Economie de piata

Economia de piata este un sistem in care productia de bunuri si servicii este setata in functie de legile economice ale cererii si ofertei.  Cererea include cheltuielile consumatorilor, ale afacerilor si guvernelor, in timp ce oferta include resurse naturale si capital.  Principiul economiei de piata ne spune ca producatorii si vanzatorii bunurilor si serviciilor le […]

Economia de piata este un sistem in care productia de bunuri si servicii este setata in functie de legile economice ale cererii si ofertei. 

Cererea include cheltuielile consumatorilor, ale afacerilor si guvernelor, in timp ce oferta include resurse naturale si capital. 

Principiul economiei de piata ne spune ca producatorii si vanzatorii bunurilor si serviciilor le vor oferi la cel mai mare pret pe care consumatorii sunt dispusi sa il ofere. Atunci cand nivelul ofertei coincide cu cel al cererii, se ajunge la un echilibru economic.

Economia de piata se caracterizeaza prin proprietate privata, libertatea de a alege, inovatie, eficienta, concurenta si interventie guvernamentala limitata. 

Opusul economiei de piata este economia planificata, controlata de guvern. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram