Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Transfer de bani

Banii tai sunt acum mai usor de gestionat, datorita serviciilor de transfer existente. Totul se intampla rapid, usor, transparent si, cel mai important, cu comisioane mai mici.

Cursuri valutare avantajoase
Serviciu excelent pentru persoanele din afara tarii
Transferul poate dura chiar si cateva ore
Arata mai mult

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Transfer de bani

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 17/02/2022
Disclaimer publicitate

Ce trebuie sa stii atunci cand transferi bani in alta tara

Sunt mai multi parametri pe care trebuie sa ii iei in calcul atunci cand alegi serviciul pentru transfer de bani international. 

Atunci cand vei face un transfer de bani international, trebuie sa ai in vedere urmatorii parametri: 

 • Costul de transfer- fix sau variabil, in functie de suma, destinatie si serviciul pe care le alegi
 • Rata de schimb- daca transferul este efectuat inte tari cu monede diferite
 • Durata de transfer- pentru anumite servicii de transfer de bani online, comisionul perceput creste direct proportional cu viteza transferului
 • Modalitatea de plata a transferului– card de debit sau card de credit 
 • Limita de transfer- in cazul sumelor mari, furnizorul poate introduce filtre aditionale pentru verificarea identitatii, a adresei sau a fondurilor
 • Moneda de transfer- vei selecta moneda in momentul transferului. Acorda atentie posibilelor comisioane percepute pentru incasari in valuta. 
 • Disponibilitatea serviciului– asigura-te ca serviciul este disponibil atat in tara in care te afli, cat si in tara de destinatie a banilor tai. 


Ce iti trebuie pentru a realiza un transfer de bani

 • Cont online sau o aplicatie mobila
 • Cont bancar sau card

Un furnizor poate sa iti solicite verificarea identitatii sau a veniturilor, indeosebi daca trimiti sume de bani mai mari. 

Pentru transferurile de bani la ghiseu iti este necesar buletinul. Formularele specifice le primesti in interiorul agentiei. Destinatarul banilor are nevoie, la randul sau, de un cont bancar sau chiar de o aplicatie mobila. In cazul in care banii sunt ridicati dintr-o locatie fizica, prin Western Union sau Moneygram, beneficiarul va prezenta buletinul si numarul de referinta al transferului.


Transferul de bani online - mai rapid, mai simplu, mai ieftin

In prezent, ne bucuram de servicii de transfer de bani la un click distanta, tocmai datorita serviciilor inovative aparute. Acestea au facilitat transferurile de bani dintr-o tara in alta, prin rapiditatea trimiterii banilor, simplitatea procesului si, bineinteles, costurile reduse

Bancile sunt in continuare folosite pentru transferuri dintr-un cont in altul, cu ajutorul serviciului de homebank, sau chiar si prezenta la ghiseu. Ce aduce un plus foarte mare transferurilor de bani, si aici vorbim de servicii precum: TransferWise, TransferGo etc, este posibilitatea de a trimite si in alte monede. Serviciile de transfer de bani pun la dispozitie transferuri in peste 40 de monede.

Ce inseamna acest lucru? Inseamna o economie de bani considerabila prin scutirea taxelor de: deschidere de cont in moneda respectiva, administrarea contului, taxele de transfer etc. 

De asemenea, pe langa usurinta de a alege moneda, sumele pe care le poti trimite sunt mai mari, ratele de schimb sunt cele la zi iar comisionul de transfer este comunicat transparent inainte de a trimite banii efectiv.

Asadar, nu vei mai avea surprize neplacute la final.

Cine ofera astfel de servicii? 

Ghidul de fata isi propune sa iti prezinte unele dintre cele mai utilizate servicii de transfer de bani online

Iata lista cu cateva dintre serviciile de transfer de bani disponibile pe site-ul Mr.Finance:

Avantajele serviciilor de transfer de bani

 • Rapiditatea transferului
 • Posibilitatea de a trimite in mai multe monede
 • Taxele si comisioanele mai mici fata de cele ale bancilor
 • Platformele si aplicatiile serviciilor de transfer de bani sunt extrem de intuitive
 • Posibilitatea de a face un transfer de bani la orice ora
 • Transparenta in furnizarea informatiilor inainte de a face transferul
 • Posibilitatea de a trimite sume mari
 • Rata de schimb valutare este cea reala

Dezavantajele serviciilor de transfer de bani

 • Serviciile de transfer de bani sunt, in general, accesate doar online, ceea ce poate impiedica accesul anumitor persoane
 • Desi taxele si comisionale sunt mai mici, nu este exclusa posibilitatea ca, uneori, acestea sa fluctueze
 • Rata de schimb valutar este mai mare in weekend, pentru unele servicii

Sfaturi si recomandari MrFinance

 • Asigura-te ca banii tai sunt protejati si esti ferit de posibilele fraude online. 
 • Verifica daca platforma de transfer are autorizatie din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara. 
 • Evita sa faci transferuri de bani sambata sau duminica. In aceste zile, rata de schimb este mai mare.
 • Pentru unele servicii, comisionul este mai avantajos daca trimiti o suma mai mare intr-un transfer, decat mai multe transferuri de sume mici. 
 • Alege serviciul de transfer in functie de nevoile tale, rapiditatea serviciului sau comisioanele reduse. 

Sa faci transferuri de bani nu a fost niciodata mai usor, fie ca lucrezi inafara tarii sau doresti sa trimiti bani familiei, sau lucrezi ca freelancer. 

Utilizeaza ghidul nostru si alege serviciile de transfer de bani usor si rapid oriunde in lume!

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].
Te-ar mai putea interesa:
PayPal
Paysafecard
Skrill
Neteller
Monese
Western Union
Wise (ex TransferWise)
TransferGo
Revolut
Money Gram
Currency Fair
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram