Disclaimer publicitate

XTB - Mini curs de investitii la bursa

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 16/10/2023
Timp de citire: 3 minute
Distribuie acest articol
Cuprins

XTB - unul dintre cei mai populari brokeri de investitii internationale la bursa lanseaza o noua campanie educationala bazata pe o categorie de instrumente financiare extrem de relevanta pentru investitorii din Romania, si anume indicii bursieri.

Mini-cursul de investitii de la XTB

Mini-cursul de investitii de la XTB va avea la baza explicarea celor mai relevanti indici bursieri, cum functioneaza indicii si cum poti sa-i tranzactionezi. Cursul este alcatuit din 9 video-uri in care sunt explicati mai multi indici. 

Fiecare video este astfel construit incat sa fie prezentate informatiile despre definirea, componenta si modul de functionare a indicilor, specificatiile acestora in cadrul platformei de tranzactionare XTB, dar si tehnici de tranzactionare a acestor instrumente financiare.

Astfel, daca te inscrii la acest curs de investitii accesand acest link o sa ai parte de:

1. Webinar introductiv despre cele mai importante aspecte ale tranzactionarii la bursa unde o sa vezi:

 • Ce sunt indici bursieri?
 • Definitie si exemple despre cum este compus un indice si calculul valorii unui indice.
 • Capitalizarea de piata - ce este?
 • De ce sa investim in indicii bursieri? 
 • Ce este strategia de investitii DCA?

2. Webinare inregistrate despre cei mai importanti 4 indici americani:

 • Webinarul - S&P500
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Efectul performantei preturilor actiunilor companiilor mari (ce compun indicele) asupra evolutiei indicelui
  - Cele 7 companii care au cea mai mare pondere in indice (25%)
 • Webinarul - NASDAQ100
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Cele 7 companii care au cea mai mare pondere in indice (52%)
 • Webinarul - Russell 2000
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - De ce are o semnificatie mare?
  - Diferenta dintre Dow Jones, NASDAQ100 si Russell 2000 din perspectiva modului cum sunt ponderate
 • Webinarul - Dow Jones
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Explicarea modului de calcul - diferit fata de ceilalti indici americani

3. Webinare despre indicii Europeni

 • Webinarul - EU50
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
 • Webinarul - DAX
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
  - Ce reprezinta cele doua dimensiuni ale DAX? performanta si pret
 • Webinarul - FTSE100
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
  - Criteriul de includere in index
  - Ce influenteaza modul cum evolueaza indicele?

4. Webinare despre Indicii de volatilitate

 • Webinarul - VIX
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Modul de calcul
  - Care sunt factorii ce influenteaza evolutia indicelui VIX?
  - Structura termenelor vix futures
 • Webinarul - USDIDX
  - Definitie si compozitie, ce reprezinta si ce ne indica?
  - Care sunt factorii ce influenteaza evolutia indicelui USDIDX

Webinarele vor fi sustinute de catre:

 • Claudiu Cazacu - unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati analisti de piete financiare din Romania, investitor activ si antreprenor.
 • Razvan Topa - este Senior Strategist & Partnership Manager in cadrul companiei XTB Romania, companie completa de investitii financiare. Are experienta in vanzari, account management, public speaking si in domeniul pietelor financiare.
 • Andrei Bogdan - Trader si investitor de peste 10 ani, Andrei tranzactioneaza in principal pe piata americana si utilizeza toate instrumentele derivative disponibile (Optiuni, Futures, CFDs).

Ce este XTB

XTB este, in prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume, cu peste 15 ani de experienta in pietele financiare. Totodata, XTB detine o companie completa de investitii listata pe Bursa de la Varsovia, cu peste 525.000 de clienti in intreaga lume.

XTB ofera multiple oportunitati de tranzactionare (peste 5600 de instrumente financiare) care pot fi accesate prin platforma  de tranzactionare proprie: xStation 5.

XTB a fost fondat in 2004 si este unul dintre cei mai mari brokeri listati la bursa din lume, cu sucursale pe 4 continente, respectiv in peste 13 tari, inclusiv Marea Britanie, Polonia, Germania, Franta si Chile.

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ai ca si investitor XTB, este ca brokerul are un sediu fiscal deschis in Romania. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa depui declaratia anuala la ANAF si sa platesti impozitele, pentru ca de acest lucru se ocupa chiar XTB. Pe langa asta, si impozitul este redus la 1%, daca tii investitiile mai mult de un an, si 3% daca sub un an. Practic, doar iti creezi un portofoliu bun de investitii si de bucuri de randamentele incasate, fara a mai face drumuri la ANAF pentru declaratii.

Pe langa asta XTB vine constant cu inovatii, cum este planul de investitii, dar si cu materiale educationale menite sa ofere informatii de calitate investitorilor.

Concluzii

In concluzie, Mini-cursul de investitii de la XTB este menit sa ajute investitorii sa inteleaga ce sunt, cum functioneaza si cum pot fi tranzactionati cei mai importanti indici bursieri. Important este sa stii ca indicii bursieri pot fi tranzactionati sub forma de ETF-uri. Iti recomand sa vezi care sunt cele mai bune ETF-uri din Romania.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

28/06/2024
IRCC în scădere cu 0,04% în iulie 2024. Care sunt prognozele privind piața imobiliară?

Conform BNR, IRCC aplicat pentru trimestrul 3 al anului 2024 va fi 5.86%, față de 5.90%, cât era în trimestrul 2 al anului 2024. Impactul asupra ratelor românilor care au credite cu dobândă variabilă va fi nesemnificativ. Este al 3-lea trimestru consecutiv în care IRCC-ul este în scădere. Acest lucru se întâmplă pe fundalul unor […]

Citeste mai mult
24/06/2024
Salariul mediu în aprilie 2024

Conform ultimului comunicat privind castigul mediu salarial publicat de către INS, salariul mediu net în România a depășit de ceva timp pragul de 1000 de euro, în luna aprilie 2024 acesta fiind 5217, cu 14,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut și cu 0,6% mai mult decât în luna martie. Luând în […]

Citeste mai mult
14/06/2024
Dobanda compusa

Dobanda compusa este cel mai eficient instrument care va face ca timpul sa fie aliatul tau numarul 1. Principiul de functionare este unul cat se poate de simplu si intuitiv, insa rezultatele pe care poate sa le genereze pe termen lung - sunt impresionante. Asadar, ce este dobanda compusa? Dobanda compusa este un concept care, […]

Citeste mai mult
14/06/2024
Indicele BET

Indicele BET (Bucharest Exchange Trading Index sau Indicele Bursei de Valori Bucuresti) este primul indice dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti si este indicele de referinta a pietei locale de capital. Indicele BET are in componenta sa si reflecta evolutia a 20 cele mai tranzactionate companii de pe Piata Reglementata BVB.  Principalul criteriu de selectie […]

Citeste mai mult
05/06/2024
De ce NU vei pierde bani pe bursa?

Se spune ca bursa este locul unde se intalnesc cei cu bani si cei cu experienta. Acuma. Ce este bursa ca mecanism si cum functioneaza e dincolo de scopul acestui articol, gasesti deja aceste infomratii aici si aici. In schimb, ce e mult mai important e cum te raportezi tu la acest instrument si de […]

Citeste mai mult
01/04/2024
Cum știi care este momentul potrivit pentru achiziția unei mașini noi

Achiziționarea unei mașini noi este o decizie majoră care implică nu doar preferințe personale, ci și considerații financiare semnificative. Identificarea momentului optim pentru a face această investiție poate influența semnificativ beneficiile financiare pe care le vei obține. Iată câteva sfaturi pentru a te orienta în acest proces important. 1. Ia în calcul costul serviciilor de […]

Citeste mai mult
1 2 3 9
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram