Scurt istoric
Tipuri de asigurari
Date de contact
De ce Allianz Tiriac

Bazele companiei Allianz-Tiriac Asigurari au fost puse inca din anul 1994. Compania a reusit intr-un timp foarte scurt sa se faca cunoscuta in randul publicului larg datorita pachetelor si serviciilor pe care le ofera.

Reprezentantii firmei se axeaza in permanenta pe dezvoltarea infrastructurii, crearea si diversificarea ofertelor si se bazeza doar pe autofinantare.

In anul 2000, firma a integrat societatea ASIT in grupul de asigurari german, fapt ce a condus la intarirea pozitiei companiei pe piata romaneasca.

Astazi, Allianz-Tiriac ofera beneficiarilor o gama foarte larga de produse si servicii de protectie si planificare financiara. Segmentele pe care le acopera sunt urmatoarele: auto, bunuri personale, raspundere, viata, sanatate, dar si administrarea pensiilor private.

In 2006, firma a introus in premiera si politele Casco, acestea generand prime individualizate, care sunt mereu corelate riguros cu profilul de risc al clientilor si caracteristicile tehnice ale autovehiculelor.

In prezent, Allianz Tiriac cuprinde 3 categorii de produse importante: asigurarile auto, asigurarile pentru locuinte si asigurarile de calatorie.

Asigurare auto

 • Asigurarea Casco este disponibila numai pentru persoane fizice si persoane fizice autorizate, suma maxima autorizata fiind in valoare de 40.000 de euro (sau echivalentul in lei). Important este ca vehiculele sa nu fie mai vechi de 12 ani. Asigurarea Casco acopera avariile, vandalismul, furtul si, optional, asistenta rutiera, respectiv accidentele persoanelor.
 • Asigurare RCA disponibila atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice. Este important, insa, ca autovehiculele sa fie inregistrate in Romania si sa aiba o masa maxima autorizata de cel mult 3,5 tone. Asigurarea RCA acopera daunele provocate tertilor si, optional, decontarea directa, respectiv asistenta rutiera ori a persoanelor accidentate.
 • Pachetul CASCO + RCA  – ofera beneficiarilor o reducere suplimentara pentru ambele tipuri de polite si acopera avariile, vandalismul, furtul si, optional, asistenta rutiera, respectiv accidentele persoanelor.

Asigurare de calatorie

 • Asigurare sanatate (medicala) – acopera urmatoarele tipuri de cheltuieli:

Cheltuielile medicale necesare in cazuri de urgenta:

 1. tratamente ambulatorii;
 2. medicamente si materiale sanitare, care au fost prescrise de un medic;
 3. procedurile de diagnosticare si tratamentele stabilite de medici;
 4. spitalizarea/interventiile chirurgicale de urgenta;
 5. tratamentele stomatologice, in limita a 150 de euro/dinte (cel mult 2 dinti);
 6. cheltuielile necesare pentru transportul efectuat de serviciile de ambulante;
 7. cheltuielile necesare pentru transferul la clinicile de spcialitate.

Cheltuielile necesare pentru repatrierea medicala a asiguratului:

 1. repatrierea minorilor insotiti, care raman singuri in urma spitalizarii asiguratilor insotitori, insa numai pentru o perioada mai mare de 10 zile;
 2. repatrierea corpului neinsufletit a asiguratului.
 • Asigurare de accidente – include invaliditatea si/sau decesul in urma unor accidente.
 • Asigurarea bagajelor – acopera deteriorarea, distrugerea ori disparitia bagajelor.
 • Asigurarea de raspundere civila fata de terti – acopera prejudiciile provocate de catre asiguratori unor terti, ca urma a unor fapte savarsite din neglijenta ori imprundeta.
 • Acoperire teritoriala

Asigurare de locuinta

Asigurarea de locuinta este destinata persoanelor fizice si ofera protectie in urmatoarele situatii:

 • Bunuri/cladiri - acopera pagubele provocate de incendii, explozii, caderea aparatelor de zbor, pagubele provocate de furtuni, uragane, vijelii, tornade, grindina, ploi torentiale, greutatea zapezii/a ghetii, avalansele de zapada sau undele de soc provocate de avioane ori furturile produse prin efractie.
 • Inundatie de la apa de conducta – acopera pagubele provocate de accidente de orice fel, inundatiile cauzate de deversarea apei de canalizare, dar si pagubele provocate  de instalatiile alimentare/evacuarea apei.
 • Bunuri casabile – acopera pagubele cauzate de variatiile de temperatura sau accidentele de orice fel.
 • Avarii accidentale la instalatiile cladirilor
 • Bunuri/continut
 • Raspundere civila legala
 • Adresa sediului central: Grigore Alexandrescu 74, sector 1, Bucuresti;
 • Numar de telefon: 021 9798 / 0216508900 tarif normal, apelabil din toate retelele, de luni pana vineri, in intervalul orar 8:00-20:00, cu exceptia sarbatorilor legale;
 • Adresa de e-mail: [email protected];
 • Call center (daune): 0212019180 / 0212019181, numere disponibile de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00-20:00; Fax 021 2082211;
 • Pagina Web: www.allianzdirect.ro

Call center daune

Beneficiarii care au nevoie sa transmita companiei de asigurari detalii cu privire la daune pot apela 0219798 / 0216508900, numere cu tarif normal, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 20:00.

Optional, beneficiarii pot cauta suport online, pe pagina dedicata, sau pe e-mail, la adresa [email protected].

Inainte de a contacta compania de asigurari, este recomandat ca beneficiarii sa se informeze online in privinta documentelor de care au nevoie.

Beneficiarii care se bucura de produsele Allianz Tiriac au parte de cateva avantaje considerabile:

 • Polita de asigurare (indiferent de tipul acesteia) poate fi incheiata confortabil de acasa ori de la birou, atata timp cat beneficiarii au acces la un dispozitiv conectat la Internet;
 • Consultantii Allianz Direct asigura constant asistenta pentru persoanele care au nevoie sa incheie diverse tipuri de polite de asigurari. Programul este de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 20:00, cu exceptia sarbatorilor legale;
 • Modalitatile de plata sunt variate: beneficiarii pot achita politele atat offline, cat si online, prin card bancar;
 • Beneficiarii nu trebuie sa-si noteze data de expirare a politelor de asigurare, intrucat la momentul potrivit, ei primesc automat notificari referitoare la reinnoirea lor.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabaseenvelopegraduation-hatstorephone-handsetpie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram