Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Ripple

Ripple se numara printre cele 5 Criptomonede de top existente.

Ripple este deja folosita de peste 200 de companii la nivel global si opereaza in peste 40 de tari.
Costurile de tranzactii Ripple sunt extrem de mici, acestea crescand odata cu traficul din retea.
Ofera utilizatorilor acces la cel mai rapid si scalabil material digital utilizat pentru platile din lume, XRP.
Arata mai mult

Pret Ripple

De unde sa cumperi Ripple

 

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Ripple

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 28/11/2023
Disclaimer publicitate

Ripple (XRP) - ce este

Ripple (XRP) este o criptomoneda care a fost dezvoltata, emisa si gestionat de compania americana Ripple Labs. XRP este unul dintre multele produse din pachetul Ripple Labs, toate create cu ideea de a imbunatati eficienta platilor transfrontaliere, in special in sectorul bancar.

XRP poate fi trimis direct a fara a fi nevoie de un intermediar, facandu-l un instrument convenabil pentru a lega doua monede rapid si eficient. Scopul principal al XRP este de a fi un mediator pentru schimbul valutar.

Ripple, sau XRP,  se numara printre cele 5 criptomonede de top existente. 

Acesta isi propune sa creeze o retea globala (Internet of Value) formata din institutii financiare care utlizeaza software-ul Ripple pentru a reduce costurile tranzactiilor. 

A fost lansat in anul 2012 iar in prezent detine peste 200 de institutii financiare. 

Evolutie Pret Ripple (XRP)

XRP are in prezent 45.404 miliarde de jetoane in circulatie, in timp ce oferta sa totala este de 100 de miliarde de jetoane XRP.

Cine sunt fondatorii

Chris Larsen – investitor si puternic om de afaceri, considerat a fi cel mai bogat in criptomenede (peste 20 miliarde).  Acesta este co-fondatorul mai multor companii in domeniul serviciilor financiare online. 

Jed McCaleb – programator si antreprenor, co-fondatorul a catorva start-up-uri cu criptomonede, inclusiv Ripple, Stellar, eDonkey si Overnet. 

Cum functioneaza Ripple

Spre deosebire de Bitcoin sau Ethereum, Ripple nu foloseste tehnologia blockchain

Acesta are propria tehnologie brevetata: algoritmul de consens al protocolului Ripple (RPCA). 

Algoritmul de consens inseamna ca fiecare nod este de acord cu restul si astfel se mentin corectitudinea si concordanta retelei. Registrul XRP foloseste tehnologia pentru a sprijini transferul de jetoane care reprezinta monedă fiat, criptomoneda sau orice alta unitate de valoare. Deoarece protocolul este complet deschis, oricine l-ar putea accesa fara aprobarea prealabila din partea Ripple Labs. Acest lucru permite bancilor si utilizatorilor non-bancari sa incorporeze protocolul Ripple in propriile lor sisteme.

Diferentele dintre criptomonede

Bitcoin este un sistem descentralizat care nu este detinut de nicio entitate. In cazul Ripple, compania detine peste 60% din token-uri XRP.

Din punct de vedere al scalabilitatii, Bitcoin poate sustine 3-7 tranzactii pe secunda, in timp ce Ethereum sustine 15 tranzactii. Ripple poate sustine 1500 de tranzactii pe secunda.

Protocolul de plata Ripple permite ca tranzactiile sa fie realizate in secunde, spre deosebire de Bitcoin, unde viteza tranzactiilor este de 10 minute sau Ethereum cu 2.5 minute.

XRP a fost initial conceput pentru a efectua tranzactii mult mai rapide si mai ieftine decat alte criptomonede, facandu-l mai potrivit pentru plati de zi cu zi. Cu toate acestea, este rar folosit in acest mod, deoarece dezvoltatorii sai isi concentrează atentia asupra utilizării institutionale a XRP.

Capacitatea sa de a fi schimbata in orice moneda sau obiecte de valoare (cum ar fi aurul) cu un comision minim unificat este un mare avantaj pe care il are XRP.

Utilizarea Ripple

  • Este folosit ca mediator in schimburile valutare, cu comisioane mai reduse. 
  • A fost conceput initial ca un sistem de plati de zi cu zi, fiind mult mai puternic decat Bitcoin, cu tranzactii mult mai rapide si mai ieftine. 
  • Durata unei tranzactii internationale este de 4 secunde, ceea ce il face cel mai rapid dintre toate sistemele bancare si chiar mai rapid decat Bitcoin. 
  • Ecosistemul platilor. Utilizatorul poate emite, in principiu, propria moneda pentru tranzactii rapide si cu costuri reduse. 
  • Ripple s-a lansat ca o organizatie oficiala. Interesul sau principal este sa fie utilizat de banci, astfel ca tranzactiile sunt reglementate si controlate. 
  • Ripple are capacitatea de a fi schimbat in orice valuta sau chiar metal pretios, aplicandu-se un comision unic.

Cumpara Ripple cu un broker de incredere

Poti cumpara Ripple de pe exchange-urile recomandate de Mr.Finance sau poti tranzactiona cu ajutorul brokerilor. Platformele de unde poti cumpara Ripple sunt:

  1. eToro - cea mai buna platforma de investitii si tranzactionare pe piata de actiuni in 2023.
  2. XTB - o platforma popula pentru tranzactionarea actiunilor, indicilor, marfurilor, CFD-urilor, cripto etc.
  3. Crypto.com - cea mai buna platforma pentru tranzactionare a sute de criptomonede, avand comisioane mici.
  4. Binance - una dintre cele mai avansate platforme de tranzationare cripto.

Gasesti aici lista completa de brokeri recomandati.

Majoritatea brokerilor recomandati accepta alimentarea contului prin PayPal, card bancar si alte mijloace de plata.

Ripple - avantaje

  • Ripple este o organizatie oficiala, care se bucura de increderea multor banci- nu functioneaza cu tehnologia blockchain! 
  • Nu exista fenomenul inflationist- toate monedele exista deja, fiind minate din stadiul incipient. 
  • Valoarea acestuia creste in functie de numarul de banci care il folosesc. Acest lucru inseamna ca, daca toate bancile se vor decide sa foloseasca o moneda unica, investitorii Ripple se vor imbogati peste noapte.

Ripple - dezavantaje

  • Ripple este foarte centralizat. Ideea criptomonedelor este de a fi independente si a evita controlul centralizat. 
  • Monopolul este detinut de Ripple Labs, peste 61% din token-uri.
  • Este o sursa deschisa, extrem de inteligenta. Totodata, exista sanse ca multe persoane sa incerce hack-uirea acestuia, fapt care s-a si intamplat deja si unii au si reusit.

Mr.Finance recomanda!

Din informatiile care ne sunt puse la dispozitie in mediul online, putem fi mai degraba confuzi. Spunem acest lucru, caci Ripple este la mijlocul ideilor de Centralizare si Descentralizare. Sunt dezbateri intregi despre acest aspect, iar concluziile nu sunt nici ele imbucuratoare. 

Sunt intrebari la care nu putem raspunde, dar putem specula. 

Desi se comporta ca o moneda centralizata - este reglementata si controlata de banci, tehnologia din spate se aseamana mult cu cea a monedei Bitcoin. 

Oricare este concluzia expertilor, decizia in a investi sau a cumpara iti apartine in totalitate. 

Asigura-te ca ai inteles suficient si ca esti pregatit sa investesti din economiile tale si nu din veniturile familiei sau ale gospodariei din care faci parte. 

Investeste inteligent, in urma unui plan si a unei strategii prestabilite! 

Articol scris de:
Expert editorial
Cristian este editorul și expertul nostru în produse financiare. Este pasionat de tehnologie și produse din sfera fintech. A urmat cursurile universitare și masterat la una dintre cele mai prestigioase Universități din Danemarca.
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram