Credite nebancare

Imprumuturile nebancare sunt, in general, credite de valoare mica, pe perioade scurte de timp, acordate de catre Institutiile Financiare Nebancare.
Criterii de acordare mai lejere decat bancile, pe perioade mai scurte de timp.
Acordarea imprumuturilor nebancare se face, in general, rapid.
Unele imprumuturi se pot gestiona atat la sediul companiei, cat si la domiciliu.
Oferte Promotionale Mar/2020
Cele mai bune oferte de Credite nebancare
Am gasit 1 – 7 of 7 oferte Am gasit 7 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta
Sortat dupa rating
Sorteaza Rezultate
Am gasit 1 – 7 of 7 oferte Am gasit 7 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta
Filters Sort
Suma Max.
3.000 lei
Dobanda
1.2% pe zi
Aprobare:
20 min
Perioada:
62 zile
Primul Credit:
0% dobanda
Suma Max.
4.000 lei
Dobanda
1% pe zi
Aprobare:
10 min
Perioada:
60 luni
Primul Credit:
1% dobanda
Suma Max.
1.500 lei
Dobanda
2% pe zi
Aprobare:
15 min
Perioada:
30 zile
Primul Credit:
0% dobanda
Suma Max.
4.000 lei
Dobanda
1.15% pe zi
Aprobare:
30 min
Perioada:
31 zile
Primul Credit:
1.15% dobanda
Suma Max.
2.000 lei
Dobanda
1.19% pe zi
Aprobare:
2 min
Perioada:
24 luni
Primul Credit:
0% dobanda
Suma Max.
20.000 lei
Dobanda
variabila*
Aprobare:
48 ore
Perioada:
48-134 sapt
Primul Credit:
variabila*
Suma Max.
10.000 lei
Dobanda
1.29% pe zi
Aprobare:
24 ore
Perioada:
45 zile
Primul Credit:
0% dobanda

Ce sunt Creditele nebancare?

Creditele nebancare sunt imprumuturi de valori mici, acordate de firme creditoare, IFN-uri, pentru perioade scurte de timp.

Acestea se pot realiza atat de catre persoane fizice, cat si de persoane juridice catre institutiile financiare nebancare, pe baza unui contract.

In acest contract sunt consemnate detalii, precum: suma accesata, dobanda aferenta, perioada de rambursare, clauze pentru neplata si alte detalii importante cu privire la activitatea de creditare.

Tipurile de imprumuturi nebancare

Printe cele mai populare tipuri de credite nebancare, enumaram urmatoarele: Credite Rapide Fara ActeCredit “doar cu buletinul”, Imprumuturi Rapide, Credite Rapide Fara Dobanda, Credite Online Urgente.

Inainte de a aplica pentru credite nebancare, iti recomandam sa consulti detaliile imprumuturilor, iar acest lucru se poate face direct din platforma mrfinance.ro. Consulta ghidurile noastre extrem de utile in acest sens.

Pe piata de profil exista o gama variata de companii ce ofera acest tip de creditari, cunoscute sub denumirea de Institutii Financiare Nebancare (IFN).

Ce sunt IFN-urile?

IFN-urile sunt Institutii Financiare Nebancare, care isi desfasoare activitatea cu titlu profesional, in parametri stabiliti de lege. In Romania, aceste instituti functioneaza legal, reglementate prin legea 93/2009 privind institutille financiare nebancare. IFN-urile sunt inscrise in registrele BNR, in functie de natura activitatii.

Conditii de eligibilitate

Pentru ca persoana ce solicita credite nebancare sa fie considerata ca fiind eligibila, trebuie sa indeplineasca criterii mult mai lejere decat cele impuse de sistemul bancar.

 • Sa locuiasca pe teritoriul Romaniei
 • Sa aiba varsta peste 18 ani
 • Sa dispuna de o sursa de venit

Desigur, aceste criterii difera de la o companie la alta, intrucat sunt IFN-uri care ofera credite nebancare persoanelor cu varste peste 18, in vreme ce altele au ridicat limita la 21, chiar 24.

Venitul minim de care solicitantul trebuie sa dispuna pentru a fi eligibil difera tot in functie de institutia aleasa. Exista companii ce ofera credite nebancare rapide si cu venituri de doar 300 de lei.

De asemenea, acesta nu se calculeaza pentru ultimele 3-6 luni, precum in sistemul bancar. Este suficienta dovada sursei de venit pentru luna precedenta, ce se poate concretiza intr-un fluturas de salariu sau cupon de pensie.

Spre deosebire de banci, institutiile nebancare practica dobanzi mai mari. Acestea fie se stabilesc in functie de valoarea imprumutului si perioada de rambursare, fie sunt fixe, reprezentand un procentaj din rata lunara.

Dobanzile mai mari sunt justificate de rapiditatea cu care se ofera creditele, criteriile de eligibilitate usor de indeplinit si implicit, riscul la care compania in cauza se supune acordandu-le.

Timpul de acordare

Spre deosebire de imprumuturile bancare, acestea se acorda intr-un ritm mult mai rapid.

De regula, solicitantii sunt contactati in doar cateva ore de la aplicare, iar analiza si acordarea dosarului se acorda in maximum 1-2 zile, in functie de suma imprumutata si varianta de gestionare.

Anumite companii acorda creditul chiar in aceeasi zi, dovedindu-se astfel extrem de utile in situatii cand ai nevoie de o suma de bani pe care nu o detii la momentul respectiv.

Avantajele unui imprumut nebancar

 • Creditele nebancare se acorda in conditii mai lejere
 • Timpul de aprobare este redus
 • Aprobarea imprumutului se face, de cele mai multe ori, in aceeasi zi
 • Exista posibilitatea gestionarii la domiciliu

Dezavantajele unui imprumut bancar

 • Dobanzile practicate de IFN-uri sunt mai mari decat institutiile bancare
 • Sumele accesate nu sunt foarte mari
 • Penalizarile in caz de neplata sunt foarte mari

Sfaturi si recomandari MrFinance

In situatia in care doresti sa accesezi credite nebancare de la o institutie financiara nebancara, ne permitem sa iti oferim o serie de sfaturi utile, intrucat ne dorim sa ai parte de o experienta calitativa, lipsita de situatii nepravazute.

 • Pentru inceput, incearca sa nu imprumuti mai mult decat stii ca poti achita.
 • Stabileste valoarea ratelor in asa maniera incat sa nu depaseasca un 25% din venitul tau.
 • Daca nu achiti ratele la timp, risti penalizari!
 • De cele mai multe ori, penalizarile practicate de aceste companii sunt usturatoare.
 • Citeste cu atentie contractul inainte de a-l semna. Verifica care este suma de bani pe care o imprumuti, si care este suma ce va fi rambursata la finalul contractarii. Astfel, veti avea o imagine de ansamblu asupra costurilor la care te supui.
 • Sub nicio forma nu intarzia plata ratelor lunare, intrucat vei fi penalizat.
 • Chiar daca pe moment nu pare a fi o suma de bani semnificativa, acestea se vor aduna. La final, cand vei calcula suma imprumutata, dobanda si penalizarile, vei realiza ca ai ajuns la o supra-achitare a creditului, ceea ce nu este de dorit.
 • Credite nebancare sunt solutii la indemana pentru problemele financiare de moment. Se aproba rapid si sunt usor de accesat. Cu toate acestea, iti recomandam sa le gestionezi cat mai responsabil, pentru a nu ajunge sa cheltuiesti mult mai mult decat ai planificat pentru acestea.
Nu ai gasit ce cautai? Rasfoieste in continuare ghidurile mrfinance.ro 
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
closechevron-rightenvelopeangle-downlocation-arrowellipsis-vmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram