Scurt istoric
Tipuri de asigurari
Date de contact
De ce Exim Asigurari

Compania de asigurare EXIM Asigurari a luat nastere ca entitate specializata in asigurarea riscurilor financiare, atat pentru operatiuni de export, cat si pentru operatiuni comerciale interne.

Exim Asigurari a fost autorizata pentru a practica asigurari de credite si garantii in anul 2010, iar ulterior si-a extins activitatea pe parcursul anului 2011, prin obtinerea autorizatiei de practicare a inca 6 clase de asigurari: de incendiu, de calamitati naturale, de daune la proprietati, de raspunderi civile, de accidente, de bunuri in tranzit si pierderi financiare.

In anul 2012, compania si-a extins din nou activitatea pentru asigurari de mijloace de transport aerian si asigurari de raspundere civila pentru mijloace de transport aerian. Aceste produse se adreseaza companiilor care desfasoara activitati comerciale cu parteneri interni si externi in domeniul constructiilor, productiei de bunuri industriale, transporturi aeriene, navale, exportatori si prestatori de servicii.

EXIM Asigurari se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice, dorindu-si sa vina in intampinarea nevoilor unui public cat mai larg.

Asigurari pentru persoane fizice

Asigurare de locuinta

 • Asigurarea complexa a locuintei se adreseaza persoanelor ce detin imobile, cladiri si alte constructii cu destinatie locativa. Aceasta asigurare de locuinta acopera riscul de incendiu, trasnet, vandalism, carbonizare totala sau partiala, furt, inundatii de la apartamentele vecine, cutremur, prabusiri si alunecari de teren.
 • Asigurarea echipamentelor electronice – este o asigurare destinata persoanelor fizice impotriva operarii gresite, a scurtcircuitarii, a furtului prin efratie, a afumarii, incendiilor, fenomenelor naturale, explozii si implozii.

Asigurari pentru persoane juridice

Asigurari de credite

 • Polita de asigurare a riscului de neplata a creditelor comerciale interne – destinata companiilor pentru a acoperi riscul de a nu incasa valoarea unui contract comercial in cazul in care partenerul intern nu poate plati la termenul convenit in contract sau intra in insolventa. Aceasta asigurare acopera exclusiv riscul de neplata in cazul in care cumparatorul nu isi achita la data scadenta contravaloarea livrarilor efectuate prin contractul comercial.
 • Asigurarea riscului de neplata a creditelor comerciale externe – prin aceasta asigurare este acoperit riscul de neplata in cazul in care cumparatorul extern nu isi achita la scadentele stabilite contravaloarea livrarilor efectuate prin contractul comercial. Aceasta polita acopera riscul de neplata pentru o perioada de un an de zile.

Asigurari de garantii

 • Asigurarea de raspundere a operatorilor de transport rutier de marfuri si de persoane – se adreseaza companiilor de transport intern si international;
 • Asigurarea de garantie de returnare a avansului – acopera plata in favoarea beneficiarului a unei despagubiri in cazul in care acesta nu isi indeplineste obligatiile stipulate in contract;
 • Asigurarea de garantie post-executie – se adreseaza companiilor de constructii, productie de bunuri si servicii, furnizorilor de echipamente industriale;
 • Asigurarea de buna executie – se asigura intre 2 si 10% din valoarea contractului de executat pe o perioada de maxim 49 de luni;
 • Asigurarea de garantie de participare la licitatii – plata in favoarea beneficiarului unei despagubiri daca asiguratul isi retrage oferta in perioada de valabilitate, daca asiguratul castiga licitatia, dar nu constituie garantia de buna executie si daca asiguratul castiga licitatia, dar refuza semnarea contractului in perioada de valabilitate a ofertei.
 • Asigurarea de garantie de retinere – se acorde intre 5 si 10% din contractul de executat.

Asigurari tip property

 • Asigurarea bunurilor ce apartin persoanelor juridice – cladiri, continutul cladirilor, cheltuielile de proiectare, curatare si de expertiza a daunei;
 • Asigurarea complexa a locuintei;
 • Asigurarea echipamentelor electronice;
 • Asigurarea masinilor, utilajelor, instalatiilor pentru cazurile de avarii accidentale;
 • Asigurarea CARGO –bunuri in tranzit: se asigura marfurile si obiectele transportate cu orice mijloc de transport terestru sau aerian, rutier sau feroviar pe perioada contractului.

Asigurari de constructii - montaj

 • Asigurarea utlajelor de constructii-montaj si a altor instalatii speciale precum macarale, statii de preparare beton, utilaje de amenajare a terenului, utilaje agricole impotriva neglijentei angajatilor, fenomenelor naturale, incendiilor, coliziunilor, accidentelor.
 • Asigurarea lucrarilor de constructii pentru toate riscurile si raspunderea constructorului.

Asigurare de accidente

Asigurarea de accidente este adresata persoanelor care sunt expuse riscului de accidentare prin activitatile profesionale pe care le desfasoara si acopera riscurile de deces ca urmare a unui accident si de invaliditate permanenta, precum si riscuri suplimentare.

Asigurari de raspunderi

 • Asigurare de raspundere civila acopera prejudiciul produs de asigurat unei terte persoane.
 • Asigurare de raspundere profesionala acopera raspunderea civila profesionala din acte culpabile savarsite in timpul desfasurarii activitatii specifice, fara a fi considerata infractiune.
 • Adresa sediului central: Bulevardul Aviatorilor, nr. 33, Parter, Sector 1, Bucuresti;
 • Numere de telefon/fax:  (+40)21.211.06.50;
 • E-mail: [email protected];
 • Pagina web: www.eximasig.ro

Call center daune

Numarul de telefon pe care il pot folosi beneficiarii pentru situatiile referitoare la daune este +40 21 405 30 96.

Compania EXIM Asigurari a creat o gama foarte larga de servicii in special pentru persoanele juridice.

Avantajele pe care le ofera aceasta companie includ:

 • Produsele EXIM Asigurari protejeaza patrimoniul companiilor beneficiarilor si le furnizeaza servicii de consultanta pentru alcatuirea unui plan de protectie financiara pentru specificul activitatii;
 • O gama larga de produse, adresate mai ales companiilor care desfasoara activitati comerciale cu parteneri interni si externi;
 • Un site foarte bine structurat, cu informatii la zi;
 • Raspuns prompt la solicitari din partea clientilor, atat online cat si telefonic;
 • Dezvoltare continua a pachetelor de produse.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabaseenvelopegraduation-hatstorephone-handsetpie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram