NN Pensii

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
21/11/2023
Pe scurt

NN pensii este cel mai mare administrator de pensii private obligatorii din Romania. NN Pensii private pilon 2 administreaza active de peste 40,7 mld de lei, avand o cota de piata de peste 34,13%. In continuare vom analiza care sunt caracteristicile importante ale fondului de pensii administrat privat de catre NN.

NN Pensii - privire de ansamblu

Performanta pensie privata
222%
Randament pensie privata
5
Nr. de participanti Pensie Privata
2,1 mil
Scorul Mr.Finance
5.0
Gradul de risc
5/5
Randament
5/5
Diversificare
5/5
Istoricul companiei
5/5
Valoarea activelor
5/5

Fiind cel mai mare si unul dintre cei mai performanti administratori de pensie privata pilon 2, NN a reusit sa castige increderea contribuabililor. Astfel, scorul este de 5 din 5 datorita performantei obtinute dar si seriozitatii si renumelui companiei.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
  1. Randamente bune, de peste 8,10%.
  2. Cel mai mare administrator de pensie privata pilon 2 din Romania.
Dezavantaje
  1. Percepe una dintre cele mai mari taxe pentru auditarea fondului.
  2. Nu are o structura a investitiilor disponibila publicului actualizata la zi.
Articol scris de:
Actualizat 21/11/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

NN pensii este cel mai mare administrator de pensii private obligatorii din Romania. NN Pensii private pilon 2 administreaza active de peste 40,7 mld de lei, avand o cota de piata de peste 34,13%. In continuare vom analiza care sunt caracteristicile importante ale fondului de pensii administrat privat de catre NN.

In prezent, NN are peste 2,35 mil de clienti unici, peste 1.600 de consultanti si manageri de vanzari, 500 de angajati in sediul central si o cota de piata de peste 33% in cazul asigurarilor de viata, 9,74% in cazul celor de santate si 55,82% in cazul pensiilor facultative. Cu alte cuvinte, NN este un jucator important pe piata de asigurari in Romania si in cazul pensiilor administrate privat.

despre nn

NN Pensii - investitii

NN pensii este fond diversificat care investeste in mai multe clase de active, incepand de la depozite bancare, terminand cu actiuni si obligatiuni. Profilul de risc al Fondului este definit avand in vedere prevederile Normei de investitii si tinand cont de termenele de intrare in vigoare a acestora stabilite prin aceeasi Norma.

Conform metodologiei de calcul stabilita prin articolele 50 si 51 din Norma de investitii, Fondul va avea un grad de risc mediu, valoarea acestuia fiind cuprinsa intre 10% (exclusiv) si 25% (inclusiv).

Administratorul Fondului are obligatia sa corecteze, inclusiv prin masuri active, abaterea de la gradul de risc mediu in maximum 60 de zile calendaristice de la data depasirii/scaderii pasive peste/sub limitele aferente acestui grad de risc.

In conformitate cu articolul 25 din Lege si articolul 12 din Norma de investitii, activele Fondului vor fi investite in urmatoarele categorii de instrumente, conform tabelului urmator:

Categoria de instrumente financiareIntervalul de variatie
1.Instrumente ale pietei monetare0-20%
2.Titluri de stat din Romania, state membre UE sau SEE30%-70%
3.Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de administratii publice locale din Romania, state membre UE sau SEE0-30%
4.Valori mobiliare tranzactionate pe o piata reglementata din Romania, UE sau SEE0-50%
5.Titluri emise de state terte si care sunt tranzactionate pe o piata reglementata din Romania, UE sau SEE0-15%
6.Obligatiuni ale administratiilor publice locale din state terte, admise la tranzactionare in Romania, UE sau SEE0-10%
7.Obligatiuni emise de Banca Mondiala, BERD, BEI admise la tranzactionare in Romania, UE sau SEE0-15%
8.Titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare, inclusiv ETF - din Romania sau din state membre ale Uniunii Europene0-5%
9.Investitii private de capital sub forma actiunilor la societati din Romania, din state ale Uniunii Europene sau apartinand SEE0-5%

NN Pensii - costuri

NN Pensii percepe urmatoarele costuri:

1.  Comision lunar de administrare - Nu mai mult de 0,07% pe luna, aplicat la media activului net total al Fondului. Comisionul poate avea valori intre 0.02% si 0.07% in functie de pozitionarea ratei de rentabilitate a fondului fata de nivelul ratei inflatiei.

2. Taxa de auditare a fondului - 95.500 RON pe an, TVA inclus, perceputa dupa procesul de auditare a fondului.    

3. Penalitati de transfer - 5% aplicat la activul personal ce urmeaza a fi transferat. Se plateste doar daca transferul catre alt fond de pensii se realizeaza mai devreme de 2 ani de la aderarea la Fondul de Pensii Administrat Privat NN.

NN Pensii - randament

randament nn pensii

NN Pensii este si unul dintre fondurile de pensii administrate privat cu o performanta buna. Din 2008 pana in prezent, randamentul total al fondului a fost ce peste 222%, cu o medie anualizata de circa 8,10%.

Fondul de pensie administrat privat Pilon 2 de la NN este o solutie menita sa ofere un venit suplimentar la retragerea din activitate. Cu un randament mediu de 8,10%/an, performanta a fost peste rata medie a inflatiei din ultimii 15 ani.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară pensii private
Găsește cele mai bune pensii private nevoilor tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram