Pareri  Hora Credit

Suma Maxima: 3000 RON
Timpul de Aprobare: 15 min
Dobanda: 2% pe zi 
Primul credit fara dobanda: Da
Perioada de creditare: 30 de zile
Rating: 

Cerintele pentru Hora Credit

 • Vârsta minimă 19 ani;
 • Un cont bancar sau card;
 • Reședința în România;
 • Copie a cărții de identitate;
 • Extras de cont sau orice dovadă a venitului.

 Avantaje

 • Împrumutul se acordă fără garanții și fără ipotecă, este rapid iar IFN-ul nu percepe taxe sau comisioane.
 • Condițiile de creditare nu sunt restrictive;
 • Primul credit gratis sau cu dobândă 0 % în limita a 3000 de lei;
 • Posibilitatea de prelungire a creditului cu 30 de zile, în situația în care plata nu poate fi realizată la termen;
 • Posibilități multiple de rambursare a banilor;

Dezavantaje

Dezavantajul pe care a

 • Oferta este avantajoasă pentru primul credit. De la al doilea credit, dobânda percepută este mai mare raportat la pachetul altor IFN-uri.
 • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă;

 Tipurile de credit Hora Credit

La primul împrumut se pot accesa între 100 lei și 3.000 lei, care reprezintă valoarea maximă a creditului, pe o perioadă între 1 și 30 de zile, cu o dobândă 0 %*

De la cel de-al doilea împrumut, firma aplică o dobândă fixă de 2 % pe zi.

Calculul dobânzii

 • Pentru primul împrumut dobânda este 0 %, ceea ce înseamnă că totalul de returnat este egal cu valoarea creditului.
 • La al doilea împrumut, pentru un credit de 3.000 lei cu o perioadă de finanțare de 30 de zile vom avea 2 % dobândă pe zi, ceea ce înseamnă un total de rambursat de 4.800 lei, din care 1.800 lei este dobânda.

* Firma menționează că 0% dobândă presupune o dobândă de 0,0001% și oferă un exemplu de calcul pentru un împrumut cu dobândă 0 %.

Pentru un împrumut în valoare de 1.000 RON, valoarea dobânzii este de 0,001 RON pe zi; RD (rata anuală a dobânzii) – 0,0365%; DAE (dobânda anuală efectivă) – 0,0365% calculată pentru 30 de zile.

Refinantare si Penalitati

În cazul întârzierii de plată, Hora Credit percepe penalități  în cuantumul de 2 % pentru fiecare zi de la data scadenței, aplicate la soldul restant al împrumutului, cu excepția dobânzii restante.

În situația în care un client nou care beneficiază de dobândă 0% pentru un credit rapid nu restituie la termen suma totală datorată, atunci dobânda datorată va fi recalculată la 2% din valoarea împrumutului, retroactiv pentru întreaga perioadă, astfel încât nu va mai fi aplicabilă dobânda preferențială de 0%.

În cazul în care clientul întârzie cu achitarea obligaţiilor de plată, IFN-ul își rezervă dreptul de a raporta către Biroul de Credit informaţii referitoare la datele de identificare ale clientului şi la situaţiile financiare ale acestuia, după 30 de zile de la data scadenţei. Acest lucru afectează istoricul de credit al debitorului şi ratingul său de credit, putând duce la respingerea cererilor ulterioare de credit.

De asemenea, Hora Credit are dreptul prin contract să folosească serviciile unor societăţi specializate în recuperarea creanţelor și să iniţieze procesul de recuperare şi executare silită. Împrumutatul va suporta în totalitate costurile recuperării sumelor datorate prin procedura de executare silită.

Calculator Dobanda

Comparatie Hora Credit

Pentru a va putea oferi o compartie bazata pe date exacte si corecte, am dori sa precizam factorii pe care i-am luat in considerare pentru evaluarea creditului.

 • Suma: 2000 de RON
 • Perioada de creditare: 30 de zile
 • Dobanda: Specifica pentru fiecare creditor
 • Costul Total al Creditului
 • Costul Total al Dobanzii 
 • Gradul de Indatorare

CreditorSuma
DobandaTermenCost CreditCost DobandaGrad indatorare
Mindi2000 RON0.73%30 de zile2438 RON
438 RON122%
Smile Credit
2000 RON0.90%
30 de zile2540 RON540 RON
127%
Zaplo
2000 RON1.10%30 de zile2660 RON
660 RON
133%
Mobilo Credit2000 RON1.15%
30 de zile2690 RON
690 RON
135%
Viva Credit2000 RON1.20%30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Telecredit
2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Extrasimplu2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON720 RON
136%
Creditfix
2000 RON1.20%
30 de zile2720 RON
720 RON
136%
Ferratum
2000 RON1.29%
30 de zile2774 RON774 RON
139%
Hora Credit2000 RON2%30 de zile3200 RON1200 RON160%
 Gradul de indatorare

Gradul de indatorare este o ecuatie matematica prin care se poate determina riscul la care esti supus atunci cand accesezi un imprumut rapid, bancar, etc. Gradul de indatorare este determinat de raportul dintre “suma cheltuielilor lunare” si “suma veniturilor lunare”

Pentru exemplele de mai sus, gradul de indatorare este calculat la un venit net lunar de 2000 RON. Exemplu: Astfel pentru un imprumut de 2000 RON cu o Dobanda de 1,2% si o durata de creditare de 30 de zile, suma totala de rambursat va fi in valoare de 2774 RON, din care 774 RON Dobanda. Gradul de indatorare in acest exemplu este de (2720/2000)*100 = 160% 

Disclaimer: Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare care depasesc gradul de indatorare de peste 30%. Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că aceste tipuri de imprumuturi sunt de multe ori ultima solutie pentru multi dintre noi, din acest motiv va invitam sa folositi instrumentele financiare puse la dispozitie de echipa mrfinance.ro pentru a lua cele mai bune decizii financiare.

Despre Hora Credit

Instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) sunt entități reglementate prin lege care desfășoară activitate de creditare. Creditele oferite sunt, în general, pe termen scurt și au o valoare mică. Creșterea în popularitate a acestor societăți a dus la răspândirea de la an la an a numărului de IFN-uri pe piața de profil.

Hora Credit este o societate nebancară apărută la finalul anului 2016 pe piata financiară. Oferă credite nebancare rapide în condiții permisive.

Cum puteți accesa un împrumut prin Hora Credit ?

Asemenea altor IFN-uri, Hora Credit oferă o modalitate simplă și rapidă de obținere a creditului. Procedura de înregistrare și împrumut se realizează online.

Am descris mai jos pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a realiza un împrumut prin Hora Credit .

Pasul 1

Accesați site-ul horacredit.ro. Toate aplicațiile se efectuează exclusive online.

Pasul 2

Selectați suma și termenul de plată potrivite apoi dați click pe ”Aplică acum”. Puteți împrumuta între 100 și 3.000 de lei.

Pasul 3

Această etapă constă în completarea formularului de înregistrare cu informațiile solicitate. Va fi necesar, de asemenea, să încărcați o copie a cărții de identitate.

Pasul 4

Încărcați documentele necesare în contul online care v-a fost creat. Documentele solicitate sunt copia scanată a cărții de identitate și o copie a extrasului de cont pe ultima lună (sau orice altă dovadă a venitului).

Pasul 5

Cererea este examinată  de reprezentantul de credite. Veți primi un SMS pe telefonul mobil și un e-mail cu decizia, dacă procesul de înregistrare a fost finalizat corect.  Statusul solicitării poate fi verificat din contul creat pe platforma Hora credit.

Transferul banilor se poate realiza în 15 minute de la aprobarea cererii de împrumut, dar nu mai târziu de 24 ore lucrătoare.

  Important de luat în calcul

 • Numai clienții noi pot obține un împrumut cu 0 % dobândă.
 • Dacă sunteți client nou, puteți solicita creditul prin accesarea contului de pe Hora Credit, alegerea valorii împrumutului și a perioadei dorite. Nu sunt necesare alte informații sau documente suplimentare.

 Condiții de creditare:

Înainte de a aplica pentru un împrumut rapid, este important să vă asigurați că îndepliniți condițiile de eligibilitate. Ca în cazul celor mai multe IFN-uri, acestea sunt simple de îndeplinit.

 • Să fiți rezident în România;
 • Să aveți vârsta peste 19 ani;
 • Să puteți face dovada venitului pentru luna anterioară fie printr-un extras de cont, fie printr-o adeverință de salariu;
 • Să aveți un număr de telefon, adresă de e-mail, un cont bancar valid sau card.

Acte necesare

Pentru a aplica pentru un împrumut Hora Credit aveți nevoie de următoarele documente:

 • O copie scan sau o fotografie a cărții de identitate;
 • Extras de cont bancar pe ultima lună sau orice altă dovadă a venitului (adeverință de salariu, fluturaș de salariu etc.).

 Rambursarea creditului:

Plata creditului trebuie să fie efectuată în numărul de zile pentru care a fost acordat împrumutul la început. Pentru a rambursa împrumutul, Hora Credit pune la dispoziție mai multe modalități:

 1. Prin virament bancar, direct la sucursala băncii sau prin internet banking. Viramentul se poate face într-unul dintre conturile Hora Credit.
 2. Prin cea mai apropiată locație Zebra Pay. În această situație, plata se realizează direct la terminal.

Pașii sunt cei de mai jos, după cum sunt descriși pe site-ul Hora Credit:

 • Selectați din meniul principal opțiunea: Rate Credite -> Hora Credit;
 • Introduceți CNP-ul sau numărul de contract;
 • Alegeți suma de plată sau introduceți o nouă valoare, după caz;
 • Efectuați plata. Introduceți bancnotele una câte una prin fanta din dreapta jos.
 1. Online cu cardul bancar. Sunt acceptate plăți cu Visa, Maestro sau Mastercard.

Hora Credit oferă clienților posibilitatea de a amâna împrumutul.

Extinderea perioadei contractului se poate face prin plata unei sume minime. Odată cu aceasta plată, clientul beneficiază de o extindere a perioadei împrumutului cu un număr de zile egal cu perioada inițială.

Extinderea perioadei împrumutului la care se adaugă perioada inițială nu poate depăși 360 de zile.

Între data scadenței și data la care se plătește suma minimă pentru prelungirea perioadei contractului împrumutatul va achita penalități de întârziere de 2 % pe zi.

 Rambursarea anticipata:

Hora Credit oferă, de asemenea, posibilitatea de rambursare anticipată a creditului.

În cazul rambursării anticipate, clientul va beneficia de o reducere proporţională a dobânzii datorate pentru toată durata contractului, egală cu dobânda datorată pentru perioada dintre data la care este restituit creditul și data scadenței.

 Reputația online:

Există foarte puține păreri pro sau contra despre Hora Credit exprimate în mediul online. Cele mai multe vin de pe site-urile de profil.

Hora Credit este privit ca un IFN cu un mod de comunicare transparent și care oferă credite ce pot fi accesate simplu și rapid. Hora Credit pune la dispoziție o serie de avantaje competitive care îi asigură o poziție bună pe piața IFN-urilor din România.

Avantajele Hora Credit 

Printre avantajele Hora Credit enumerăm:

 • Împrumutul se acordă fără garanții și fără ipotecă, este rapid iar IFN-ul nu percepe taxe sau comisioane. Condițiile de creditare nu sunt restrictive;
 • Primul credit gratis sau cu dobândă 0 % în limita a 3000 de lei;
 • Posibilitatea de prelungire a creditului cu 30 de zile, în situația în care plata nu poate fi realizată la termen;
 • Posibilități multiple de rambursare a banilor;

Dezavantajele Hora Credit 

Printre dezavantajele Hora Credit putem să menționăm:

 • Oferta este avantajoasă pentru primul credit. De la al doilea credit, dobânda percepută este mai mare raportat la pachetul altor IFN-uri.
 • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă;

Date de contact Hora Credit

În situația în care doriți să luați legătura cu unul dintre reprezentanții Hora Credit, există mai multe variante disponibile. Aveți posibilitatea să îi contactați telefonic la +40 318 18 18 18 sau să le scrieți un e-mail pe [email protected]. Programul cu publicul este de luni pana vineri, de la 9:00 la 18:00.

Sfaturi si recomandari de la echipa Mr. Finance

 • Parcurgerea cu atenție a contractului de împrumut, cu toate condițiile și costurile implicate. Pentru Hora Credit, termenii și condițiile privind contractul de împrumut și utilizarea serviciilor sunt accesibile online și comunicate integral.
 • Este important să le citim, cu o atenție sporită la condițiile de rambursare a împrumutului.
 • Verificați mereu graficul de rambursare, astfel încât să nu depășiți data scadenței.
 • Interesați-vă cu privire la penalitățile aplicate în situația de întârziere a plății.
 • Nu incercati sa imprumutati mai mult de 25%-30% din venitul lunar, pentru a avea certitudinea ca veti putea plati ratele.

Metodologia de recenzie

Recenziile mrfinance.ro pentru credite rapide sunt bazate pe un sistem de puncte de la 1-5, acestea include: Suma maxima de creditare, Cerintele pentru imprumut, Perioada de creditare, Dobanziile percepute, Taxe si comisioane, Modalitati de rambursare, Penalitati si Gradul de indatorare

Aceste caracteristici sunt luate in calcul pentru a asigura o recenzie corecta si obiectiva. Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare a caror dobanda depaseste 36%, acest prag este considerat de expertii financiari ca fiind limita superioara acceptabila pentru ca un imprumut sa fie accesibil.

In ceea ce priveste creditele rapide, acestea de multe ori sar pragul de 100%, din acest motiv ca experti financiari nu va putem recomanda aceste produse, dar va putem ghida si oferi instrumentele financiare de care aveti nevoie pentru a lua cele mai bune si educate decizii financiare. Recenziile mrfinance.ro sunt
independete si obiective, mrfinance.ro nu percepe compensatii pentru recenziile noastre financiare. Va rugam sa consultati ghidurile editoriale pentru mai multe informatii.

– Oferta excelenta; Printe cele mai bune caracteristici pentru consumator
– Oferta foarte buna; Multe caracteristi in favoarea consumatorului
– Oferta buna; Indepliniste multe dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta buna; Indeplineste o mare dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta medie; Multe caracteristici care lipsesc si nu favorizeaza consumatorul
– Oferta mediocra; Caracteristici care nu favorizeaza utilizatorul

Despre Autor

 

Cristian, este editorul si expertul nostru in credite rapide. Cristian are un master in Business si Marketing de la una dintre cele mai prestigioase Universitati din Danemarca.

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.