Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credit IFN pentru restantieri

Credit pentru restantieri poate fi solutia optima pentru persoanele care nu pot accesa un credit bancar din cauza faptului ca au inregistrat restante in trecut. In acest articol vei afla:

Ce este un credit pentru restantieri
Cum poate fi accesat un credit pentru restantieri
Lucruri importante la care sa fii atent atunci cand accesezi un credit pentru restantieri.
Arata mai mult

Credite IFN pentru restantieri

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Credit IFN pentru restantieri

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 14/02/2024
Disclaimer publicitate

Creditele au capatat tot mai multa popularitate in randul romanilor, mai ales in ultimii ani, datorita imbunatatirii infrastructurii de accesare a acestora, dar si datorita cresterii bunastarii financiare generale. Cu toate acestea, institutiile financiare sunt destul de rigide atunci cand vine vorba de rambursarea creditelor. Daca cineva are intarziere la plata ratelor, cel mai probabil o sa fie raportat la Biroul de Credit, lezandu-l de posibilitatea de a mai accesa imprumuturi de la banci.

Insa, pentru persoanele care au avut dificultati financiare si au intampinat greutati in a rambursa ratele, una dintre putinele solutii disponibilie este un credit de la o Institutie Financiara Nebancara.

In acest articol vom discuta ce este un credit IFN pentru restantieri, cum poate fi accesat si care sunt lucrurile importante la care sa fii atent.

Ce este un credit IFN pentru restantieri

Credit pentru restantieri este un tip de imprumut acordat de catre institutii financiare nebancare persoanelor care au inregistrat restante sau intarzieri in rambursarea altor credite sau obligatii financiare accesate in trecut. Aceste institutii financiare nebancare includ companii de credite rapide, microfinantare si alte entitati care ofera servicii de credit in afara sistemului bancar traditional.

Creditele IFN pentru restantieri sunt o solutie pentru persoanele care nu pot accesa un imprumut de la banci din cauza istoricului de credit afectat din cauza restantelor. In timp ce bancile impun criterii mai stricte de eligibilitate, IFN-urile sunt mai dispuse sa acorde imprumuturi chiar si persoanelor cu un istoric de credit slab.

Evolutia pietei creditelor nebancare

In ultimul deceniu volumul de credite nebancare acordate populatiei a crescut cu peste 270% in ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro in 2011 la aproximativ 3 miliarde in 2023. Principalii factori care au dus la aceasta crestere sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului National de Statistica, 8 din 10 gospodarii din Romania au acces la internet. Avand in vedere ca majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasa, eliminand formalitatile birocratice si nevoia deplasarii la o sucursala - accesul la internet a facilitat si accesul la credite nebancare rapide.
 • Usurinta in aplicare. Cererea de credit pentru un imprumut nebancar se completeaza foarte rapid, online, fara nevoia de a furniza multe documente justificative si a astepta cateva zile sau chiar saptamani pentru aprobarea acesteia.
 • Conditii de acordare din ce in ce mai flexibile. Multe IFN-uri ofera conditii de creditare si rambursare personalizate si flexibile - lucru care a facut ca aceste imprumuturi sa fie tot mai atractive pentru romani.

La ce se uita oamenii cand acceseaza un imprumut nebancar

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenti au afirmat ca au sau avut un credit nebancar.

utilizarea creditelor nebancare

Pe langa asta, majoritatea respondentilor au indicat ca cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existenta unei posibilitati de a monitoriza si controla situatia financiara si posibilitatea de a face cumparaturi de la cat mai multe magazine fizice sau online.

aspecte importante in accesarea unui credit nebancar

De asemenea, beneficiile la care se asteapta un potential client in momentul in care vrea sa acceseze un credit rapid sunt:

 • O dobanda cat mai mica
 • Comisioane cat mai mici
 • Taxe anuale cat mai mici
 • Posibilitatea ca imprumutul sa poata fi accesat online.
credite nebancare - aspecte importante

Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunta la pastrarea unui credit nebancar rapid este dobanda mica.

Cele mai cunoscute institutii care ofera imprumuturi nebancare

In acelasi studiu, oamenii au fost intrebati daca cunosc sau daca au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din Romania.

Credit IFN pentru restantieri 1

Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 1. Provident
 2. iCredit
 3. Viva Credit
 4. AXI Finance
 5. Credius

Credit pentru restantieri - tot ce trebuie sa stii despre acestea

Creditele pentru restantieri pot fi optiuni foarte bune daca sunt folosite intr-un mod eficient. Pe de alta parte, folosite defectuos, acesta pot inrautati si mai mult situatia financiara. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre creditele pentru restantieri.

Istoricul de plata si importanta acestuia

Istoricul de plata se refera la modul in care o persoana si-a respectat obligatiile financiare - la plata ratelor la credit, plata impozitelor, chiriilor etc. Istoricul de plata este foarte important din mai multe motive:

 • Evaluarea riscului. Istoricul de plata este folosit de institutiile financiare pentru evaluarea riscului - lucru care impacteaza in mod direct decizia de furnizare de produse sau servicii financiare.
 • Aprobarea creditelor. Istoricul de plata joaca un rol esential in procesul de aprobare a creditelor de catre institutii financiare.
 • Dobanzi si comisioane favorabile. Un istoric de credit bun te poate ajuta sa obtii dobanzi si conditii mai favorabile atunci cand vrei sa accesezi un credit.

Poti obtine un credit rapid daca ai restante?

Raspunsul este da, poti obtine un credit rapid daca ai restante. Sunt institutii financiare nebancare care iti pot acorda credite chiar daca esti inregistrat la Biroul de Credite pentru ca nu ai rambursat la timp ratele unor credite anterioare. Creditele pentru restantieri sunt accesibile in conditii diferite fata de un credit bancar clasic. De obicei, IFN-urile pot accepta cererile de credit pentru restantieri in conditiile unor dobanzi mai mare sau a unui credit de valoare mai mica.

Ce companii ofera credite pentru restantieri

Creditele pentru restantieri pot fi accesate preponderent de la institutii financiare nebancare. Aceste institutii au conditii de eligibilitate mai lejere, in comparatie cu bancile traditionale, acest lucru ofera o sansa de a lua un imprumut chiar si persoanelor care au avut dificultati de rambursare in trecut.

Care sunt conditiile de acordare a unui credit pentru restantieri

Conditiile de acordare a unui credit pentru restantieri pot fi diferite in functie de creditor, insa conditiile general valabile sunt:

 • Varsta minima de 18 ani
 • Sa fii cetatean/rezident roman
 • Carte de identitate valabila
 • Sa ai un venit lunar din salarii, pensii, indemnizatii etc.

Cum se poate accesa un credit pentru restantieri

Un credit pentru restantieri poate fi accesat foarte simplu, preponderent online, in cativa pasi simplu:

 1. Pasul 1. 

Acceseaza comparatorul de credite Mr.Finance. Alege suma si perioada de rambursare.

comparator de credit

Odata setati parametrii esentiali pentru creditul tau, mai jos o sa apara o lista cu produse potrivite nevoilor tale, sortate in functie de ratingul oferit in mod obiectiv de catre expertii Mr.Finance.

 1. Pasul 2.

Din lista cu optiunile disponibile, alege-o pe cea potrivita pentru tine si apasa pe „Aplica aici”.

 1. Pasul 3.

O sa fii directionat catre site-ul IFN-ului ales de tine. Sa spunem ca ai ales produsul de la Viva Credit.

credit pentru restantieri viva credit

Selecteaza suma de care ai nevoie, si apasa pe „Aplica acum”. Sa stii ca Viva credit ofera credit cu dobanda 0 pentru 30 de zile pentru clientii noi.

 1. Pasul 4.

Completeaza formularul cu informatiile de contact

formular de contact viva credit

In scurt timp vei fi contactat de un reprezentant care sa te indrume in procesul de creditare.

