Costul unei asigurari CASCO se stabileste in functie de mai multi factori.
Iata care sunt indicii pe care companiile ii iau in considerare:
Valoarea autoturismului: cu cat valoarea este mai mare, cu atat mai scumpa va fi si valoarea primei de asigurare.
Vechimea autoturismului: vechimea masinii este direct proportionala cu costul asigurarii. Cu cat este mai veche, cu atat creste probabilitatea ca aceasta sa se avarieze si, implicit, cresc costurile de intretinere. Prea putine companii dispun de servicii de asigurare CASCO pentru autoturisme mai vechi de 10 ani.
Varianta CASCO aleasa: cu cat asigurarea este mai cuprinzatoare, cu atat mai mult creste costul primei. De pilda, daca vrei despagubire pentru furt chiar si in parametri in care vina iti poate apartine, cu siguranta va fi necesar sa platesti mai mult.
Fransizele: daca fransiza este mai mare, va diminua din valoarea primei de asigurare. Desigur, in aceste situatii va trebui sa platesti un anumit procent din costurile de reparatii, conform datelor prevazute in contractul de asigurare.
Varsta soferului si perioada de vechime a permisului de conducere: cu cat sunt mai tineri soferii si cu cat au de mai putin timp carnetul de conducere, cu atat mai mare este riscul de a se produce accidente rutiere. Astfel, companiile de asigurari CASCO penalizeaza acest segment de clienti.
Istoricul rutier al soferului: La reinnoirea contractelor de asigurare CASCO, istoricul rutier al soferului este important. Acesta poate aduce reduceri ale cotatiei, multumita riscului scazut de producere a accidentelor.
Recomandarea noastra este sa analizezi oferta de asigurari CASCO existenta pe piata si sa o alegi pe cea mai avantajoasa pentru tine. Documenteaza-te cu privire la companii, verifica potrivirea cifrelor din contract si analizeaza clauzele ce pot sa iti aduca neplaceri.
Nu semna un contract daca nu ai certitudinea ca acesta este potrivit pentru tine. Totodata, poti apela la un avocat daca nu intelegi anumite clauze. Astfel, vei minimiza riscurile la care te poti supune.