ViaConto Pareri

ViaConto Ofera:

Primul credit gratis sau cu dobândă 0 %, pentru sume cuprinse între 150 lei și 600 lei, pe o perioadă între 7 și 30 de zile, valoare DAE de 0 %;

După achitarea primului credit se poate solicita cel de-al doilea credit, până în 1.500 lei, la care se aplică o dobândă fixă de 1,29% pe zi și o perioadă de rambursare între 7 și 30 de zile.

Suma Max

1500 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,29% pe zi

Perioada

30 de zile

Cerintele pentru ViaConto

 • Reședința în România;
 • Vârsta cuprinsă între 20 și 65 de ani;
 • Venit stabil din salariu;
 • Fără datorii active;
 • Un cont bancar valabil;
 • Un serviciul internet banking activ sau acces la informațiile financiare online.

Avantaje

 • Pune la dispoziția clienților o aplicație de smartphone și încurajează utilizarea ei pentru obținerea împrumutului;
 • Nu are condiții de creditare restrictive;
 • Oferă posibilitatea de extindere a perioadei creditului pe o perioada între 1 și 4 săptămâni la achitarea unei taxe de 60 de lei;
 • Primul credit gratis sau cu dobândă 0 % în limita a 800 de lei dacă împrumutul se realizează de pe site, sau 1.000 lei dacă împrumutul se realizează prin intermediul aplicației.

Dezavantaje

 • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă. De asemenea, pentru utilizarea aplicației, clientul trebuie să dețină un smartphone.
 • În situația în care un client alege plata prin numerar, termenul limită la care trebuie să ridice banii este de 3 zile. În cazul în care nu face acest lucru în perioada menționată, contractul este reziliat. Clientul poate ridica banii doar de la Banca Transilvania sau o sucursală a acestei bănci.

Tipurile de credit ViaConto

Primul credit gratis sau cu dobândă 0 %, pentru sume cuprinse între 150 lei și 600 lei, pe o perioadă între 7 și 30 de zile, valoare DAE de 0 %;

După achitarea primului credit se poate solicita cel de-al doilea credit, până în 1.500 lei, la care se aplică o dobândă fixă de 1,29% pe zi și o perioadă de rambursare între 7 și 30 de zile.

Calculul dobânzii ViaConto

Pentru primul credit acordat între 150 lei si 600 lei dobânda este 0%;

Pentru cel de-al doilea credit de 1.500 lei dobânda este 580.5 lei iar totalul 5 lei, calculat pe o perioadă de 30 de zile.

Pentru a accesa suma totală de 1.500 lei sunt necesare două împrumuturi cu o dobândă cumulată de 580.5 lei, la care se adaugă sumele deja împrumutate.

580.5 lei (dobânda) + 600 lei (primul împrumut) + 1.500 lei (al doilea împrumut) = 2.680.5 lei.

Refinantare si Penalitati ViaConto

 • În cazul întârzierilor de plată sau a neîndeplinirii obligațiilor de plată Viaconto percepe dobânzi penalizatoare de 1.29% pe zi. Dobânda penalizatoare este acordată fără nicio informare în prealabil.

  Întârzierea sau neplata sumei determină raportarea datoriilor împrumutatului precum şi a datelor sale de identificare către Biroul de Credit, Centrala Riscului de Credit şi/sau alte instituţii similare.

  Neplata la termen afectează, de asemenea, bonitatea clientului. Istoricul negativ al disponibilităților de plată poate îngreuna sau chiar împiedica inițierea procedurilor de solicitare a unui credit de la alte instituții financiare nebancare.

  În cazul neîndeplinirii obligațiilor de plată, Viaconto poate aloca împrumutul unor terți. Costurile de revendicare a datoriei vor fi transferate clientului care deține împrumutul.

Comparatie ViaConto

Pentru a va putea oferi o compartie bazata pe date exacte si corecte, am dori sa precizam factorii pe care i-am luat in considerare pentru evaluarea creditului.

 • Suma: 2000 de RON
 • Perioada de creditare: 30 de zile
 • Dobanda: Specifica pentru fiecare creditor
 • Costul Total al Creditului
 • Costul Total al Dobanzii 
 • Gradul de Indatorare
 Gradul de indatorare

Gradul de indatorare este o ecuatie matematica prin care se poate determina riscul la care esti supus atunci cand accesezi un imprumut rapid, bancar, etc. Gradul de indatorare este determinat de raportul dintre “suma cheltuielilor lunare” si “suma veniturilor lunare”

Pentru exemplele de mai sus, gradul de indatorare este calculat la un venit net lunar de 2000 RON. Exemplu: Astfel pentru un imprumut de 1500 RON cu o Dobanda de 1,29% si o durata de creditare de 30 de zile, suma totala de rambursat va fi in valoare de 2085 RON, din care 585 RON Dobanda. Gradul de indatorare in acest exemplu este de (1500/2000)*100 = 75% 

 Disclaimer: Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare care depasesc gradul de indatorare de peste 30%. Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că aceste tipuri de imprumuturi sunt de multe ori ultima solutie pentru multi dintre noi, din acest motiv va invitam sa folositi instrumentele financiare puse la dispozitie de echipa mrfinance.ro pentru a lua cele mai bune decizii financiare.

Despre ViaConto

 • Instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) sunt entități reglementate prin lege care desfășoară activitate de creditare. Creditele oferite sunt, în general, pe termen scurt și au o valoare mică. Creșterea în popularitate a acestor societăți a dus la răspândirea de la an la an a numărului de IFN-uri pe piața de profil.

 • Viaconto a apărut relativ recent pe piață și oferă condiții de creditare similare cu ale altor IFN-uri de pe piață. Viaconto Credit face parte din VIA SMS Group care operează în țări precum Letonia, Spania, Cehia, Polonia, Suedia.

Cum puteți accesa un împrumut prin ViaConto ?

Asemenea altor IFN-uri, Viaconto oferă o modalitate simplă și rapidă de obținere a creditului. Procedura de înregistrare și împrumut se realizează online.

Am descris mai jos pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a realiza un împrumut prin Viaconto.

Pasul 1

Accesați site-ul viaconto.ro. Toate aplicațiile se efectuează exclusive online.

Pasul 2

Selectați suma și termenul de plată potrivite. Daca sunteți la primul împrumut rapid, veți putea accesa între 150 și 600 de lei. Dacă sunteți client existent, puteți accesa plafonul maxim de 1500 lei. Dup ce ați selectat suma și perioada de timp, apăsați butonul ”solicitare”.

Pasul 3 

Această etapă constă în completarea formularului de înregistrare cu informațiile solicitate. În afara datelor personale și financiare, vă vor fi solicitate informații cu privire la valoarea venitului lunar, a cheltuielilor lunare, precum și numărul persoanelor aflate în întreținere. 

Pasul 4 

Documentele necesare sunt o copie scan a cărții de identitate și un extras de cont bancar pe o perioadă de la o lună până la trei luni din contul de salarizare, pensie și / sau alte beneficii. Aceste documente pot fi încărcate pe site sau trimise la adresa de email [email protected]

Pasul 5

Cererea este examinată  de comitetul de credite. Veți primi un SMS pe telefonul mobil cu decizia după câteva minute de la solicitarea împrumutului, dacă procesul de înregistrare a fost finalizat corect.  Odată ce solicitarea a fost aprobată, împrumutul va fi transferat în contul bancar specificat în cererea completată.

Important de luat în calcul

 • Pentru primul împrumut valoarea maximă a creditului este 600 lei fără dobândă. Începând cu cel de-al doilea împrumut, poate fi accesată suma de 1500 lei cu o dobândă de 1,29% pe zi.
 • Puteți solicita doar un împrumut care să depășească 600 lei, în condițiile în care ați rambursat cel puțin un împrumut anterior. Aceasta este o opțiune disponibilă numai pentru un client Viaconto recurent.
 • Puteți solicita un nou împrumut prin intermediul profilului de client, care poate fi accesat prin adresa ta de e-mail și parola introduse la prima înregistrare pe viaconto.ro. Vor fi selectate doar suma și termenul de returnare. În calitate de client nu va fi necesar să furnizați informații suplimentare.
 • Aveți posibilitatea de a solicita imediat un alt împrumut , însă doar după ce împrumutul anterior a fost achitat complet.

Condiții de creditare:

 • Înainte de a aplica pentru un împrumut, este important să vă asigurați că îndepliniți condițiile de eligibilitate. Ca în cazul celor mai multe IFN-uri, acestea sunt simple de îndeplinit.

  • Să fiți rezident în România;
  • Să aveți vârsta cuprinsă între 20 și 65 de ani;
  • Să aveți venituri constante (salariu, pensiue, ajutor de șomaj etc.) și să puteți face dovada acestora;
  • Să nu aveți debite sau împrumuturi restante în momentul în care aplicați pentru un credit;
  • Să aveți un număr de telefon, adresă de e-mail, un cont bancar valid și un serviciu de internet banking activ sau acces la informațiile financiare online.

  Acte necesare

  Pentru a aplica pentru un împrumut Viaconto aveți nevoie de următoarele documente:

  • O copie scan sau o fotografie a cărții de identitate
  • Extras de cont bancar pe o perioadă de la o lună până la trei luni din contul de salarizare, pensie și / sau alte beneficii

Rambursarea creditului:

Plata creditului trebuie să fie efectuată în numărul de zile pentru care a fost acordat împrumutul la început. Rambursarea creditului se realizeză într-o tranşă. Plata se face de pe “Confirmare Împrumut” iar suma totală datorată este virată într-unul dintre conturile bancare Viaconto. Informațiile sunt disponibile în profilul de client.

Viaconto oferă clienților posibilitatea de a amâna împrumutul. Pentru a face este lucru este necesar să achitați o taxă de prelungire stabilită în funcție de suma împrumutată și durata prelungirii. Taxa poate fi achitată, de asemenea, într-unul dintre conturile bancare Viaconto.

Este important de reținut faptul că împrumutul poate fi prelungit cu maximum 30 de zile.

În cazul întârzierilor de plată, Viaconto percepe penalități în cunatum de 1,29 % pentru fiecare zi de întârziere a plăților de la data scadenței.

Viaconto menționează că în cazul în care împrumutatul nu restituie creditul, dobânda şi comisioanele datorate în termen de 30 zile de la data scadentă, creditorul are dreptul să considere contractul de credit reziliat/denunțat, fără orice alte formalităţi prealabile şi fără intervenţia instanţei.

Împrumutatul va suporta în totalitate costurile recuperării sumelor datorate prin procedura de executare silită. 

Rambursarea anticipata:

Aveți posibilitatea să rambursați creditul înainte de data scadenței. Dacă anunțați creditorul cu 3 zile lucrătoare înainte de data la care intenționați să rambursați creditul, veți beneficia de o reducere la costurile totale ale creditului.

Reputația online

Întrucât Viaconto este relativ nou pe piața IFN-urilor, există prea puține păreri pro sau contra exprimate în mediul online. Cele care există vin de pe site-urile de profil.

În general, Viaconto este privit cu încredere datorită condițiilor pe care le oferă:

 • primul credit gratis
 • posibilitatea de rambursare anticipată
 • acordarea facilă și rapidă a împrumutului
 • servicii 100% online
 • siguranță (nu are clauze abuzive)
 • posibilitatea de prelungire a termenului de rambursare.

Avantajele ViaConto

Printre avantajele Viaconto enumerăm:

 • Proces de înregistrare și acordare a creditului simplu și rapid, printr-un serviciu 100% online;
 • Primul credit gratis sau cu dobândă 0 % în limita a 600 de lei;
 • Posibilitatea de prelungire a creditului cu 30 de zile, în situația în care plata nu poate fi realizată la termen;
 • Condițiile de creditare nu sunt restrictive;
 • Banii sunt virați rapid în cont. De la al doilea împrumut, transferul se realizează aproape instant.

Dezavantajele ViaConto

 • Printre dezavantajele Viaconto putem să menționăm:

  • Limita de împrumut pentru primul credit este 600 lei (există IFN-uri care oferă sume mai mari de la primul împrumut cu dobândă 0%);
  • Solicitantul nu are altă posibilitate de împrumut decât cea online. Pentru cei care nu au acces la internet, nu stiu să folosească internetul sau nu au o adresa de e-mail, realizarea împrumutului este dificilă;
  • Valoarea DAE este una dintre cele mai ridicate de pe piața IFN-urilor;
  • Persoanele cu istoric negative (rău-platnicii) nu pot accesa creditul.

Date de contact

În situația în care doriți să luați legătura cu unul dintre reprezentanții Viaconto, puteți să o faceți prin intermediul numărului de telefon sau e-mail. Aveți posibilitatea să îi contactați telefonic la 0312295849 sau să le scrieți un e-mail pe una dintre cele două adrese [email protected] sau www.viaconto.ro. Orele de asistență sunt de luni până vineri între 9:00 și 18:00. 

Sfaturi si recomandari de la echipa Mr. Finance

 • Parcurgerea cu atenție a contractului de împrumut, cu toate condițiile și costurile implicate. Fiți atenți, de asemenea, dacă în contract sunt menționate anumite comisioane de acordare sau de închidere a creditului.
 • Viaconto nu percepe niciun comision pentru gestionarea contului sau a creditului, ori pentru analiza dosarului. Se percepe un comision pentru serviciile furnizate de creditor la cererea de reeşalonare a clientului și un comision de 0,01 RON la procesul de înregistrare pentru prima dată.
 • Verificați mereu graficul de rambursare, astfel încât să nu depășiți data scadenței.
 • Interesați-vă cu privire la penalitățile aplicate în situația de întârziere a plății.
 • Nu incercati sa imprumutati mai mult de 25%-30% din venitul lunar, pentru a avea certitudinea ca veti putea plati ratele.

Nu esti sigur ca ViaConto este creditul potrivit pentru tine?  Rasfoieste toate ofertele de creditare rapida in randurile ce urmeaza si alege cea mai buna varianta!

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

24 de ore

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

35 de zile

Aprobare:

15 min

Suma Max

3000 RON

Dobanda

2% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

3000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

1500 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,29% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

20 de min

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

30 de zile

Suma Max

10.000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

Variabila

Perioada

24 de luni

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

20 de min

Dobanda

1,2% pe zi

Perioada

55 de zile

Suma Max

10.000 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,29% pe zi

Perioada

45 de zile

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

15 min

Dobanda

1,4% pe zi

Perioada

45 de zile

Suma Max

3000 RON

Aprobare:

20 de min

Dobanda

Variabila

Perioada

11 luni

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

0,9% pe zi

Perioada

35 de zile

Bună ziua!

În rândurile ce urmează am enumerat ofertele inactive care se află pe platforma noastră. Cu alte cuvinte, înseamnă că nu avem un parteneriat activ cu compania respectivă sau nu mai putem recomanda produsele acestora în prezent.

Cu toate acestea, recunoaștem importanța transparenței financiare pe parcursul întregului proces de luare a unei decizii cu aspect financiar. Astfel, în loc să eliminăm ofertele inactive am decis să le păstram în platforma mrfinance.ro sub formă  de “oferte inactive”.

Pentru a ne ajuta să ne păstrăm integritatea editorială, echipa noastră are nevoie de sprijinul vostru și vă încurajăm să accesați doar oferte ce au link-uri active.

 Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați disclaimer-ul de publicitate.

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

30 de min

Dobanda

1,15% pe zi

Perioada

31 de zile

Suma Max

3500 RON

Aprobare:

30 de min

Dobanda

5,97% pe luna

Perioada

90 de zile

Suma Max

10.000 RON

Aprobare:

24 de ore

Dobanda

Variabila

Perioada

24 de luni

Suma Max

2000 RON

Aprobare:

15 min

Dobanda

1,1% pe zi

Perioada

35 de zile

Suma Max

2900 RON

Aprobare:

10 min

Dobanda

1,15% pe zi

Perioada

31 de zile

Suma Max

900.000 RON

Aprobare:

2 ore

Dobanda

3% pe luna

Perioada

120 de luni

Metodologia de recenzie

Recenziile mrfinance.ro pentru credite rapide sunt bazate pe un sistem de puncte de la 1-5, acestea include: Suma maxima de creditare, Cerintele pentru imprumut, Perioada de creditare, Dobanziile percepute, Taxe si comisioane, Modalitati de rambursare, Penalitati si Gradul de indatorare

Aceste caracteristici sunt luate in calcul pentru a asigura o recenzie corecta si obiectiva. Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare a caror dobanda depaseste 36%, acest prag este considerat de expertii financiari ca fiind limita superioara acceptabila pentru ca un imprumut sa fie accesibil.

In ceea ce priveste creditele rapide, acestea de multe ori sar pragul de 100%, din acest motiv ca experti financiari nu va putem recomanda aceste produse, dar va putem ghida si oferi instrumentele financiare de care aveti nevoie pentru a lua cele mai bune si educate decizii financiare. Recenziile mrfinance.ro sunt
independete si obiective, mrfinance.ro nu percepe compensatii pentru recenziile noastre financiare. Va rugam sa consultati ghidurile editoriale pentru mai multe informatii.

– Oferta excelenta; Printe cele mai bune caracteristici pentru consumator
– Oferta foarte buna; Multe caracteristi in favoarea consumatorului
– Oferta buna; Indepliniste multe dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta buna; Indeplineste o mare dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta medie; Multe caracteristici care lipsesc si nu favorizeaza consumatorul
– Oferta mediocra; Caracteristici care nu favorizeaza utilizatorul

Despre Autor

 

Cristian, este editorul si expertul nostru in credite rapide. Cristian are un master in Business si Marketing de la una dintre cele mai prestigioase Universitati din Danemarca.

Recenzie Viaconto

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.