Exemplu de credit IFN pentru restantieri

Unele IFN-uri, pentru clientii noi, pot sa ofere credite online cu dobanda 0. Daca inca nu ai accesat un credit online, poti sa vezi aici care sunt cele mai bune oferte de creditare cu dobanda 0.

Exemplu de calcul credit instant cu dobanda 0%:

 • Valoare credit: 2.000 lei
 • Perioada: 30 de zile
 • Rata dobanzii: 0% pe zi
 • Total de rambursat: 2.000 lei

Daca nu esti eligibil pentru un credit cu dobanda 0, atunci vei obtine un credit in conditii standart, cu o dobanda care poate sa varieze intre 0,2% si 2%, in functie de IFN.

Exemplu de calcul credit instant cu dobanda 1%:

 Valoare credit: 3.000 lei

- Perioada: 30 zile

- Rata dobanzii: 1% pe zi

Ca sa aflam valoarea dobanzii pentru acest exemplu, aplicam formula de mai sus.

Dobanda = 3.000 lei x 0.012 x 30 => 900 lei.

Pentru un credit pana la salariu in valoare de 3.000 lei, pe o perioada de 30 zile si cu o dobanda zilnica de 1% vei plati o dobanda de 900 lei, adica o suma totala de rambursat de 3.900 lei (suma imprumutata + dobanda).

Important este ca multe IFN-uri au pe site-urile lor un calculator de credit, care te scuteste de calculul manual. Introduci suma, si o sa vezi imediat cat ai de plata.

De ce acte ai nevoie pentru a accesa un credit IFN pentru restantieri?

Creditele pentru restantieri accesate de la IFN-uri nu au conditii foarte aspre, pachetul de documente fiind unul minim:

 • Cartea de identitate
 • Un extras de cont
 • Cererea de credit, pe care o completezi direct pe site-ul IFN-ului

Avantajele si dezavantajele creditelor pentru restantieri

Avantaje:

 • Acces la Finantare: Unul dintre principalele avantaje ale creditelor pentru restantieri este ca acestea ofera acces la finantare pentru persoanele cu un istoric de credit afectat sau cu restante anterioare. Aceasta poate fi o optiune importanta pentru cei care nu pot obtine imprumuturi de la banci traditionale din cauza istoricului lor de plata.
 • Reconstruirea scorului de credit: Daca ai un istoric de credit slab sau ai restante, obtinerea unui credit si rambursarea in mod regulat si la timp a acestuia poate contribui la reconstruirea scorului de credit. O istorie pozitiva de plata poate imbunatati treptat scorul de credit si iti poate deschide mai multe optiuni de finantare in viitor.
 • Se poate obtine foarte usor: Creditele pentru restantieri au cerinte de eligibilitate mai flexibile decat cele ale bancilor traditionale. Acest lucru inseamna ca poti avea o sansa mai mare de a obtine aprobarea pentru un credit, chiar daca ai restante anterioare.
 • Solutie Temporara: Pentru unele persoane, un credit IFN pentru restantieri poate fi o solutie temporara pentru a depasi dificultatile financiare imediate sau pentru a face fata unor situatii neprevazute.

Dezavantaje

 • Costuri Ridicate: Unul dintre principalele dezavantaje ale creditelor pentru restantieri sunt costurile ridicate asociate. Dobanzile si taxele pot fi mai mari decat cele ale imprumuturilor obisnuite, reflectand riscul mai mare perceput de catre institutiile financiare.
 • Risc Suplimentar: Pentru ca sunt acordate persoanelor cu un istoric de credit afectat, creditele pentru restantieri pot reprezenta un risc mai mare pentru ambele parti. Pentru imprumutat, exista riscul de a acumula noi datorii pe care poate sa nu le poata rambursa in mod corespunzator.
 • Suma Limitata: Imprumuturile pentru restantieri pot avea limite mai mici in ceea ce priveste suma imprumutata, comparativ cu cele acordate persoanelor cu un istoric de credit bun. Acest lucru poate sa nu fie suficient pentru nevoile financiare mai mari.
 • Perpetuarea Ciclului de Datorii: Pentru unele persoane, imprumuturile pentru restantieri pot contribui la perpetuarea unui ciclu nesanatos de datorii. Dobanzile mari si conditiile de rambursare dificile pot face dificila iesirea din acest ciclu.

Cele mai avantajoase credite pentru restantieri

Cele mai avantajoase credite pentru restantieri sunt cele care au dobanzile cele mai mici. Dar, asa cum am mentionat mai sus, sunt unele IFN-uri care pot acorda primul credit cu dobanda 0, pe o anumita perioada de timp, de regula primele 30 de zile.

Mai jos vei regasi o lista a IFN-urilor care ofera credite fara dobanda.

IFNDobanda primul creditSuma maxima de imprumutPerioada
Credit Prime0%10.000 lei30 zile
Viva Credit0%3.000 lei30 zile
Hora Credit0%10.000 lei30 zile
Ferratum0%10.000 lei30 zile
CreditFix0%10.000 lei90 zile
IFN-uri care ofera primul credit cu dobanda 0

5 sfaturi pentru a accesa un credit IFN pentru restantieri

Accesarea unui credit pentru restantieri este o decizie foarte importanta, din acest motiv trebuie sa fii informat si sa ai un plan de cum vei rambursa datoria. Iata cateva sfaturi utile de care sa tii cont inainte de a accesa un credit pentru restantieri:

 1. Evaluarea situatiei financiare: Incepe prin a face o analiza detaliata a situatiei financiare. Intelege motivul restantelor anterioare si determina daca esti intr-o pozitie favorabila pentru a rambursa un nou credit.
 2. Cautarea si compararea ofertelor: Compara ofertele de la diverse institutii financiare nebancare care ofera credite pentru restantieri. Ia in considerare dobanzile, taxele, termenii si conditiile oferite de fiecare IFN. Compara costurile totale ale creditului pentru a lua o decizie informata.
 3. Prezentarea sincera a situatiei: In cererea ta, prezenta sincer situatia financiara si motivele restantelor anterioare. Unii creditorii pot aprecia transparenta si pot lua in considerare contextul atunci cand analizeaza cererea.
 4. Imprumuta doar suma de care ai nevoie: Ca sa eviti supraindatorarea si ca sa nu faci fata cu greu imprumutului, acceseaza doar suma de care ai nevoie.
 5. Planificarea rambursarii: In cazul in care obtii aprobarea pentru un credit, asigura-te ca ai un plan solid pentru rambursarea acestuia. Alocarea unei sume lunare pentru plata creditului si respectarea acestui angajament este esentiala pentru a evita noi probleme financiare.

Sfaturi si recomandari

Este important sa tii cont ca imprumuturile IFN pentru restantieri pot avea costuri mai mari, cum ar fi dobanzi mai mari sau alte taxe, pentru a reflecta riscul mai mare asociat cu persoanele cu istoric financiar compromis. De asemenea, sumele imprumutate pot fi mai mici decat cele oferite de banci. Prin urmare, este crucial sa evaluezi cu atentie ofertele, sa intelegi termenii si conditiile imprumutului si sa te asiguri ca esti in masura sa iti indeplinesti obligatiile de rambursare in timp util.

Daca esti interesat de un credit IFN pentru restantieri, este recomandat sa cauti si sa compari mai multe oferte, sa soliciti detalii cu privire la dobanzi, taxe si termeni si sa te asiguri ca intelegi pe deplin angajamentele asumate inainte de a semna un contract de credit. De asemenea, este important sa te concentrezi pe imbunatatirea starii financiare in general, pentru a evita repetarea situatiilor de restante in viitor.

Credit pentru restantieri - intrebari frecvente

Articol scris de:
Expert editorial
Cristian este editorul și expertul nostru în produse financiare. Este pasionat de tehnologie și produse din sfera fintech. A urmat cursurile universitare și masterat la una dintre cele mai prestigioase Universități din Danemarca.
Te-ar mai putea interesa
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram