Credite rapide cu Provident

Imprumuturi acordate  intre 500 si 5000 RON


Rata Dobanda intre 15% si 57,71% in functie de suma imprumutata


Valoare Dobanzii Anuale Efective (DAE) a imprumuturilor Provident variaza intre 79,41 % si 104,63% 


Perioada de credit cuprinsa intre 12 saptamani pana la 100 de saptamanii.

*Aceasta variaza in functie de suma imprumutata 


provident-logo-star-rating

 

Provident obtine 4,7 puncte dintr-un posibil de 5 in evaluarea generala. 

Mrfinance.ro » Recenzii » Ifn-uri » Provident

Cerintele necesare pentru a aplica pentru un credit rapid de la Provident

 • Varsta minima este de 18 ani
 • Trebuie sa fii cetatean Roman
 • Act de indentitate care sa dovedeasca cetatenia Romana si dominiciliul stabil (ex: CI/BI)
 • Sa ai un venit net de minimum 300 de RON

provident-184x144Imprumuturi rapide de la Provident Financial Romania

Imprumuturile rapide sunt recunoscute ca fiind solutia ideala pentru situatiile neprevazute, cand apare necesitatea unei sume de bani.

Spre deosebire de imprumuturile Provident, procesul de analiza a dosarului si acordare a unui imprumut bancar se prelungeste pe o perioada mai indelungata, astfel incat solicitantul nu isi poate rezolva problemele in timp util.

Precum reiese si din nume, imprumuturile rapide Provident se acorda intr-un termen scurt, in asa maniera incat solicitantul sa il poata folosi la nevoie.

De asemenea, procesul de realizare a dosarului este unul extrem de simplificat. Criteriile de eligibilitate sunt usor de indeplinit, iar flexibilitatea agentilor in ceea ce priveste vizitele la domiciliu este un serviciu ce a transformat Provident in una dintre cele mai cunoscute companii de profil.

Discretia si confidentialitatea imprumuturilor sunt asigurate. Dobanda este fixa, iar sumele imprumutate nu sunt foarte mari.

 • Credit intre
 • 500 si 5000 RON
 • Credit fara garantii sau girant
 • Rata Dobanda de la 15% la 57,71%
  De la 15% (500 RON pe 40 sapt.) pana la 50,91% (6.000 RON pe 90 sapt.) *Intreaba toate detaliile pentru rata de dobanda in functie de suma imprumutata
 • DAE variază între 45,60% și 1188,07%
  Termenul minim de rambursare pentru un împrumut este de 12 săptămâni; termenul maxim de rambursare este de 100 de săptămâni. DAE variază între 45,60% și 1188,07%, în funcție de împrumutul ales.
 • Aprobare rapida in 48h

Cine este Provident Financial Romania

Provident Financial Romania este o Institutie Financiara Nebancara (IFN), specializata in acordarea de credite de consum de mica valoare, pe termen scurt. Este prima firma de profil care ofera clientilor optiunea de a achita ratele aferente imprumutului  prin transfer bancar sau direct de la domiciliu, contra cost.

Compania face parte din grupul britanic International Personal Finance, ce opereaza sub compania Provident in 8 tari din continentul european si Mexic. Pe piata din Romania a patruns in anul 2006, urmarind o ascensiune continua pana in zilele noastre.

Cu investitii ce depasesc suma de 200 de milioane de euro, Provident si-a extins operatiunea si a ajuns sa acopere aria urbana nationala, dispunand de puncte de lucru in 72 de orase in anul 2013.

Compania din Romania dispune de mai mult de 850 de angajati si colaboreaza cu peste 4.200 de agenti independenti. Precum orice IFN, Provident isi desfasoara activitatea in conditiile prevazute de lege, dispunand de autorizatie din partea Bancii Nationale a Romaniei.

fileActe necesare pentru un imprumut Provident

Precum am mentionat si anterior, criteriile de eligibilitate pentru un astfel de imprumut nu sunt foarte greu de indeplinit. Este necesar un act de identitate la fel ca si la credit cu buletinul, care sa dovedeasca cetatenia romana si domiciliul stabil al solicitantului in unul din orasele unde se ofera imprumuturi. De asemenea, acesta va mai avea nevoie de dovada unui venit, care se poate concretiza intr-un cupon de pensie sau un fluturas de salariu.

In functie de particularitatile fiecarei situatii in parte, poate fi necesar un cont bancar in lei, deschis pe numele solicitantului la orice banca de pe teritoriul Romaniei. Desigur, se poate opta pentru gestionarea creditului direct de la domiciliu, situatie in care banii se primesc in mana, iar ratele se platesc cash, catre un agent ce va vizita imprumutatul la domiciliu periodic. Astfel, nu mai este nevoie ca acesta sa dispuna de cont bancar.

Acum ca stim care sunt actele necesare pentru un imprumut Provident, trebuie sa cunoastem conditiile de eligibilitate. Imprumutatul trebuie sa dispuna de un venit lunar minim de 300 de lei si sa aiba o varsta de peste 18 ani. De asemenea, el trebuie sa fie domiciliat pe teritoriul Romaniei. O intrebare comuna in randul persoanelor ce doresc sa realizeze imprumuturi Provident vizeaza modul in care influenteaza refuzul anterior pentru al aplicarii pentru alte credite acordarea imprumutului curent.

Compania ia in considerare toate cererile de credit rapid, indiferent daca persoana in cauza a fost ulterior refuzata de diverse alte institutii financiare. Desigur, scopul companiei este acela de a acorda imprumuturi ce se restituie, motiv pentru care posibilitatea solicitantului de a plati ratele este atent evaluata. Prin simpla contactare a unui operator Provident se poate afla exact care este suma de bani ce se poate imprumuta cu venitul minim al aplicantului.

diagramProvident: dobanda practicata

Dobanda fixa Provident anuala totala se situeaza in intervalul 17% – 45%, in functie de parametri precum suma imprumutata si perioada contractului. De asemenea, costul total fix raportat procentual la suma imprumutata pentru varianta de imprumut prin trasfer bancar este de 30%-48%. Un cost extra este generat de serviciul de acordare si gestionare al imprumutului direct de la domiciliu. Acesta este optional, iar costul procentual raportat la suma imprumutata este de 37%-63%, in functie de aceiasi parametri de mai sus.

Suma datorata de institutia financiara nebancara nu poate sa creasca pe perioada imprumutului, cum se intampla de regula la companiile de profil din Romania. Provident nu percepe penalitati pentru intarzierea platii. In ciuda faptului ca dobanda este mai mare decat cea practicata de banci, aceasta este justificata de factori precum: acces la finantare rapid si lipsit de birocratie, criterii de eligibilitate usor de indeplinit, acordarea rapida a imprumutului etc.

strongboxTipuri de credite oferite de Provident

Compania vine in intampinarea clientilor cu o gama diversificata de credite. Acestea se diferentiaza intre ele prin prisma frecventei cu care se achita ratele, a sumei imprumutate si a perioadei de timp pe care se realizeaza imprumutul. Provident ofera clientilor pachetele: imprumut extra scurt, imprumut lunar si imprumut rapid.

Imprumut extra scurt

Acesta este potrivit pentru aceia ce nu doresc sa se indatoreze pentru perioade indelungate de timp si nu intentioneaza sa imprumute sume mari. Astfel, banii se returneaza in termen de 3 luni si se pot imprumuta 600 sau 800 de lei. Un imprumut de 600 de lei se achita in 12 rate fixe saptamanale, iar unul de 800 de lei, in 14 rate fixe saptamanale.

Imprumutul extra scurt poate fi primit fie prin transfer bancar, fie la domiciliu. De asemenea, plata ratelor se poate realiza in aceleasi conditii, in functie de preferintele imprumutatului. Pentru acest tip de imprumut nu se percep giranti sau garantii, iar singurele acte necesare sunt dovada unui venit si dovada resedintei.

Imprumut rapid Provident

Acesta este potrivit pentru aceia ce doresc sa plateasca creditul in rate mici, saptamanale. Spre deosebire de creditul extra scurt, permite accesarea unor sume mai mari. Este gandit in asa maniera incat sa permita utilizatorului sa plateasca rate mai mici si dese, mai avantajoase decat cele mari si rare, din punct de vedere al gestionarii bugetului.

Se pot imprumuta sume cuprinse intre 500 si 6000 de lei. Conditiile pe care imprumutatul trebuie sa le indeplineasca sunt: dispunerea de un venit mediu lnar de 300 de lei si dovada unei resedinte in orasul de unde se realizeaza imprumutul. La fel ca si in cazul imprumutului precedent, primirea si plata ratelor se pot face din confortul propriei locuinte, contra cost.

Imprumut lunar

Suma imprumutata poate fi mult mai mare decat in cazul imprumuturilor precedente, situandu-se intre 6000 de lei si 10.000 de lei. Ratele se platesc lunar, putandu-se opta pentru 12, 15 sau 18 rate. Persoana ce solicita imprumutul trebuie sa dispuna de un venit minim de 1300 de lei. Actele necesare sunt dovada de venit si dovada de resedinta.

Pentru imprumutul lunar Provident nu sunt necesari giranti sau garantii, iar comisionul de administrare este 0. Imprumutul se primeste in aproximativ 24 de ore, solicitantul putand opta pentru una dintre cele doua modalitati de administrare a acestuia: online sau prin vizita unui agent la domiciliu.

Pareri referitoare la imprumuturile Provident

Parerile despre Provident sunt diverse. O perspectiva obiectiva asupra imprumuturilor de la acest IFN se rezuma la urmatoarele aspecte:

diagramDobanzile

Spre deosebire de dobanzile bancilor, cele practicate de institutiile financiare nebancare si implicit, de Providet, sunt semnificativ mai mari. Desigur, acest lucru se datoreaza riscului la care compania se supune. Dobanzile mari au rolul de a acoperi eventualele pagube.

calendar-with-a-clock-time-toolsPerioada de acordare

Creditele Provident se acorda in termen de o zi, motiv pentru care sunt extrem de avantajoase, fiind alegerea ideala pentru situatiile cand apare necesitatea subita a unei sume de bani de care nu dispunem.

approve-invoiceConditiile de eligibilitate

Precum am mai mentionat, conditiile de eligibilitate nu sunt foarte greu de indeplinit. Cu toate acestea, compania nu acorda imprumuturi daca dupa evaluarea dosarului considera ca persoana in cauza nu este capabila sa returneze imprumutul.

Pachetele de imprumuturi

Imprumuturile disponibile sunt stabilite in asa manierapiggy-bank incat sa vina in intampinarea unor grupuri tinta diferite. Imprumutul extra scurt este ideal pentru persoanele ce nu dispun de un venit mare, insa se agajeaza sa achite creditul. Creditul saptamanal este ideal pentru pensionari multumita venitului mediu lunar mai mic, in vreme ce creditul lunar este ideal pentru salariati.

stopwatchRestituirea in avans a imprumutului

In situatia in care imprumutul se restituie inainte de termen, este posibila primirea unei reduceri a costului total. Aceasta se acorda in functie de tipul imprumutului, timpul scurs si comportamentul de plata al imprumutatului.

warningExista posibilitatea unei executari silite Provident?

Intrucat imprumuturile oferite sunt de valoare mica, se incearca gasirea unor solutii flexibile pentru achitarea creditelor. Astfel, se permite reesalonarea imprumutului pe o perioda mai lunga de timp.

Desigur, in situatia in care imprumutatul refuza colaborarea cu compania pentru plata ratelor, acestia sunt transferati in grija recuperatorilor de datorii. Ca orice institutie financiara, Provident nu exclude posibilitatea aplicarii legislatiei pentru recuperarea datoriei.

 • Credit intre
 • 500 si 5000 RON
 • Credit fara garantii sau girant
 • Rata Dobanda de la 15% la 57,71%
  De la 15% (500 RON pe 40 sapt.) pana la 50,91% (6.000 RON pe 90 sapt.) *Intreaba toate detaliile pentru rata de dobanda in functie de suma imprumutata
 • DAE variază între 45,60% și 1188,07%
  Termenul minim de rambursare pentru un împrumut este de 12 săptămâni; termenul maxim de rambursare este de 100 de săptămâni. DAE variază între 45,60% și 1188,07%, în funcție de împrumutul ales.
 • Aprobare rapida in 48h

Sfaturi si recomandari de la echipa Mr. Finance

 • Putem concluziona ca imprumuturile Provident prezinta avantajele si limitele sale. Totusi, ele sunt alegerea excelenta in anumite situatii de criza. Pentru a ne asigura ca veti avea parte de experiente placute pe durata imprumutului, va oferim o serie de recomandari.
 • Pentru inceput, este foarte important ca inainte de semnarea contractului sa cititi cu atentie contractul pe care urmeaza sa il semnati. Analizati cu atentie care este suma imprumutata si care este suma totala pe care o veti rambursa. Astfel, veti avea o imagine de ansamblu si veti sti exact care sunt cheltuielile la care va supuneti.
 • De asemenea, nu va recomandam sa va grabiti in alegerea companiei potrivite. Analizati companiile de profil, dobanzile percepute de acestia, valoarea imprumuturilor si modalitatile de rambursare. Abia dupa ce realizati aceasta cercetare premergatoare imprumutului este recomandat sa alegeti compania cu care umreaza sa colaborati.
 • Trebuie sa evitati supra-achitarea sau indatorarea, motiv pentru care va sfatuim sa alegeti valoarea ratelor in asa fel incat sa nu depaseasca 25-30% din veniturile dumneavoastra lunare. Planul de achitare al imprumutului trebuie realizat cat mai realist, fara a va seta asteptari gre de atins. O ultima recomandare este sa pastrati undeva un fond de rezerva pe care sa nu il cheltuiti, pentru a-l putea folosi in situatia in care nu va permiteti intr-o anumita luna plata ratei.
 • Optati pentru credite Provident la nevoie, insa asigurati-va ca imprumutul este gestionat cat mai responsabil.

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.