Leasing Auto

Găsiți cele mai bune oferte de leasing auto adaptate pentru nevoile dvs.

Atunci cand comparati oferte de leasing auto, aplicati pentru mai multe oferte personalizate de pe site-ul nostru.

Acest lucru va pune intr-o pozitie mai puternica de negociere si va economiseste bani pe toata perioada de leasing auto.

Gasiti cea mai buna rata a dobanzii prin contactarea mai multor creditori auto. Aflati mai multe despre ceea ce trebuie sa stiti inainte de a accesa un leasing auto.

Suma Max

66.000 RON

Aprobare:

15 min

Dobanda

Variabila

Perioada

60 de luni

Leasing Auto

De cele mai multe ori, contextul in care traim nu ne permite sa realizam anumite achizitii costisitoare cu banii jos.

O astfel de achizitie este si o masina personala, care sa ne permita sa ne deplasam rapid dintr-un loc in altul si sa ne transportam lucrurile fara a depune eforturi.

In ciuda faptului ca piata de vanzari auto de la noi din tara este in plina ascensiune, preturile sunt mari si tind sa creasca o data cu calitatea. Astfel, este logic ca cele mai multe companii vanzatoare de masini sa caute o solutie prin care oricine sa isi poata cumpara masina mult visata.

Serviciul respectiv poarta denumirea de leasing auto si iti permite sa iti folosesti un automobil folosind un imprumut, pe care il inapoiezi ulterior in rate. In functie de parametrii stabiliti prin contractul de leasing, ai posibilitatea ca la finalizarea lui sa poti sa cumperi masina, sa prelungesti contractul sau sa incetezi raporturile contractuale.

Desigur, acesti parametri sunt premergator stabiliti de catre tine in calitate de beneficiar si de catre compania cu care colaborezi, in functie de tipul de leasing ales.

Ce este un leasing auto?

Leasingul auto defineste operatiunea comerciala prin intermediul careia o parte numita locator sau finantator transmite la solicitare unei parti secunde numita utilizator, contra unei plati periodice denumita rata de leasing, dreptul de a folosi un automobil, al carui proprietar ramane pentru o perioada de timp limitata.

Pe tot parcursul perioadei de leasing, societatea care ofera masina va ramane proprietarul acesteia.

In calitate de beneficiar, ai posibilitatea de a opta pentru unul din cele doua tipuri de leasing existente pe piata: financiar sau operational.

Vom incepe prin a discuta despre cel operational, care este mai putin folosit si se aseamana cu procesul de inchiriere.

Practic, rata lunara platita pentru un leasing operational va echivala o chirie, nefiind astfel supusa unei rate a dobanzii. Ea va fi totusi supusa unui indice de depreciere. La finalizarea perioadei contractuale, nu vei deveni proprietar al automobilului in cauza.

Exista totusi posibilitatea de a negocia achizitia masinii direct de la compania contractata dupa finalizarea termenului, la un pret specific celor de pe piata masinilor la mana a doua.

Cea mai intalnita forma de leasing este cea cunoscuta sub denumirea de leasing financiar.

Accesarea ei se aseamana cu procesul de realizare a unui imprumut bancar.

Clientul isi achizitioneaza un automobil cu ajutorul unui imprumut pe care il achita ulterior in rate.

La finalizarea perioadei de contractare, va deveni proprietarul masinii.

Cu toate acestea, beneficiile si riscurile pe care dreptul de proprietate le aduce devin responsabilitatea clientului inca de la semnarea contractului de leasing.

Care este diferenta dintre un leasing auto si un credit auto?

Poti cumpara prin credit auto sau prin leasing automobile. Aceste doua denumiri descriu doua concepte distincte, care prezinta totusi anumite caracteristici comune.

Principala diferenta dintre leasing si credit este reprezentata de dreptul de proprietate.

Pentru cea dintai, proprietara este firma de leasing, iar pentru cea de-a doua, solicitantul creditului.

In cazul contractului de leasing auto, daca acesta este de tip financiar, se va putea face dreptul de proprietate.

Activitatea se desfasoara la finalizarea lui, dupa ce se platesc toate ratele si valoarea reziduala.

Totodata, cele doua concepte se diferentiaza si prin prisma conditiei de rambursare anticipata. In cazul unui credit auto, ai posibilitatea de a rambursa oricand banii pe durata imprumutului, chiar daca nu s-a finalizat contractul.

Acest lucru nu este valabil si pentru contractul de leasing, unde nu poti rambursa anticipat creditul decat dupa un an.

La ce sa fii atent atunci cand aplici pentru un leasing auto?

Daca alegi sa inchei un contract de leasing cu cineva care doreste sa renunte la propria masina, este imperios sa acorzi o mare importanta atat felului in care arata si se comporta masina, cat si contractului pe care urmeaza sa il semnezi.

Nu ezita sa duci masina la un service auto pentru o diagnoza completa si sa o alegi alaturi de o persoana priceputa.

Totodata, nu ezita sa consulti un avocat pentru a te ajuta sa intelegi in totalitate contractul si clauzele impuse.

Chiar daca vanzatorii insista sa semnezi cat mai repede contractul, iti recomandam sa nu sari peste acest pas.

In caz contrar, poti descoperi mai tarziu diverse clauze care sa iti creasca costul de achizitie.

Daca optezi pentru o masina noua, cumparata dintr-un showroom autorizat, analizeaza garantia pe care dealerul sau producatorul o ofera.

Nu uita ca trebuie sa dispui de asigurare CASCO, pe langa asigurarea de raspundere civila, RCA.

 

Rata lunara a unui leasing auto

Este foarte posibil ca sub impulsul momentului sa nu acorzi importanta unor detalii care pot face diferenta dintre un leasing pagubos si unul avantajos.

De aceea, este important sa te gandesti la valoarea ratelor inainte de a lua o hotarare.

Calculeaza-ti un buget realist si analizeaza daca veniturile tale constante iti permit plata regulata a ratelor.

Este important sa nu te bazezi pe anumite venituri fluctuante, ce iti pot strica calculele.

Totodata, nu te angaja in alte contracte de creditare, pentru a nu te incarca cu imprumuturi.

Marele dezavantaj al contractelor de leasing auto sta tocmai in penalitatile usturatoare ce se aplica in cazul intarzierii platilor.

Totodata, exista riscul ca respectivul contract sa fie reziliat din vina ta si sa pierzi toti banii pe care i-ai platit pentru masina pana la momentul respectiv.

Nu doar ca vei pierde acei bani, ci vei avea de achitat si penalitati usturatoare, specifice acestor situatii.

Leasing auto pentru diferite tipuri de autovehicule

Serviciul de leasing auto este valabil pentru diverse tipuri de autovehicule. 

Indiferent ca vorbim despre un automobil cu cutie de viteze automata sau manuala, un transportator, un autocar sau un tir, toate acestea pot fi achizitionate printr-un leasing auto.

Fireste ca va fi necesar sa indeplinesti anumite criterii de eligibilitate si sa primesti aprobare pentru dosarul de aplicare, indiferent de tipul de autovehicul ales.

Avansul si valoarea reziduala

De regula, finantarile in leasing necesita ca o parte din pretul de achizitie a masinii sa fie achitat sub forma unui avans.

De regula, acesta este reprezentat de pana la 30% din valoarea automobilului, insa este un aspect ce poate varia de la o companie la alta.

Mai mult decat atat, exista companii ce iti ofera servicii de leasing auto fara avans, pentru ca tu sa iti cumperi masina dorita cu investitii cat mai mici.

Dupa cum se poate deduce, acest avantaj se va traduce probabil in costuri suplimentare la ratele periodice, insa vei fi scutit de o investitie.

Recomandarea noastra este sa optezi, daca ai posibilitatea, pentru un avans cat mai mare. Astfel, vei reduce valoarea ratelor lunare pe care le vei achita ulterior.

Cu cat mai mic va fi avansul, cu atat mai mult va creste rata pe care trebuie sa o platesti ulterior.

Valoarea reziduala este o suma de bani pe care clientul se angajeaza sa o plateasca la finalizarea contractului si reprezinta un procent din pretul masinii. Asemenea situatiei anterioare, este avantajos ca aceasta sa fie aleasa strategic.

Daca rata va fi mai mica, valoarea reziduala va creste, iar daca rata va fi una mare, aceasta valoare reziduala va scadea. In functie de compania cu care vei colabora, este posibil sa dispui de o rata reziduala de 0%. In aceasta situatie, graficul de rambursare va fi asemanator cu cel aferent unui credit obisnuit.

Schimbul de proprietate se va efectua la finalizarea ultimei rate, care va inlocui valoarea reziduala pentru aceasta situatie specifica.

Avantajele unui leasing auto

Cel mai mare avantaj pe care leasingul auto il ofera este posibilitatea de reducere a ratelor lunare.

Totodata, este alegerea excelenta pentru persoanele care nu dispun de banii necesari pentru a plati un avans costisitor.

Nenumarate companii ofera posibilitatea de contractare a unui leasing auto fara avans, permitand astfel in faza initiala economisirea capitalului propriu. Totodata, procesul de acordare a unui serviciu de leasing este mai simplu decat orice alt tip de imprumut auto.

Actele necesare sunt mai putine, criteriile de eligibilitate mai permisive, iar timpul de aprobare mai scurt.

La fel se intampla si cu prelucrarea datelor, ce se realizeaza intr-o perioada de timp mai putin indelungata decat in cazul creditelor conventionale.

Accesarea serviciului se face fara garantii, iar graficul de leasing estre extrem de flexibil, mai ales daca il comparam cu unul aferent unui credit bancar. Ai posibilitatea de a alege ca asigurarea ta CASCO sa fie inclusa in rata lunara.

Totodata, companiile de profil iti pun la dispozitie un calculator pentru leasing auto, pentru ca tu sa poti vizualiza cat mai corect care sunt costurile la care te vei supune.

Dezavantajele unui leasing auto

Asemenea oricarui serviciu asemanator creditarii, acesta dispune si de anumite dezavantaje.

Cel mai mare dintre acestea este reprezentat de statutul de proprietar, care se dobandeste abia dupa finalizarea contractului.

Desigur, pentru ca acest lucru sa se intample, este necesar ca solicitantul sa fi optat pentru un leasing auto financiar, sa isi fi platit ratele si valoarea reziduala.

Serviciul de leasing poate fi dezavantajos pentru clienti atunci cand apare posibilitatea de rambursare anticipata.

Este foarte posibil sa ai parte subit de o suma de bani, pe care probabil iti vei dori sa o utilizezi pentru a te scapa de credit.

Nu vei putea face acest lucru decat dupa un an, ceea ce te poate limita intr-o oarecare masura.

Leasingul auto nu este o alternativa foarte eficienta pentru tine daca esti susceptibil de a nu-ti plati ratele la timp. In acest caz, risti nu doar sa te supui unor penalizari usturatoare, ci sa iti fie reziliat contractul si, implicit, sa pierzi toti banii investiti pana la momentul respectiv.

Iar daca aplici pentru acest serviciu si realizezi contractul de leasing, vei avea probleme daca decizi sa te razgandesti.

Este posibil sa poti face acest lucru doar prin plata unei penalitati, care sa ofere finantatorului profitul proiectat si desigur, sa asigure riscul la care se supune: de a nu gasi in timp util un utilizator pentru acel bun.

In concluzie, putem spune ca un leasing auto este alegerea ideala pentru tine daca nu dispui de resurse pentru a investi intr-un astfel de bun si esti dispus sa il platesti in rate, pentru ca ulterior sa devii proprietar.

Nu este potrivit pentru tine daca nu stii sa iti gestionezi corect bugetul si exista un risc mare sa nu platesti ratele la timp.

Indiferent de compania cu care alegi sa colaborezi pentru un astfel de serviciu, nu ezita sa analizezi cu mare atentie conditiile impuse, dar si costurile aferente.

Mrfinance.ro » Credite Bancare » Leasing Auto

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.