Scurt istoric
Tipuri de asigurari
Date de contact
De ce Onix Asigurari

Compania a fost infiintata in anul 1998, sub denumirea de Asigurari Romas-CECCAR, pe atunci fiind o intreprindere specializata in asigurari profesionale a membrilor Corpului Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati in Romania. Ulterior, firma a dezvoltat si produse generale de viata, dar si activitati de administrare a fondurilor de pensii facultative.

Ulterior, in anul 2005, pachetul majoritar de actiuni a fost cumparat de grupul financiar maghiar OTP BANK, iar firma si-a schimbat denumirea in OTP Garancia Asigurari pana in anul 2008, atunci cand grupul francez Groupama a cumparat pachetul majoritar. Acesta este momentul in care intreprinderea si-a schimbat denumirea in Onix Asigurari.

In anul 2012, pachetul de actiuni a fost preluat oficial de catre structura actuala a actionariatului, iar de atunci, firma s-a axat pe diversificarea produselor de asigurare pentru publicul larg.

Asigurari de garantii de participare la licitatii (Bid Bond): polita de asigurare reprezinta un intrument de garantare, care le permite beneficiarilor sa isi asigure posibilitatea de a participa la procedurile de atribuire a contractelor de achizitii publice, in cadrul carora trebuie sa prezinte scrisori de garantii bancare ori instrumente de garantare, care au fost emise de o societate de asigurari, conform legii.

Asigurari de garantii de buna executare (Performance Bond): reprezinta instrumente de garantare, care asigura beneficiarilor posibilitatea de a derula anumite contracte in urma unei proceduri de achizitie publica si care ii obliga sa prezinte garantii de buna executare a contractelor, in fata riscurilor de neindeplinire ori de indeplinire necorespunzatoare a obligatiilor contractuale pe care si le-au asumat.

Asigurari de garantii privind perioada de mentenanta a contractelor (Maintenance Bond): reprezinta instrumente de garantare prin intermediul carora beneficiarii sunt asigurati ca executantii vor remedia orice tip de defectiune care apare dupa finalizarea contractelor sau ca executantii isi vor indeplini obligatiile contractuale care deriva din clauzele contractelor care fac referire la perioada de notificare a defectelor.

Asigurari de garantii pentru returnarea avansului (Advance payment bond): reprezinta instrumente de garantare prin care beneficiarii care au acordat un avans in cadrul contractelor sunt asigurati de indeplinirea obligatiilor care se refera la returnarea la timp, respectiv in conditiile stabilite, a avansului incasat de executanti.

 Asigurari de garantii pentru restituirea retinerilor (Money retention bond): reprezinta instrumente de garantare prin care executantii contractelor isi pot transforma in lichiditate sumele pe care le-au retinut de la beneficiari din facturile care au fost emise in timpul derularii contractelor.

Call center Daune

Beneficiarii care vor sa semnaleze o situatie in care au nevoie de ajutorul firmei de asigurari, au la dispozitie un formular online, pe care trebuie sa il completeze, urmand ca apoi sa fie contactati de reprezentatii Onix Asigurari.

Asiguratii au posibilitatea de a folosi si unul dintre urmatoarele numere de telefon pentru a semnala daune: 0040-21 233 15 47 si 0040-21 233 15 35.

Onix Asigurari vine cu o serie de avantaje pentru clienti, cum ar fi:

  • Asigurarile de garantii au capacitatea de a inlocui in mod legal scrisorile de garantie bancara, permitandu-le beneficiarilor sa participe la diverse licitatii si, in acelasi timp sa se protejeze atunci cand incheie contracte cu executantii ;
  • Ajuta la eficientizarea si gestionarea buna a resurselor financiare, dar si la reducerea costurilor companiei, evitand totodata blocarea lichiditatilor;
  • Ajuta la reducerea costurilor generale de emitere a politei;
  • Asigurarile presupun rapiditate cand vine vorba despre solicitarea emiterii politelor de asigurare de garantii;
  • Asigura beneficiarilor flexibilitate cand vine momentul negocierii costurilor de emitere si contra-garantii, in functie de bonitatea firmelor solicitante ori a grupurilor din care fac parte;
  • Beneficiarii pot folosi politele de asigurare atat in Romania, cat si in celelalte tari membre ale Uniunii Europene, in care asiguratorii sunt autorizati;
  • Beneficiarii isi pot creste capacitatea de a participa la un numar mai mare de proceduri de achizitii publice in acelasi interval de timp.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabaseenvelopegraduation-hatstorephone-handsetpie-chartleafcarhistoryarrow-right

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram