TransferWise

Transferwise este un serviciu de transfer de bani interna╚Ťional care ├«╚Ťi permite s─â realizezi tranzac╚Ťii online la costuri mai reduse dec├ót o banc─â. Datorit─â tehnologiei Transferwise po╚Ťi trimite ┬ábani ├«n str─âin─âtate la cursul de schimb valutar real, adic─â rata medie a pie╚Ťei. Costurile de transfer sunt mici, iar procesul de trimitere a banilor este rapid, simplu ╚Öi sigur.

 

Comision livrare

0.90 ÔéČ + 0,45% din suma transferata

Durata de transfer

A doua zi lucr─âtoare

Conversia valutara

Detalii Transferwise

 • Comision: 0.45% din sum─â + 0.90 EUR*
 • Timpul de procesare a transferului:
 • Prin card: instant
 • Prin transfer bancar: 1-2 zile
 • Rata de schimb valutar: Rata medie a pie╚Ťei
 • Suma minim─â de transfer: Nu exist─â
 • Suma maxim─â de transfer: 50.000 USD / zi ╚Öi 250.000 USD / an
 • Modalitatea de plata a transferului: Transfer bancar; card de credit sau de debit; SOFORT (doar pentru anumite pl─â╚Ťi ├«n euro).
 • Canale de transfer: Website ╚Öi aplica╚Ťie mobil─â
 • Accept─â RON ca moned─â de transfer: Da

*Valabil pentru un transfer în EUR spre România

Ce este Transferwise

Transferwise este un serviciu de transfer de bani interna╚Ťional care ├«╚Ťi permite s─â realizezi tranzac╚Ťii online la costuri mai reduse dec├ót o banc─â. Datorit─â tehnologiei Transferwise po╚Ťi trimite ┬ábani ├«n str─âin─âtate la cursul de schimb valutar real, adic─â rata medie a pie╚Ťei. Costurile de transfer sunt mici, iar procesul de trimitere a banilor este rapid, simplu ╚Öi sigur.

Peste 4 milioane de utilizatori tranzac╚Ťioneaz─â lunar ├«n jur de 4 miliarde de dolari prin Transferwise. Serviciul func╚Ťioneaz─â ├«n peste 70 de ╚Ť─âri ╚Öi permite opera╚Ťiuni online ├«n 49 de monede diferite.

Transferwise este privit ca o serviciu revolu╚Ťionar ├«ntruc├ót a marcat trecerea de la modelul tradi╚Ťional de transfer de bani, la sistemul digitalizat al transferurilor eficiente.

Cum func╚Ťioneaz─â
Transferwise

Transferwise este mai ieftin dec├ót alte servicii sau b─ânci ├«ntruc├ót folose╚Öte un model digital din cont ├«n cont, prin transfer local. ┬áCompania de╚Ťine conturi bancare ├«n fiecare ╚Ťar─â ├«n care opereaz─â.

Spre exemplu, dac─â vrei s─â trimi╚Ťi 500 lire sterline din Marea Britanie ├«n Rom├ónia, serviciul va realiza dou─â transferuri locale:

 1. Banii sunt transfera╚Ťi din contul t─âu deschis ├«n GBP, ├«n contul Transferwise din Marea Britanie deschis ├«n aceea╚Öi moned─â;
 2. Transferwise efectuează al doilea transfer local, din contul în RON deschis în România, în contul în RON al destinatarului.

├Än acest fel, banii nu p─âr─âsesc niciodat─â grani╚Ťele ╚Ť─ârii iar transferurile se pot realiza la costuri minimale.

De ce ai nevoie pentru un transfer de bani cu Transferwise

Pentru a ini╚Ťia transferuri de bani ai nevoie de un cont de utilizator Transferwise ╚Öi un cont bancar.

De la primul sau al doilea transfer, serviciul ├«╚Ťi solicit─â verificarea identit─â╚Ťii pentru securitatea tranzac╚Ťiilor tale. Tot ce trebuie s─â faci este s─â ├«ncarci un act de identitate, iar Transferwise te va anun╚Ťa atunci c├ónd documentul a fost verificat.

Destinatarul banilor are nevoie de un cont bancar în care va primi banii.

Taxe si comisioane

Una dintre valorile pe care Transferwise le comunic─â este transparen╚Ťa ÔÇô nu exist─â comisioane ascunse ╚Öi taxele ├«╚Ťi sunt comunicate de la ├«nceput.

Transferwise retrage taxele aferente transferului din suma trimis─â de expeditor, iar restul ajunge la destinatar. Beneficiarul nu va fi comisionat.

Taxe de transfer

Costurile de transfer sunt influen╚Ťate de suma de bani transferat─â, moneda de transfer, ╚Ťara de destina╚Ťie a banilor ╚Öi chiar modalitatea de plat─â. Transferwise percepe un procent din suma transferat─â ╚Öi un comision fix, ├«n func╚Ťie de variabilele men╚Ťionate.

Ex. 1: Pentru un transfer de bani dintr-o zonă euro în România în valoare de 500 EUR, vei plăti 0.45% din totalul sumei transferate + 0.90 EUR, adică un total de 3.13 EUR.

Ex. 2: Pentru un transfer de 500 GBP din Marea Britanie în România vei achita 0.9% din totalul sumei transferate + 1.00 GBP, adică un total de 5.45 GBP.

Ratele de schimb valutar

Schimbul valutar se realizeaz─â la cursul real, adic─â rata medie a pie╚Ťei. Este rata pe care o po╚Ťi g─âsi pe surse independente ca Google sau Yahoo Finance.

Banii transfera╚Ťi pot fi primi╚Ťi doar ├«n moneda local─â. Pentru un transfer ├«n Rom├ónia conversia se va face, a╚Öadar ├«n moneda RON.

Alte taxe si comisioane

Transferwise poate percepe o tax─â adi╚Ťional─â pentru anumite modalit─â╚Ťi de plat─â. Aceasta variaz─â ├«n func╚Ťie de moneda transferului ╚Öi ├«i este comunicat─â utilizatorului de la ├«nceput. Este vorba despre transferurile achitate cu cardul de credit pentru care compania percepe un comision ├«ntre 0.35% ╚Öi 2.5%.

├Än situa╚Ťia ├«n care plata este efectuat─â prin re╚Ťeaua SWIFT, este important s─â acorzi aten╚Ťie comisioanelor percepute de c─âtre banca avizatoare. Sugestia noastr─â este s─â optezi pentru plata prin transfer bancar ca s─â evi╚Ťi aceste taxe.

Folosește calculatorul Transferwise și află costurile pentru transferul pe care vrei să îl realizezi.

Compar─â ce taxe pl─âte╚Öti c├ónd trimi╚Ťi 300 EUR ├«n Rom├ónia

Pașii necesari pentru un transfer de bani cu Transferwise

Pasul 1: Creeaz─â-╚Ťi contul Transferwise

 • Acceseaz─â site-ul Transferwise ╚Öi creeaz─â-╚Ťi contul prin butonul Sign up de pe pagina de prezentare.

Ai la dispozi╚Ťie dou─â op╚Ťiuni ├«n acest sens:

 1. Te loghezi cu e-mailul și parola;
 2. Te loghezi cu contul de Facebook sau Google.

Confirm─â adresa de e-mail.

Ca parte din procesul de autentificare, Transferwise ├«╚Ťi va trimite un e-mail prin care ├«╚Ťi solicit─â s─â confirmi adresa ta de e-mail.

Apas─â butonul Confirm my email address ╚Öi creeaz─â-╚Ťi contul Transferwise.

Pasul 2: Ini╚Ťiaz─â un transfer

 • Selecteaz─â op╚Ťiunea Send money ╚Öi introdu detaliile transferului: ce sum─â vrei s─â trimi╚Ťi, moneda ├«n care vrei s─â trimi╚Ťi banii ╚Öi moneda ├«n care destinatarul prime╚Öte transferul.

├Än imaginea de mai sus vedem un exemplu pentru un transfer de bani din Marea Britanie ├«n Rom├ónia ├«n valoare de 600 GBP. Sunt afi╚Öate costul de transfer, suma convertit─â ╚Öi rata de schimb. Serviciul garanteaz─â rata conversiei pentru 24 h, ceea ce este un avantaj destul de mare ├«ntruc├ót protejeaz─â utilizatorul de fluctua╚Ťiile valutare. Transferwise ofer─â, de asemenea, o dat─â estimativ─â la care banii ajung la beneficiar. ├Än acest caz, durata este de 2 zile ├«ntruc├ót transferul a fost ini╚Ťiat s├ómb─âta.

 • Selecteaz─â tipul de transfer.
 1. Personal, dac─â trimi╚Ťi bani dintr-un cont bancar personal;
 2. Business, daca trimi╚Ťi bani din contul unei firme.

Completeză câmpurile cu detaliile personale.

Alege cui vrei s─â trimi╚Ťi banii.

Ai trei op╚Ťiuni: ├«n contul personal, unei alte persoane sau unei firme ori institu╚Ťii caritabile. Pentru acest exemplu, vom alege s─â transfer─âm bani unei alte persoane.

Completeaz─â informa╚Ťiile despre beneficiar, inclusiv codul iban.

Revizuiește detaliile transferului și confirmă.

Ai posibilitatea să verifici că datele sunt corecte înainte de plata transferului.

Pasul 3: Plătește transferul

Alege tipul de transfer.

Sunt disponibile 3 op╚Ťiuni:

 1. Prin transfer bancar;
 2. Prin card de credit sau de debit;
 3. Prin re╚Ťeaua SWIFT.

├Än dreptul fiec─ârui tip de transfer po╚Ťi vedea comisioanele totale. Nu recomand─âm transferul prin re╚Ťeaua SWIFT ├«ntruc├ót comisioanele percepute de banc─â sunt foarte mari.

3.1 Plata prin transfer bancar

Selecteaz─â banca unde ai deschis contul. ├Än continuare, serviciul ├«╚Ťi va afi╚Öa detaliile bancare unde trebuie s─â transferi bani. Plata se poate face prin Internet Banking sau la ghi╚Öeul b─âncii. Foarte important este codul de referin╚Ť─â pe care trebuie s─â ├«l incluzi ├«n detaliile tranzac╚Ťiei pentru identificarea transferului de c─âtre Transferwise. ├Än momentul ├«n care ai achitat, apar─â butonul IÔÇÖve made my bank transfer.

3.1.2 Plata cu cardul

Completează datele cardului pentru plată: numărul cardului, data expirării și codul CVC. Apasă butonul de plată și așteaptă mesajul de confirmare.

Vei fi notificat pe e-mail cu privire la progresul transferului și vei ști atunci cand banii  ajung la destinatar.

Avantaje Transferwise

 • Schimbul valutar la cursul real, adic─â rata medie a pie╚Ťei;
 • Costuri reduse datorit─â sistemului de transfer din cont ├«n cont;
 • Comisioane transparente, f─âr─â costuri ascunse;
 • Rata de schimb este garantat─â pentru 24 h sau 48 h;
 • Transferuri rapide;
 • Serviciu sigur ╚Öi credibil;
 • Acoperire extins─â, cu prezen╚Ť─â ├«n peste 70 de ╚Ť─âri;
 • Multiple metode de plat─â a transferului.

Transferwise a dezvoltat un nou serviciu numit borderless account (ÔÇŁcontul f─âr─â frontiereÔÇŁ) prin care utilizatorii pot de╚Ťine bani ├«n peste 40 de monede. Transferwise pune la dispozi╚Ťie un card de debit Mastercard care permite pl─â╚Ťi interna╚Ťionale ├«n condi╚Ťii avantajoase.

Dezavantaje
Transferwise

 • Transferurile pot fi efectuate doar online;
 • Nu are site ├«n limba rom├ón─â ╚Öi nici un serviciu de customer support pentru utilizatorii din Rom├ónia;
 • Nu ofer─â discount-uri pentru transferuri mai mari.

P─âreri
Transferwise în mediul online

Serviciul Transferwise se bucură de recenzii foarte bune în mediul online. Pe Trustpilot, Transferwise are calificativul de excelent, cu o notă de 9.2 din 51,860 de voturi.

Cele mai multe recenzii pozitive ale clien╚Ťilor pornesc de la avantajele pe care le-am men╚Ťionat: serviciu de ├«ncredere, rapid, sigur, avantajos, cu o platform─â intuitiv─â ╚Öi un serviciu de rela╚Ťii cu clien╚Ťi foarte bun.

Recenziile negative se refer─â la urm─âtoarele situa╚Ťii: conturi dezactivate dup─â un transfer, ├«nt├órzieri ale transferurilor, probleme cu servicul de customer support sau nemul╚Ťumiri legate de procesul de verificare a identit─â╚Ťii.

Transferwise ╚Öi securitatea tranzac╚Ťiilor ÔÇô este Transferwise sigur?

Transferwise este un serviciu licen╚Ťiat de Autoritatea de Supraveghere Financiar─â ╚Öi alte institu╚Ťii de reglementare din diferite ╚Ť─âri. Asemenea celor mai mari institu╚Ťii bancare ╚Öi financiare, Transferwise aplic─â proceduri de verificare a utilizatorilor. Acestea sunt menite s─â protejeze clien╚Ťii de eventuale fraude.

Fondurile clien╚Ťilor sunt p─âstrate ├«n conturi segregate ceea ce ├«nseamn─â c─â, ├«n cazul unui posibil faliment al companiei, banii sunt ├«n siguran╚Ť─â.

Despre Transferwise

Transferwise a fost fondat ├«n 2011 de doi imigran╚Ťi estonieni, Taavet Hinrikus ╚Öi Kristo K├Ą├Ąrmann, stabili╚Ťi ├«n Londra. Taavet era pl─âtit ├«n euro, ├«ns─â trebuia s─â ├«╚Öi achite facturile ├«n lire sterline. Kristo era pl─âtit ├«n lire sterline, dar trebuia s─â achite ├«n euro chiria din Estonia. ├Än acest context, ei au ajuns s─â creeze un model care s─â ├«i scuteasc─â de plata comisioanelor foarte mari ale transferurilor bancare. Au realizat c─â acest model ar putea fi de folos milioanelor de migran╚Ťi din ├«ntreaga lume ╚Öi asftel s-a n─âscut Transferwise.

├Än prezent, compania are 11 sedii, peste 1.300 de angaja╚Ťi, pe 4 continente.┬á Succesul ╚Öi viziunea inovatoare a serviciului i-au determinat pe Richard Branson, fondatorul Virgin Group ╚Öi Max Levchin, co-fondatorul Paypal s─â investeasc─â ├«n acest proiect.

Concluzii

Transferwise a avut un succes major ├«nc─â de la apari╚Ťie datorit─â orient─ârii sale spre nevoile utilizatorului. Simplitatea serviciului, costurile mici, ratele avantajoase precum ╚Öi campaniile de promovare au pozi╚Ťionat Transferwise ca unul dintre cele mai mari ╚Öi mai bune servicii de transfer de bani din lume.

Vezi cum se compara alte servicii de transferuri de bani

Comision livrare

0

Durata de transfer

Instant

Conversia valutara

0.5% (pentru sume peste 20.000 lei)

Comision livrare

0.90 ÔéČ + 0,45% din suma transferata

Durata de transfer

A doua zi lucr─âtoare

Conversia valutara

-

Comision livrare

0.99 ÔéČ

Durata de transfer

A doua zi lucr─âtoare

Conversia valutara

0.00% -2.2%

Comision livrare

3 ÔéČ

Durata de transfer

1-2 zile lucr─âtoare

Conversia valutara

0.1%-0.6%

Comision livrare

7,90 ÔéČ

Durata de transfer

Câteva minute

Conversia valutara

0%-10%

Comision livrare

15 ÔéČ

Durata de transfer

Câteva minute

Conversia valutara

1%-6%

Comision livrare

15 ÔéČ

Durata de transfer

3-5 zile lucr─âtoare

Conversia valutara

-

Pentru listarile de mai sus, am inclus urm─âtorii parametri:

 • Loca╚Ťia de trimitere a banilor. Am luat ca exemplu o ╚Ťar─â din spa╚Ťiul european.
 • Suma transferat─â. Exemplul de calcul este pentru suma de 300 EUR.
 • Servicii incluse anterior.
 • Comision livrare standard. Comisioanele sunt pentru un transfer de bani ├«n regim normal (nu ├«n regim de urgen╚Ť─â).
 • Marja pentru conversia valutar─â. Am inclus valorile marjei pentru conversia valutar─â pentru fiecare serviciu.
 • Tipul tranzac╚Ťiei. Se refer─â la modalitatea de trimitere a banilor. Pentru MoneyGram ╚Öi Western Union, datele din tabel sunt valabile pentru transferurile din loca╚Ťiile partenere.
 • Timpul de procesare. Este timpul estimativ pentru un transfer ├«n regim normal.

Mrfinance.ro » Transfer de bani » TransferWise

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului┬á0219551,┬ápentru mai multe informatii intrati┬ápe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.