AZT Pensii

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
21/11/2023
Pe scurt

AZT Pensii este al 2-lea cel mai mare administrator de pensii private pilon 2 din Romania, cu o cota de piata in acest sector de peste 20,51%, cu peste 1.6 milioane de participanti.

AZT Pensii - privire de ansamblu

Performanta pensie privata
192,5
Randament pensie privata
5
Nr. de participanti Pensie Privata
1.6 mil
Scorul Mr.Finance
5.0
Gradul de risc
5/5
Randament
5/5
Diversificare
5/5
Istoricul companiei
5/5
Valoarea activelor
5/5

AZT pensii private este al 2-lea cel mai mare administrator de pensie Pilon 2, care a generat si printre cele mai bune randamente. Allianz este o companie recunoscuta la nivel global pentru calitatea serviciilor pe care le ofera.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
  1. Administrator de TOP la nivel mondial.
  2. Al 2-lea cel mai mare administrator de pensii private pilon 2.
Dezavantaje
  1. Randamente medii, in conditiile in care alte fonduri de pensii pilon 2 au generat performante mai bune.
Articol scris de:
Actualizat 21/11/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

AZT Pensii este al 2-lea cel mai mare administrator de pensii private pilon 2 din Romania, cu o cota de piata in acest sector de peste 20,51%, cu peste 1.6 milioane de participanti.

Allianz-Tiriac este o companie de asigurari din Romania, infiintata in 1994. Compania ofera o gama completa de produse si servicii de protectie si planificare financiara, pe toate segmentele de asigurari - auto, bunuri, raspundere, viata, sanatate dar si administrarea pensiilor private. Allianz-Tiriac se concentreaza pe echilibrul dintre ritmul de dezvoltare si siguranta financiara a companiei. Aceasta ofera servicii de asigurare auto, asigurare locuinta si bunuri, asigurare de viata si sanatate, precum si asigurari de calatorie. Compania opereaza prin intermediul intermediarilor de vanzari si a reprezentantilor la nivel national. Allianz-Tiriac are un portofoliu vast de produse si servicii, adaptate nevoilor persoanelor fizice si juridice.

Majoritatea actiunilor Allianz-Tiriac Romania sunt detinute de catre grupul german Allianz, una dintre cele mai mari companii de asigurari la nivel global.  In Romania, Allianz Tiriac are peste 1,5 mil de clienti pe partea de asigurari si este una dintre cele mai importante companii din domeniu din Romania.

AZT pensii pilonul 2 - investitii

AZT pensii pilonul 2 este un fond diversificat care are drept strategie investirea activelor pe termen lung, urmarind maximizarea activelor fondului in conditiile respectarii practicilor prudentiale, mentinerii gradului de risc asumat si actionand in interesul participantilor. Administratorul va mentine in permanenta un grad de diversificare optim, astfel incat sa fie asigurata o diminuare a riscurilor specifice si sa fie evitata dependenta excesiva de un anumit instrument financiar.

Investitiile pe care le va realiza fondul vor respecta toate prevederile legale in vigoare si vor urmari sa asigure in special securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea portofoliului in ansamblu. Activele Fondului vor fi investite in urmatoarele categorii de instrumente, conform tabelului urmator:

Categoria de instrumente financiareMaxim alocare active
1.Instrumente ale pietei monetare20%
2.Titluri de stat din Romania, state membre UE sau SEE70%
3.Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de administratii publice locale din Romania, state membre UE sau SEE30%
4.Valori mobiliare tranzactionate pe o piata reglementata din Romania, UE sau SEE50%
5.Titluri emise de state terte si care sunt tranzactionate pe o piata reglementata din Romania, UE sau SEE15%
6.Obligatiuni ale administratiilor publice locale din state terte, admise la tranzactionare in Romania, UE sau SEE10%
7.Obligatiuni emise de Banca Mondiala, BERD, BEI admise la tranzactionare in Romania, UE sau SEE15%
8.Titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare, inclusiv ETF - din Romania sau din state membre ale Uniunii Europene5%
9.Investitii private de capital sub forma actiunilor la societati din Romania, din state ale Uniunii Europene sau apartinand SEE5%

AZT Pensii costuri

AZT Pensii va percepe urmatoarele costuri:

  1. Comisionul de administrare: nu mai mult de 0,07% pe luna, astfel: 0,02%/luna daca rata de rentabilitate a fondului este sub nivelul ratei inflatiei, 0,03%/luna daca rata de rentabilitate a fondului este cu pana la un punct procentual peste rata inflatiei, pana la 0,07%/luna daca rata de rentabilitate a fondului este peste 4 puncte procentuale peste rata inflatiei.
  2. Taxa de audit a fondului - 65,70 lei/an, incluzand TVA.

AZT Pensii randamente

performanta azt pensii private

AZT Pensii pilon 2 a fost unul dintre cele mai profitabile fonduri de pensie administrate privat. Astfel, din 2008 pana in prezent, performanta fondului a fost de 192,5% - un randament mediu anualizat de peste 7%.

Fondul de pensie administrat privat Pilon 2 de la Allianz Tiriac este o solutie menita sa ofere un venit suplimentar la retragerea din activitate. Cu un randament mediu de peste 7%/an, performanta a fost peste rata medie a inflatiei din ultimii 15 ani.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară pensii private
Găsește cele mai bune pensii private nevoilor tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram