Piata de monopol

Piata de monopol este piata in care o companie domina o industrie sau un sector si determina oferta si pretul pentru produsele si serviciile sale.  Pe piata de monopol nu exista competitie intrucat o entitate este unicul ofertant si implicit unicul vanzator care controleaza piata.  De cele mai multe ori, compania care detine monopolul va […]

Piata de monopol este piata in care o companie domina o industrie sau un sector si determina oferta si pretul pentru produsele si serviciile sale. 

Pe piata de monopol nu exista competitie intrucat o entitate este unicul ofertant si implicit unicul vanzator care controleaza piata. 

De cele mai multe ori, compania care detine monopolul va incerca sa fixeze preturi cat mai mari ca sa isi maximizeze castigurile. 

Monopolul poate fi considerat un rezultat extrem al pietei libere, iar o piata de monopol este considerata inegala si ineficienta. 

Piata de monopol rereori exista in realitate in sensul sau pur, intrucat in cele mai multe situatii exista un substitut al unui anumit produs sau serviciu. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram