Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credite nebancare

Gaseste credite nebancare cu Mr. Finance. Folosește instrumentul nostru interactiv de calculare, cautare pentru cele mai bune credite nebancare online, recenzii IFN-uri si informatii pentru activitatile românești de zi cu zi, de care ai nevoie.

Criterii de acordare mai lejere decat bancile, pe perioade mai scurte de timp.
Imprumuturile nebancare se acorda rapid.
Unele imprumuturi se pot gestiona atat la sediul companiei, cat si la domiciliu.
Arata mai mult

Calculator imprumuturi nebancare

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Credite nebancare

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 14/02/2024
Disclaimer publicitate

Credite nebancare: ce sunt?

Creditele nebancare sunt imprumuturi de valori mici, acordate de institutiile financiare nebancare (IFN-uri), de regula pentru perioade scurte de timp, de la un salariu la altul.

Creditul nebancar este o solutie pentru acele situatii care necesita o rezolvare imediata. Timpul de aprobare este scurt, de cateva ore, documentatia este redusa, iar conditiile ca sa primesti un astfel de imprumut sunt lejere, usor de indeplinit.

Imprumuturile nebancare sunt diferite de imprumuturile bancare

Credite Nebancare Online
Credite nebancare 8

In primul rand, creditele nebancare sunt oferite de institutiile financiare nebancare (IFN-uri). IFN-urile functioneaza in conditii stabilite de lege si desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional. Acestea acorda credite, dar nu atrag depozite. 

Creditele bancare sunt oferite de institutiile financiare bancare, adica de catre banci. Spre deosebire de IFN-uri, banca are ca obiectiv principal atragerea de depozite bancare si acordarea de credite.

Un credit bancar poate fi cu sau fara garantii, durata de aprobare este mai mare (de cateva zile sau chiar luni), sumele pe care le poti accesa sunt mai mari, iar conditiile de acordare sunt mai stricte.

Atentie! Chiar daca IFN-urile nu sunt banci, ele sunt supuse autoritatii si reglementarilor BNR si trebuie sa respecte aceleasi prevederi legale ca bancile. IFN-urile isi desfasoara activitatea legal, in virtutea autorizatiei de functionare emisa de BNR. Cunoasterea acestui lucru este important intrucat ne ofera nou, consumatorilor, mai multa siguranta si incredere. Poti verifica pe site-ul BNR lista IFN-urilor autorizate

Evolutia pietei creditelor nebancare

In ultimul deceniu volumul de credite nebancare acordate populatiei a crescut cu peste 270% in ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro in 2011 la aproximativ 3 miliarde in 2023. Principalii factori care au dus la aceasta crestere sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului National de Statistica, 8 din 10 gospodarii din Romania au acces la internet. Avand in vedere ca majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasa, eliminand formalitatile birocratice si nevoia deplasarii la o sucursala - accesul la internet a facilitat si accesul la credite nebancare rapide.
 • Usurinta in aplicare. Cererea de credit pentru un imprumut nebancar se completeaza foarte rapid, online, fara nevoia de a furniza multe documente justificative si a astepta cateva zile sau chiar saptamani pentru aprobarea acesteia.
 • Conditii de acordare din ce in ce mai flexibile. Multe IFN-uri ofera conditii de creditare si rambursare personalizate si flexibile - lucru care a facut ca aceste imprumuturi sa fie tot mai atractive pentru romani.

La ce se uita oamenii cand acceseaza un imprumut nebancar

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenti au afirmat ca au sau avut un credit nebancar.

utilizarea creditelor nebancare

Pe langa asta, majoritatea respondentilor au indicat ca cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existenta unei posibilitati de a monitoriza si controla situatia financiara si posibilitatea de a face cumparaturi de la cat mai multe magazine fizice sau online.

aspecte importante in accesarea unui credit nebancar

De asemenea, beneficiile la care se asteapta un potential client in momentul in care vrea sa acceseze un credit rapid sunt:

 • O dobanda cat mai mica
 • Comisioane cat mai mici
 • Taxe anuale cat mai mici
 • Posibilitatea ca imprumutul sa poata fi accesat online.
credite nebancare - aspecte importante

Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunta la pastrarea unui credit nebancar rapid este dobanda mica.

Cele mai cunoscute institutii care ofera imprumuturi nebancare

In acelasi studiu, oamenii au fost intrebati daca cunosc sau daca au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din Romania.

Credite nebancare 1

Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 1. Provident
 2. iCredit
 3. Viva Credit
 4. AXI Finance
 5. Credius

Imprumut rapid nebancar: tipuri de credite

Credit nebancar este denumirea generala data creditelor acordate de IFN-uri. In aceasta categorie intra:

Inainte sa aplici pentru un credit nebancar, iti recomandam sa consulti detaliile imprumuturilor, datele referitoare la dobanda creditelor, ratele lunare etc.

Poti face acest lucru consultand ghidurile MrFinance despre creditele nebancare si alte produse financiare.

Credite nebancare 2022: tot ce trebuie sa stii despre ele

Imprumut nebancar - caracteristici pe scurt

 • Institutia de creditare. Creditul nebancar este acordat de institutiile financiare nebancare (IFN-uri)
 • Valoarea imprumutului. Vorbim, in general, de sume mici, intre 100 lei si 4.000 lei.
 • Perioada de creditare. De regula sunt perioade scurte, intre 15 zile si 45 zile. Exista, insa, si credite nebancare pe termen lung, cu valori pana la 10.000 lei.
 • Conditiile de imprumut sunt mai flexibile decat la banca
 • Numar de documente redus, de regula buletinul si o dovada a venitului
 • Aplicare online, fara vizite la sediu
 • Fara garantii materiale
 • Pot fi accesate si de restantieri sau persoanele inscrise la Biroul de Credit

Exista si credite nebancare acordate pe termen lung

Exista pe piata creditelor nebancare si imprumuturi cu o durata mai mare de 45 zile. Daca optezi pentru un credit nebancar pe termen lung poti sa obtii o suma mai mare. Alege, insa, cu mare atentie optiunea de creditare. Imprumuturile nebancare au dobanda mai mare si cu cat mai lunga este perioada de creditare, cu atat vor creste si costurile finale. Daca ai posibilitatea sa returnezi imprumutul mai repede, alege mai degraba un credit nebancar pe termen scurt.

Foarte important este sa compari ofertele mai multor IFN-uri, sa verifici suma pe care o poti accesa, perioada de imprumut pe care ti-o ofera si sa alegi optiunea potrivita nevoilor tale.

Foloseste calculatoarele Mr.Finance ca sa gasesti si sa compari cele mai bune credite nebancare.

Cand sa apelezi la un imprumut rapid nebancar?

Un imprumut rapid nebancar este destinat acoperirii unor nevoi urgente, care nu suporta amanare. Poti sa apelezi la acest tip de imprumut daca trebuie sa repari sau sa inlocuiesti electrocasnicele esentiale (frigiderul, aragazul, masina de spalat) sau trebuie sa acoperi anumite cheltuieli pe care nu le-ai anticipat intr-o luna.

Iata cateva dintre situatiile in care un credit nebancar poate fi o solutie la indemana:

 • Repararea masinii
 • Probleme medicale care necesita investigatii de urgenta
 • Deplasari neprevazute
 • Plata unei facturi mai mari, al carei cost nu l-ai anticipat (cum ar fi o factura la gaz, intr-o luna grea de iarna)
 • Inlocuirea sau repararea unor electrocasnice esentiale

Este adevarat, IFN-urile nu impun conditii speciale in ceea ce priveste modul in care cheltui banii, astfel incat poti folosi un credit nebancar dupa bunul plac. Totusi, iti recomandam sa nu folosesti un astfel de imprumut pentru acele lucruri care fac parte din lista de dorinte: vacante, gadget-uri, imbracaminte, parfumuri scumpe etc.

Credite rapide nebancare: Cum aleg cele mai avantajoase oferte?

Ca sa alegi cele mai avantajoase credite rapide nebancar este important sa compari produsele disponibile. Ai toate datele la vedere, asa ca nu iti ramane decat sa analizezi si sa iei decizia potrivita nevoilor tale.

Iti vom da un exemplu simplu prin care poti sa analizezi ofertele de creditare disponibile, tinand seama de:

 • Suma maxima de imprumut
 • Perioada de creditate
 • Valoarea dobanzii
 • Comisioane de analiza
 • Durata de aprobare a creditului

Vom compara doua IFN-uri ce ofera credite nebancare.

Credit PrimeViaconto 
Suma maxima de imprumut: 10.000 leiSuma maxima de imprumut: 4.000 lei
Perioada de creditare: 92 zilePerioada de creditare: 30 zile
Valoarea dobanzii: 0.99%/ziValoarea dobanzii: 1%/zi
Comisioane de analiza: 0Comisioane de analiza: 55 lei
Aprobare credit: 1 ziAprobare credit: 15 minute 
Credite nebancare online: compara

Pentru multi consumatori, un credit avantajos este cel care vine cu cele mai mici costuri. Este si normal. Acorda atentie sporita dobanzii si posibilelor comisioane asociate creditului nebancar.

Exista si imprumut rapid nebancar cu dobanda 0%

Un avantaj al unui imprumut rapid nebancar acordat pe termen scurt este acela ca pot avea dobanda 0%. Exista pe piata IFN-uri care ofera primul credit nebancar cu dobanda 0%, ceea ce inseamna ca vei rambursa exact atat cat ai imprumutat. Conditia este sa platesti imprumutul pana la data scadenta, asa ca asigura-te ca ai posibilitatea sa rambursezi banii in intervalul indicat.

Imprumut nebancar vs. Imprumut bancar

Am realizat un tabel comparativ, ca sa intelegi mai bine diferentele dintre creditele bancare si creditele nebancare. De asemenea, am explicat in detaliu in infograficul nostru care sunt diferentele dintre banci si IFN-uri.

Imprumuturi nebancareImprumuturi bancare
Sunt acordate de institutiile financiare nebancare (IFN-uri)Sunt acordate de institutiile financiare bancare, adica de catre banci
Potrivit pentru nevoile financiare care necesita o rezolvare imediataPotrivit pentru investitii majore, de durata, cum ar fi achizitionarea unei case ori a unei masini
Numar redus de documente, de regula buletinul si dovada venituluiUn numar mai mare de acte confirmative
Perioade de rambursare scurte, de regula fara angajamente pe termen lungPerioade de rambursare lungi, de cateva luni sau chiar ani
Conditii de creditare lejere, usor de indeplinitCriterii de eligibilitate mai stricte, mai ales atunci cand vine vorba de venitul realizat
Aprobare rapida a cererii de creditare, chiar si in cateva minuteVerificarea si aprobarea dosarului de credit poate dura cateva zile, chiar luni
Sumele care pot fi accesate sunt miciSume mari de imprumut
Costuri mai mari si dobanda mai mare, aplicata zilnicDobanda rezonabila si costuri totale mai mici, raportate la valoarea imprumutului
Credit nebancar vs. Credit bancar

Imprumuturi nebancare: Conditii de acordare

Imprumuturi nebancare au criterii de eligibilitate mai usor de indeplinit. Mentionam o parte dintre acestea:

 • Varsta peste 18 ani (in unele cazuri 21 ani, sau chiar 24 ani)
 • Cetatenie romana
 • Venituri constant obtinute din salariu/pensie/chirii etc
 • Cont bancar, adresa de e-mail si numar de telefon valide

Venitul minim de care ai nevoie ca sa aplici pentru un imprumut nebancar depinde de institutia aleasa. Exista IFN-uri care acorda credite rapide nebancare chiar si persoanelor cu venituri de doar 300 lei.

De asemenea, acesta nu se calculeaza pentru ultimele 3-6 luni, asa cum se face in sistemul bancar. Este suficienta dovada sursei de venit pentru luna precedenta, ce se poate concretiza intr-un fluturas de salariu sau cupon de pensie.

Spre deosebire de banci, institutiile nebancare practica dobanzi mai mari. Dobanzile mai mari sunt justificate de rapiditatea cu care se ofera creditele, criteriile de eligibilitate usor de indeplinit si implicit, riscul la care compania in cauza se supune acordandu-le.

Credite online nebancare: Cum poti accesa? 

Ca sa venim in ajutorul tau, iti descriem pas cu pas cum poti sa accesezi un credit nebancar. Este important sa stii ca procesul de aplicare poate fi diferit de la un IFN la altul. Noi iti vom explica etapele generale de care sa tii cont.

Pasul 1: Compara ofertele disponibile prin intermediul calculatorului Mr.Finance. Selecteaza suma pe care vrei sa o imprumuti si perioada, iar calculatorul nostru iti va afisa optiunile de creditare potrivite pentru tine.

Credite Nebancare Pasul 1

Pasul 2: Analizeaza cu atentie ofertele rezultate. Dupa alegerea optiunii preferate, vei fi redirectionat pe site-ul IFN-ului.

Pasul 3: Completeaza formularul online de pe site-ul IFN-ului cu informatiile de baza: nume, prenume, adresa de e-mail, parola (necesara pentru crearea contului), CNP si alte informatii care iti sunt solicitate.

Credite Nebancare Pasul 2

Cererea de creditare poate presupune furnizarea unor informatii cu privire la venit si sursa acestuia, numarul de persoane aflate in intretinere, numarul total al ratelor etc.

Pasul 4: Incarci documentele solicitate de IFN (de regula, o fotografie a cartii de identitate, dovada venitului si extrasul de cont)

Pasul 5: Reprezentantii IFN-ului examineaza cererea ta de credit si iti trimit un SMS sau un e-mail cu decizia, daca procesul a fost finalizat corect.

De regula, poti verifica statusul solicitarii tale in contul creat pe platforma IFN-ului, iar banii pot fi transferati in cateva ore de la aprobarea cererii.

Pasul 6: Primesti banii in cont

Credite nebancare pe termen lung vs. credite nebancare pe termen scurt

Suma de bani imprumutata, precum și perioada de creditare sunt factori care influenteaza DAE (Dobanda Anuala Efectiva)

 • De regula bancile ne-au obisnuit cu idea ca atunci cand optezi pentru imprumut pe termen lung poti obitne o suma de bani mai mare si/sau rate lunare mai mici, insa in cazul creditelor nebancare pe termen lung dobanda poate sa fie mai mare. Este important sa folosesti calculatoarele Mr. Finance pentru a compara ofertele mai multor creditori, folosind aceleasi specificatii (suma, perioada) si sa alegi oferta cea mai potrivita nevoilor tale actuale.
 • Nu opta pentru un credit nebancar pe termen lung daca ai posibilitatea sa returnezi banii mai repede. Din lista creditorilor nostri cel mai lung credit este pentru o perioadă de 36 de luni.
 • Pentru credite nebancare pe termen scurt caracteristica cea mai definitorie este rapiditatea – acest tip de credit presupune restituirea creditului intr-o perioada de 15 – 45 de zile, iar suma de bani disponibila debitorului este de regula mai mica.
 • Un avantaj a creditelor pe termen scurt este faptul ca multe IFN-uri ofera credite cu dobanda 0% pentru imprumuturile pe termen scurt (oferta valabil în special pentru clienții noi), insa este important sa evaluezi cu atentie ofertele si sa te asiguri ca o sa ai posibilitatea de a achita creditul in intervalul stabilit.

Credite nebancare - Exemplu de calcul (cum se calculeaza)

In calculul unui credit nebancar vei tine cont de urmatoarele aspecte:

 • Suma imprumutata
 • Rata dobanzii
 • DAE
 • Perioada de creditare

Cum se calculeaza un credit pana la salariu cu dobanda 0?

Pentru un credit nebancar cu dobanda 0, calculul este simplu: vei rambursa exact atat cat ai imprumutat.

Cu alte cuvinte, daca ai accesat un credit in valoare de 3.000 lei cu dobanda 0%, la sfarsitul perioadei de creditare vei plati doar suma imprumutata, adica 3.000 lei, fara alte costuri extra.

Cum se calculeaza un credit pana la salariu cu dobanda standard?

In cazul creditului nebancar cu dobanda standard, trebuie sa verifici care este rata dobanzii. Tine cont de faptul ca dobanda este fixa si se aplica pe zi! Dobanda standard este, de regula, intre 0,5% si 2% pe zi, in functie de institutia creditoare.

Pentru a intelege mai bine ce costuri are un credit nebancar, iti dam urmatorul exemplu:

Accesezi un imprumut nebancar in care:

- Suma imprumutata: 1.000 lei

- Durata creditului: 30 de zile

- Dobanda: 1.29% pe zi sau 12.9 lei pe zi (*pentru suma de 1.000 lei)

- Total de rambursat: 1.387 lei

Pentru a intelege mai bine exemplul de mai sus, calculul se face astfel:

1.000 lei (suma Imprumutata) + [30 de zile x  (1.29% dobanda pe zi sau 12.9 lei/zi)] = 1.000 lei (suma imprumutata) + 387 lei (dobanda)

Suma totala de rambursat: 1.387 lei

Plateste imprumutul la timp ca sa nu intri in penalizari

Pentru fiecare zi de intarziere a platii, IFN-urile aplica dobanda penalizatoare care se adauga la dobanda curenta. Respecta termenul de rambursare ca sa nu platesti dobanda penalizatoare! Daca ai dificultati cu plata creditului, comunica deschis acest lucru cu institutia creditoare.

De ce acte ai nevoie pentru a accesa un imprumut rapid nebancar? 

Ca sa accesezi un imprumut rapid nebancar ai nevoie de urmatoarele tipuri de acte:

 • Copie/fotografie dupa cartea de identitate
 • Adeverinta de venit/extras de cont, sau alte documente care pot dovedi bonitatea ta

Pentru solicitantii salariati, nici nu este necesara in anumite cazuri adeverinta de venit. IFN-urile pot verifica valoarea veniturilor direct in bazele de date ANAF.

Chiar daca documentatia este mai redusa comparativ cu cea a bancilor, acest aspect nu face din creditul pana la salariu un produs usor de gestionat. Tocmai din acest motiv, incurajam creditarea responsabila, atent documentata.

Imprumuturi nebancare: Avantaje & Dezavantaje 

Imprumuturi nebancare: Avantaje

 • Conditii de acordare flexibile si sanse mai mari de aprobare
 • Numar redus de documente
 • Durata scurta de aprobare a creditului
 • Solicitarea si acordarea creditului se face online, fara vizite la sediu
 • Nu sunt necesare garantii materiale
 • IFN-urile pot desfasura programe de loializare, cum ar fi primul credit cu dobanda 0 sau oferte personalizate pentru clientii fideli

Imprumuturi nebancare: Dezavantaje

 • Dobanda mai mare decat la banca, determinata tocmai de lipsa unei garantii
 • Costuri suplimentare cum ar fi dobanda penalizatoare sau comisioane de analiza, care pot incarca valoarea totala a imprumutului
 • Pentru ca se obtin usor, incurajeaza consumul, iar clientii risca sa intre intr-o spirala a imprumuturilor

Credite online nebancare: Cele mai avantajoase oferte

Cele mai avantajoase sunt creditele nebancare cu dobanda 0 sau credit fara dobanda, fara comisioane extra.

Sunt cateva IFN-uri care ofera astfel de produse pentru clientii care acceseaza pentru prima data serviciile lor.

Ca sa beneficiezi de dobanda 0%, este important sa platesti imprumutul integral pana la data stabilita prin contract.

Am alcatuit pentru tine o lista cu cele mai avantajoase credite nebancare cu dobanda 0.

IFNDobanda primul credit pana la salariuSuma maxima de imprumutPerioada
Credit Prime0%10.000 lei30 zile
Viva Credit0%3.000 lei30 zile
Hora Credit0%10.000 lei30 zile
Ferratum0%10.000 lei30 zile
Credite nebancare online: Cele mai avantajoase oferte

Cele mai bune credite nebancare in functie de dobanda

Unul dintre aspctele cele mai importante atunci cand analizam ofertele de credite, este dobanda pe care va trebui sa o platim. De cele mai multe ori, IFN-urile percep o rata a dobanzii zilnice. 

Mai jos am analiza ofertele de la cele mai importante IFN-uri din Romania in functie de dobanda zilnica pe care o percep.

Astfel, putem oberva ca cea mai mica dobanda o percep:

 • AXI Card. Este un card care iti ofera acces la o linie de credit de pana la 3500 RON.
 • Provident. Este unul dintre cele mai mari IFN-uri de pe piata din Romania. Provident are o gama larga de produse, in functie de nevoile solicitantului.
 • Credius. De la Credius poti accesa una dintre cele mai mari sume, pana la 50.250 RON la una dintre cele mai mici dobanzi de pe piata de IFN-uri, de 0.25%/zi.
 • Ferratum. Poti accesa pana la 10.000 RON, la o dobanda de 0.4%/zi.

Cele mai bune credite nebancare in functie de timpul de aprobare

Se intampla uneori sa ai nevoie de bani foarte rapid pentru acoperirea unor cheltuieli urgente. 

Mai jos am analizat ofertele de credite rapide care sunt aprobate cel mai rapid.

Astfel, putem observa ca Ocean Credit si Credius au cel mai scurt timp de aprobare in cazul in care aplici pentru un credit rapid. In cazul Ocean Credit poti accesa pana la 9000 RON, iar la Credius suma maxima care poate fi accesata este de 50.250 RON.

De asemnea, Credius percepe si una dintre cele mai mici dobanzi dintre IFN-urile analizate.

De remarcat este faptul ca acesta este timpul in care imprumutul poate fi aprobat daca au fost indeplinite toate conditiile. Acest lucru nu inseamna ca o sa si primesti banii pe card in 1, 5 sau 15 min. Acest proces poate fi mai indelungat, in functie de banca pe care o folosesti si momentul in care ai solicitat creditul. 

Sfaturi pentru a accesa un credit nebancar

 • Nu folosi creditele nebancare pentru alte scopuri decat acoperirea unor cheltuieli urgente, care nu suporta amanare
 • Plateste la timp imprumutul, altfel risti sa primesti dobanda penalizatoare pentru fiecare zi de intarziere
 • Imprumuta doar suma de care ai nevoie si pe care stii ca o poti achita
 • Citeste cu atentie contractul si verifica termenii si conditiile inainte sa il semnezi
 • Compara mai multe oferte inainte sa iei o decizie si realizeaza o simulare de credit. Iti stau la dispozitie atat calculatoarele Mr.Finance, cat si calculatoarele online de pe site-ul IFN-urilor.

Credite nebancare online: intrebari frecvente 

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar mai putea interesa
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram