TransferGo

Transfergo este un serviciu online care ├«╚Ťi permite s─â efectuezi transferuri de bani ├«n Europa ╚Öi alte destina╚Ťii din lume ├«n condi╚Ťii avantajoase. Transfergo ofer─â o alternativ─â la transferurile prin intermediul institu╚Ťiilor bancare ÔÇô este un serviciu rapid, ieftin, sigur, simplu de folosit. Disponibil ├«n 47 de ╚Ť─âri, Transfergo se laud─â cu peste 600.000 de clien╚Ťi care au utilizat serviciul ╚Öi recenzii excelente din partea utilizatorilor.

 

Comision livrare

0.99 ÔéČ

Durata de transfer

A doua zi lucr─âtoare

Conversia valutara

0.00% -2.2%

Detalii TransferGO

 • Comision: 0.99 EUR*
 • Timpul de procesare a transferului: 1 zi lucr─âtoare (timpul standard)
 • Marja pentru rata de schimb valutar: 0%-2,2%
 • Suma minim─â de transfer: Nu exist─â
 • Suma maxim─â de transfer:
 • Nelimitat pentru transferul standard;
 • ÔéĄ1000 pentru transfer ├«n 30 de minute.
 • Modalitatea de plat─â a transferului: Card de credit; card de debit; transfer bancar.
 • Canale de transfer: Website ╚Öi aplica╚Ťie mobil─â
 • Accept─â RON ca moned─â de transfer: Da

*Valabil pentru livrarea standard, din ╚Ť─ârile din zona EURO.

Ce este TransferGO

Transfergo este un serviciu online care ├«╚Ťi permite s─â efectuezi transferuri de bani ├«n Europa ╚Öi alte destina╚Ťii din lume ├«n condi╚Ťii avantajoase. Transfergo ofer─â o alternativ─â la transferurile prin intermediul institu╚Ťiilor bancare ÔÇô este un serviciu rapid, ieftin, sigur, simplu de folosit. Disponibil ├«n 47 de ╚Ť─âri, Transfergo se laud─â cu peste 600.000 de clien╚Ťi care au utilizat serviciul ╚Öi recenzii excelente din partea utilizatorilor.

Cum func╚Ťioneaz─â Transfergo

Transfergo folose╚Öte un model digital din cont ├«n cont, prin transfer local. Banii nu sunt trimi╚Öi propriu-zis ├«n str─âin─âtate ╚Öi nu trec grani╚Ťa. Cum se ├«nt├ómpl─â mai exact acest lucru? Utilizatorul ini╚Ťiaz─â un transfer, iar banii ajung ca o plat─â local─â ├«n contul Transfergo. Din contul Transfergo deschis ├«n ╚Ťara de destina╚Ťie a banilor, compania trimite echivalentul ├«n moneda local─â c─âtre beneficiar. Acest sistem permite transferuri la costuri reduse ╚Öi cu un timp de procesare rapid.

De ce ai nevoie pentru transfer prin TransferGo?

Ca s─â efectuezi un transfer de bani ai nevoie de un cont de utilizator Transfergo ╚Öi un cont bancar din care s─â trimi╚Ťi banii. ├Äntruc├ót vorbim de un serviciu online, trebuie s─â de╚Ťii un dispozitiv ca laptop, telefon mobil, tablet─â ╚Öi s─â ai acces la internet.

├Än cazul sumelor mai mari, furnizorul poate introduce filtre adi╚Ťionale pentru verificarea identit─â╚Ťii, a adresei sau fondurilor.

 • Pentru transferuri cu valoare mai mare de 700 lire sau echivalentul ├«n alt─â moned─â, serviciul ├«╚Öi va solicita automat s─â ├«ncarci un document de identitate (buletin, pa╚Öaport, permis de conducere);
 • Pentru transferuri care dep─â╚Öesc 3.500 lire ai nevoie de o dovad─â de adres─â (extras de cont, factura de utilit─â╚Ťi etc.);
 • Pentru transferuri mai mari de 6.500 lire compania ├«╚Ťi va cere s─â faci dovada sursei financiare (contract de v├ónz─âri, de ├«nchiriere, adeverin╚Ť─â de salariu etc.).

Aceste m─âsuri de securitate au drept scop prevenirea ac╚Ťiunilor frauduloase.

Destinatarul transferului are nevoie de un cont bancar în care va primi banii.

Taxe si comisioane

Transfergo aplic─â o tax─â de transfer fix─â, ├«n func╚Ťie de ╚Ťara din care este ini╚Ťiat transferul, la care se adaug─â comisionul de schimb valutar cuprins ├«ntre 0% ╚Öi 2.2% din suma transferat─â.

Destinatarul prime╚Öte suma rezervat─â de expeditor, indiferent de posibilele fluctua╚Ťii valutare. Toate taxele de transfer sunt incluse ├«n suma final─â care ajunge la destinatar.

În România, transferurile pot fi primite și în moneda EUR, nu doar în RON.

Taxe de transfer

Comisioanele percepute variaz─â ├«n func╚Ťie de ╚Ťara de unde efectuezi transferul.

 

Comisioanele din tabelul de mai sus sunt corespunzătoare transferului standard, cu livrare a banilor în următoarea zi lucrătoare. Serviciul standard este valabil pentru toate valutele cu care compania operează. 

Transfergo ofer─â, de asemenea, op╚Ťiuni de livrare rapid─â, comisionate diferit.

 

Ratele de schimb valutar

Marja pentru conversia valutar─â se situeaz─â ├«ntre 0% ╚Öi 2.2%, ├«n func╚Ťie de suma transferat─â ╚Öi de ╚Ťara de trimitere a banilor. Cursul de schimb este cel real, adic─â rata medie a pie╚Ťei.

Alte taxe si comisioane

Nu exist─â alte taxe percepute de Tranfergo la livrarea sau primirea banilor. La plata transferului cu cardul de credit, banca la care ai contul deschis poate percepe comisioane suplimentare. Acord─â aten╚Ťie acestor posible taxe. Ca alternativ─â, po╚Ťi alege s─â achi╚Ťi prin transfer bancar.

 

Timpul de transfer

Transferwise este cunoscut pentru flexibilitatea transferurilor. Timpul standard pentru livrarea banilor este o zi lucr─âtoare. Serviciul ofer─â op╚Ťiunea de transfer rapid al banilor, ├«n mai pu╚Ťin de 30 de minute. Recomand─âm sa folose╚Öti aceast─â facilitate doar pentru situa╚Ťii de urgen╚Ť─â, ├«ntruc├ót comisionul perceput este mai mare.

Transfer gratuit cu Transfergo

├Än luna octombrie 2018, Transfergo a lansat serviciul de transfer de bani complet gratuit ├«n str─âin─âtate. Taxele sunt zero pentru transferuri bancare, iar conversia se realizeaz─â la cursul mediu de schimb al pie╚Ťei valutare. Banii ajung la destinatar ├«n 2-3 zile lucr─âtoare. Transfergo p─âstreaz─â active restul op╚Ťiunilor de livrare, inclusiv op╚Ťiunea Acum, cu taxele de transfer aferente.

Compar─â ce taxe pl─âte╚Öti c├ónd trimi╚Ťi 300 EUR ├«n Rom├ónia

Pașii necesari pentru un transfer de bani cu TransferGo

Pasul 1: Creeaz─â-╚Ťi contul TransferGo

 • Acceseaz─â site-ul Transfergo ╚Öi apas─â butonul Cont nou de pe pagina principal─â.

Te po╚Ťi ├«nregistra fie cu adresa de e-mail ╚Öi o parol─â, fie direct cu contul de Facebook sau Google. ├Än cazul ├«n care ├«nregistrezi contul pe firm─â, selecteaz─â op╚Ťiunea de Business.

După înregistrare vei primi un mesaj de confirmare ca cel din imaginea de mai jos.

Verifica adresa de e-mail utilizat─â la crearea contului pentru e-mailul de confirmare. Odat─â confirmat─â adresa, contul t─âu este activat.

Pasul 2: Ini╚Ťiaz─â un transfer

2.1. Completeaz─â detaliile transferului.

2.1.1. Selecteaz─â ╚Ťara de livrare a banilor, ╚Ťara de destina╚Ťie ╚Öi suma.

Pentru acest exemplu vom trimite 600 GBP din Marea Britanie ├«n Rom├ónia. Transfergo afi╚Öaz─â suma pe care destinatarul o prime╚Öte (3106.62 lei ├«n acest caz), rata de schimb valutar ╚Öi taxa de livrare, ├«n func╚Ťie de op╚Ťiunea de livrare selectat─â.

2.1.2. Alege când vrei să ajungă banii la destinatar.

Transfergo ofer─â mai multe op╚Ťiuni ├«n acest sens.

Pentru exemplul dat am ales modalitatea de livrare standard; beneficiarul va primi banii în următoarea zi lucrătoare.

2.1.3. Selecteaz─â modalitatea de plat─â.

Sunt disponibile dou─â op╚Ťiuni:

 1. Prin transfer bancar;
 2. Cu cardul de credit sau de debit.

Dac─â alegi op╚Ťiunea de transfer gratuit, procesatorii Visa ╚Öi Mastercard aplic─â o tax─â de 0.5% din sum─â.

Pentru op╚Ťiunea de transfer bancar nu exist─â comisioane.

2.2. Completează câmpurile cu detaliile personale.

2.3. Completeaz─â informa╚Ťiile despre beneficiar, inclusiv codul IBAN. ├Än contul comunicat vor ajunge banii c─âtre destinatar.

2.4. Revizuiește detaliile transferului și confirmă.

Op╚Ťional, po╚Ťi alege s─â notifici destinatarul printr-un e-mail.

Pasul 3: Plătește transferul

Sunt disponibile 2 op╚Ťiuni:

 1. Plata prin transfer bancar;
 2. Plata prin card de credit sau de debit.

3.1. Plata prin transfer bancar

Po╚Ťi achita la ghi╚Öeul b─âncii sau prin Internet Banking. Este important s─â trimi╚Ťi c─âtre Transfergo suma exacta pe care ai f─âcut rezervarea.

3.2. Plata cu cardul

Introdu datele cardului înregistrat pe numele tău și apasă butonul de plată. Transfergo acceptă carduri Visa și Mastercard.

Dup─â ce plata a fost efectuat─â, po╚Ťi monitoriza evolu╚Ťia transferului direct din contul t─âu Transfergo.

Avantaje TransferGo

 • Serviciu rapid, cu mai multe op╚Ťiuni de livrare a banilor;
 • Costuri avantajoase ╚Öi comunicate transparent;
 • Are website ├«n limba rom├ón─â ╚Öi serviciu de rela╚Ťii clien╚Ťi pentru utilizatorii din Rom├ónia;
 • Control asupra transferului ╚Öi op╚Ťiune de monitorizare;
 • Serviciu accesibil ╚Öi u╚Öor de utilizat;
 • Nu exist─â limit─â de bani pentru transferul standard.

Dezavantaje TransferGo

 • Transferurile pot fi efectuate doar online;
 • Metode limitate de primire a banilor ÔÇô doar prin transfer bancar direct.

Păreri TransferGo în mediul online

Transfergo este unul dintre serviciile de transfer de bani cu cele mai bune recenzii în mediul online. Pe Tustpilot se află în top 5 companii favorite pentru transferul de bani în străinătate.

Cele mai multe p─âreri pozitive sunt referitoare la costurile avantajoase, viteza transferului, sentimentul de siguran╚Ť─â ╚Öi control al utilizatorului.

Nemul╚Ťumirile sunt legate de procedura de ├«nc─ârcare a documentelor pentru verificarea clientului (care este, ├«ns─â, obligatorie prin lege), ori ├«nt├órzieri de transfer mai mari de o zi lucr─âtoare. Mai sunt men╚Ťionate situa╚Ťii de anulare a transferului din partea companiei. Echipa de customer support a serviciului Transfergo are o abordare proactiv─â ╚Öi r─âspunde sesiz─ârilor clien╚Ťilor. ├Än cele mai multe situa╚Ťii ei ofer─â o explica╚Ťie, cum ar fi necesitatea respect─ârii unor cerin╚Ťe de reglementare ├«n cazurile de anulare a transferului.

Transferwise ╚Öi securitatea tranzac╚Ťiilor ÔÇô este TransferGo sigur?

Transfergo este un serviciu licen╚Ťiat de FCA (Autoritatea privind Comportamentul Financiar) ╚Öi supervizat de HMRC (Administra╚Ťia Financiar─â a Maiest─â╚Ťii sale). Transfergo folose╚Öte tehnologia SSL, un protocol de criptare care securizeaz─â informa╚Ťiile despre cardurile bancare ╚Öi datele personale ale clien╚Ťilor. Infrastructura sistemului de transfer, securitatea site-ului ╚Öi criteriile de verificare asigur─â o abordare orientat─â c─âtre protec╚Ťia utilizatorilor.

Fondurile clien╚Ťilor sunt p─âstrate ├«n conturi segregate ceea ce ├«nseamn─â c─â, ├«n cazul unui posibil faliment al companiei, banii sunt ├«n siguran╚Ť─â.

Despre TransferGo

Transfergo a fost fondat ├«n 2012 de c─âtre patru migran╚Ťi lituanieni. Dup─â experien╚Ťe nepl─âcute cu taxe mari pentru pl─â╚Ťi interna╚Ťionale c─âtre furnizori, ei au creat un sistem menit s─â vin─â ├«n ajutorul imigran╚Ťilor care vor s─â trimit─â bani acas─â. Transfergo are birouri ├«n Vilnius, Lituania, Londra ╚Öi este disponibil ├«n 47 de ╚Ť─âri. Transfergo activeaz─â pe pia╚Ťa din Rom├ónia din 2015.

Concluzii

Transfergo este unul dintre cele mai avantajoase servicii de transfer de bani online ├«n str─âin─âtate. Costurile mici, viteza de transfer, simplitatea serviciului l-au transformst rapid ├«ntr-o op╚Ťiune atractiv─â pentru publicul rom├ón. Transfergo se afl─â pe o direc╚Ťie de cre╚Ötere la nivel global, pe m─âsur─â ce ├«ncearc─â s─â ofere noi facilit─â╚Ťi pentru clien╚Ťi (gratuitatea serviciului, bonusuri de afiliere etc.). ├Äntre timp, provoc─ârile vin din partea competi╚Ťiei dar ╚Öi din partea oamenilor sceptici cu privire la modul ├«n care industria fintech opereaz─â.

Vezi cum se compara alte servicii de transferuri de bani

Comision livrare

0

Durata de transfer

Instant

Conversia valutara

0.5% (pentru sume peste 20.000 lei)

Comision livrare

0.90 ÔéČ + 0,45% din suma transferata

Durata de transfer

A doua zi lucr─âtoare

Conversia valutara

-

Comision livrare

0.99 ÔéČ

Durata de transfer

A doua zi lucr─âtoare

Conversia valutara

0.00% -2.2%

Comision livrare

3 ÔéČ

Durata de transfer

1-2 zile lucr─âtoare

Conversia valutara

0.1%-0.6%

Comision livrare

7,90 ÔéČ

Durata de transfer

Câteva minute

Conversia valutara

0%-10%

Comision livrare

15 ÔéČ

Durata de transfer

Câteva minute

Conversia valutara

1%-6%

Comision livrare

15 ÔéČ

Durata de transfer

3-5 zile lucr─âtoare

Conversia valutara

-

Pentru listarile de mai sus, am inclus urm─âtorii parametri:

 • Loca╚Ťia de trimitere a banilor. Am luat ca exemplu o ╚Ťar─â din spa╚Ťiul european.
 • Suma transferat─â. Exemplul de calcul este pentru suma de 300 EUR.
 • Servicii incluse anterior.
 • Comision livrare standard. Comisioanele sunt pentru un transfer de bani ├«n regim normal (nu ├«n regim de urgen╚Ť─â).
 • Marja pentru conversia valutar─â. Am inclus valorile marjei pentru conversia valutar─â pentru fiecare serviciu.
 • Tipul tranzac╚Ťiei. Se refer─â la modalitatea de trimitere a banilor. Pentru MoneyGram ╚Öi Western Union, datele din tabel sunt valabile pentru transferurile din loca╚Ťiile partenere.
 • Timpul de procesare. Este timpul estimativ pentru un transfer ├«n regim normal.

Mrfinance.ro » Transfer de bani » TransferGo

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului┬á0219551,┬ápentru mai multe informatii intrati┬ápe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.