Asigurari de Sanatate

Cautati recenzii de asigurare de sanatate?

Mrfinance a cercetat companiile de asigurari de sanatate de top si am adunat rezultatele aici. Rasfoiti recenziile noastre.

Contextul actual in care traim ne pune adesea in situatia de a ne gandi la posibilitatea de a opta pentru o forma de colaborare cu institutii private atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra. Motivele sunt lesne de inteles. Cele mai multe persoane care au experimentat serviciile medicale oferite de stat s-au lovit de nenumarate cozi, vizite programate la distante indelungate de timp fata de cele preferate si multa aglomeratie.

Acestea sunt principalele motive pentru care cei mai multi dintre noi isi indreapta atentia spre sectorul privat de sanatate, pentru a ne putea ingriji de aceasta asa cum ne-am dori. Pe piata de profil exista doua tipuri de colaborari pentru care se poate opta in astfel de situatii: abonamentele medicale si asigurarile de sanatate privata. Astazi ne vom indrepta atentia asupra asigurarilor si a principalelor implicatii pe care trebuie sa le cunosti inainte de a decide daca sa inchei sau nu o astfel de polita.

Alegerile noastre:

RCA-Ieftin: Asigurari pentru orice buzunar

RCA-Ieftin

Avalabilitate:  Peste 7 tipuri de asigurari

Pe site-ul securizat RCA Ieftin

Detalii Asigurari
 • Poti opta pentru o asigurare RCA 
 • Poti opta pentru o asigurare CASCO 
 • Poti opta pentru o asigurare de calatorie
 • Poti opta pentru o asigurare de sanatate
 • Poti opta pentru o asiurare de locuinta
 • Poti opta pentru achizitionarea unei roviniete 
 • Totul procesul se face online 

– RCA-Ieftin si-a inceput activitatea in anul 2006 si in prezent actioneaza ca broker de asigurari (PINTILIE BROKER DE ASIGURARE SRLcu peste 100.000 de clienti care au apelat la serviciile de brokeraj. 

– Printe firmele de asigurari cu care RCA-Ieftin colaboreaza se numara:  Euroins, Omniasig , Generali, Allianz, Groupama, City Insurance, Asirom.

– Procesul de aplicare se face 100% online.

– Polita de asigurare se livreaza gratuit prin Posta Romana, indiferent de locatia dvs. 

– Veti fi anuntat prin email atunci cand polita dvs. expira

– Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete, etc. 

Alegerile noastre:

Ok-Asig: Compara asigurari in doar 2 min.

Ok-Asig

Avalabilitate:  Peste 5 tipuri de asigurari

Pe site-ul securizat RCA Ieftin

Detalii Asigurari
 • Poti opta pentru o asigurare RCA 
 • Poti opta pentru o asigurare CASCO 
 • Poti opta pentru o asigurare de calatorie
 • Poti opta pentru o asigurare de sanatate
 • Poti opta pentru o asiurare de locuinta
 • Poti opta pentru achizitionarea unei roviniete 
 • Totul procesul se face online 

– OK-Asig si-a inceput activitatea in anul 2007 si in prezent actioneaza ca broker de asigurari (inregistrat in Registrul Brokerilor de Asigurare sub nr. RBK-418/02-07-2007. )

– Printe firmele de asigurari cu care RCA-Ieftin colaboreaza se numara:  Allianz, Generali, Groupama, Asirom, Omniasig, Gothaer, Euroins, Carpatica, Ergo.

– Procesul de aplicare se face 100% online.

– Asigurarea se emite in 3 minute, in cazul platilor cu cardul polita se trimite instant pe e-mail

– Polita de asigurare se livreaza gratuit oriunde in Romania.

– Veti fi anuntat prin email atunci cand polita dvs. expira

– Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorie, asigurari casco, asigurari de locuinta, roviniete, etc. 

Ce este o asigurare de sanatate privita?

Asigurarea de sanatate privata este aceea care iti poate oferi acces la servicii medicale de calitate in spitalele de stat sau cele private, in functie de preferintele tale si particularitatile pe care fiecare situatie in parte le impune.

Atunci cand spunem servicii medicale, facem referire atat la partea de preventie, reprezentata de analize si investigatii, dar si la cea de combatere a unor afectiuni, reprezentata de spitalizare, interventii chirurgicale si eventuale forme de tratament.

Rolul unei asigurari de sanatate este aceea de a oferi pacientului acces la serviciile dorite la nevoie. De cele mai multe ori, o situatie medicala neprevazuta ne poate aduce o paguba mare in bugetul personal. In contextul in care exista incheiata o polita de asigurare, aceasta va acoperi costurile ce pot aparea: tratamente, interventii chirurgicale, consultatii etc.

Practic, este un serviciu pe care il platesti periodic, pentru a te asigura ca atunci cand va aparea necesitatea, te vei putea bucura de grija de care ai nevoie.

Cum functioneaza o asigurare de sanatate privata?

Tu inchei un contract de asigurare cu o campanie care ofera astfel de servicii si platesti prima de asigurare, conform datelor prevazute in contractul pe care l-ai incheiat. Beneficiul pe care acest efort financiar il aduce este ca aceasta va acoperi sumele de bani necesare atunci cand va aparea necesitatea, cum sunt, spre exemplu: eventuale accidente, tratamente ce se intind pe o perioada indelungata de timp, interventii chirurgicale etc.

Scopul acesteia nu este doar acela de a-ti oferi protectia financiara de care ai nevoie. Aceasta iti ofera acces la servicii medicale de urgenta, de baza sau mai complicate, oriunde in Romania. Serviciile medicale se acceseaza pe baza unui card pe care il vei primi de la institutia cu care vei decide sa colaborezi.

Alaturi de acesta, vei primi diverse materiale cu scop informativ, menite sa te ajute sa intelegi procedurile pas cu pas, dar si serviciile pe care le ai incluse in asigurarea aleasa.

De regula, serviciile medicale se pot accesa prin programare la call center sau direct la clinica, acesta fiind un aspect ce poate sa varieze in functie de compania aleasa. Cea mai buna parte a acestui serviciu este ca nu vei fi limitat sa mergi la o anumita clinica, ci la orice partener medical inclus in reteaua companiei la care ai facut asigurarea. In functie de prevederile din contract, este posibil sa poti colabora cu furnizori din afara acestei retele.

In situatia in care alegi sa colaborezi cu partenerii directi, vei fi scutit de niste eforturi in plus, deoarece serviciile medicale se vor deconta direct intre compania de asigurari si spitalul sau clinica cu pricina. In cazul in care alegi un furnizor extern, va fi necesar sa realizezi plata personal, iar banii iti vor fi restituiti ulterior de catre compania de asigurari.

Un alt aspect pe care trebuie sa il cunosti este ca exista anumite limite maxime de despagubire, ce se pot atinge intr-un an calendaristic. Totodata, anumite servicii dispun de acoperire nelimitata, insa aceste aspecte difera de la un tip de asigurare de sanatate la altul si de felul in care ti-ai configurat-o. 

Cum se calculeaza o asigurare de sanatate privata?

Piata de asigurari de sanatate este in plina ascensiune, iar companiile ce activeaza pe aceasta nisa nu intarzie sa tot apara. In functie de varianta pe care o alegi pentru colaborare, te vei lovi de diverse mecanisme de calcul.

Spre exemplu, exista companii care calculeaza pretul asigurarilor de sanatate in functie de indici precum: istoricul medical, varsta, istoricul medical al familiei, stilul de viata, riscul pe care locul de munca il implica etc.

Pe de alta parte, exista pe piata companii ce iti pun la dispozitie anumite pachete fixe, din care poti alege varianta ce se pliaza optim nevoilor tale. Acolo sunt prevazute serviciile medicale acoperite de asigurare, precum si numarul de consultatii de care poti avea parte.

Este posibil ca in functie de valoarea pachetului, sa poti beneficia de anumite servicii in limita unei anumite sume de bani.

Riscurile pe care le acopera o polita de asigurare privata

Acesta este un alt aspect care difera de la o companie de asigurari la alta, ceea ce inseamna ca tot ce putem face pentru tine este sa iti oferim anumite date orientative in ceea ce priveste riscurile acoperite de politele de asigurari de sanatate. Iata care sunt cele mai comune riscuri ce intra in asigurare:

 • Analizele de laborator
 • Diverse investigatii medicale de specialitate
 • Diverse servicii stomatologice
 • Servicii de spitalizare
 • Tratamente necesare ulterior externarii
 • Eventuale interventii chirurgicale
 • Analize de radiologie si imagistica.

Cum se deconteaza o cerere de asigurare de sanatate privata?

Dupa cum am mentionat deja, serviciile care se acceseaza la anumite clinici sau spitale care nu fac parte din reteaua de parteneri necesita ca tu sa achiti integral costurile acestora, ce vor fi rambursate ulterior de compania de asigurari cu care colaborezi, conform clauzelor prevazute in contractul pe care l-ati incheiat. In principiu, ai de parcurs urmatorii pasi:

 1. Contactezi compania de asigurari pentru a comunica situatia in cauza. Daca nu esti apt fizic sa faci acest lucru, compania poate fi contactata de un membru al familiei/prieten.
 2. Reprezentantii companiei vor deschide un dosar de dauna.
 3. Cererea ta va fi procesata intr-un interval de cateva zile, in functie de caz.
 4. Compania iti va restitui banii intr-un cont bancar.

Fireste ca aceasta restituire se realizeaza doar daca serviciile pe care le-ai accesat fac parte din cele incluse in asigurarea de sanatate privata de care dispui.

Pe ce durata se incheie contractul de asigurare de sanatate privata?

Contractul de asigurare de sanatate se incheie pentru diverse perioade de timp, acestea diferentiindu-se in functie de compania cu care se colaboreaza in acest sens.

Spre exemplu, cele mai multe companii de asigurari incheie contracte pentru perioade minime de 1 an, oferind posibilitatea de reinnoire pana la 10 ani. Contractul poate fi incheiat in cazul unor situatii de neplata, dupa expirarea perioadei de gratie.

Care este diferenta dintre asigurarea de sanatate si abonamentul medical?

Aceste concepte sunt adesea confundate de utilizatori, in ciuda faptului ca ele se diferentiaza considerabil. Iata care sunt principalele caracteristici care le individualizeaza:

O asigurare privata de sanatate dispune de o acoperire teritoriala semnificativ mai mare decat cea pe care un abonament de sanatate o implica. Practic, o asigurare iti ofera dreptul de a merge la diverse clinici si spitale, private sau de stat, din diverse orase ale tarii.

In functie de companie si tipul de abonament ales, este posibil ca anumite tratamente sa poata fi efectuate chiar si in strainatate. Nu putem spune acelasi lucru si in cazul unui abonament medical, ce iti permite sa te bucuri de anumite servicii doar la o anumita clinica.

De cele mai multe ori, asigurarea privata de sanatate este mai cuprinzatoare, ceea ce inseamna ca iti permite sa accesezi o gama variata de servicii: stomatologice, consultatii medicale, analize, interventii chirurgicale etc.

Asigurarile de sanatate includ si spitalizarea, care de cele mai multe ori poate impune anumite costuri mai ridicate. Abonamentele de sanatate pot acoperi doar o parte din costurile aferente spitalizarii, traduse adesea in anumite discounturi.

Fireste ca abonamentele medicale presupun si diverse avantaje, motiv pentru care ele sunt accesate de un numar mare de clienti. Ceea ce noi incercam sa evidentiem este ca ele prezinta anumite limite in comparatie cu asigurarile, justificate practic si de diferenta de pret.

Ce trebuie sa retii?

Poti opta pentru o asigurare de sanatate internationala sau nationala, mai cuprinzatoare sau mai limitata, mai scumpa sau mai ieftina. Ele se pot configura in functie de preferintele tale si investitiile financiare pe care esti dispus sa le faci. Sunt alegerea excelenta pentru tine daca tii la sanatatea ta si vrei sa ai certitudinea ca te poti bucura de nenumarate servicii medicale la nevoie, fara a fi necesar sa scoti din buzunar subit sume mari de bani.

Inainte de a alege compania de asigurari cu care doresti sa colaborezi in acest sens, analizeaza cu atentie gama de oferte existente pe piata, in asa maniera incat sa faci alegerea cea mai avantajoasa pentru tine.

Mrfinance.ro » Asigurari » Asigurari De Sanatate

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.