Disclaimer publicitate

XTB lanseaza un produs nou - Plan de investitii

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 16/10/2023
Timp de citire: 3 minute
Distribuie acest articol
Cuprins

XTB - unul dintre cei mai populari brokeri de investitii internationale la bursa, lanseaza un nou produs: Plan de investitii. Acest produs va fi disponibil in prima faza doar investitorilor din Romania care au un cont real deschis la XTB. Afla mai jos caracteristicile produsului si care sunt avantajele pe care ti le ofera.

Planul de investitii de la XTB

Incepand cu 4 septembrie, investitorii care au un cont real deschis la XTB, pot beneficia de un produs inovator lansat de catre brokerul din Polonia. Fiind un produs nou, inca nu sunt cunoscute toate specificatiile produsului. Cu siguranta, in functie de feedback-ul investitorilor, acesta va suferi actualizari si imbunatatiri. Insa, ce este clar in momentul de fata sunt urmatoarele:

  1. In prima faza, Planul de investitii va fi disponibil doar pe versiunea mobila a platformei XStation.
  2. Produsul va avea la baza ETF-uri.
  3. Vei putea sa cumperi sau sa vinzi oricand - lucru care iti ofera si un grad bun de lichiditate.
  4. Comisionul de tranzactionare este 0 daca nu depasesti un rulaj lunar de peste 100.000 euro.
  5. Produsul va fi foarte accesibil, investitorii avand posibilitatea sa acceseze planul de investitii cu doar cativa euro.

Practic, conform XTB, planul de investitii va fi un portofoliu de ETF-uri intregi si/sau fractionate pe care poti sa le selectezi si sa alegi si ponderea fiecarui ETF in portofoliul tau. Avand in vedere ca XTB pune la dispozitia investitorilor peste 350 de ETF-uri, poti sa iti creezi un portofoliu diversificat atat pe tari, regiuni, industrii etc.

Pe langa asta, poti sa iti alegi si suma pe care vrei sa o investesti lunar in acest portofoliu si chiar sa iti setezi plata recurenta, astfel incat procesul sa devina cat mai automatizat. 

Cu plata recurenta, la intervalul selectat de tine, suma aleasa va fi investita in portofoliul de ETF-uri pe care l-ai creat tu.

Avantajele planului de investitii de la XTB

Noul concept de la XTB vine cu o serie de avantaje pentru investitori, mai ales pentru cei care nu au timpul necesar sa studieze companii individuale si cauta sa faca investitii intr-un mod pasiv si eficient. Astfel, planul de investitii de la XTB iti ofera:

  1. Simplitate. Planurile de investitii vin cu o interfata intuitiva care iti permite sa iti creezi si sa-ti gestionezi portofoliul.
  2. Acces si diversificare. Poti sa sa iti creezi unul sau mai multe planuri de investitii cu doar cativa euro si sa investesti in peste 350 de ETF-uri selectate de catre tine. 
  3. Transparenta. Odata ce ti-ai creat portofoliul cu ETF-uri alese de catre tine, inainte de a investi, poti sa vezi care ar fi fost performanta portofoliului tau in ultimii 5 ani. Acest aspect este unul foarte interesant, pentru ca tine cont de ce ETF-uri ai ales, dar si ponderea fiecaruia in portofoliul tau. Astfel, poti sa iti configurezi portofoliul orientandu-te si dupa performanta sa anterioara.
  4. Fara comision. Practic, poti sa iti creezi un plan de investitii pasive fara nici un fel de comision, daca rulajul tau lunar este mai mic de 100.000 euro.

Ce este XTB

XTB este, in prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume, cu peste 15 ani de experienta in pietele financiare. Totodata, XTB detine o companie completa de investitii listata pe Bursa de la Varsovia, cu peste 525.000 de clienti in intreaga lume.

XTB ofera multiple oportunitati de tranzactionare (peste 5600 de instrumente financiare) care pot fi accesate prin platforma  de tranzactionare proprie: xStation 5.

XTB a fost fondat in 2004 si este unul dintre cei mai mari brokeri listati la bursa din lume, cu sucursale pe 4 continente, respectiv in peste 13 tari, inclusiv Marea Britanie, Polonia, Germania, Franta si Chile.

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ai ca si investitor XTB, este ca brokerul are un sediu fiscal deschis in Romania. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa depui declaratia anuala la ANAF si sa platesti impozitele, pentru ca de acest lucru se ocupa chiar XTB. Pe langa asta, si impozitul este redus la 1%, daca tii investitiile mai mult de un an, si 3% daca sub un an. Practic, doar iti creezi un portofoliu bun de investitii si de bucuri de randamentele incasate, fara a mai face drumuri la ANAF pentru declaratii.

Concluzii

XTB, pe langa broker reglementat si de incredere, este si o companie fintech - lucru care o face sa vina cu inovatii pe piata financiara. Planul de investitii cu siguranta va schimba perceptia multor persoane si chiar va atrage noi investitori care cauta alternative bune de investitii pasive. 

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

25/11/2023
Ce sa faci ca ITst: contribui sau nu la Pilonul 2

Pilon 2 - pensia obligatorie administrata privat, a devenit optionala pentru IT-sti. Intrebarea de pe buzele tuturor celor care lucreaza in IT lunile acestea este urmatoarea: “Lucrez in IT. Ce fac in continuare, contribui sau nu la Pilonul 2?”Si am auzit toate variantele pana acum: “Mai bine contribui in continuare ca altfel banii sunt impozitati.” […]

Citeste mai mult
24/10/2023
Investor's day 2023

speakeri investor's day

Citeste mai mult
16/10/2023
XTB - Mini curs de investitii la bursa

xtb

Citeste mai mult
02/09/2023
Alocație copii 2023. Cât este și cum o gestionezi astfel încât să oferi un start bun copilului

Alocația pentru copii este o sumă de bani pe care o primesc părinții lunar în funcție de vârsta copilului. Deși aceasta a crescut considerabil în ultimii ani, încă rămâne a fi insuficientă pentru acoperirea nevoilor curente a unui copil. Cu toate acestea, cu o gestionare eficientă a acestor bani, părinții ar putea ajuta semnificativ copii […]

Citeste mai mult
29/07/2023
BCR George - Recenzie 2023

BCR George

Citeste mai mult
07/06/2023
Pe ce cheltuie românii banii și cât alocă pentru investiții?

În 2022, veniturile medii într-o gospodărie din România au fost de 6,464 de lei, în creștere cu 13.8% față de anul 2021. Care categorii au ponderea cea mai mare în cheltuielile lunare ale românilor? Câți bani alocă o familie din România pentru investiții și care ar putea fi consecințele pe termen mediu și lung dacă […]

Citeste mai mult
1 2 3 6
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram