Scurt istoric
Tipuri de asigurari
Date de contact
De ce ABC Asigurari

ABC Asigurari Reasigurari SA este o societate infiintata cu ajutorul unui capital privat integral romanesc, al carei actionariat este compus majoritar din firme care se ocupa de constructii, dar si de persoane fizice.

Este vorba despre o companie care a fost fondata in anul 1997, dar care si-a inceput activitatea propriu-zis in anul 2000, atunci cand a lansat produsele de asigurare care au consacrat-o.

ABC Asigurari Reasigurari SA a fost cumparata de catre Hidroconstructia S.A la mijlocul anului 2000, iar ulterior si-a extins actionariatul prin cooptarea a patru mari firme de constructii, insa si prin cooptarea salariatilor acestora.

In luna octombrie a aceluiasi an, compania a fost avizata oficial de catre OSAAR pentru activitatile de asigurare pe care a inceput sa le desfasoare.

Incepand din 2005, ABC Asigurari Reasigurari a primit autorizatie pentru a practica inclusiv asigurarile obligatorii de raspundere civila (RCA), iar din primul trimestru al urmatorului an devine membra a B.A.A.R.

Dezvoltarea nu s-a oprit, insa, aici, continuand cu extinderea activitatii de asigurare pe intreg teritoriul Spatiului Economic European, chiar daca asigurarile de tip RCA au fost retrase de pe lista serviciilor pentru publicul larg.

ABC Asigurari Reasigurari se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice, dorindu-si sa vina in intampinarea nevoilor unui public cat mai larg.

Asigurari pentru persoane fizice

CASCO (asigurare auto)

Asigurarea de tip CASCO are rolul de a acoperi urmatoarele tipuri de situatii cu care se pot confrunta soferii: ciocnirile, lovirile, izbirile, rastunarile sau incendiile.

Mai mult, aceasta asigurare acopera si exploziile, catastrofele naturale, furturile, precum si actiunile de vandalism. Este vorba despre un tip de asigurare valabil numai pe teritoriul Romaniei si care poate fi extins in afara teritoriului tarii numai la solicitarea beneficiarilor.

Locuinta si bunuri

Asigurarile pentru locuinte si bunuri pot acoperi toate daunele partiale ori totale care au fost cauzate proprietatilor si bunurilor persoanelor fizice in situatii de incendiu, cutremur, furt, indundatii ori alte tipuri de calamitati naturale. Este recomandat sa inchei asigurare de locuinta ca sa te pui la adapost de eventuale situatii neprevazute.

Accidente persoane

Asigurarile din aceasta categorie au fost create pentru cazurile de invaliditate permanenta ori incapacitate temporara de munca, ce survin in urma unor accidente, dar si in caz de deces. Mai mult, pot fi platite indemnizatii si pentru urmatoarele situatii:

 • spitalizari;
 • arsuri;
 • fracturi;
 • interventii chirurgicale.

Alte asigurari

Pe langa cele mentionate anterior, ABC Asigurari Reasigurari pune la dispozitia celor interesati si o asigurare pentru calatoriile in strainatate, care ajuta la despagubirea cheltuielilor medicale impuse in timpul tratamentelor de urgenta sau in urma unor accidente/imbolnaviri, dar si asigurari pe propria raspundere pentru prejudicii aduse anumitor agentii de turism in cazul neefectuarii unor calatorii deja programate.

Asigurari pentru persoane juridice

Asigurare auto: CASCO

Asigurari pentru cladiri si continut

Conform politei referitoare la asigurarea de bunuri (cladiri/continut) ce apartin unor persoane juridice, pot fi asigurate urmatoarele tipuri de bunuri:

 • cladirile/alte tipuri de constructii, inclusiv instalatiile fixe aferente de incalzire, dar si instalatiile electrice si sanitare;
 • masinile, utilajele, instalatiile, echipamentele, motoarele, uneltele si inventarul gospodaresc;
 • mijloacele circulante din care fac parte marfurile, materiile prime, materiile auxiliare, materialele semifabricate, dar si produsele finite ori alte tipuri de mijloace circulante materiale.

Cat despre continut, beneficiarii pot asigura masinile, utilajele, echipamentele, agregatele, dar si alte tipuri de mijloace fixe si obiecte de inventare pe care le folosesc.

Accidente persoanele (aceleasi reglementari ca in situatia persoanelor fizice)

Asigurari privind raspunderea civila generala si profesionala

Asigurari complexe, care includ:

 • asigurarea lucrarilor de constructii, montaj si raspunderea constructorilor;
 • asigurarea echipamentelor electronice;
 • asigurarea pentru avarii accidentale a echipamentelor/utilajelor;
 • asigurarea utilajelor de constructii.

 Asigurari de garantii contractuale, care includ:

 • asigurarea garantiei de participare la licitatii;
 • asigurarea garantiei de buna executare;
 • asigurarea garantiei de intretinere;
 • asigurarea garantiei de returnare a avansului.

Alte tipuri de asigurari:

 • asigurarea marfurilor in timpul transporturilor (CARGO);
 • asigurarea utilajelor neinmatriculate.
 • Adresa sediului central: Strada Scoala Floreasca, nr. 24, Sector 1, Bucuresti, Romania;
 • Numere de telefon: 021-230.51.51, 021-230.51.81, 021-230.53.55 si 021-230.56.66;
 • Numar urgente (sesizari si reclamatii): 021-230.51.51;
 • Pagina web: www.abcasigurari.ro

Call center daune

Numerele de telefon pe care le pot folosi beneficiariii, in functie de situatia cu care se confrunta, sunt urmatoarele:

 • Auto: 021-230.51.51, de luni pana vineri, in intervalul orar 09-16;
 • Daune locuinte: sediul ABC Asigurari Reasigurari S.A. pe raza caruia au fost produse daunele;
 • Daune asistenta medicala: +4021 201 90 30 (numar de telefon disponibil non-stop);
 • Constatare amiabila: 021-230. 51.51/230.51.81, de luni pana vineri intre orele 08:00 – 16:30.

 

ABC Asigurari Reasigurari a creat pentru publicul larg o gama larga de servicii menite sa vina in sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor sau care pur si simplu isi doresc sa aiba certitudinea ca vor avea parte de sprijin legal in situatiile dificile.

Cateva dintre avantajele pe care compania le ofera beneficiarilor sunt:

 • Gama larga de servicii, care este divizata foarte clar cand vine vorba despre persoane fizice, respectiv persoane juridice;
 • Dezvoltarea constanta a pachetelor de servicii pentru beneficiari, in functie de nevoile acestora;
 • Sprijin constant oferit tuturor beneficiarilor care au nevoie de informatii clare si actualizate, conform legislatiei in vigoare in Romania;
 • Incredere sustenabila, dovedita prin contractele puternice incheiate de asigurator de-a lungul timpului;
 • Site-ul asiguratorului este usor de utilizat si contine informatii detaliate despre tipurile de produse.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabaseenvelopegraduation-hatstorephone-handsetpie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram