Creditul de nevoi personale de la Patria Bank

4.6
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Cu creditul de nevoi personale de la Patria Bank poti accesa pana la 150.000 lei, cu dobanda fixa sau variabila.

 • Creditul de nevoi personale de la Patria Bank poate fi accesat pentru diverse nevoi, fara a justifica utilizarea banilor.
 • Poate fi accesata o suma de pana la 150.000 lei.
 • Dobanda poate fi atat fixa cat si variabila.
 • Poate fi folosit pentru refinantarea altor credite.
 • Ai dobanda preferentiala daca incasezi veniturile intr-un cont Patria Bank.

Introducere

Creditul de nevoi personale este un produs bancar care ofera posibilitatea solicitantului sa acopere unele cheltuieli planificate sau neprevazute, fara a justifica directia in care se vor cheltui banii. Astfel, acesta devine un produs accesat foarte des de catre consumatori datorita conditiilor de acordare care, de regula, sunt foarte lejere.

In continuare o sa analiza care este oferta de credit de nevoi personale de la Patria Bank: care sunt conditiile de acordare, costurile imprumutului si alte detalii legate de acest produs.


Detalii Credit

Suma
maxim 150.000 RON
Perioada creditare
Minim 6 luni si maxim 5 ani
Incasare salariu
Reducere de minim 1% la dobanda
Moneda
RON
Asigurare de viata

Nu este obligatorie, dar ofera reducere de 2.5% la dobanda


Refinantare
 • Da, reducere de 0.5% la dobanda
 • Daca este accesat pentru refinanatare, perioada poate fi de maxim 7 ani.

Dobanda
 • Fixa incepand de la 8.46%
 • Variabila, incepand de la 10.57%

Comisioane
 • Comision lunar de administrare - 8 RON

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Fara taxe si comisioane

Conditii
 • Cetatenie romana
 • Un comportament bun de plata
 • Venituri salariale, pensii sau alte tipuri de venituri stabile de minim 3 luni
 • Varsta minim de 21 de ani si maxim 65

Acte necesare
 • Actul de identitate
 • Dupa caz, pot fi solicitate si alte documente

Scorul Mr.Finance
4.6
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului de nevoi personale de la Patria Bank un scor bun de 4,6 din 5. Pentru dobanda scorul este de 4 din 5 pentru ca dobanda este un pic mai mare decat la alte banci si poate fi doar variabila pe toata perioada de creditare. De asemenea la conditiile de creditare scorul este de 4 din 5 din cauza documentelor suplimentare solicitate de banca in comparatie cu alte banci. In schimb suma maxima care poate fi solicitata este mare, aici are un scor de 5 din 5, perioada de aprobare este rapida, poate fi aprobat in 24 de ore de la depunerea dosarului, perioada de creditare poate fi de maxim 5 ani sau, daca este refinantat un alt credit, perioada poate fi extinsa la 240 luni.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este un indicator care, pe langa dobanda afisata de banca, cuprinde si celelalte comisioane si taxe bancare, anualizandu-le, astfel creandu-se o imagine mai justa privind costul un credit. DAE in cazul creditului de nevoi personale de la Patria Bank poate sa difere in functie de: suma imprumutata, durata creditului, faptul daca esti client al bancii, istoricul de credit, vechimea la locul de munca etc.

Astfel, in cazul unui imprumut in valoare de 55.000 lei, pe o perioada de 5 ani, fara a refinanta un alt credit, cu incasarea salariului intr-un cont Patria Bank si incheierea unei asigurari de viata, DAE ar fi 13.47%, rata lunara de 1212 RON, iar suma totala de rambursat ar fi 72.796 RON.


Avantaje
 • Creditul poate fi aprobat foarte rapid.
 • Banca nu percepe comision de analiza dosar
 • Poate fi folosit si pentru refinantare, beneficiind de o perioada de creditare de pana la 7 ani
 • Ai reduceri considerabile la dobanda daca incasezi veniturile la Patria Bank si inchei o asigurare de viata
 • Dobanda poate fi atat fixa, cat si variabila.
Dezavantaje
 • Poate fi accesat doar in RON, nu poti opta pentru imprumut in EUR.
 • Ai dobanda mai mare daca nu incasezi veniturile intr-un cont Patria Bank.
 • Dobanda este mai mare, in comparatie cu alte banci.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale de la Patria Bank

Scorul creditului este unul bun datorita avantajelor pe care le are: aprobare rapida, conditiile de acordare sunt lejere si ai dobanda preferentiala daca incasezi veniturile la Patria Bank si inchei o asigurare de viata. Creditul poate fi accesat atat cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila.

Daca alegi sa refinanteti un imprumut de la alta banca, beneficiezi de reducere la dobanda si perioada extinsa de creditare.

Creditul poate fi accesat in orice sucursala Patria Bank sau completand un formular pe site-ul bancii pentru a fi contactat de un reprezentant.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Sa studiez dinamica IRCC, astfel o sa iei o decizie mai buna in privinta dobanzii, optezi pentru dobanda fixa sau variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate, cum ar fi diminuarea veniturilor sau anumite cheltuieli neprevazute in unele luni.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la Patria Bank sau alegi sa inchei o asigurare viata.

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram