Disclaimer publicitate

XTB - Mini curs de investitii la bursa

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 16/10/2023
Timp de citire: 3 minute
Distribuie acest articol
Cuprins

XTB - unul dintre cei mai populari brokeri de investitii internationale la bursa lanseaza o noua campanie educationala bazata pe o categorie de instrumente financiare extrem de relevanta pentru investitorii din Romania, si anume indicii bursieri.

Mini-cursul de investitii de la XTB

Mini-cursul de investitii de la XTB va avea la baza explicarea celor mai relevanti indici bursieri, cum functioneaza indicii si cum poti sa-i tranzactionezi. Cursul este alcatuit din 9 video-uri in care sunt explicati mai multi indici. 

Fiecare video este astfel construit incat sa fie prezentate informatiile despre definirea, componenta si modul de functionare a indicilor, specificatiile acestora in cadrul platformei de tranzactionare XTB, dar si tehnici de tranzactionare a acestor instrumente financiare.

Astfel, daca te inscrii la acest curs de investitii accesand acest link o sa ai parte de:

1. Webinar introductiv despre cele mai importante aspecte ale tranzactionarii la bursa unde o sa vezi:

 • Ce sunt indici bursieri?
 • Definitie si exemple despre cum este compus un indice si calculul valorii unui indice.
 • Capitalizarea de piata - ce este?
 • De ce sa investim in indicii bursieri? 
 • Ce este strategia de investitii DCA?

2. Webinare inregistrate despre cei mai importanti 4 indici americani:

 • Webinarul - S&P500
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Efectul performantei preturilor actiunilor companiilor mari (ce compun indicele) asupra evolutiei indicelui
  - Cele 7 companii care au cea mai mare pondere in indice (25%)
 • Webinarul - NASDAQ100
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Cele 7 companii care au cea mai mare pondere in indice (52%)
 • Webinarul - Russell 2000
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - De ce are o semnificatie mare?
  - Diferenta dintre Dow Jones, NASDAQ100 si Russell 2000 din perspectiva modului cum sunt ponderate
 • Webinarul - Dow Jones
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Explicarea modului de calcul - diferit fata de ceilalti indici americani

3. Webinare despre indicii Europeni

 • Webinarul - EU50
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
 • Webinarul - DAX
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
  - Ce reprezinta cele doua dimensiuni ale DAX? performanta si pret
 • Webinarul - FTSE100
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
  - Criteriul de includere in index
  - Ce influenteaza modul cum evolueaza indicele?

4. Webinare despre Indicii de volatilitate

 • Webinarul - VIX
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
  - Care sunt factorii ce influenteaza evolutia indicelui VIX?
  - Structura termenelor vix futures
 • Webinarul - USDIDX
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Care sunt factorii ce influenteaza evolutia indicelui USDIDX

Webinarele vor fi sustinute de catre:

 • Claudiu Cazacu - unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati analisti de piete financiare din Romania, investitor activ si antreprenor.
 • Razvan Topa - este Senior Strategist & Partnership Manager in cadrul companiei XTB Romania, companie completa de investitii financiare. Are experienta in vanzari, account management, public speaking si in domeniul pietelor financiare.
 • Andrei Bogdan - Trader si investitor de peste 10 ani, Andrei tranzactioneaza in principal pe piata americana si utilizeza toate instrumentele derivative disponibile (Optiuni, Futures, CFDs).

Ce este XTB

XTB este, in prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume, cu peste 15 ani de experienta in pietele financiare. Totodata, XTB detine o companie completa de investitii listata pe Bursa de la Varsovia, cu peste 525.000 de clienti in intreaga lume.

XTB ofera multiple oportunitati de tranzactionare (peste 5600 de instrumente financiare) care pot fi accesate prin platforma  de tranzactionare proprie: xStation 5.

XTB a fost fondat in 2004 si este unul dintre cei mai mari brokeri listati la bursa din lume, cu sucursale pe 4 continente, respectiv in peste 13 tari, inclusiv Marea Britanie, Polonia, Germania, Franta si Chile.

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ai ca si investitor XTB, este ca brokerul are un sediu fiscal deschis in Romania. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa depui declaratia anuala la ANAF si sa platesti impozitele, pentru ca de acest lucru se ocupa chiar XTB. Pe langa asta, si impozitul este redus la 1%, daca tii investitiile mai mult de un an, si 3% daca sub un an. Practic, doar iti creezi un portofoliu bun de investitii si de bucuri de randamentele incasate, fara a mai face drumuri la ANAF pentru declaratii.

Pe langa asta XTB vine constant cu inovatii, cum este planul de investitii, dar si cu materiale educationale menite sa ofere informatii de calitate investitorilor.

Concluzii

In concluzie, Mini-cursul de investitii de la XTB este menit sa ajute investitorii sa inteleaga ce sunt, cum functioneaza si cum pot fi tranzactionati cei mai importanti indici bursieri. Important este sa stii ca indicii bursieri pot fi tranzactionati sub forma de ETF-uri. Iti recomand sa vezi care sunt cele mai bune ETF-uri din Romania.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

25/11/2023
Ce sa faci ca ITst: contribui sau nu la Pilonul 2

Pilon 2 - pensia obligatorie administrata privat, a devenit optionala pentru IT-sti. Intrebarea de pe buzele tuturor celor care lucreaza in IT lunile acestea este urmatoarea: “Lucrez in IT. Ce fac in continuare, contribui sau nu la Pilonul 2?”Si am auzit toate variantele pana acum: “Mai bine contribui in continuare ca altfel banii sunt impozitati.” […]

Citeste mai mult
24/10/2023
Investor's day 2023

speakeri investor's day

Citeste mai mult
16/10/2023
XTB - Mini curs de investitii la bursa

xtb

Citeste mai mult
02/09/2023
Alocație copii 2023. Cât este și cum o gestionezi astfel încât să oferi un start bun copilului

Alocația pentru copii este o sumă de bani pe care o primesc părinții lunar în funcție de vârsta copilului. Deși aceasta a crescut considerabil în ultimii ani, încă rămâne a fi insuficientă pentru acoperirea nevoilor curente a unui copil. Cu toate acestea, cu o gestionare eficientă a acestor bani, părinții ar putea ajuta semnificativ copii […]

Citeste mai mult
29/07/2023
BCR George - Recenzie 2023

BCR George

Citeste mai mult
07/06/2023
Pe ce cheltuie românii banii și cât alocă pentru investiții?

În 2022, veniturile medii într-o gospodărie din România au fost de 6,464 de lei, în creștere cu 13.8% față de anul 2021. Care categorii au ponderea cea mai mare în cheltuielile lunare ale românilor? Câți bani alocă o familie din România pentru investiții și care ar putea fi consecințele pe termen mediu și lung dacă […]

Citeste mai mult
1 2 3 6
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram