Metropolitan life pensii

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
21/11/2023
Pe scurt

Metropolitan life pensie este un fond de pensie obligatorie administrat privat Pilon 2. Metropolitan life pensii private pilon 2 este al 3-lea cel mai mare administrator din acest sector, cu o cota de piata de circa 14% si cu un nr de peste 1,115 mil de contribuabili. In continuare vom analiza care sunt cele mai importante caracteristici ale fondului de pensie administrat privat de catre Metropolitan life.

Metropolitan life pensii - privire de ansamblu

Performanta pensie privata
230%
Randament pensie privata
5
Nr. de participanti Pensie Privata
1,11 mil
Scorul Mr.Finance
5.0
Gradul de risc
5/5
Randament
5/5
Diversificare
5/5
Istoricul companiei
5/5
Valoarea activelor
5/5

Metropolitan life face parte din grupul MetLife - una dintre cele mai mari si bine apreciate companii de asigurari la nivel global. Fondul de pensii private pilon 2 administrat de Metropolitan Life a generat randamente bune, o diversificare optima si a asigurat profitabilitatea contributiilor pentru pensie a participantilor.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
Dezavantaje
Articol scris de:
Actualizat 21/11/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Metropolitan life pensie este un fond de pensie obligatorie administrat privat Pilon 2. Metropolitan life pensii private pilon 2 este al 3-lea cel mai mare administrator din acest sector, cu o cota de piata de circa 14% si cu un nr de peste 1,115 mil de contribuabili. In continuare vom analiza care sunt cele mai importante caracteristici ale fondului de pensie administrat privat de catre Metropolitan life.

Organizata de un grup de oameni de afaceri din New York City in 1863, National Union Life and Limb Insurance Company a inceput activitatea in iulie 1864, asigurand marinarii si soldații din Razboiul Civil impotriva dizabilitatilor legate de război. 

Fundația unui model robust de agenție

In 1909, MetLife a devenit cel mai mare asigurator de viata din SUA in ceea ce priveste asigurarea in vigoare, o pozitie de lider pe care continua sa o detina si astazi in America de Nord.

Astazi, MetLife este prezenta in peste 40 de tari cu pozitii de lider pe piata SUA, Japonia, Asia, Europa, avand peste 100.000 mil de clienti si deservind 90 din primele 100 de companii de top FORTUNE 500.

metlife in cifre

Metropolitan life pensii - structura portofoliului de investitii

Metropolitan life pensii este fond diversificat care investeste in mai multe clase de active, incepand de la depozite bancare, terminand cu actiuni si obligatiuni.

Conform metodologiei de calcul stabilita Fondul va avea un grad de risc mediu, valoarea acestuia fiind cuprinsa intre 10% (exclusiv) si 25% (inclusiv).

Administratorul Fondului are obligatia sa corecteze, inclusiv prin masuri active, abaterea de la gradul de risc mediu in maximum 60 de zile calendaristice de la data depasirii/scaderii pasive peste/sub limitele aferente acestui grad de risc.

Politica investitionala pentru Fondul de Pensii urmareste sa atinga gradul de siguranta corespunzator al Activelor Fondului de Pensii, maximizarea rentabilitatii investitiei in conditiile gradului de risc asumat. Activitatile de investitii sunt desfasurate in asa fel incat sa duca la dobandirea unei cresteri stabile a valorii unitatii de fond pe termen lung, dar si la mentinerea unei alocari optime a Activelor Fondului de Pensii. Strategia investitionala pentru Fondul de Pensii este orientata spre minimizarea riscurilor investitionale si spre realizarea unei rate a rentabilitatii, pe termen lung, situata deasupra mediei tuturor fondurilor de pensii.

In septembrie 2023, structura fondului de pensie administrat privat de la Metropolitan era urmatoarea:

Categoria de instrumente financiarePonderea in total active
1.Instrumente ale pietei monetare4,51%
2.Titluri de stat cu scadenta mai mare de un an60,47%
3.Obligatiuni corporative8,436%
4.Actiuni23,56%
5.OPCVM2,05%

Metropolitan life pensii - costuri

Administratorul stabileste comisionul perceput conform prevederilor legale in vigoare. Comisionul de administrare se calculeaza prin deducerea unui procent din activul total al Fondului de Pensii, calculat si inregistrat zilnic si regularizat la sfarsitul lunii conform documentelor justificative, dar nu mai mult de 0,07% pe luna, astfel:

• 0,02% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului de Pensii este sub nivelul ratei inflatiei;

• 0,03% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului de Pensii este cu pana la un punct procentual peste rata inflatiei;

• 0,04% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului de Pensii este cu pana la 2 puncte procentuale peste rata inflatiei;

• 0,05% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului de Pensii este cu pana la 3 puncte procentuale peste rata inflatiei;

• 0,06% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului de Pensii este cu pana la 4 puncte procentuale peste rata inflatiei;

• 0,07% pe luna daca rata de rentabilitate a Fondului de Pensii este peste 4 puncte procentuale peste rata inflatiei.

Rata inflatiei este stabilita de catre Comisia Nationala de Strategie si Prognoza si publicata pe paginade internet a acestei institutii.

Fondul de pensii suporta si cheltuielile privind activitatea de audit. Taxa anuala de auditare pentru exercitiile financiare incheiate la 31.12.2022, 31.12.2023 si 31.12.2024 este de 25.000 lei, inclusiv TVA.

Metropolitan life pensii - performanta fondului

randamente pensie privata metropolitan

Metropolitan life pensii are si unul dintre cele mai profitabile fonduri de pensii pilon 2. Din 2008 pana in prezent, performanta totala a fondului a fost de peste 230% - un randament mediu anualizat de aproape 8,2%/an. Avand in vedere gradul de risc al fondului si limitarile privind politica de investitii, randamentul obtinut a fost unul destul de bun.

Fiind o solutie menita sa suplimenteze veniturile la retragerea din activitate, fondul de pensii private pilon 2 de la metropolitan life este o varianta buna de luat in considerare.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară pensii private
Găsește cele mai bune pensii private nevoilor tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram