, de contabilitatea proprie a administratorului, Fondul VITAL se va incadra in categoria de grad de risc "mediu" si va avea un grad de risc cuprins intre 10% (exclusiv) si 25% (inclusiv).

La data de 30 septembrie 2023, structura detaliata a portofoliului de investitii a Fondului Vital era urmatoarea:

Categoria de instrumente financiarePonderea in total active
1.Instrumente ale pietei monetare4,231%
2.Titluri de stat cu scadenta mai mare de un an59,8%
3.Obligatiuni corporative11,65%
4.Actiuni22,37%
5.OPCVM0,927%

Aegon pensii - costuri

Aegon pensii private pilon 2 va percepe urmatoarele comisioane:

a) Comisionul de administrare cuvenit Administratorului Aegon se constituie din deducerea unui procent din activul total al Fondului VITAL, dar nu mai mult de 0,07% pe luna, astfel:

0,02% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului VITAL este sub nivelul ratei inflatiei;

0,03% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului VITAL este cu pana la un punct procentual peste rata inflatiei; 

0,04% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului VITAL este cu pana la 2 puncte procentuale peste rata inflatiei; 

0,05% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului VITAL este cu pana la 3 puncte procentuale peste rata inflatiei, 

0,06% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului VITAL este cu pana la 4 puncte procentuale peste rata inflatiei; 

0,07% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului VITAL este peste 4 puncte procentuale peste rata inflatiei; 

Cheltuielile cu taxele de auditare ale Fondului VITAL sunt estimate anual, inregistrate zilnic si regularizate la data platii acestora, conform documentelor justificative.Taxa de audit financiar se plateste anual. Taxa pentru auditul Situatiilor financiare ale Fondului VITAL este in cuantum total anual de 40.000 lei (suma care include Taxa pe Valoarea Adaugata). Taxa de audit face obiectul unei renegocieri intre parti, cu respectarea procedurii de modificare a prezentului document, in conformitate cu reglementarile Autoritatii. Pretul contractului incheiat intre administrator si auditorul financiar pentru Fondului VITAL va fi stabilit in lei.

Cheltuielile pentru serviciile de depozitare si custodie aferente Fondului VITAL sunt suportate de catre Administratorul Aegon.

Aegon pensii - performanta fondului

randament aegon pensii

Aegon pensii private Pilon 2, de la lansarea in 2008 pana in prezent a avut o performanta de 197,95%, cu un randament mediu anualizat de 7,54%/an. Avand in vedere gradul de risc al fondului si limitarile privind politica de investitii, randamentul obtinut a fost unul peste media inflatiei din aceeasi perioada.

Fiind o solutie menita sa suplimenteze veniturile la retragerea din activitate, fondul de pensii private pilon 2 de la Aegon este o varianta buna de luat in considerare.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară pensii private
Găsește cele mai bune pensii private nevoilor tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram