Mrfinance.ro » Credite Bancare » Curs Valutar

Curs Valutar

Articolul de fata trateaza subiectul poate cel mai comun in zilele noastre si anume, cursul valutar. 

Cand calatoresti, cand iti cumperi o casa sau masina, cand trimiti bani in afara tarii, sau primesti, esti preocupat de schimbul valutar. Si intotdeauna ai vrea sa obtii unul rezonabil. 

Parcurge ghidul nostru si afla ce este cursul valutar, tipurile de cursuri valutare si, cel mai important, unde sa schimbi bani atunci cand ai nevoie.

Curs Valutar in timp real

Ce este cursul de schimb valutar?

Cursul de schimb valutar reprezinta valoarea unei monede a unei tari sau a unei zone economice, fata de moneda unei alte tari. 

Spre exemplu, in ziua in care a fost articolul redactat, valoarea monedei euro, exprimata in lei, era:  1 EUR= 4.7363 LEI 

Exista doua tipuri de cursuri

Cursul oficial

Stabilit de BNR, pe baza raportului dintre cerere si oferta de valute. Actualizarea cursului se face zilnic, dupa ora 13.00, valabil si pentru ziua urmatoare. 

Cursul de piata 

Este un curs de referinta si se calculeaza in functie de cele doua marimi: 

  • Cotatia BID – cursul de cumparare
  • Cotatia ASK – cursul de vanzare 

 

Unde gasesc cel mai bun curs valutar?

Alaturi de facutul bagajelor pentru o calatorie in afara tarii, moneda pentru tara pe care urmeaza sa o vizitezi este un detaliu la fel de important. Cel mai bun curs valutar este intotdeauna o preferinta in procesul de schimbat al banilor. 

Pentru schimbul valutar pe care urmeaza sa il faci, noi iti recomandam, in primul rand, bancile

La o simpla cautare pe internet “cel mai bun curs valutar”, vei gasi o lista cu bancile care au afisat atat pretul de vanzare, cat si de cumparare. De obicei, prima banca afisata este cea cu cel mai bun curs in ziua respectiva. 

A doua recomandare pe care o putem face este o casa de schimb valutar, sau exchange. Sunt exchange-uri care isi afiseaza cursul si online. Insa, cu siguranta, vei gasi unul in apropierea ta. De asemenea, anumite exchange-uri iti ofera posibilitatea sa negociezi cursul. 

Foloseste cardul de debit sau de credit in calatoriile tale. Bancile ofera in prezent posibilitatea de a plati cu cardul si in afara tarii, cu comisioane mici, sau chiar 0%, plata in rate si cu un curs destul de bun. 

Daca nu ai avut timp sa schimbi banii, poti apela cu succes la un card de credit de calatorii.  

Poate una dintre cele mai bune solutii in prezent este cardul Revolut. Are cel mai bun curs valutar, cu comision 0%. Poate fi folosit cu succes in tranzactii offline si online. 

Nu este recomandat sa schimbi banii la exchange-urile din aeroporturi. Acestea practica, de obicei, comisioane mari si rata de exchange destul de mica. 

Mrfinance.ro » Credite Bancare » Curs Valutar

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected] 

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.  

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă. 

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.

Secured By miniOrange