Scurt istoric
Tipuri de asigurari
Date de contact
De ce Uniqa Asigurari

Uniqa Asigurari a devenit parte din Uniqa Insurance Group in anul 2008, numarandu-se in prezent printre liderii de asigurari de pe piata.

Compania furnizeaza astazi servicii pentru mai bine de 470.000 de clienti, venindu-le in ajutor cu o gama larga de produse de asigurare si servicii integrate, mereu adaptate nevoilor.

Uniqa Asigurari functioneaza in baza autorizatiei obtinute de la Autoritatea de Supraveghere Finanaciara si are sediul principal in Bucuresti.

Uniqa a creat pachete complexe pentru clientii care au nevoie de asigurari, acoperind o plaja larga de nevoi.

Mai exact, asigurarile pe care compania le pune la dispozitie sunt urmatoarele:

Asigurari Auto

 • Asigurare RCA. Asigurarea de raspundere civila are rolul de a despagubi partile prejudiciate in conformitate cu legislatia in vigoare si vizeaza doar prejudiciile dovedite, care survin in urma unor accidente auto care implica vehiculele asigurate.

Prima de asigurare RCA se calculeaza in functie de istoricul companiei Uniqa Asigurari S.A referitor la frecventa si severitatea daunelor. Este vorba despre doi indicatori extrem de importanti, in functie de care beneficiarii pot primi sprijin financiar in vederea repararii vehiculelor.

Mai mult, reprezentantii intreprinderii iau in calcul si varsta persoanelor fizice, domeniul de activitate (pentru persoane juridice), tipurile de autovehicule, precum si datele tehnice ale masinilor (puterea motorului, numarul de locuri, masa totala maxima autorizata).

 • Asigurarea UniCasco – poata fi folosita de catre proprietarii de autoturisme in cazul in care apar fenomene naturale care provoaca daune masinilor (incendii, grindina, tornade), in cazul unor explozii sau in cazurile in care masinile sunt lovite de diferite obiecte ca urmare a manifestarii fenomenelor meteorologice.

Asigurarea CASCO acopera si avariile survenite in urma ciocnirii, a lovirii sau a izbirii cu alte autoturisme, zgarieturile accidentale, deraparile, rasturnarile sau caderile, precum si vandalismul, furtul, revoltele, grevele ori pierderea/furtul cheilor.

 Asigurari de locuinta

 • Asigurare de locuinta (completa) – acest tip de asigurare de locuinta este excelent pentru protejarea apartamentelor si a caselor rezidentiale, precum si a bunurilor personale, impotriva dezastrelor naturale, a incendiilor, a furturilor sau a pagubelor pe care le-au produs vecinii.
 • Asigurarea obligatorie a locuintei – acopera situatii precum catastrofele naturale, cutremurele sau inundatiile. Uniqa ofera beneficiarilor inclusiv o asigurare PAD, care acopera riscurile financiare, in cazul unor daune.

Asigurare de viata si sanatate

 • Asigurare privata de sanatate iMed (exista trei tipuri de pachete din care beneficiarii pot alege, in functie de nevoile personale).
 • Asigurare de accidente pentru copii: acopera spitalizarea in caz de accidente, convalescenta post-spitalizare dupa accidente, imobilizarea in aparat gipsat necesara dupa accidente, dar si interventii chirurgicale necesare dupa accidente.
 • Asigurare de accidente (exista 3 pachete din care beneficiarii pot alege, in functie de nevoile personale).
 • Asigurarea accidentelor si raspunderii bicicilistilor: disponibil incepand din 2019, acest produs acopera accidentele, dar si reaspunderea civila pentru biciclistii care au nevoie de proiectie financiara, in cazul in care se accidenteaza ori lovesc alti participanti la trafic sau pietoni.
 • Asigurare de sanatate OPTIM: cele doua pachete, Basic si Plus vin in intampinarea nevoilor publicului larg prin servicii de calitate.
 • Asigurare sanatate PREMIUM: este valabila atat in Romania, cat si in tarile europene, acoperind servicii medicale in valoare de pana la 2.113.000 EUR/an pe teritoriul european, respectiv de pana la 2.642.000 EUR/an la nivel mondial.
 • Asigurare de sanatate la termen: aceasta asigurare acopera decesul din orice cauza, invaliditatea permanenta ori partiala (in urma unor accidente), invaliditate totala si o suma asigurata de pana la maximum 100.000 de euro in caz de invaliditate sau deces.
 • Asigurare de viata cu economisire Senior Protect: produsul este distribuit prin Raiffeisen Bank si acopera decesul din orice cauza, invaliditatea permanenta sau totala (in urma unor accidente), dar si o suma garantata atunci cand contractele ajung la maturitate.
 • Asigurare de viata cu economisire Junior Protect.
 • Asigurare mixta de viata UniSmart: este formata din 5 pachete predefinite, care sunt adaptate pentru fiecare etapa din viata si reprezinta o ,,plasa de siguranta” in cazul in care au loc evenimente mai putin fericite.
 • Adresa sediului central: Str. Nicolae Caramfil nr. 25, sector 1, Bucuresti, Romania;
 • Numar de telefon: (40) 021 212 0882;
 • Call center: (40) 374.400.400;
 • Pagina Web: uniqa.ro 

Call Centre daune

Persoanele care isi doresc sa notifice o dauna au la dispozitie numarul de telefon (40) 374.400.400. Este foarte important, insa, ca beneficiarii sa aiba toata documentatia pregatita dinainte, pentru a le putea furniza reprezentantilor companiei toate informatiile necesare.

Mai mult, in sectiunea Daune a paginii online, sunt disponibile toate tipurile de formulare si cereri de care beneficiarii ar putea avea nevoie pentru a solicita sprijinul financiar dorit.

Compania de asigurari cauta in permanenta sa ofere clientilor sai cele mai bune solutii, care sa fie adaptate nevoilor actuale.

Beneficiarii se pot bucura pe termen lung de urmatoarele avantaje:

 • Pachete atent gandite, care acopera situatii din cele mai diverse (accidente, accidentarea pietonilor sau a altor participanti la trafic, imobilitate partiala sau totala etc);
 • Serviciul de Call Center este disponibil in permanenta, reprezentantii firmei fiind mereu pregatiti sa vina in sprijinul beneficiarilor;
 • Informatiile despre daune pot fi transmise de clienti atat prin intermediul unui formular online, cat si telefonic.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabaseenvelopegraduation-hatstorephone-handsetpie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram