Recesiune

Recesiunea este o scadere a activitatii economice care poate dura timp de luni sau chiar ani. Recesiunea are loc atunci cand produsul intern brut inregustreaza valori negative, creste rata somajului, scade valoarea bunurilor si serviciilor iar economia merge pe un trend descendent.  De regula, spunem ca economia este in recesiune atunci cand situatia descrisa mai […]

Recesiunea este o scadere a activitatii economice care poate dura timp de luni sau chiar ani. Recesiunea are loc atunci cand produsul intern brut inregustreaza valori negative, creste rata somajului, scade valoarea bunurilor si serviciilor iar economia merge pe un trend descendent. 

De regula, spunem ca economia este in recesiune atunci cand situatia descrisa mai sus se intinde pe o perioada de 6 luni sau doua trimestre consecutive.

In timpul unei recesiuni oamenii isi pierd locurile de munca, firmele produc mai putin iar economia, in ansamblu, are de suferit.

Se considera ca recesiunea este o parte inevitabila a ciclului de afaceri. Este de la sine inteles ca expansiunea unei economii nu va dura la nesfarsit.

O scadere semnificativa a activitatii economice este determinata de un cumul de factori cum ar fi evenimente majore cu un puternic impact economic (pandemia de coronavirus este un exemplu in acest sens), pierderea increderii consumatorilor, rate ale dobanzii ridicate, deflatia, bule din pietele financiare.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram