Creditul rapid cu buletinul a devenit foarte popular in perioada anilor 2005-2008, si a ramas inca de atunci un produs destul de des accesat.
Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.
Un credit cu buletinul este un imprumut acordat de catre o institutie financiara nebancara (IFN), ce necesita un minimum de acte doveditoare.
Acestea ofera de regula spre imprumut sume de bani intr-o perioada de timp foarte scurta.
Se dovedesc foarte utile in situatiile in care apare necesitatea brusca a unei anumite sume de bani de care persoanele in cauza nu dispun la momentul respectiv.
Este bine de stiu ca exista si alte tipuri de imprumuturi rapide care se pliaza pentru fiecare nevoie:
In ultimul deceniu volumul de credite nebancare acordate populatiei a crescut cu peste 270% in ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro in 2011 la aproximativ 3 miliarde in 2023. Principalii factori care au dus la aceasta crestere sunt:
Conform unui studiu realizat pe un esantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenti au afirmat ca au sau avut un credit nebancar.
Pe langa asta, majoritatea respondentilor au indicat ca cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existenta unei posibilitati de a monitoriza si controla situatia financiara si posibilitatea de a face cumparaturi de la cat mai multe magazine fizice sau online.
De asemenea, beneficiile la care se asteapta un potential client in momentul in care vrea sa acceseze un credit rapid sunt:
Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunta la pastrarea unui credit nebancar rapid este dobanda mica.
In acelasi studiu, oamenii au fost intrebati daca cunosc sau daca au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din Romania.
Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:
Începând cu 11.11.2024, în conformitate cu Legea 243/2024, dobânzile practicate de IFN-uri vor fi limitate după cum urmează:
Această lege vine să prevină abuzurile unor IFN-uri și să protejeze categoria mai vulnerabilă de cetățeni.
Criteriile pe care solicitantul trebuie sa le intruneasca sunt simplu de indeplinit, din acest motiv creditele rapide cu buletinul sunt o forma de imprumut atractiva pentru consumatori.
In general, IFN-urile acorda credit in urmatoarele conditii:
Bineinteles, pot exista si alte conditii suplimentare, de aceea este important sa verifici toate informatiile direct cu institutia de creditare. Acest lucru poate fi facut foarte usor din platforma Mrfinance.ro, trebuie doar sa dai click pe “detalii credit“.
Una dintre caracteristicile creditelor rapide cu buletinul este timpul de aprobare foarte scurt.
Ca timpul de aprobare a unui credit cu buletinul sa fie unul cat mai scurt, este bine ca solicitantul sa bifeze mai multe criterii:
De regula, consumatorii primesc imprumutul in aceeasi zi, in decurs de cateva ore sau in maximum 1-2 zile, in functie de institutie.
Un alt avantaj al acestor credite este reprezentat de posibilitatile multiple de accesare si gestionare, astfel:
Daca ai nevoie de un credit cu buletinul si doresti sa il accesezi de la unul din creditorii propusi de noi, acorda cateva minute parcurgerii informatiilor utile pe care Mrfinance.ro ti le ofera, in cele ce urmeaza.
Informeaza-te si asigura-te ca faci cea mai buna alegere!
Inainte sa accesezi un credite online doar cu buletinul, este important sa faci o analiza pornind de la urmatoarele criterii:
Este important sa alegi acele optiuni care iti ofera control asupra costurilor si predictibilitate. Dobanda, termenul de rambursare, suma totala a creditului pot fi factori decisivi in alegerea finantatorului.
De cele mai multe ori, solicitantul trebuie:
Ca sa venim in ajutorul tau, iti descriem pas cu pas cum poti sa accesezi un credit cu buletinul. Este important sa stii ca procesul de aplicare poate fi diferit de la un IFN la altul. Noi iti vom explica etapele generale de care sa tii cont.
Pasul 1: Compara ofertele disponibile prin intermediul calculatorului Mr.Finance. Selecteaza suma pe care vrei sa o imprumuti si perioada, iar calculatorul nostru iti va afisa optiunile de creditare potrivite pentru tine.
Pasul 2: Analizeaza cu atentie ofertele rezultate. Dupa alegerea optiunii preferate, vei fi redirectionat pe site-ul IFN-ului.
Una dintre institutiile care ofera credit pana la salariu este Credit Fix. Selecteaza suma pe care o doresti.
Nota: CreditFix ofera 0% dobanda la primul credit pentru sume pana la 2.000 lei
Pasul 3: Completeaza formularul online de pe site-ul IFN-ului cu informatiile de baza: nume, prenume, adresa de e-mail, parola (necesara pentru crearea contului), CNP si alte informatii care iti sunt solicitate.
Cererea de creditare poate presupune furnizarea unor informatii cu privire la venit si sursa acestuia, numarul de persoane aflate in intretinere, numarul total al ratelor etc.
Pasul 4: Incarci documentele solicitate de IFN (de regula, o fotografie a cartii de identitate, dovada venitului si extrasul de cont)
Pasul 5: Reprezentantii IFN-ului examineaza cererea ta de credit si iti trimit un SMS sau un e-mail cu decizia, daca procesul a fost finalizat corect.
De regula, poti verifica statusul solicitarii tale in contul creat pe platforma IFN-ului, iar banii pot fi transferati in cateva ore de la aprobarea cererii.
Pasul 6: Primesti banii in cont
Iata si explicatia calculului de mai sus:
1.000 lei (suma Imprumutata) + [30 de zile x(1.29% dobanda pe zi sau 12.9 lei/zi)] = 1.000 lei (suma imprumutata) + 387 lei (dobanda)
Suma totala de rambursat: 1.387 lei
Intrucat ai toate info la vedere, date si exemple de calcul, nu iti mai ramane decat sa iei legatura cu firma creditoare. Astfel, te trimitem direct in platforma acestora, unde poti completa formularul sau ii poti contacta telefonic.
Institutiile financiare nebancare accepta o gama variata de surse de venituri:
In cele mai multe situatii, nu este necesar sa demonstrezi ca esti angajat si ai carte de munca.
Este suficient un document (cum ar fi extras de cont), care sa ateste ca obtii in fiecare luna un venit care iti permite sa rambursezi imprumutul.
Sunt mai multe variante prin care poti sa rambursezi un credit cu buletinul. De regula, IFN-urile iti vor pune la dispozitie urmatoarele optiuni pentru rambursarea creditului:
Cele mai multe IFN-uri nu percep comisioane suplimentare pentru rambursarea anticipata a creditului cu buletinul. Este important sa verifici exact acest aspect impreuna cu institutia de creditare.
Spunem ca rambursarea anticipata este o idee buna intrucat costul creditului tau se reduce. IFN-ul nu mai percepe dobanda zilnica pentru suma rambursata in avans si vei datora bani mai putini.
Pentru clientii care isi dau seama ca nu pot rambursa creditul cu buletinul la termen, unele instituții financiare nebancare ofera posibilitatea de extindere a ratei creditului.
In acest caz, dobanda va continua sa fie aplicata in perioada extinsa, iar clientul va trebui sa achite si un comision unic.
Iti recomandam, totusi, sa nu extinzi perioada de rambursare decat daca aceasta este singura optiune ramasa. Consecinta este cresterea costului final al creditului. Incearca sa respecti data scadenta si asigura-te ca ai banii necesari ca sa iti platesti datoria la termen.
Iata cateva dintre IFN-urile cu cele mai bune oferte de creditare rapida de pe piata din Romania
Cele mai avantajoase sunt creditele pana la salariu cu dobanda 0.
Sunt cateva IFN-uri care ofera astfel de produse pentru clientii care acceseaza pentru prima data serviciile lor.
Ca sa beneficiezi de dobanda 0%, este important sa platesti imprumutul integral pana la data stabilita prin contract.
Am alcatuit pentru tine o lista cu cele mai avantajoase credite pana la salariu cu dobanda 0.
IFN | Dobanda primul credit pana la salariu | Suma maxima de imprumut | Perioada |
Credit Prime | 0% | 10.000 lei | 30 zile |
Viva Credit | 0% | 20.000 lei | 30 zile |
Hora Credit | 0% | 10.000 lei | 30 zile |
Ferratum | 0% | 10.000 lei | 30 zile |
Credit Fix | 0% | 10.000 | 30 zile |
Pe langa aceste oferte, Mr. Finance a intocmit o lista cu cele mai bune credite rapide pentru nevoile tale, astfel incat sa ai mai multa siguranta si control in alegerea creditului rapid si sa eviti situatia de supraindatorare.
Se intampla uneori sa ai nevoie de bani foarte rapid pentru acoperirea unor cheltuieli urgente.
Mai jos am analizat ofertele de credite rapide care sunt aprobate cel mai rapid.
Astfel, putem observa ca Ocean Credit si Credius au cel mai scurt timp de aprobare in cazul in care aplici pentru un credit rapid. In cazul Ocean Credit poti accesa pana la 9000 RON, iar la Credius suma maxima care poate fi accesata este de 50.250 RON.
De asemnea, Credius percepe si una dintre cele mai mici dobanzi dintre IFN-urile analizate.
De remarcat este faptul ca acesta este timpul in care imprumutul poate fi aprobat daca au fost indeplinite toate conditiile. Acest lucru nu inseamna ca o sa si primesti banii pe card in 1, 5 sau 15 min. Acest proces poate fi mai indelungat, in functie de banca pe care o folosesti si momentul in care ai solicitat creditul.
Unul dintre aspctele cele mai importante atunci cand analizam ofertele de credite, este dobanda pe care va trebui sa o platim. De cele mai multe ori, IFN-urile percep o rata a dobanzii zilnice.
Mai jos am analiza ofertele de la cele mai importante IFN-uri din Romania in functie de dobanda zilnica pe care o percep.
Astfel, putem oberva ca cea mai mica dobanda o percep:
Cardul de credit de la AXI Card iti ofera o linie de credit de pana la 4.000 lei pe care poti sa ii folosesti asa cum vrei.
AXI Card - ce este?
Este un produs financiar sub forma unui card de credit, folosit atat ca instrument de plata flexibil, cat si ca un imprumut rapid, emis de catre un IFN. AXI Card este un produs competitiv, avand cea mai buna dobanda de pe piata imprumuturilor online urgente, de doar 0.19% pe zi.
Scorul Mr.Finance este 5 din 5 si reprezinta o analiza obiectiva a produsului AXI Card, are in vedere calitatea, dobanda si alte avantaje unice oferite de acestia utilizatorilor sai.
Cu creditul rapid de la Provident poti accesa pana la 15.000 RON, pe o perioada de pana la 134 de saptamani.
Provident este o institutie financiara nebancara si prima care a lansat in pe piata din Romania conceptul de credit doar cu buletinul. Ulterior, IFN-ul a devenit extrem de popular, avand in prezent peste 20.000 de clienti.
Scorul Mr.Finance este 4.8 din 5 si reprezinta o analiza obiectiva a produsului Provident, are in vedere valoarea creditelor oferite, dobanzi si comisioanele aferente.
Cine este Credius IFN?
Credius este o institutie financiara nebancara, ce face parte din grupul NCH - New Century Holdings, din USA. Acestia activeaza in Romania inca din anul 2013 si se numara azi printre cei mai importanti creditori din tara noastra.
Scorul Mr.Finance este 4.6 din 5 si reprezinta o analiza obiectiva a produsului Credius, de catre expertii nostri editoriali. Are in vedere sumele maxime oferite, sediile fizice ale IFN-ului, comunicarea pe platforma, precum si gama larga de credite oferite clientilor sai.
Ce este Ferratum?
Este o institutie financiara nebancara, cu peste 2 milioane de clienti activi. Ferratum ofera credite rapide, dar si credite in rate, de valori de pana la 10.000 lei, in mediul online, ce pot fi aprobate in decursul unei ore.
Scorul Mr.Finance este 4.6 din 5 si reprezinta o analiza obiectiva a produsului Ferratum. Aceasta analiza are in vedere calitatea produsului, dobanda de 0% si sumele maxime oferite clientilor.
Multitudinea de companii existente pe piata ofera clientului posibilitatea de a alege varianta ce se pliaza optim cerintelor si nevoilor sale.
De asemenea, cererea mare a acestor servicii a dus la o dezvoltare semnificativa, creditorii punand la dispozitia solicitantilor servicii precum: gestionarea imprumutului direct la domiciliu, acordarea imprumuturilor exclusiv online, reduceri de dobanda la multipla creditare etc.
Aceste companii creditoare se numesc IFN-uri, sau Institutii Financiare Nebancare si vin in intampinarea clientilor cu o serie de avantaje si beneficii, motiv pentru care ele sunt atat de populare in randul celor ce opteaza pentru imprumuturi.
Companiile creditoare iti ofera informatiile inca de la inceput, punandu-ti la dispozitie detaliile despre: dobanda, perioada de creditare, suma pe care o vei rambursa, varsta minima etc.
De asemenea, pe langa creditul rapid cu buletinul, aceste institutii ofera produse similare, cu mici diferente de cerinte si conditii, cum ar fi:
Citeste cu atentie. informeaza-te de fiecare data si pune intrebari atunci cand doresti sa lamuresti o problema!
Ghidurile mrfinance sunt concepute pentru a te informa si ajuta.
Gradul de indatorare este o ecuatie matematica prin care se poate determina riscul la care esti supus atunci cand accesezi un credit online urgent, credit bancar etc.
Gradul de indatorare este determinat de raportul dintre “suma cheltuielilor lunare” si “suma veniturilor lunare”.
Pentru exemplul de mai sus, gradul de indatorare este calculat la un venit net lunar de 2.000 lei.
Exemplu de calcul:
Gradul de indatorare in acest exemplu este de (1.387/2000)*100 = 69.35%
*Gradul de indatorare de 69.35% a fost calculat pentru un imprumut de 1.000 lei, si un venit net lunar de 2.000 lei.
Atunci cand dorim sa accesam un produs financiar, este foarte important sa fim atenti la avantajele si deazvantajele acestora. Acelasi produs, in unele situatii poate fi benefic, in altele daunator. Mai jos vom analiza care sunt avantajele si dezavantajele creditelor rapide cu buletinul.
Vă informăm că acest site culege date cu caracter personal și utilizează cookies. Pentru informarea completă, vă recomandăm să citiți Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal Politica GDPR Mr. Finance precum și Politica de utilizare a cookies-urilor. Vezi mai mult detalii