Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credit online urgent

Un credit online urgent este un produs financiar ce se poate accesa in mediul online, cu un proces de verificare mai rapid.

Creditorii pun la dispozitie platforme online intuitive si aplicatii mobile pentru facilitarea procesului de accesare.
Accesarea unui credit online urgent necesita doar cativa pasi, intr-un timp scurt.
Mr.Finance iti pune la dispozitie informatii utile despre dobanda, acte si criterii. Parcurge ghidul si alege intelept.
Arata mai mult

Credit urgent | Compară și aplică

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Credit online urgent

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 14/02/2024
Disclaimer publicitate

Ce este un credit online urgent?

Creditul online urgent este un imprumut pe termen scurt acordat de institutiile financiare nebancare (IFN-uri), pentru acele situatii in care ai nevoie de bani ca sa acoperi cheltuieli neprevazute, care nu suporta amanare.  

Cele doua caracteristici ale acestui tip de imprumut sunt evidente chiar din denumirea creditului:

 • Este online, adica procesul de aplicare se desfasoara exclusiv online, fara vizite la sediul IFN-ului;
 • Este urgent pentru ca ajunge la tine mai rapid si pentru ca este destinat nevoilor financiare urgente pe care le poti avea intr-o luna.

Credit urgent: tot ce trebuie sa stii

Creditul online urgent este un instrument financiar util in situatiile in care ai nevoie urgenta de sume mici de bani. Documentatia este redusa, conditiile de acordare sunt lejere, iar procesul de aplicare pentru un astfel de credit se desfasoara online.

Iata cateva dintre caracteristicile creditului online urgent:

 • Poate fi accesat online, de pe orice smartphone, tablet, laptop cu conexiune la internet;
 • Documentatia este redusa; actele se rezuma, de obicei, la cartea de identitate si o dovada a venitului (adeverinta de venit/extras de cont/talon de pensie etc);
 • Este acordat pe perioade scurte, de regula intre 10 zile si 30 zile;
 • Suma pe care o poti accesa nu este foarte mare, de regula intre 100 si 4.000 lei;
 • Are dobanzi cuprinse intre 0% si 2% pe zi;
 • Cererea de creditare este aprobata rapid, chiar si in cateva ore de la trimiterea solicitarii, iar banii ii poti primi in aceeasi zi.

Alte tipuri de imprumuturi rapide:

Evolutia pietei creditelor nebancare

In ultimul deceniu volumul de credite nebancare acordate populatiei a crescut cu peste 270% in ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro in 2011 la aproximativ 3 miliarde in 2023. Principalii factori care au dus la aceasta crestere sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului National de Statistica, 8 din 10 gospodarii din Romania au acces la internet. Avand in vedere ca majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasa, eliminand formalitatile birocratice si nevoia deplasarii la o sucursala - accesul la internet a facilitat si accesul la credite nebancare rapide.
 • Usurinta in aplicare. Cererea de credit pentru un imprumut nebancar se completeaza foarte rapid, online, fara nevoia de a furniza multe documente justificative si a astepta cateva zile sau chiar saptamani pentru aprobarea acesteia.
 • Conditii de acordare din ce in ce mai flexibile. Multe IFN-uri ofera conditii de creditare si rambursare personalizate si flexibile - lucru care a facut ca aceste imprumuturi sa fie tot mai atractive pentru romani.

La ce se uita oamenii cand acceseaza un credit online urgent

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenti au afirmat ca au sau avut un credit nebancar.

utilizarea creditelor nebancare

Pe langa asta, majoritatea respondentilor au indicat ca cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existenta unei posibilitati de a monitoriza si controla situatia financiara si posibilitatea de a face cumparaturi de la cat mai multe magazine fizice sau online.

aspecte importante in accesarea unui credit nebancar

De asemenea, beneficiile la care se asteapta un potential client in momentul in care vrea sa acceseze un credit rapid sunt:

 • O dobanda cat mai mica
 • Comisioane cat mai mici
 • Taxe anuale cat mai mici
 • Posibilitatea ca imprumutul sa poata fi accesat online.
credite nebancare - aspecte importante

Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunta la pastrarea unui credit nebancar rapid este dobanda mica.

Cele mai cunoscute institutii care ofera credite online urgent

In acelasi studiu, oamenii au fost intrebati daca cunosc sau daca au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din Romania.

Credit online urgent 1

Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 1. Provident
 2. iCredit
 3. Viva Credit
 4. AXI Finance
 5. Credius

Credite nebancare urgente online direct din confortul casei tale

Relatiile cu institutiile de creditare au trecut printr-un proces de schimbare.

Multe dintre procese traditionale au fost inlocuite cu solutii digitale, birocratia a fost simplificata, iar prezenta fizica, la ghiseu, nu mai este obligatorie daca vrei sa accesezi un credit.

Daca ne referim la IFN-uri, cele mai multe dintre acestea au platforme, aplicatii si formulare online ce vin in ajutorul tuturor clientilor care vor sa acceseze credite rapide.

Formularele pot fi completate online, documentele sunt incarcate electronic sau transmise pe e-mail.

Totodata, multe IFN-uri sunt in colaborare cu ANAF sau Biroul de Credit si pot face o verificare instanta a situatiei tale, ceea ce reduce timpul de aprobare a cererii de creditare.

Cum accesezi un credit online urgent?

Credit online urgent 2

Dupa cum sugereaza si denumirea, procesul de aplicare este exclusiv online. Ai nevoie, asadar, de acces la internet de pe un smartphone, tableta sau calculator. In marea majoritate a situatiilor poti aplica direct de pe site-ul IFN-urilor. Sunt IFN-uri care iti permit sa aplici prin aplicatia lor mobila sau prin SMS. Optiunea prin SMS este, insa, disponibila incepand de la al doilea credit. 

Platforma Mr. Finance iti ofera acces la institutiile financiare care au in oferta credite online. Cu ajutorul calculatorului nostru online, poti verifica ce sume de bani poti accesa si pe ce perioada. In functie de nevoile tale, ai posibilitatea sa alegi optiunea de finantare care ti se potriveste.

Dupa alegerea variantei de creditare preferate, vei fi redirectionat pe site-ul partenerului, unde poti completa online formularele necesare si trimite cererea de creditare. In cateva ore de la aprobare primesti banii direct in cont.

La ce se poate folosi credite nebancare urgente online?

Credite nebancare urgente online sunt produse de ajutor in situatii critice, neplanificate.

Iata cateva situatii in care un credit online urgent te poate scoate din impas:

 • Ai defectiuni la masina sau electrocasnicele esentiale (masina de spalat, frigider);
 • Intampini probleme de sanatate care necesita investigatii imediate;
 • Alte probleme personale urgente care nu pot fi solutionate fara un imprumut.

Ca sa poti beneficia in liniste de avantajele unui credit online urgent este important sa il folosesti pentru scopul in care a fost creat. Iti recomandam sa nu abuzezi de acest timp de credit, mai ales ca dobanzile sunt mai mari decat la un credit bancar si se aplica pe zi, iar penalizarile in caz de neplata sunt la fel de mari.

Cum aleg cele mai avantajoase credite urgente?

Este normal ca atunci cand te imprumuti sa iti doresti sa identifici cele mai avantajoase optiuni.

Atunci cand analizezi variantele de creditare de pe piata, tine cont de urmatoarele aspecte:

 • Dobanda
 • Alte taxe si comisioane
 • Suma maxima de imprumut
 • Perioada de creditare

In general, vom considera avantajoasa o oferta cu dobanda 0%. Un credit fara dobanda iti permite sa te bucuri de beneficiile unui credit rapid, in timp ce rambursezi doar suma pe care ai imprumutat-o.

In acest caz, este important sa platesti creditul pana la data scadenta; in caz contrar, IFN-ul va aplica penalizari si comisioane de intarziere.

Platforma Mrfinance.ro iti ofera datele de care ai nevoie pentru ca tu sa alegi cel mai avantajos credit rapid online pentru tine. Iti prezentam optiunile de creditare disponibile, in functie de suma pe care vrei sa o imprumuti si numarul de zile. Te sfatuim sa te documentezi temeinic, sa parcurgi cu atentie informatiile despre costuri si conditiile de creditare inainte sa iei o decizie.

Conditiile de acordare a unui credit online urgent

Creditele online urgent au conditii de acordare mai flexibile. De regula, pentru obtinerea unui credit online urgent trebuie sa indeplinesti urmatoarele criterii:

 • Varsta minima 18 ani (sau, in unele cazuri, 21 de ani, chiar 24 ani);
 • Carte de identitate valida;
 • Domiciliul stabilit pe teritoriul tarii;
 • Dovada unui venit lunar provenit din salariu, pensie, chirii etc.

Cum poti acesa un credit urgent online 2 min? 

Daca nu ai mai accesat un credit online urgent, trebuie sa stii ca procesul este simplu si poate fi realizat in intregime online.

Noi iti vom explica etapele generale de care sa tii cont. Mentionam, insa, ca procesul de aplicare poate fi diferit de la un IFN la altul, asa ca informatiile de mai jos iti pot servi mai mult drept ghid.

Timp necesar:

2

Minutes

Required Tools:

Smartphone, tablet, laptop cu conexiune la internet;

Pasi pentru a accesa un credit online urgent

Pasul 1

Compara ofertele prin intermediul calculatorului Mr.Finance. Selecteaza suma pe care vrei sa o imprumuti si perioada, iar calculatorul nostru iti va afisa optiunile de creditare potrivite pentru tine.

credit-online-urgent-pasul-1
Pasul 2

Analizeaza cu atentie ofertele rezultate. Dupa alegerea optiunii preferate, vei fi redirectionat pe site-ul IFN-ului.

Nota: Cele mai multe asemenea site-uri iti permit sa faci o simulare a creditului, cu afisarea dobanzii si a totalului de plata. Selectezi suma si termenul de plata potrivite pentru tine, apoi treci la pasul urmator.

credit-online-urgent-pasul-2
Pasul 3

Completeaza formularul online de pe site-ul IFN-ului cu informatiile de baza: nume, prenume, adresa de e-mail, parola (necesara pentru crearea contului), CNP si alte informatii care iti sunt solicitate.

Cererea de creditare poate presupune furnizarea unor informatii cu privire la venit si sursa acestuia, numarul de persoane aflate in intretinere, numarul total al ratelor.

De asemenea, pentru ca IFN-urile pot solicita date de la Biroul de Credit si ANAF despre clientii care vor sa faca un imprumut, trebuie sa bifezi acordul de consultare, daca este necesar.

Credit online urgent 3
Pasul 4

Incarci documentele solicitate de IFN (de regula, o fotografie a cartii de identitate, dovada venitului si extrasul de cont)

Credit online urgent 4
Pasul 5

Reprezentantii IFN-ului examineaza cererea ta de credit si iti trimit un SMS sau un e-mail cu decizia, daca procesul a fost finalizat corect.

De regula, poti verifica statusul solicitarii tale in contul creat pe platforma IFN-ului, iar banii pot fi transferati in cateva ore de la aprobarea cererii.

Pasul 6


Primesti banii in cont

Exemplu de credit urgent – cum se calculeaza

Inainte sa accesezi un credit online urgent este important sa cunosti:

- Care este valoarea sumei imprumutate

- Care este rata dobanzii

- Care este valoarea DAE

- Pe e perioada accesezi creditul

Calculele sunt simple; in plus, ai acces la calculatoare online pe site-urile IFN-urilor, care iti permit sa verifici exact cat datorezi, in functie de suma pe care o imprumuti si perioada pentru care accesezi creditul.

Exemplu de calcul pentru un credit online urgent cu dobanda 0

Daca accesezi un credit fara dobanda 0%, vei rambursa exact atat cat ai imprumutat.

- Suma imprumutata: 600 lei

- Rata dobanzii: 0%

- Perioada de creditare: 30 zile

- Suma totala de rambursat: 600 lei

Exemplu de calcul pentru un credit urgent cu dobanda standard

Prin dobanda standard ne referim la o dobanda aplicata pe zi, care nu este 0%. De regula, dobanda standard se aplica incepand de la al doilea credit accesat de la aceeasi institutie creditoare si are valoare intre 0,5% si 2%, in functie de IFN.

- Suma imprumutata: 600 lei

- Perioada: 30 de zile

- Dobanda: 1.29% pe zi sau 7.74 lei pe zi (*pentru suma de 600 lei)

- Total de rambursat: 832 lei

Iata si explicatia calculului de mai sus:

600 lei (suma Imprumutata) + [30 de zile x(1.29% dobanda pe zi sau 7.74 lei/zi)] = 600 lei (suma imprumutata) + 232 lei (dobanda)

Suma totala de rambursat: 832 lei

De ce acte ai nevoie pentru a accesa un credit online urgent?

IFN-urile solicita un numar redus de acte. In general, vei avea nevoie de urmatoarele tipuri de documente:

 • Buletin valid
 • Dovada a venitului (fluturas de salariu/cupon de pensie sau alte acte care pot dovedi ca incasezi un venit lunar)
 • Extras de cont, pentru viramentul banilor

Pe langa acestea, institutiile de creditare mai pot solicita si alte acte sau pot face si alte verificari, cum ar fi scorul clientului la Biroul de Credit.

Evident ca numarul de acte solicitate de IFN-uri este mai mic decat cel al unei banci, insa aceasta forma de imprumut vine, in general, si cu riscuri mai mari. 

Credite urgent: Avantaje & Dezavantaje 

Avantajele unui imprumut online urgent

 • Cererea de creditare este aprobata intr-un timp scurt, chiar si 30 minute;
 • Este potrivit pentru acoperirea nevoilor urgente, care nu suporta amanare;
 • Proces de aplicare online, fara vizite la sediu;
 • Conditiile de creditare sunt usor de indeplinit;
 • Presupune un numar redus de documente;
 • Poti beneficia de primul credit cu dobanda 0%.

Dezavantajele unui imprumut online urgent

 • Dobanzile practicate sunt mai mari decat cele ale bancilor;
 • IFN-urile aplica dobanzi penalizatoare mari in caz de intarziere a platii;
 • Suma de bani pe care o poti accesa este mai redusa;
 • Perioadele de rambursare sunt scurte.

Cel mai avantajos imprumut online urgent

Cele mai avantajoase sunt creditele online cu dobanda 0, fara comisioane extra.

Sunt cateva IFN-uri care ofera astfel de produse pentru clientii care acceseaza pentru prima data serviciile lor.

Ca sa beneficiezi de dobanda 0%, este important sa platesti imprumutul integral pana la data stabilita prin contract.

Am alcatuit pentru tine o lista cu cele mai avantajoase credite online cu dobanda 0.

IFNDobanda primul credit onlineSuma maxima de imprumutPerioada
Credit Prime0%10.000 lei30 zile
Viva Credit0%3.000 lei30 zile
Hora Credit0%10.000 lei30 zile
Ferratum0%10.000 lei30 zile
Cele mai bune credite urgente

Cele mai bune credite urgente dupa dobanda

Unul dintre aspctele cele mai importante atunci cand analizam ofertele de credite, este dobanda pe care va trebui sa o platim. De cele mai multe ori, IFN-urile percep o rata a dobanzii zilnice. 

Mai jos am analiza ofertele de la cele mai importante IFN-uri din Romania in functie de dobanda zilnica pe care o percep.

Astfel, putem oberva ca cea mai mica dobanda o percep:

 • AXI Card. Este un card care iti ofera acces la o linie de credit de pana la 3500 RON.
 • Provident. Este unul dintre cele mai mari IFN-uri de pe piata din Romania. Provident are o gama larga de produse, in functie de nevoile solicitantului.
 • Credius. De la Credius poti accesa una dintre cele mai mari sume, pana la 50.250 RON la una dintre cele mai mici dobanzi de pe piata de IFN-uri, de 0.25%/zi.
 • Ferratum. Poti accesa pana la 10.000 RON, la o dobanda de 0.4%/zi.

Cele mai bune credite urgente dupa timpul de aprobare

Se intampla uneori sa ai nevoie de bani foarte rapid pentru acoperirea unor cheltuieli urgente. 

Mai jos am analizat ofertele de credite rapide care sunt aprobate cel mai rapid.

Astfel, putem observa ca Ocean Credit si Credius au cel mai scurt timp de aprobare in cazul in care aplici pentru un credit rapid. In cazul Ocean Credit poti accesa pana la 9000 RON, iar la Credius suma maxima care poate fi accesata este de 50.250 RON.

De asemnea, Credius percepe si una dintre cele mai mici dobanzi dintre IFN-urile analizate.

De remarcat este faptul ca acesta este timpul in care imprumutul poate fi aprobat daca au fost indeplinite toate conditiile. Acest lucru nu inseamna ca o sa si primesti banii pe card in 1, 5 sau 15 min. Acest proces poate fi mai indelungat, in functie de banca pe care o folosesti si momentul in care ai solicitat creditul. 

Compara cel putin doi creditori inainte sa iei o decizie

Piata IFN-urilor este una competitiva, cu multe oferte. Ca sa alegi cea mai buna varianta pentru tine, este important sa culegi si sa compari ofertele disponibile.

Ai toate datele la vedere, asa ca nu iti ramane decat sa analizezi si sa iei decizia potrivita nevoilor tale.

Iti vom da un exemplu simplu prin care poti sa analizezi ofertele de creditare disponibile, tinand seama de:

 • Suma maxima de imprumut
 • Perioada de creditate
 • Valoarea dobanzii
 • Comisioane de analiza
 • Durata de aprobare a creditului

Vom compara doua IFN-uri ce ofera credite online.  

Credit PrimeViaconto 
Suma maxima de imprumut: 10.000 leiSuma maxima de imprumut: 4.000 lei
Perioada de creditare: 92 zilePerioada de creditare: 30 zile
Valoarea dobanzii: 0.99%/ziValoarea dobanzii: 1%/zi
Comisioane de analiza: 0Comisioane de analiza: 55 lei
Aprobare credit: 1 ziAprobare credit: 15 minute 

*Exemplul este unul orientativ, doar pentru a putea face diferenta. Pentru date si sume exacte este recomandat sa accesezi platformele IFN-urilor sau sa contactezi un reprezentant.

Pentru multi consumatori, un credit avantajos este cel care vine cu cele mai mici costuri. Este si normal. Acorda atentie sporita dobanzii si posibilelor comisioane asociate creditului online urgent.

Noi am agregat aceste criterii intr-un comparator online, pentru ca tu sa ai mai multa siguranta si claritate in alegerea creditului si sa eviti situatia de supraindatorare.

Sfaturi pentru a accessa credite urgente

Ca orice forma de imprumut, creditele online vin cu un anumit grad de risc. Ca sa beneficiezi de avantajele unui credit online urgent, este important sa respecti cateva principii de baza.

Tine cont de aceste 5 sfaturi inainte sa accesezi un credit online urgent, ca sa ai parte de o experienta de creditare pozitiva.

 1. Analizeaza cu atentie ofertele de pe piata, compara optiunile existente si alege creditul online urgent potrivit nevoilor tale specifice si a posibilitatilor de rambursare. Fa o simulare de credit ca sa ai o imagine asupra costurilor;
 2. Acorda atentie taxelor si comisioanelor. Respecta data scadenta ca sa nu platesti dobanda penalizatoare;
 3. Imprumuta doar suma de care ai nevoie. In caz contrar, vei intampina dificultati cu rambursarea creditului si vei ajunge sa platesti penalitati daca depasesti data scadenta;
 4. Citeste cu atentie toate datele existente si cere informatii suplimentare din partea creditorului daca ceva iti este neclar;
 5. Imprumuta-te responsabil. Foloseste creditul online urgent pentru acoperirea acelor cheltuieli care nu suporta amanare, ci nu pentru cheltuielile dispensabile (gadget-uri, vacante).

Credit online urgent: Intrebari Frecvente

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar mai putea interesa
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram