Disclaimer publicitate

Cele mai bune credite rapide online din România

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 14/02/2024
Timp de citire: 4 minute
Distribuie acest articol
Cuprins

Piața creditelor nebancare acordate populației a avut o creștere semnificativă în ultimii ani. Această creștere a fost alimentată în primul rând de accesibilitatea acestor produse datorită dezvoltării tehnologice. Astfel, în acest studiu ne-am propus să analizăm care sunt motivele care au dus la creșterea volumului de credite nebancare accesate, care sunt principalele aspecte pe care le iau în considerare oamenii în momentul în care accesează un credit nebancar, dar și care sunt cele mai bune credite nebancare din România în momentul de față.

Evoluția pieței creditelor rapide

În ultimii 12 ani, volumul de credite nebancare acordate populației a crescut cu peste 270%, de la 800 de milioane de euro în 2011 la aproximativ 3 miliarde în 2023. Principalii factori care au dus la această creștere sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului Național de Statistică, 8 din 10 gospodării din România au acces la internet. Avand în vedere că majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasă, eliminând formalitățile birocratice și nevoia deplasării la o sucursală - accesul la internet a facilitat și accesul la credite nebancare rapide.
 • Ușurința în aplicare. Cererea de credit pentru un împrumut nebancar se completează foarte rapid, online, fără nevoia de a furniza multe documente justificative și a aștepta câteva zile sau chiar săptămâni pentru aprobarea acesteia.
 • Condiții de acordare din ce în ce mai flexibile. Multe IFN-uri oferă condiții de creditare și rambursare personalizate și flexibile - lucru care a făcut ca aceste împrumuturi să fie tot mai atractive pentru români.

La ce se uită oamenii când accesează un credit rapid

Conform unui studiu realizat pe un eșantion de 1003 persoane, circa 35% din respondenți au afirmat că au sau avut un credit nebancar.

utilizatori credite ifn

Pe lângă asta, majoritatea respondenților au indicat că cele mai importante criterii pentru a accesa un credit este existența unei posibilități de a monitoriza și controla situația financiară și posibilitatea de a face cumpărături de la cât mai multe magazine fizice sau online.

accesarea creditelor IFN

De asemenea, beneficiile la care se așteaptă un potențial client în momentul în care vrea să acceseze un credit rapid sunt:

 • O dobândă cât mai mică
 • Comisioane cât mai mici
 • Taxe anuale cât mai mici
 • Posibilitatea ca împrumutul să poată fi accesat online.
de ce oamenii acceseaza credite ifn

Principalul motiv pentru care cineva nu ar renunța la păstrarea unui credit nebancar rapid este dobânda mică.

Reieșind din principalele preferințe ale consumatorilor, propun să facem un top al celor mai avantajoase credite rapide care să corespundă acestor așteptări.

Care sunt cele mai cunoscute instituții care oferă credite rapide

În același studiu, oamenii au fost întrebați dacă cunosc sau dacă au avut credite rapide de la unele dintre cele mai populare IFN-uri din România.

cele mai cunoscute IFN-uri

Astfel, TOP 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 1. Provident
 2. iCredit
 3. Viva Credit
 4. AXI Finance
 5. Credius

Să facem și o scurtă comparație între cele mai populare produse de creditare rapidă și să identificăm care este cel mai avantajos credit rapid.

Cel mai avantajos credit rapid

Având în vedere preferințele persoanelor care au în prezent sau au accesat cândva un credit nebancar rapid și anume:

 • Dobândă și taxe cât mai mici
 • Posibilitatea de a aplica online
 • Posibilitatea de a monitoriza și controla situația financiară a creditului,

Propun să analizăm cele mai populare IFN-uri de pe piață și să vedem dacă bifează așteptările clienților.

cel mai avantajos credit rapid

AXI Card

În urma analizei făcute, cardul de credit de la AXI Card corespunde tuturor așteptărilor celor care aplică pentru un împrumut nebancar rapid. Acesta este un card de credit care îți oferă posibilitatea să accesezi inițial până la 4.000 lei. 

De ce inițial? Pentru că ulterior, în funcție de comportamentul de plată, această limită poate fi negociată. Avantajul unui card de cumpărături față de un împrumut normal este că aplici o singură dată și ai la îndemână banii atunci când ai nevoie. Plus la asta, vei plăti dobândă doar pentru banii pe care i-ai folosit.

Astfel, AXI Card percepe o dobândă fixă de 0,19%/zi, respectiv 5,9% pe lună fără nici un comision sau alte taxe ascunse. Este cea mai mică dobândă de pe piața creditelor nebancare. 

Pe lângă asta, AXI Card îți pune la dispoziție și o aplicație unde poți să:

 • Îți blochezi și activezi cardul de credit
 • Gestionezi retragerile de numerar
 • Gestionezi plățile online
 • Vezi informațiile despre tranzacțiile efectuate
 • Vezi informațiile despre obligațiile curente.

Aplicarea pentru AXI Card poate fi facuta online pe site-ul companiei.

Astfel, AXI Card răspunde la majoritatea doleanțelor pe care le au consumatorii de la un credit nebancar rapid.

Concluzii

Conform analizei necesităților și dorințelor clienților care accesează credite nebancare, putem observa că există multe IFN-uri care încearcă să țină cont de aceste aspecte. Cu toate acestea, am identificat ca AXI Card bifează toate doleanțele clienților:

 • o dobândă mică
 • posibilitatea de a fi accesat online
 • o aplicație de monitorizare a cardului de credit
 • fără taxe ascunse

La ce să fii atent când accesezi un credit rapid

Deși un credit rapid poate fi de mare ajutor, folosit necorespunzător acesta îți poate da bătăi de cap. Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când accesezi un credit online.

 1. Parcurge cu atenție contractul de împrumut.
 2. Acordă atenție mărită condițiilor și costurilor menționate în contract.
 3. Verifică graficul de rambursare, astfel încât să nu depășești data scadenței.
 4. Informeaza-te întotdeauna cu privire la penalitățile aplicate în situația întârzierii plății.
 5. Nu împrumuta mai mult de 25-30% din venitul tău lunar.
 6. Achită lunar întreaga suma utilizată (plus dobânda aferentă).
 7. Evită să ajungi în situația în care firma creditoare va aplica penalități.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

01/04/2024
Cum știi care este momentul potrivit pentru achiziția unei mașini noi

Achiziționarea unei mașini noi este o decizie majoră care implică nu doar preferințe personale, ci și considerații financiare semnificative. Identificarea momentului optim pentru a face această investiție poate influența semnificativ beneficiile financiare pe care le vei obține. Iată câteva sfaturi pentru a te orienta în acest proces important. 1. Ia în calcul costul serviciilor de […]

Citeste mai mult
27/03/2024
IRCC aprilie 2024

Conform BNR, IRCC aplicat pentru trimestrul 2 al anului 2024 va fi de 5.90%, față de 5.97%, cât era în trimestrul 1 al anului 2024. Impactul asupra ratelor românilor care au credite cu dobândă variabilă va fi nesemnificativ. Dacă în ultimul an am asistat la o plafonare a indicelui, acesta începe să descrească în următoarele […]

Citeste mai mult
18/03/2024
Cea mai sigura cale sa castigi bani in investitii

De fiecare data cand imi intra un client la o sedinta de consultanta financiara, primul lucru pe care il intreb este: Care este motivul pentru care vrei sa faci investitii? Raspunsul, aproape in unanimitate, este: Sa inmultesc banii! Bineinteles ca apoi sapam mai adanc si ne dam seama ca banii, in sine, nu reprezinta niciodata […]

Citeste mai mult
05/03/2024
Singurul motiv pentru care merita sa investesti

Warren Buffett a zis la un moment dat. Prima regula din investitii este sa nu pierzi bani. A doua regula din investitii este sa nu uiti prima regula. De ce pune Buffett atata pret pe a nu pierde bani? Si de ce e atat de daunator daca lucrurile incep s-o ia la vale? Hai sa […]

Citeste mai mult
22/02/2024
Ce ne spune, de fapt, pretul unei actiuni

Ai aflat ca inflatia is a thing si te-ai gandit sa incepi sa investesti, sa iti protejezi banii. Daca mai ai si un obiectiv de viitor: devine cu atat mai clar ca vrei sa investesti. Incepi sa studiezi putin fenomenul si dai de bursa. Si auzi acolo de “actiuni” si vezi ca au un pret. […]

Citeste mai mult
16/02/2024
78% dintre romani sustin ca banii sunt principalul motiv de cearta in cuplu

Conform unui studiu realizat de catre Unlock Market Research la initiativa BCR, banii sunt de departe principalul motiv de cearta in cuplu. De asemenea, 60% dintre respondenti sustin ca discutiile despre bani pot fi delicate, dar necesare. Studiul a fost realizat pe un esantion de 600 de persoane, 86% dintre ele fiind casatorite, 14% locuiesc […]

Citeste mai mult
1 2 3 8
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram