Instrumente financiare derivate 

Instrumentele financiare derivate (derivatives) sunt active financiare a caror valoare depinde de un activ suport. Cele mai utilizate active suport sunt actiunile, obligatiunile, valutele, marfurile, indicii de piata. Valoarea acestor active suport se schimba constant, in functie de conditiile pietei. Principiul de baza care sta la baza incheierii contractelor cu instrumente derivate este acela de […]

Instrumentele financiare derivate (derivatives) sunt active financiare a caror valoare depinde de un activ suport. Cele mai utilizate active suport sunt actiunile, obligatiunile, valutele, marfurile, indicii de piata. Valoarea acestor active suport se schimba constant, in functie de conditiile pietei.

Principiul de baza care sta la baza incheierii contractelor cu instrumente derivate este acela de obtine profituri prin specularea valorii activului suport in viitor. 

Imagineaza-ti ca pretul unei actiuni poate creste sau poate scadea. Poti suferi o pierdere din cauza scaderii valorii de piata a instrumentului.

In aceasta situatie, poti incheia un contract derivat, ca sa obtii castiguri prin specularea corecta a miscarii din piata. Contractele derivate iti permit, astfel, sa obtii profit chiar daca valoarea actiunilor scade.

Exista mai multe tipuri de instrumente financiare derivate. Dintre acestea mentionam contractele futures, contractele forward si contractele swap.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram